Hlasujte v březnových anketách WTA

4. 4. 2018, 15:46
Aktuality 1
Stejně jako každý měsíc i za březen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Třetí letošní hlasování bude bez českých tenisových zástupkyň.

Za březen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězky a finalistky prestižních březnových amerických turnajů - šampionka z Indian Wells Naomi Ósakaová, poražená finalistka Darja Kasatkinová, vítězka Miami Open Sloane Stephensová a její finálová soupeřka Jelena Ostapenková.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro americké tenistky Amandu Anisimovovou a Danielle Rose Collinsovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Caroline Wozniacká, Naomi Ósakaová, Simona Halepová, Angelique Kerberová a Caroline Dolehideová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Naomi Ósakaová
Naomi Ósakaová v březnu získala svou první trofej na okruhu WTA. Talentovaná Japonka šokovala triumfem na prestižním podniku WTA Premier Mandatory v kalifornském Indian Wells.

Ósakaová v kalifornské poušti začala vítězstvím nad Šarapovovou a šanci nedala Radwaňské, Vickeryové, Sakkariové, Karolíně Plíškové ani světové jedničce Simoně Halepové. Po cestě do svého druhého kariérního finále na okruhu WTA ztratila jediný set.

Ve finále se japonské jedničce podařilo suverénně přehrát také Rusku Kasatkinovou. V žebříčku se dvacetiletá rodačka z Ósaky posunula o více než 20 míst na 22. příčku, která se stala jejím novým maximem.

V Miami sice vypadla už ve druhém kole na raketě Svitolinové, nicméně v úvodním zápase si zahrála se Serenou Williamsovou. S osminásobnou šampionkou Miami Open ztratila pouhých pět gamů.

2) Sloane Stephensová
Sloane Stephensová se v Miami nedočkala jen premiérového finále, ale také premiérového titulu od senzačního triumfu na loňském US Open. Pětadvacetiletá Američanka postupně porazila Tomljanovičovou, Niculescuovou, světovou trojku Muguruzaovou, desítku Kerberovou a vracející se trojnásobnou vítězku Azarenkovou.

Ve finále zdolala pátou hráčku světa Ostapenkovou. Od osmifinále tak čelila čtyřem grandslamovým šampionkám, s nimiž ztratila jediný set, a to s Azarenkovou, se kterou prohrávala o set a brejk.

Stephensová si udržela stoprocentní bilanci ve finále na okruhu WTA, když vyhrála i svůj šestý kariérní souboj o trofej pro vítězku. Po triumfu v Miami se zaslouženě poprvé dostala do Top 10.

3) Jelena Ostapenková
Jelena Ostapenková v letošní sezoně dlouho nemohla najít formu, přesto si po Indian Wells vylepšila své žebříčkové maximum na pátou pozici. Dvacetiletá Lotyška dorazila do Key Biscayne s mizernou turnajovou bilancí 4-7. V Miami předtím nevyhrála jediný zápas.

V Crandon Parku ovšem na kurtu excelovala a po cestě do svého největšího finále od loňského senzačního triumfu na French Open neztratila jediný set. Postupně si poradila s Babosovou, Haddadovou Maiaovou, Kvitovou, Svitolinovou a Collinsovou. Ve finále prohrála se Stephensovou.

4) Darja Kasatkinová
Darja Kasatkinová vyhrála v únoru anketu Průlom roku, když se v Dubaji dostala do finále a v žebříčku se poprvé objevila mezi dvaceti nejlepšími hráčkami světa.

A dvacetiletá Ruska i nadále míří vysoko. V Indian Wells si totiž zahrála po vítězstvích nad Siniakovou, Stephensovou a hráčkami Top 10 Wozniackou, Kerberovou a Venus Williamsovou své největší finále v kariéře. V něm podlehla stejně "staré" Ósakaové.

Kasatkinová je momentálně ruskou ženskou jedničkou a v žebříčku WTA figuruje na dvanáctém místě.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová


Průlom měsíce

1) Amanda Anisimovová
Amanda Anisimovová se v Indian Wells dočkala životního výsledku. Vítězka juniorky na loňském US Open si už na předchozí akci WTA 125k v kalifornské poušti zahrála semifinále a od pořadatelů nadcházejícího prestižního podniku obdržela divokou kartu do hlavní soutěže.

Šestnáctiletá Američanka v prvním kole porazila Parmentierovou a připsala si první výhru v hlavní soutěži na okruhu WTA. U toho však talentovaná hráčka nezůstala. Ve druhém kole vyřadila Pavljučenkovovou a poté hráčku Top 10 Kvitovou, čímž ukončila její 14zápasovou neporazitelnost. Domácí senzaci zastavila až Karolína Plíšková.

Anisimovová si po skvělých výkonech vysloužila volnou vstupenku do hlavní soutěže také v Miami, kde ale po vítězství nad Qiang Wang musela z turnaje kvůli zranění pravého chodidla odstoupit.

2) Danielle Collinsová
Danielle Rose Collinsová se v žebříčku WTA díky březnovým výsledkům posunula o více než 60 pozic a klepe na dveře první padesátky. V Indian Wells se probojovala do osmifinále, když porazila krajanky Townsendovou a Keysovou a také bývalou juniorskou wimbledonskou šampionku Žukovou.

Největší úspěch ale zaznamenala až v Miami. Po výhrách nad Smitkovou a Čepelovou úspěšně prošla kvalifikací do hlavní soutěže, v níž postupně přehrála Beguovou, Vandewegheovou, Vekičovou, Puigovou a Venus Williamsovou.

Stala se tak první semifinalistkou v historii Miami Open, která mezi nejlepší kvarteto postoupila z kvalifikace. Na finále už nedosáhla. V souboji o něj podlehla Ostapenkové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová


Úder měsíce

1) Naomi Ósakaová
Naomi Ósakaová v Indian Wells, kde nakonec triumfovala, ukázala, že kromě skvělého útoku vyniká i kvalitní obranou. Proti Rusce Šarapovové vytáhla skvělý forhendový prohoz.

2) Caroline Dolehideová
Caroline Dolehideová sahala v Indian Wells po skalpu světové jedničky. Parádní obrana Američanky jí proti Halepové zajistila zisk prvního setu.

3) Caroline Wozniacká
Výtečnou obranou se může chlubit také Caroline Wozniacká. Vítězka letošního Australian Open na turnaji WTA v Miami neskutečně vrátila takřka nechytatelný dropšot z rakety Puigové.

4) Simona Halepová
Výborně umí reagovat na zkrácení hry i Simona Halepová. Světová jednička v Miami parádně vrátila jedovatý dropšot Radwaňské.

5) Agnieszka Radwaňská
Angelique Kerberová v Key Biscayne na rozdíl od Puigové a Radwaňské se svým dropšotem uspěla. Bývalá světová jednička předvedla skvělé zkrácení hry proti Yafan Wang.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sloane
Danielle Rose
Caro
PS: Aga se opět dostala do nominace. Aspoň na TP :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist