Hingisová ve Wimbledonu slaví podruhé. S Paesem vyhrála i mix

12. 7. 2015, 20:04
Aktuality 3
WIMBLEDON - Martina Hingisová si počtvrté v kariéře odváží dvě trofeje z jednoho grandslamu. Letos ve Wimbledonu ovládla po klasické čtyřhře i mix, v němž s Indem Leanderem Paesem navázali na triumf z Melbourne. Ve finále švýcarsko-indický smetl Maďarku Timeu Babosovou s Rakušanem Alexanderem Peyou.
Leander Paes a Martina Hingisová

Martina Hingisová včera vyhrála s Indkou Saniou Mirzaovou čtyřhru žen a dnes ve Wimbledonu s dalším indickým tenistou získala trofej i ze smíšené čtyřhry. S Leanderem Paesem prošli turnajem bez ztráty setu (a se ztrátou pouhých 22 gamů), když v dnešním finále hraném pod zataženou střechou Centrálního kurtu deklasovaly za pouhých 40 minut hry 6-1 6-1 pátý nasazený maďarsko-rakouský pár Timea Babosová a Alexander Peya.

"Dnes to bylo asi to nejlepší, co jsme s Leanderem předvedli. Je to vzrušující, když se vám takhle povede finále na grandslamu," řekl Hingisová. S Paesem dnes nečlili brejkbolu a na fiftýny vyhráli drtivě 55-20. V pátečním semifinále si poradili i s nejvýše nasazeným americkým párem Bethanie Matteková-Sandsová a Mike Bryan. "Tam mě Leander podržel, protože jsem v ten den hrála druhý zápas. Ale na dnešek jsem se krásně vyspala a dala jsem do toho všechno."

Čtyřiatřicetiletá Švýcarka s dvaačtyřicetiletým Indem navázali na triumf z Australian Open, kde rovněž neprohráli ani set. Jedinou porážku spolu utrpěli ve druhém kole Roland Garros. Zápasovou bilanci mají 11-1, poměr vyhraných/prohraných setů pak 23-2.

"Leander je skvělý člověk. Vím, že mi vždycky pomůže. Na kurtu, ale i mimo něj. A to je ještě důležitější," chválila Hingisová svého parťáka.


Hingisová, která v létě 2013 obnovila kariéru a začala se soustředit pouze na čtyřhry, dokázala vybojovat dvě trofeje z jediného grandslamového turnaje počtvrté v kariéře. V letech 1996 až 1998 se jí to povedlo také na Australian Open, kdy vládla dvouhře i čtyřhře žen.

Nyní má Hingisová ve sbírce 18 grandslamových titulů. Pět trofejí má ze dvouhry, deset ze čtyřhry žen a tři ze smíšené čtyřhry. Mix vyhrála poprvé v roce 2006 na Australian Open s Indem Mahéshem Bhúpathím.


Paes, který hrál už se 100 různými partnery a 24 partnerkami, si dnes připsal 16. grandslamový triumf. Po osmi má ze čtyřhry mužů i z mixu.

• WIMBLEDON 2015 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 14.455.000 eur
nedělní výsledky (12. 07. 2015)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Paes/Hingisová (7-Ind./Švýc.) - Peya/Babosová (5-Maď./Rak.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
patriks
Leandr s Martinou předvedli exhibiční, uvolněný výkon, Peya s Babošovou jen koukali.
Reagovat
slacker
Divny ze nema zadny GS z zenskeho deblu
Reagovat
Jan
Ten Paes je nesmrtelný :) Jako Lenin :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist