Hlaváčková a Cetkovská ve Wimbledonu postupují, Venus po 15 letech končí v 1. kole

25. 6. 2012, 16:39
Aktuality 7
Dva roky po sobě se jí podařilo zdolat nástrahy prvního kola ve Wimbledonu a dnes Andrea Hlaváčková v Londýně porazila svou úvodní soupeřku potřetí v řadě. Svěřenkyně Tomáše Petery přehrála Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu přesvědčivě 6-1 6-2 a jako první Češka postoupila do dalšího kola. Do něj se z českých hráček dostala ještě Petra Cetkovská, naopak končí Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Iveta Benešová i pětinásobná wimbledonská vítězka Venus Williamsová.
Andrea Hlaváčková

"Byla jsem nervózní, protože jsem měla dobrý los, ale sešlo se to dobře. Hrála jsem dobře a zvládla jsem to psychicky," řekla po svém vítězství nad Kai-Chen Chang 90. tenistka světa Andrea Hlaváčková.

Česká hráčka dnešní výhrou vyrovnala své maximum ve Wimbledonu, dále se ale ještě nedostala. Těžké to bude mít i letos, protože její příští soupeřkou bude Kim Clijstersová, která si na úvod své wimbledonské derniéry poradila s nelehkým losem. Devětadvacetiletá Belgičanka, která před třemi dny odstoupila kvůli zranění břišních svalů z turnaje v Hertogenboschi, v duelu bývalých světových jedniček porazila 6-2 6-4 Srbku Jelenu Jankovičovou.

Clijstersová svou výhrou Hlaváčkové splnila sen, která šla Belgičance osobně fandit. "Strašně si přeju hrát s Clijstersovou a jdu jí fandit, protože končí na US Open a já si s ní chci zahrát. Pokud bych si s ní nezahrála do konce její kariéry, tak jí řeknu aspoň o trénink. Je pro mě něco jako Steffi Grafová pro jiné v minulosti. Pro mě je nejlepší hráčkou, jakou jsem viděla hrát," řekla Hlaváčková.

Ve 2. kole je už také Petra Cetkovská, jež vykročila za obhájením loňského wimbledonského osmifinále hladkým vítězstvím. Česká tenistka porazila 6-4 6-2 Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu a čeká ji duel s Američankou Stephensovou.

Dohrály Hradecká, Benešová a Karolína Plíšková
Právě Sloanne Stephensová pokazila wimbledonskou premiéru dvacetileté Karolíně Plíškové, která s o rok mladší soupeřkou prohrála hladce 2-6 2-6. Rodačka z Loun se tak zatím první výhry na grandslamovém turnaji nedočkala.

Na první wimbledonské vítězství si minimálně rok počká Lucie Hradecká. Česká hráčka dnes nestačila na osmou nasazenou Němku Angelique Kerberovou, které podlehla hladce 4-6 1-6.

Iveta Benešová už v pátém zápase v řadě neuhrála ani set. V 1. kole Wimbledonu dnes česká hráčka prohrála na Centrálním kurtu hladce 2-6 1-6 s dvacetiletou domácí tenistkou Heather Watsonovou. Bez velkého zápalu hrající Benešová v duelu čelila 20 brejkbolům, z nichž 4 neodvrátila. Sama se k možnosti vzít soupeřce podání dostala až v posledním gamu, Watsonová ale žádné komplikace nepřipustila a připsala si premiérové vítězství na domácím grandslamu.

Venus po 15 letech končí v 1. kole
O postup do druhého kola dnes bojovala také Venus Williamsová, která Wimbledon vyhrála už pětkrát, naposledy před čtyřmi lety. Dvaatřicetiletá Američanka, která se poslední dobou potýká s problémy s imunitním systémem a v žebříčku WTA spadla až na 58. místo, dnes ale proti Jeleně Vesninové z Ruska uhrála jen čtyři hry a po porážce 1-6 3-6 se s Londýnem rozloučila.

"Přijela jsem v dobrém rozpoložení. O zdraví teď fakt mluvit nechci. Je to tak, jak to je," uvedl Williamsová po porážce s 79. hráčkou světa. "Jsem zpátky na okruhu jen pár měsíců. Život je boj a já jsem vždy připravena," dodala.

Starší ze sester Williamsových dostala v prvním setu málem "kanára", ale odvrátila dva setboly a získala alespoň jednu hru. Na obrat však už neměla síly. V prvním kole Wimbledonu prohrála starší z amerických sester pouze při své premiéře v roce 1997.

Světová jednička Maria Šarapovová, která po triumfu na Roland Garros usiluje o druhý grandslamový titul za sebou, zdolala na úvod Australanku Anastasii Rodionovovou 6-2 6-3. V druhém kole čeká wimbledonskou šampionku z roku 2004, která loni ve finále podlehla Petře Kvitové, předloňská semifinalistka Cvetana Pironkovová z Bulharska.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 16,06 milionu liber):
Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6:1, 6:2, Cetkovská (23-ČR) - Kingová (USA) 6:4, 6:2. Kerberová (8-Něm.) - Hradecká (ČR) 6:4, 6:1, Stephensová (USA) - Kar. Plíšková (ČR) 6:2, 6:2, Watsonová (Brit.) - Benešová (ČR) 6:2, 6:1, A. Radwaňská (3-Pol.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:3, Stosurová (5-Austr.) - Suárezová (Šp.) 6:1, 6:3, Na Li (11-Čína) - Pěrvaková (Kaz.) 6:4, 6:1, Lisická (15-Něm.) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:2, Giorgiová (It.) - Pennettaová (16-It.) 6:4, 6:3, Clijstersová (Belg.) - Jankovičová (18-Srb.) 6:2, 6:4, Petrovová (20-Rus.) - Camerinová (It.) 6:0, 6:2, Vesninová (Rus.) - V. Williamsová (USA) 6:1, 6:3, Cirsteaová (Rum.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:1, Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Razzanová (Fr.) 6:2, 6:4, Tatišviliová (Gruz.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:4, 6:2, Moriatová (Jap.) - Gajdošová (Austr.) 6:4, 6:3, Babosová (Maď.) - Oudinová (USA) 6:4, 4:6, 6:3. Šuaj Pcheng (30-Čína) - Zaniewská (Pol.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3, Makarovová (Rus.) - Briantiová (It.) 6:2, 3:6, 6:3,  Kirilenková (17-Rus.) - Cadantuová (Rum.) 6:3, 6:1, Hamptonová (USA) - Hantuchová (27-SR) 6:4, 7:6 (7:1), Domínguezová (Šp.) - Broadyová (Brit.) 6:4, 7:6 (7:4), Solerová-Espinosová (Šp.) - Gallovitsová (Rum.) 4:6, 6:4, 10:8, M. Johanssonová (Fr.) - Curenková (Ukr.) 3:6, 6:0, 6:3. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová, Uhlířová (11-JAR/ČR) - Panovová, Šuaj Čang (Rus./Čína) 6:2, 5:7, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád za Sabine :) Ta její radost byla hodně velká, vřím, že Wimbledon ji opět probere :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Mashy jsem dneska viděl jenom trochu, protože ve stejný čas hrály české basketbalistky první zápas olympijské kvalifikace, takže jsem se to snažil přepínat... Ten suverénní začátek Mashy jsem zrovna neviděl. Z prvního setu jsem viděl jenom ten dlouhý šestý gem a snížení Rodionové na 5:1. Z druhého setu jsem už viděl víc. Masha nepřipustila žádné komplikace, i když Rodionova taky sem tam něco předvedla. Přesto Masha neměla problém kvalitně zakončovat výměny a byla silná na returnu. Zápas ukončila esem. Jinak ty výměny byly většinou hodně krátké, holt tráva. :)

Co se týká dalších zápasů, tak prohra Venus určitě překvapení je. Na druhou stranu, Elena odehrála dva turnaje na trávě (Birmingham, Eastbourne) a nedala se podceňovat. Venus to má po návratu složité, ale co jsem četl, tak v nejbližší době rozhodně končit nechce... Jinak se dívám, že zápas McHale - Konta byl přerušen za stavu 7:7 ve 3. setu. Tak to je zajímavé. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To koukám... Trochu jsem doufal, že Lucka Hradecká by dnes mohla Angie překvapit, ale místo toho se děly překvápka jinde.
Venus má asi větší potíže, než se zdá a někdy je a někdy zase není schopná předvést výkon na úrovni, bohužel už to asi lepší nebude...
A u kluků, raději no comment. John... to jsem fakt nečekal. Ale co je tohle všechno proti Berďovi, to nám to pěkně začalo...
Reagovat
vendulkabendulka
A Karolina Pliskova uz bali, 6:2 6:2. Ale mela na prvni kolo tezky los, ta Stephens je ted hodne rozjeta. Nj, neda se nic delat.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus si kufry nebalí, měla by snad hrát ještě čtyrhru se Serenou.. Každopádně tak brzký konec jsem nečekal..
Reagovat
Heather_Fedex
jo, je to obrovskej sok....v charlestonu, v miami a rime vypadala slibne... obrovska skoda
Reagovat
smazaný uživatel
to ano, jejísouboj s Radwanskou na trávě by byl hodně zajímavý, ale bohůžel .. Vyhrála ta lepší :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist