Hlasujte v květnových anketách WTA. Mezi nominovanými je i Barbora Strýcová

14. 6. 2017, 12:04
Aktuality 11
Stejně jako každý měsíc i v květnu mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými v kategorii Úder měsíce je i česká tenistka Barbora Strýcová.

V květnu si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka French Open Jelena Ostapenková a další dvě tenistky s nejlepší letošní antukovou bilancí Simona Halepová a Jelina Svitolinová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Ons Jabeurovou, Veronicu Cepedeovou, Caroline Garciaovou a Jelenu Ostapenkovou. Nominované pro Úder měsíce jsou Barbora Strýcová, Eugenie Bouchardová, Venus Williamsová, Darja Gavrilovová a Francesca Schiavoneová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Jelena Ostapenková
Lotyšský talent si nadělil k dvacátým narozeninám ten nejkrásnější dárek. Jako nenasazená hráčka vyhrála grandslamové French Open, což se v otevřené éře žádné jiné tenistce nepovedlo.

Rodačka z Rigy v turnaji vyřadila loňskou vítězku olympijských her Monicu Puigovou, loňskou semifinalistku Samanthu Stosurovou, bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou a předloňskou semifinalistku Timeu Bacsinszkou.

V boji o titul prohrávala s největší favoritkou Simonou Halepovou už 4-6 0-3, ale Ostapenková nehodlala ubrat na agresivitě a nakonec zápas otočila. Díky porci 2 000 bodů se vyšvihla na žebříčkové maximum - 12. místo a v letošním hodnocení pro Turnaj mistryň figuruje mezi nejlepšími čtyřmi.

2) Simona Halepová
Halepová nakonec trofej Suzanne Lenglenové na French Open nezískala, nicméně letošní antukovou část sezony zakončila s nejlepší bilancí ze všech hráček. Rumunka vyhrála 19 z 22 duelů, úspěšně obhájila loňský triumf v Madridu, v Římě hrála finále a ve Stuttgartu semifinále.

Na pařížské antuce předvedla ve čtvrtfinále neskutečný obrat, když porazila Jelinu Svitolinovou, přestože prohrávala už 3-6 1-5. Poté v semifinále v nádherné bitvě udolala českou jedničku Karolínu Plíškovou. Díky finálové účasti v Paříži se vrátila na pozici světové dvojky a vede letošní hodnocení pro Turnaj mistryň.

3) Jelina Svitolinová
Svitolinová před startem French Open vedla letošní hodnocení pro Turnaj mistryň, a to i díky zisku již čtvrtého letošního titulu, který vybojovala na akci WTA Premier 5 v Římě. Antukové jaro zahájila triumfem v Istanbulu a zakončila jej s výbornou bilancí 14-2.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová


Průlom měsíce

1) Ons Jabeurová
Tunisanka se do hlavní soutěže French Open dostala jako šťastná poražená z kvalifikace a nakonec došla jako první arabská tenistka v historii až do třetího kola. Ve druhém kole šokovala vítězstvím nad hráčkou Top 10 Dominikou Cibulkovou a výrazně se přiblížila první stovce žebříčku.

2) Jelena Ostapenková
Ostapenková na French Open získala svůj premiérový titul, když ve finále porazila třetí nasazenou a největší favoritku Simonu Halepovou. Nikdy předtím nedošla Lotyška na grandslamu dále než do třetího kola. Díky triumfu v Paříži se vyšvihla na 12. příčku žebříčku WTA.

3) Veronica Cepedeová
Paraguayská tenistka byla jednou z největších senzací letošního ročníku French Open. Už v prvním kole překvapila vítězstvím nad finalistkou z roku 2015 Lucií Šafářovou. Hned v dalším kole si vyšlápla na Anastasii Pavljučenkovovou. V boji o čtvrtfinále sehrála třísetovou bitvu s Karolínou Plíškovou.

4) Caroline Garciaová
Francouzka na domácím grandslamu díky výhrám nad Nao Hibinovou a krajankou Chloe Paquetovou poprvé přešla přes druhé kolo. Poté zvládla dramatickou koncovku se Su-Wei Hsieh, porazila další krajanku Alizé Cornetovou a premiérově postoupila na akci velké čtyřky do čtvrtfinále.

V něm byla nad její síly v kvalitním utkání nasazená dvojka Karolína Plíšková. Garciaová tak zůstala jednu pozici za debutem v Top 20.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová


Úder měsíce

1) Barbora Strýcová
Česká tenistka znovu excelovala v obraně, jedné ze svých nejsilnějších stránek. Na smeč Julie Görgesové zareagovala na turnaji WTA v pražské Stromovce parádním obranným lobem.

2) Francesca Schiavoneová
Italská veteránka předvedla na akci WTA International v Rabatu nejprve skvělý tweener a poté i lob, čímž se dostala z obrany do útoku. Výměnu v zápase proti Tatjaně Mariaové zakončila smečí.

3) Eugenie Bouchardová
Bývalá světová pětka se v Madridu proti Marii Šarapovové blýskla solidní obranou, skvělou anticipací a nádherným zakončením z forhendu.

4) Venus Williamsová
Legendární Američanka se v Římě skvěle ubránila tvrdému forhendu z rakety Garbiñe Muguruzaové. Williamsová dokázala z obranné pozice vykouzlit lob na základní čáru a nakonec výměnu zaslouženě vyhrála.

5) Darja Gavrilovová
Naturalizovaná Australanka v důležitém okamžiku souboje se Světlanou Kuzněcovovou nezazmatkovala a na jedovatý čop Rusky zareagovala fantastickým lobem.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
horska.kraslice
Doufám, že za červen tam bude Petra Krejsová.
Reagovat
tommr
já zase doufám, že Hráčkou měsíce bude jedna z trojice Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová ... :)
Reagovat
horska.kraslice
To se nevylučuje. Petra Krejsová za shot.
Reagovat
janek_da
Za mě anketa o ničem. Chybí Marie.
Reagovat
Hector21
tak si vyber někoho jiného, třeba Losnu nebo Mažňáka
Reagovat
slacker
aaaale, treba Bahnaka
Reagovat
Paseka
Tady někomu chybí Marie ???
Reagovat
janek_da
tak aspoň "nejkrásnější skreč"
Reagovat
A.R.R.
tu by vyhrála Angie :-D
Reagovat
PetaM
Co Marie ... Ale Aga.
Reagovat
A.R.R.
Aga si vybírá zdravotní potíže za celé roky, kdy jí nic extra netrápilo. Zase něco má, jsem zvědav jestli bude hrát příští týden.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist