Hlaváčková ani Štěpánek do deblového finále ve Wimbledonu nepostoupili

4. 7. 2014, 15:21
Aktuality 15
Český deblistům se dnes nepodařilo postoupit do wimbledonského finále ve čtyřhře. Andrea Hlaváčková neuspěla po boku Číňanky Jie Zheng proti favorizovaným Italkám Erraniové a Vinciové, Radek Štěpánek s Indem Paesem pak překvapivě nestačili na kanadsko-americké duo Pospisil/Sock.
Radek Štěpánek a Leander Paes

Andrea Hlaváčková si podruhé v deblovém finále Wimbledonu nezahraje. Sedmadvacetiletou Češku a Číňanku Jie Zheng do něj nepustil druhý nasazený italský pár Sara Erraniová a Roberta Vinciová, které v dnešním semifinále zvítězily hladce 6-3 6-2.

Hlaváčková se po minulé sezoně rozešla s dlouholetou parťačkou Lucií Hradeckou, s níž v roce 2012 hrála na londýnské trávě finále a získala dva grandslamové tituly (na Roland Garros 2011 a US Open 2013).

S čínskou tenistkou se dala dohromady po French Open, po kterém se dohodla na ukončení spolupráce s další krajankou Lucií Šafářovou. Před Wimbledonem společně odehrály přípravné turnaje v Nottinghamu a Hertogenboschi, kde shodně vypadly rovněž v semifinále.

Erraniová s Vinciovou postoupili do grandslamového finále už poosmé, ale ve Wimbledonu vůbec poprvé v kariéře a mohou tak zkompletovat kariérní grandslam. Dva tituly už mají z posledních dvou ročníků Australian Open, v roce 2012 vyhráli také na Roland Garros a US Open.

Ve finále narazí na maďarsko-francouzskou dvojici Timea Babosová a Kristina Mladenovicová, které budou hrát o grandslamový titul ve čtyřhře žen poprvé v kariéře. Francouzka Mladenovicová už má ve sbírce dvě trofeje ze smíšené čtyřhry.

Štěpánek si první wimbledonské finále nezahraje
Stejně jako loni skončili v semifinále Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem, kteří dnes nestačili na kanadsko-americký pár Vasek Pospisil a Jack Sock a prohráli 6-7 3-6 4-6.

Štěpánek a Paes, vítězové grandslamových čtyřher na Australian Open 2012 a US Open 2013, tentokrát narazili na agresivní hru syna českých rodičů Pospisila se Sockem, který v utkání podával rychlostí až 215 km/h.



Paes tak nenaváže na svůj jediný deblový titul z All England Clubu, který získal před patnácti lety. Štěpánek ve finále Wimbledonu ještě nikdy nebyl.

Překvapiví finalisté Pospisil a Sock narazí na turnajové jedničky Mika a Boba Bryanovy., kteří si poradili ve třech setech s Francouzi Michaelem Llodrou a Nicolásem Mahutem. Američané, kteří obhajují titul, vyhráli turnaj i v letech 2006 a 2011. Celkově mají ve sbírce už 15 grandslamových titulů. do finále postoupili pošestadvacáté.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
páteční výsledky (04. 07. 2014)
ŽENY
• Čtyřhra - semifinále •
Erraniová/Vinciová (2-It.) - Hlaváčková/Jie Zheng (9-ČR/Čína) 6-3 6-2
Babosová/Mladenovicová (14-Maď./Fr.) - Petkovicová/Rybáriková (Něm./SR) 6-1 6-3
MUŽI
• Čtyřhra - semifinále •
Pospisil/Sock (Kan./USA) - Paes/Štěpánek (5-Ind./ČR) 7-6(5) 6-3 6-4
Bryan/Bryan (1-USA) - Llodra/Mahut (Fr.) 7-6(4) 6-3 6-2
JUNIORKY
• Dvouhra - semifinále •
Vondroušová (12-ČR) - Badosaová (Šp.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paes vypada jak by přijel na turnaj veteranu pinknout si a dat si 6 + parek mazec...
Reagovat
smazaný uživatel
Potěšilo mě, že Kiki Mladenovic je spolu s Timeou Babos ve finále wimbledonského debla. Navíc ještě zítra může s Danielem Nestorem postoupit do finále mixu (obhajují spolu loňský titul)... Kéž by se Kiki takhle dařilo v singlu!

Jinak mě mrzí, že Katka Siniaková prohrála ve čtvrtfinále ITF turnaje ve Versmoldu. Pozoruju, že když napíšu "Katka má hratelnou soupeřku", tak jí to obvykle nevyjde... Takže už to nikdy psát nebudu a Katka bude odteď jenom vyhrávat. :D

Naopak mi udělalo obrovskou radost, že české basketbalistky do 17 let jsou v semifinále MS! :) Sledoval jsem to na netu a holky dneska podaly vynikající výkon (konečně to nebyly takové nervy jako v předchozích zápasech :D). V neděli pojedu na závěrečný den šampionátu, takže uvidím holky buď ve finále, nebo v zápase o bronz. :)
Reagovat
tommr
Andrea se Zhengovou nebyly favoritky a jejich postup se moc nedal čekat. Dneska byly jasně horší než Italky. Jejich soupeřky už mají mimochodem po dnešku jistej návrat na pozici deblovejch jedniček ...
Od Radka s Paesem jsem naopak postup čekal. Poté co dokázali vyřadit Nestora se Zimonjicem je jejich vyřazení od nenasazenejch mladochů velký zklamání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Radek s Leem nepostoupili, finále s Bryanovými mohlo mít šťávu. Doufám aspoň, že Bob s Mikem Radka a Lea pomstí.
Jo a jaký náskok teď (neoficiálně samozřejmě) mají Italky na čínsko-tchajwanský pár?
Reagovat
tommr
zatím 350 bodů a pokud získají titul tak už 1050 bodů ...
Reagovat
Frick
Denisa se odhlásila ze 100.000 v Biarritz (FRA), jehož obsazení se nejeví nikterak silně (jednička je Kaneppi, dále už jen hráčky od 91. místa níže). Jestli je tam nějaký zdr. problém, tak to by byla škoda. Mohla tam Denisa při svý formě nabrat spoustu bodů.
Reagovat
Frick
Nicméně Denisa začíná být slavná, takže se s ní chtěji fotografovat i velké hvězdy české pop-music :o)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203607352775241&set=pb.1558524965.-2207520000.1404491547.&type=3&theater

A má border kolie. Ty jsou krásný :o)
Reagovat
Frick
Bára Krejčíková hladce porazila 6:3 6:4 ve ČF na 25.000 v Toruni Sasnovičovou z Běloruska, co byla před 4 týdny katem českých tenistek, když na 25.000 v Brescii vyřadila v SF Katku a ve finále porazila Vorynu. Nyní je 137. (best 131.), takže Bára porazila hráčku, co je o 153 míst výše. když to takto půjde dám, měla by si v lednu zahrát o AO 2015, kdyby skutečně ještě v následujících týdnech zazářila, tak možná už i o USO 2014? Na nějaký 220. místo ztrácela cca 100 punktů (k 23.6.), kdyby vyhrála v Toruni titul, tak by to bylo o dost méně.

Kolikátý místo tedy většinou stačí k místě do kvaldy na GS? Něco hlavní soutěž, něco WC a něco se zase odhlásí...
Reagovat
tommr
Báře to hodně přeju. Angažování Novotný byl velmu chytrej tah a doufám, že se to na jejích výsledcích časem projeví ... :)
Reagovat
Frick
Zklamamla Katka Siniaková. I když je fakt, že ta tulipánka úplně není marná, v kvaldě na Wimbl udělala 2. kolo, pak vyhrála ITF 25.000.

V světle výsledků Denisy a hlavně Terky se dá říct, že Katka trochu zaostává za očekáváním. Není to úplně špatný, ale nějakej výraznej krok vpřed tam není. V únoru 409 bodů, nyní v pondělní tam asi bude tak 470. Mohlo by být více....
Reagovat
Frick
To je vynikající. Nedala sebemenší šanci Španělce, co je o 17 měsíců starší a je v TOP 500. Super! Je nutný si prostě uvědomit, že tohle je prostě mnohem více, než když před 4 rokama 18 letá Kristýna se 185 cm a 75 kg šikanovala malý děti. Pardon, ale tohle mi fakt přijde, jakoby se čtvrťák chlubil tim, že vyhrál v karate soutěž žáků 1. tříd.

Markétka je prostě parádní. Bylo by fajn, kdyby dostala WC na nějakej challenger. Dejme tomu do Holomóce....
Reagovat
gedzitka
Bušárdici bylo taky 18 pryč když vyhrála juniorku ve Wimblu...
Reagovat
Frick
Pak je škoda, že Kristýna nebyla v roce 2012 ve finále :o)
Reagovat
tommr
Markéta vypadá opravdu slibně. Na soutěže dospělejch má ale ještě dost času. Ted potřebuje hlavně trénovat a nabírat fyzičku ... :)
Reagovat
gedzitka
No, v roce 2011 slavilo Česko hattrick (Petra + Květa v deblu a budoucí manželé Melzerovi v mixu), tak doufám, že tentokrát to nebude hattrick poražených a aspoň Petra to zachrání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist