Hingisová útočí s indickými partnery na double i v New Yorku

10. 9. 2015, 08:12
Aktuality 27
US OPEN - Martina Hingisová může na US Open stejně jako ve Wimbledonu ovládnout obě deblové soutěže a už popáté v kariéře si odvézt dvě trofeje z jednoho grandslamového turnaje. Čtyřiatřicetileté Švýcarce se znovu daří s indickými partnery, když i v New Yorku postoupila do finálových zápasů se Saniou Mirzaovou a s Leanderem Paesem.
Martina Hingisová a Sania Mirzaová

Martina Hingisová na letošním Wimbledonu vyhrála se Saniou Mirzaovou čtyřhru žen i mix s Leanderem Paesem. A skvělý úspěch po boku indických partnerů nyní může zopakovat i na US Open, kde prošli bez ztráty jediného setu do finále obou soutěží. 

Čtyřiatřicetiletá Švýcarka s o šest let mladší Mirzaovou, světové jedničky, v ženském semifinále smetly 6-3 6-1 italské duo Sara Erraniová a Flavia Pennettaová, se kterou Hingisová nastupovala ještě na začátku této sezony. 

Na soupeřky pro sobotní finále ještě čekají. Vzejdou ze čtvrtečního semifinále dvojic DellAcquaová/Švedovová a Grönefeldová/Vandewegheová.

Ve smíšené čtyřhře se Hingisová s dvaačtyřicetiletým Paesem na postup do finále příliš nenadřeli. Dva páry proti nim vůbec nenastoupili a k účasti ve finále jim tak stačilo vyhrát pouhé dvě utkání. V semifinále čtvrtý nasazený pár porazil turnajové dvojky Yung-Jan Chan a Rohan Bopanna.

O titul se v pátek utkají s domácím tandemem Bethanie Matteková-Sandsová a Sam Querrey, kteří v semifinále vyřadili Češku Andreu Hlaváčkovou s Polákem Lukaszem Kubotem.

Hingisová má ve sbírce celkem 18 grandslamových trofejí: 5 ze dvouhry, 10 ze čtyřhry žen a 3 ze smíšené čtyřhry. Mirzaová má na kontě čtyři tituly, kromě wimbledonského triumfu s Hingisovou vyhrála třikrát smíšený debl. Paes vybojoval po osmi titulech ve čtyřhře mužů i v mixu.

Bývalá světová jednička ve dvouhře i ve čtyřhře Hingisová, která v létě 2013 obnovila kariéru a začala se soustředit pouze na čtyřhry, dokázala vybojovat dvě trofeje z jediného grandslamového turnaje už čtyřikrát v kariéře. Kromě letošního deblového doublu ve Wimbledonu ovládla v letech 1996 až 1998 dvouhru i čtyřhru žen na Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
jacksax
myslím, že hlavně ta smíšená čtverka vs. MS-Querrey rozhodně nebude easy
Reagovat
sprchon
Koukám, že třeba Kája se v normálním žebříčku udrží v top 10 a v Race je pořád na osmém postupovém místě...
Italky teda překvapily. Čekal jsem v SF jiná jména. :)

U chlapů paráda, všechny čtyři mám rád. Nejlepší by bylo finále Roger (win) vs Marin.
Reagovat
blixa
A hele, portugalec ?! Ei, cara, como voc? está?
Reagovat
sprchon
Nerozumím ani slovo. :D Kurz portugalštiny nám začíná až v říjnu. Teď mluvíme anglicky.

Vypadá to, že to není náhoda, že jediná tenistka, která byla na billboardu v Belgii na letišti, byla právě Flavia. :) Od tý doby mi poráží hráčky, kterým fandím. :D Petru C., Sam, Petru K...
Reagovat
blixa
No jo, asi nějaká věštba :D A jak nakupuješ v krámě, když nežbleptneš ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Posunky :D :D
Reagovat
slacker
A jak asi nakupuji u nas v krame cizinzi co neumi cesky? Vyberes zbozi prinese k pokladne a cenu vidis na displayi. Pripadne zkusis anglictinu.
Reagovat
blixa
:D No dobře. A kde tam vlastně seš ? Jako město či tak ?
Reagovat
Fandina
slacker, ten asi bude v nějakém městě, kde jsou rypáci
Reagovat
blixa
Sakra, já jsem přehlíd že to napsal ten blb slacker :D :D
Reagovat
slacker
to se hloupym bolsevikum stava
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
sprchon
Nakupuju přesně tak, jak popsal slacker. :D Když je potřeba, tak anglicky, když jdu jenom do Lidlu, tak stačí pozdravit u kasy.
Jsem v Guimaraes, což není přímo u moře, ale je tu krásně. Mají tu nádherný historický centrum, počasí je taky super, lidi v pohodě... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hned bych s tebou měnila. :D Užij si to tam. ;)
Reagovat
sprchon
Díky, já bych teď neměnil. :) Jen bych byl rád, kdyby mě přestala bolet hlava. :D
Reagovat
blixa
Takže na severu. No máš to kousek do Porta na fotbálek .. ;-)
Reagovat
sprchon
Jo, v Portu jsme přistáli, v neděli jsme pak byli u moře v Povoa de Varzim, v pondělí a včera v Braze... Pořád někam chodíme nebo jezdíme. :D Dneska je bowling, ale včera jsem to přehnal s chlastem a po dlouhý době mě bolí hlava. A to úplně hrozně a celej den, nemůžu se toho zbavit. :) Takže dneska asi na bowling kašlu... Škoda, že se zrovna dneska tenis hraje až v noci.
Reagovat
blixa
A to vám platí i ten chlast ? Sakra, škoda že za nás tohle nebylo ... :D
Reagovat
sprchon
Běžně ne, ale občas tady v "domácím" Salado Baru dostaneme k pivu panáky zdarma. :D Ani nevím proč. Včera jsme byli na grilovačce v Braze a pak se ještě jelo právě do Salada, kde byla akce - pivo za polovic a ještě do nás furt někdo lil ty panáky. A kdyby aspoň jeden druh, tak dobrý. Ale to byl Jäger, vodka, nějaký jejich sajrajty a drinky a kdovíco ještě. :D Prostě peklo.
Reagovat
blixa
Tvl, země výtečných červených vín a on tam chlastá pivo a panáky :D Kam ten svět spěje ??! :D
Reagovat
sprchon
To ale skoro všichni. :D Jen asi dvě Italky pily sangrii. A ta je tady mimochodem úplně jiná, lepší než u nás. :)
Reagovat
blixa
No to mi přijde že snad platí o všem chlastu. Čím blíž místu vzniku, tím lepší ;-)
Reagovat
slacker
To toho blixu musi hryzat ze se prehledl a slusne reagoval na muj prispevek :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší finále by bylo Djokovic-Federer, maximálně tak pro vás by to bylo nejlepší aby měl Roger snadnější pozici, což je extrémné nízké. :))
Reagovat
Fandina
Martina se svými indickými partnery jedou. Doufám, že budu mít čas se na její zápasy teď podívat, když už jich je málo a blíží se konec.

Jinak mě pobavila formulace v článku že druzí finalisté vyřadili Češku Andreu Hlaváčkovou. Ta Češka mě pobavila.
Reagovat
tommr
a není snad?
Reagovat
Fandina
Je. Jen mě to trochu bouchlo do očí, v českém článku bych třeba očekávala naší Andreu Hlaváčkovou nebo jenom bez označení Češka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist