Paes si vybral 100. deblového partnera. V Nottinghamu nastoupí s Granollersem

23. 6. 2015, 10:57
Aktuality 15
Leander Paes odehraje turnaj se svým již jubilejním 100. deblovým parťákem. Dvaačtyřicetiletý Ind, majitel patnácti grandslamových trofejí, se tento týden na trávě v Nottinghamu představí po boku Španěla Marcela Granollerse.
Leander Paes

Leander Paes se na kurtu během své kariéry objevil vedle spousty deblistů zvučných jmen. Hráli s ním krajané Mahesh Búpathí a Rohan Bopanna, Švéd Johan Björkman, Kanaďan Daniel Nestor, Byron a Wayne Blackovi a Kevin Ullyett ze Zimbabwe, Australan Paul Hanley či čeští tenisté Radek Štěpánek, Martin Damm, David Rikl, Lukáš Dlouhý a Tomáš Cibulec. 

Celkem se vedle nyní již 42letého Inda vystřídalo 99 tenistů. Za jejich pomoci Paes vyhrál celkem 49 turnajů, z toho osm grandslamů. Na těch se mu však dařilo pouze s krajanem Bhúpathím a nebo s Čechy. S nikým jiným se do grandslamového finále nedostal, A to v něm byl patnáctkrát. Dva z osmi titulů získal se Štěpánkem, dva s Dlouhým a jeden s Dammem.

Grandslamové tituly
Leandera Paese
čtyřhra (8)
Australian Open 2012
French Open 1999, 2001, 2009
Wimbledon 1999
US Open 2006, 2009, 2013

mix (7)
Australian Open 2003, 2010, 2015
Wimbledon 1999, 2003, 2010
US Open 2008

V poslední době se bývalému nejlepšímu deblistovi světa příliš nedařilo. Za uplynulý rok a půl vyhrál pouze dva menší turnaje. Naposledy triumfoval v lednu v Aucklandu s Jihoafričanem Ravenem Klaasenem, jenž byl jeho celkově 99. parťákem.

Od té doby se tak spekulovalo, kdo že bude Paesovým 100. spoluhráčem. "Hodně hráčů projevilo zájem. Mluvil jsem i s Novakem Djokovičem, nadchl se pro to. Uvidíme, kdo tím stým partnerem nakonec bude," řekl Paes začátkem roku.

Po mizerném jaru, kdy se mu nedařilo s Nestorem, našel svého stého partnera v devětadvacetiletém Španělovi Marceli Granollersovi. S bývalým čtvrtým deblistou světa se objeví tento týden na trávě v Nottinghamu, kde budu plnit roli nasazených jedniček. Granollers dosáhl svých největších úspěchů s krajanem Markem Lópezem, s nímž před třemi lety vyhrál Turnaj mistrů a loni byli dvakrát ve finále grandslamu.

"Když si vybírám partnera, chci, aby moje slabé stránky byly jeho silnými," řekl Paes, který na kurtu vystřídal také řadu tenistek ve smíšené čtyřhře. Z mixu má sedm grandslamových trofejí, naposledy zvítězil na letošním Australian Open s Martinou Hingisovou.

Paes se stal už 42. tenistou v historii, který odehrál soutěžní zápas s minimálně sto různými partnery. Ale málokdo se může pochlubit takovou úspěšností. Rekordmanem je osmatřicetiletý Němec Frank Moser, který vystřídal už 144 parťáků. Jenom v této sezoně jich bylo už deset.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
VlS
tak pěkně ještě aspoň tři kola a bude ta top ten ještě před wimblem, Angie má taky virózu.
Sloane vyřadila Carličku, no trochu pohřebiště nasazenejch hráček Petra, Angie, Carla.
Reagovat
smazaný uživatel
Mertl v kvalifikaci W 15-13 ve 3. setu. Napoprvé za stavu 11-10 nedopodával, napodruhé s problémy ano.
Reagovat
kada.tom
Hmm, Ferrer vypadl s Bagdatisem ... to se ta cesta Ferrerovi do Nottinghamu moc nevyplatila.
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis patří na trávě minimálně do top 20.
Reagovat
kada.tom
však taky neříkám, že mě to překvapuje, že Baghdatis vyhrál :-) jen jsem napsal, že Ferrovi se ta generálka úplně nevyplatila či nepovedla, jak si to kdo přebere :-)
Reagovat
Frick
:-D
Reagovat
slacker
Devka
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaké jsou odměny za debly? Dá se tím slušně uživit?
Reagovat
blixa
Tak pokud jsi na špici tak dá. Jsou výrazně nižší než v singlu ale Bětka a Lucka mají z deblu každá 600 tis $, Hingis a Mirza 450.
Reagovat
LubosZabloudil
Tak třeba teď na tom menším turnaji ATP 250 v Nottinghamu jsou prize money pro pár následující:

WINNER 32,560 dolarů
FINALIST 17,110 dolarů
SEMI-FINALIST 9,270 dolarů
QUARTER-FINALIST 5,300 dolarů
FIRST ROUND 3,110 dolarů

Loni ve Wimbledonu to bylo takto (ale hodně se daní):
Winners 325,000 liber
Runners-up 163,000 liber
Semi-Finalists 81,500 liber
Quarter-Finalists 41,000 liber
Third Round 21,500 liber
Second Round 13,000 liber
First Round 8,500 liber
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky, pánové. Když se to vydělí dvěma a odečtou náklady, tak to asi žádný extra zázrak není, ale na slušný život to bude a zase tam zdaleka není tak velká konkurence jako v singlu.
Reagovat
VlS
Asi lepší, než dělat v New Delhi taxikáře :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase abys mohl odmala trénovat, musíš mít rodiče třeba jako Rajesh Koothrappali, takže ti osud taxikáře asi nehrozí...
Reagovat
VlS
Jasně, spi š tím myslím, že třeba nic jinýho než tenis neumí
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist