Hlaváčková s Babosovou na druhý společný titul nedosáhly

13. 5. 2017, 14:59
Aktuality 9
Turnajové pětky Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou prohrály ve finále prestižního turnaje WTA Premier Mandatory v Madridu 4-6 3-6 se třetím nasazeným duem Yung Jan Chan/Martina Hingisová a na druhý společný titul tak ve Španělsku nedosáhly.
Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová spolu odehrály první turnaj minulý týden v marockém Rabatu a hned z toho byl premiérový společný titul. Čtyři zápasy zvládl česko-maďarský pár také v Madridu, prodloužil tak svou neporazitelnost na osm utkání a po týdnu postoupil znovu do finále.

V boji o titul vyzvaly páté nasazené Hlaváčková s Babosovou turnajové trojky Yung-Jan Chan a Martinu Hingisovou. V úvodním setu si obě dvojice prohrály cekem sedmkrát podání a z divokého průběhu vyšly lépe Chan s Hingisivou, které získaly úvodní sadu za 41 minut hry poměrem 6-4.

Ve druhém dějství ztratily Hlaváčková s Babosovou již své první podání, v následující hře sice ještě dokázaly soupeřky brejknout a srovnat na 2-2, v šesté hře však zaváhaly na servisu podruhé a tchajwansko-švýcarské duo už si náskok pohlídalo. Chan s Hingisovou zvítězily 6-4 6-3 a po triumfu v Indian Wells získaly druhý společný titul.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 5,439.350 dolarů
sobotní výsledky (13. 5. 2017)
• Čtyřhra - finále •
Chan Yung-jan, Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.) - Babosová, Hlaváčková (5-Maď./ČR) 6-4 6-3

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
Na té fotce jsou jako schody :-)))).
Reagovat
horska.kraslice
Divné foto, jak to, že se Hingiska nezubí? :-)
Reagovat
tommr
jj z tý fotky by se mohlo usuzovat, že vyhrály Andrea s Babosovou ... :)
Reagovat
baggik
Protože se vsadila s Andrejkou, že když vyhraje Čengis tak se bude Andy zubit dnes za ní.
Reagovat
Fandina
Škoda, že to nevyšlo, ale i tak gratulka Andrejce s Babos k finále a jen tak dál. Pojď a go!!!
Reagovat
tommr
zajistit aspoň stream z deblovýho finále na turnaji Premier Mandatory už hraničí s cílenou likvidací deblu jako tenisový disciplíny. Pro to neexistuje žádná omluva ...
Jinak škoda, že to Andrea s partnerkou nedotáhly až k titulu. Soudě podle čísel to bylo docela vyrovnaný finále a rozhodla hlavně neschopnost udržet vlastní servis ...
Andrea si i tak v žebříčku polepšila o 300 bodů a v letošní Race jsou spolu s Babosovou už na 10.místě. Pokud budou v podobných výkonech pokračovat i nadále tak o Singapur nemůžou přijít ...
Reagovat
Fandina
Slyšela jsem v rozhovorech tenistek, že se nějak měnil i způsob přihlašování na turnaje v deblu. Je to pro ně prý změna, dřív to víc plánovaly a teď to prý není tak potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že to dneska nevyšlo, ale každopádně dobrý začátek spolupráce. Andrea s Babos mají před sebou ještě 3 grandslamy, takže možnost získat další body a kvalifikovat se na TM je velká.
Nicméně, pokud by to s Babos náhodou nevyšlo, tak je pořád možnost, že se tam kvalifikuje s Peng. Pochybuju, že by Peng vzdala této příležitosti. A stejně tak si nemyslím, že by si to nechala utéct Andrea. V tomto případě si myslím, že by šla "uraženost" stranou, a pokud by i ty tři měsíce stačily na kvalifikování, tak by toho obě využily. Ale určitě bude lepší, když se tam kvalifikuje s Babos.
A pro to, že nebyl žádný stream, snad není ani komentář. Vím, že o tom mluvila v nějakém rozhovoru už vloni Lucka Šafářová. Říkala něco ve smyslu, že o tom diskutují s vedením WTA, ale zjevně bez úspěchu.
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že by mohla nastat i situace, že by se Andrea na TM kvalifikovala s Pengovou. Bodů na to si za ty tři měsíce co spolu hrály nahrály opravdu dost. Mnohem pravděpodobnější se mi ale jeví možnost, že se tam kvalifikuje s Babosovou nebo že si bude moct vybrat jestli bude TM hrát s Babosovou nebo Pengovou ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist