Hlaváčková s Babosovou na Turnaji mistryň postupují. Peschkeová vypadla

26. 10. 2017, 09:08
Aktuality 9
TURNAJ MISTRYŇ - Andrea Hlaváčková a Timea Babosová společnou premiéru na Turnaji mistryň zvládly. Češka s Maďarkou prodloužily svou letošní halovou neporazitelnost proti páru Andreja Klepačová a María José Martínezová. V semifinále je čekají světové jedničky Martina Hingisová a Yung-jan Chan, které přehrály Květu Peschkeovou s Annou-Lenou Grönefeldovou.
Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová se daly dohromady v květnu letošního roku a hned na prvním společném turnaji v Rabatu triumfovaly. Další tituly získaly v Québecu a Taškentu, ten nejcennější vybojovaly minulý týden v Moskvě a vydaly se na první společný Turnaj mistryň.

V Singapuru dnes potvrdily roli favoritek, když porazily 6-3 6-4 Andreju Klepačovou a Maríu José Martínezovou, v hale tak vyhrály i devátý letošní zápas a po US Open se mohou pyšnit fantastickou bilancí 16 výher a jedné porážky.

Hlaváčková s Babosovou měly v dnešním čtvrtfinálovém utkání jasně navrch. V prvním setu si suverénně držely servis a soupeřky dvakrát brejkly. Také ve druhé sadě byly favoritky jasně lepší. O vedení 5-2 však málem přišly, když nedokázaly zápas dopodávat a slovinsko-španělský pár měl poté gamebol na 5-5. Nasazené trojky ovšem vývoj gamu otočily a využily hned první mečbol.

"Po US Open jsme odehrály spoustu zápasů, možná třeba na menších turnajích, ale dodaly nám hodně sebevědomí a zkušeností," uvedla po vítězství Hlaváčková.

"Zápasy nic nenahradí. Jsou situace, které nenatrénujete, a dneska se to ukázalo. Za stavu 5-4 jsme dokázaly odehrát dobrý game, i když jsme to předtím nedoservírovaly. To proto, že máme tolik odehráno," řekla jednatřicetiletá česká tenistka, která byla v roce 2012 ve finále Turnaje mistryň s Lucií Hradeckou. Předloni spolu hrály semifinále a loni vypadly hned ve čtvrtfinále. O sedm let mladší Babosová je při třetí účasti na Turnaji mistryň v semifinále poprvé.

Posedmé startovala na Turnaji mistryň dvaačtyřicetiletá Květa Peschkeová. Na akci pro nejlepších osm párů sezony se vrátila po třech letech, jejím největším úspěchem je vítězství z roku 2010 s Katarinou Srebotnikovou. S německou parťačkou Anno-Lenou Grönefeldovou dnes nedokázaly ukončit vítěznou sérii Martiny Hingisové s Yung-jan Chan. Švýcarsko-tchajwanskému páru vzdorovaly jen v úvodu, kdy vedly 3-2 s brejkem.

"Začaly jsme velice dobře. Bylo trošičku vidět ze strany Chan/Hingis, že byly nervóznější, že trošku cítily ten tlak prvních nasazených," popisovala úvod zápasu Peschkeová.

Pak ale česko-německá dvojice prohrála čtyři hry za sebou a set ztratila. "Byly jsme trošku více hektické, chtěly jsme to hodně rychle, tím jsme začaly více chybovat," řekla česká tenistka. Ve druhé sadě favoritky šestému nasazenému páru povolily jen dva gamy.

Hingisová a Yung-jan Chan tak vítěznou sérii prodloužily už na devatenáct zápasů. Ukončit ji budou chtít Hlaváčková s Babosovou, které světovým jedničkám nedávno podlehly ve finále turnaje v Pekingu. Nejlepší deblistky současnosti těží ze sehranosti. "Vědí, co musí krýt. Vědí, co z jakého balonu zahrát, jsou rutinérky. Dokážou se dostávat z nepříjemných situací, třeba si pomoci lobem," doplnila Peschkeová.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch (hala), 7,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 10. 2017)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Babosová/Hlaváčková (3-Maď./ČR) - Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) 6-3 6-4
Hingisová/Yung-jan Chan (1-Švýc./Tchaj-wan) - Peschkeová/Grönefeldová (6-ČR/Něm.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
tmora
Nevite s kym bude Andrea hrat od pristi sezony? V radiu jsem zaslechl, ze s Babosovou konci, ze Andrea ma novou partnerku.
Reagovat
tommr
jméno nevím, ale prý to nebude Češka. Nejspíš se ho dozvíme až po skončení TM ...
Reagovat
janek_da
A Moravanka taky ne?
Reagovat
aligo
A Slezanka?
Reagovat
PetaM
Líbila by se mi i Mirza celkem.
Reagovat
blixa
S Mirzou je dost těžký vyjít.
Reagovat
milik254
Možná Chan, když Hingiska (zase) končí.
Reagovat
tommr
ta se nejspíš zase vrátí k sestře ...
Reagovat
tommr
po velmi solidním výkonu vyhrály ve dvou setech a postupujou do semifinále ... :)
Andrea to dneska zase táhla a byla jasně nejlepší hráčkou na kurtu. Babosová nehrála - na její poměry - špatně, ale opět si neodpustila zkrat když měla dopodávat zápas. Soupeřky nebyly tak nebezpečný jak jsem se před zápasem obával. Hodně k tomu přispělo to, že se hraje na výhody což dává lepšímu týmu větší manévrovací prostor a značně to redukuje faktor náhody ...
V semifinále je s největší pravděpodobností čeká Hingiska a spol. Ve formátu v jakým se TM hraje mají proti zdánlivě neporazitelným soupeřkám větší šanci než na turnajích kde se hraje systémem no-ad ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist