Hlaváčková je po dvou letech ve čtvrtfinále a zahraje si o první semifinále

17. 7. 2013, 19:45
Aktuality 13
WTA BAD GASTEIN - Andrea Hlaváčková se na antuce v Bad Gasteinu dostala poprvé po téměř dvou letech do čtvrtfinále. Česká tenistka dnes potvrdila roli favoritky proti Švýcarce Golubicové a zahraje si tak o své první semifinále na okruhu WTA. O to se utká s domácí Lisou-Marií Moserovou, která je až 725. hráčkou světa.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková si jediné čtvrtfinále na okruhu WTA ve dvouhře zahrála v září 2011 v hale v Québeku, kde porazila Američanku Oudinovou a kamarádku Lucii Šafářovou. Od té doby sbírala cenné úspěchy především ve čtyřhře, v singlu loni překvapila postupem do 4. kola US Open. 

Letos se však od úvodu sezony výsledkově trápila. Ze sedmnácti turnajů WTA hned na 14 skončila v prvním kole, nebo už v kvalifikaci, a připsala si pouhé tři výhry. Několikrát ztratila dobře rozehraný zápas proti favoritkám, minulý týden proti Rumunce Cadantuové dokonce neproměnila mečboly a ve třetím setu kvůli křečím vzdala. 

Nyní na antuce v Bad Gasteinu sice není mezi osmičkou nasazených, soutěž ale není hvězdně obsazená a šestadvacetiletá rodačka z Plzně má i štěstí na los. Po prvním kole, v němž smetla Řekyni Eleni Daniilidouovou, si dnes poradila i s dvacetiletou Švýcarkou Viktorijí Golubovicovou.

V prvním setu si Hlaváčková proti až 259. hráčce světového žebříčku, jež si premiérovou účast na turnaji WTA vybojovala v kvalifikaci, nevypracovala žádný brejkbol a prohrála 5-7. Od stavu 1-1 ve druhé sadě však na kurtu začala dominovat, získala deset gamů po sobě a zvítězila 5-7 6-1 6-0.

V souboji o premiérové semifinále bude stříbrná medailistka z loňské olympiády velkou papírovou favoritkou, protože se utká s až 725. hráčkou světa Lisou-Marií Moserovou. Dvaadvacetiletá Rakušanka startuje v hlavní soutěži díky divoké kartě od pořadatelů a k postupu ze druhého kola jí dnes pomohla skreč nasazené jedničky Mony Barthelové z Německa, která vzdala kvůli zranění ramena.

Šest sezon po sobě byla vždy minimálně ve čtvrtfinále domácího turnaje v Bad Gasteinu Yvonne Meusburgerová a zahraje si o něj i letos. Finalistka z roku 2007, jež si minulý týden v Budapešti zahrála podruhé v kariéře ve finále, dnes deklasovala dvakrát 6-0 bosenskou kvalifikantku Jasminu Tinjičovou

"Bylo to rychlé. Myslím, že jsem hrála opravdu dobře a agresivně. Dokonale jsem využila jejích chyb, jsem moc šťastná, že jsem vyhrála," řekla devětadvacetiletá Rakušanka.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (17. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Meusburgerová (Rak.) - Tinjičová (Bos.) 6-0 6-0

Dvouhra - 2. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Golubicová (Švýc.) 5-7 6-1 6-0
Moserová (Rak.) - Barthelová (1-Něm.) 6-2 4-3 skreč B.
Knappová (8-It.) - Cadantuová (Rum.) 7-6(5) 4-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podařilo se!
Reagovat
smazaný uživatel
A je to co jsem říkal. Halep končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty jak píšeš, že se lidi opíraj do Azy kvůli jejím MTO.

Dneska to samé předvedla Annika Beck. A je to humus, ať to dělá kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
.. jenom do Azy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u Viky se to týkalo hlavně té situace v semifinále Australian Open... Jinak nevím o tom, že by se do ní někdo opíral kvůli MTO. To spíš kvůli skrečím a nějakým odstoupením z turnajů...

Zápas Beck - Minella jsem neviděl, takže to nemůžu posoudit.
Reagovat
Bob
Všichni víme, jak to tehdy s Vikou na AO bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty. Já jenom, ať sis vědom, že se MI takovéhle taktické hrátky hnusí u všech tenistů/tek. Tedy nejen Viky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si toho naprosto vědom. :D Podívej, mně se nechce rozebírat, co jsou a nejsou "taktické hrátky". Vzít si MTO zákazané není a jestli k tomu hráčka má nebo nemá odpovídající důvod, to už je na jejím svědomí. Úkolem druhé hráčky je nevypadnout z tempa, popř. nenechat se rozhodit. To se dneska Mandy bohužel nepovedlo, přestože to podle skóre měla dobře rozehrané... Píšu bohužel, protože mám Mandy asi taky radši než Anniku. Ale zase nebudu kritizovat Anniku za to, že udělala něco, co není zakázáno. Třeba taková Rodionova to dělá pořád, vědí to o ní všechny hráčky a stejně jí to k ničemu není... Takže svým způsobem chápu, že tě to štve (nevím, jestli jsi měl vsazeno na Mandy), ale zakázané to prostě není a Mandy to v každém případě měla dotáhnout, což jí bohužel nevyšlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Co se stalo Anice?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak asi jenom hérečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Zázračné uzdravení, 4 gemy za sebou. Na to že málem brečela.
Reagovat
smazaný uživatel
Starší, ale o Monice je třeba vědět vše.

http://www.10sballs.com/2013/03/06/a-quick-mental-prescription-and-monica-puig-moves-ahead/

a pro Montyho:
http://www.10sballs.com/2013/07/16/thomas-hogstedt-wont-be-coaching-wozniacki-any-time-soon/
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý článek o Monice! Ten psycholog jí určitě pomohl a výsledky se dostavují. :)

Co se týče Caro: Myslím, že se k těm spekulacím vyjádřila dost jasně (viz odkaz). :) Ono by taky bylo hodně divné, kdyby Hogstedt nemohl cestovat na turnaje s Mashou a najednou by mohl s Caroline...
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/357228542792171520
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist