Hlaváčková s Hradeckou dva dny po triumfu na US Open vyhrály zápas v Québeku

10. 9. 2013, 18:49
Aktuality 27
WTA QUÉBEC - Pouhé dva dny po triumfu na US Open vstoupily české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká vítězně do halového turnaje WTA International v Québeku, kde plní role největších favoritek. Obě zasáhnou i do dvouhry, kdo teré jsou přihlášeny také Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se v letošní sezoně dlouho trápily a nedařilo se jim ani v deblu, ve kterém v posledních dvou letech zaznamenaly skvělé výsledky. Až v květnu na antuce v Paříži obhájily semifinále, ve Wimbledonu se dostaly do čtvrtfinále a na menším turnaji v Budapešti získaly první letošní titul.

Nejlepšího výsledku však dosáhly na US Open, kde v sobotu získaly svůj druhý grandslamový titul a konečně si zase začaly věřit. Nabyté sebevědomí už po dvou dnech od newyorského triumfu prodaly v kanadském Québeku, přestože se musely vyrovnat s přechodem do haly.

Nejvýše nasazené Češky na úvod porazily 7-5 6-2 švédsko-kanadské duo Sofia Arvidssonová a Stephanie Duboisová. Za celý zápas ztratily jen jeden servis, když Hradecká v první sadě za stavu 5-4 při podání neuhrála ani fiftýn. Pak ale ze zbylých 10 gamů prohrály jen dva a snadno postoupily do čtvrtfinále.

Obě Češky ve středu zasáhnou i do dvouhry, ve které se letos až na jednu výjimku (každá si zahrála jednou ve finále) nedostaly dál než do 2. kola. Sedmadvacetiletá Hlaváčková začne proti Australance Anastasii Rodionovové, s níž vyhrála tři ze čtyř vzájemných duelů. Osmadvacetiletou Hradeckou, jež obhajuje finále, čeká Chorvatka Petra Martičová, se kterou má vyrovnanou bilanci 2-2.

Už v úterý do soutěže vstoupí Barbora Záhlavová-Strýcová, jež se utká s Řekyní Eleni Daniilidouovou, a také třetí nasazená Lucie Šafářová, kterou vyzve Gruzínka Anna Tatišviliová. Nejvýše nasazenými jsou obhájkyně titulu Belgičanka Kirsten Flipkensová a Kristina Mladenovicová z Francie.

S turnajem se už rozloučila šampionka z roku 2010 Tamira Paszeková. Rakouskou tenistku po dobrém výkonu smetla 6-2 6-1 Američanka Christina McHaleová

"Dnes jsem hrála opravdu dobře. Skvěle jsem podávala a měla jsem pevnou ruku při úderech. Byly tam nějaké věci, na kterých musím zapracovat v tréninku, doufám, že na druhé kolo budu dobře připravená," řekla jednadvacetiletá McHaleová, která si o první letošní čtvrtfinále zahraje s osmou nasazenou Francouzkou Carolinou Garciaovou.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
pondělní výsledky (09. 09. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Erakovicová (6-N. Zél.) - Burdetteová (USA) 5-7 7-6(4) 6-3
Garciaová (8-Fr.) - Wozniaková (Kan.) 6-3 6-4
McHaleová (USA) - Paszeková (Rak.) 6-2 6-1
Tomljanovičová (Chorv.) - Sanchezová (USA) 6-2 2-6 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Arvidssonová/Duboisová (Švéd./Kan.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
tommr
měl jsem obavy, aby holky po triumfu na USO trochu nepřehnaly oslavy a neprojevilo se to nějak na jejich hře ... :)
Háčka nutně potřebujou získat titul z Quebecu pokud si chtějí zachovat reálnou šanci na účast na letošním TM deblistek. Na poslední postupový místo momentálně ztrácejí 1127 bodů a moc jinejch příležitostí jak ten náskok zlikvidovat už mít nebudou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka Safarova pomerne snadno do dalsiho kola. Prisla jen jednou o podani. S Barou to zatim vypada taky dobre. Vsechny ktere v Quebeku jsou bz potrebovaly udelat nejake vysledky. Sezona rozpacita.
Reagovat
tommr
jj všechny naše holky by v Quebecu potřebovaly dojít co nejdál, aby si trochu polepšily v žebříčku. Nejhůř je na tom Lucka Hradecká, která obhajuje lonský finále a mohla by proto přijít o hodně bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No obe holky asi skonci sezonu mimo prvni stovku, jedine by se nektera z nich ted na turnajich na konci roku zblaznila - v pozitivnim samozrejme.Jinak te Tommre vitam zpatky - tvoje prispevky s pridanou hodnotou tu citelne chybely.
Reagovat
Fandina
stream Quebeck zatím 1:1 tak Lucko koukej vyhrát pojď pojď pojď
http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/1693701003351500.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ :)
Reagovat
kada.tom
Tedy ta se ale hodně rychle pakovala z turnaje hned v 1. kole. Hercog ji úplně zdemolovala :-)
Reagovat
PetaM
Asi si myslela, že po SF Wimbledonu z ní začnou mít všichni strach a budou jí zápasy přenechávat :D Ou ... Nestalo se :D :D Už asi jazyk nevystrkuje :D :D
Reagovat
slacker
Dalsi porazitelka Petry co dela jen ostudu sobe a tim padem i Petre :-(
Reagovat
Fandina
Flipkens asi nehrála moc dobře, zato Herzog, zřejmě ano. Když na to přijde, obě umí zahrát moc dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
si tady delate srandu z jedny hracky ale Petra je natom jeste hur...Pak se divitekdyz na Petru nekdo utoci, kdyz vy delate naprosto to same. A muj nazor je ze na USO mela skrecovat kdyz nemohla hrat...Jsem jeji fanousek ale respektuju aspon jeji souperky...
Reagovat
PetaM
Sorry, ale zrovna Kirsten je strašně nesympatická a to, že po zápase s Petrou vystrčila jazyk tak posměšně, byla pro mě osobně poslední kapka :) A budu se opakovat už poněkolikáté, mě nevadí, že o Petře někdo mluví hnusně, co je mi do toho, mě vadí, když někdo mluví hnusně o nás, o fanatických fanoušcích Petry ... :) :D
Reagovat
slacker
On ten zapas Petra-Flipkens z letosniho Wimledonu je nekde ke shlednuti? Primy prenos jsem nevidel a majitel prav si nepreje zverejneni na YT. At se zaklne
Reagovat
Fandina
Mě vadí, když někdo mluví hnusně o komkoli. Ale samozřejmě, že vyjádřit se, je mi někdo nesympatický, to nepovažuji za nic hnusného, je to jeho názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tvuj prispevek je dalsi zaminka na negativni koment ke KvitovaFans...

Kazdopadne PEtre to asi nevadilo kdyz chvili po Wimblu s Kirsten hrala debla :-)
Reagovat
Fandina
Kvitová Flipkens Wimbledon 2013 odkaz
http://www.youtube.com/watch?v=IOCQQoDikHI

Flipkens tady vloni v Quebecku vyhrála celý turnaj a před Wimblem, kde prohrála v SF s Bartoli hrála na trávě finále s Halep, takže není důvod z ní dělat neschopnou hráčku.
Reagovat
slacker
oooo diky, ale ted koukam ze tenle pseudo highlight ktery nedava moc smyslu tam uz byl. Hlavne ze do toho zpivaji "kuurva" :-))
Reagovat
PetaM
Mě by zajímalo, jestli to Petra vůbec ví :D Ale ona je stejně tak hodná, že si myslím, že ona by žádnou nevraživost nerozpoutala :D Ona je na všechny hodná a možná jí je i trochu jedno, co o ní říkají ostatní (myslím v tom špatném slova smyslu) :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon co ja vim tak ji ma hodne hracek rado ale to je uplne jedno....Kirsten taky moc po Wimbledonu vrele nepodekovala ale to neni duvod ktomu aby ji nekdo zacal nemit rad a prat ji neuspech
Reagovat
PetaM
Tak člověk nikdy neví, co o něm někdo říká za zády :D A do médií se to moc nepřiznává :D Vím, že Petra je oblíbená, ale nikdy jsem nezažil, že je jeden člověk oblíbený u všech :D Ale to je jedno, zatím nevím o někom, kdo by ji vyloženě nemusel - možná tak Nicole, ale to nevím určitě :D Já Kirsten nepřeji neúspěch, jen, že prostě je spousta takových hráčů a hráček, kteří na turnaji vyřadí někoho z Top 10, a pak hrajou celý rok prd :D
Reagovat
Fandina
Kirsten hrála semifinále GS, ona není nějaká hráčka na nic. Teď je patnáctá na světě. A vloni tenhle turnaj vyhrála. Hraje střídavě dobře, jako kdejaká jiná hráčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli nekdo z top 10 hraje skoro nic jako letos Petra tak se ani nedivim...jak rikam jsem jeji fanousek ale kazdou prohru proste beru...

Hodne lidi tady rikalko treba ze si Bartoli nezaslouzi z Wimblu titul ale ja mam jiny nazor a zcela opacny...Bartoli je zrovna hracka, ktera travu miluje a je to jeji povrch. Uz jednou predtim byla ve finale a jsem si jistej, ze Lisicki bude mit ve finale repete stejne tak jako Radwanska...Ikdyz travu zpomalili, tak furt ten rozdil povrchu je mnohem markantnejsi nez mezi hardem a antukou...a vysledky tomu furt nasvedcuji...

Kazdopadne kdyz jsi zacal stema prekvapenima a ze pa kvypadnou v dalsim kole tak proc ne? Proc maji byt v poslednich fazich turnaje furt stejne hracky (zvlast kdyz se tam nedokazi dostat pres papirove slabsi???). Tenis je hlavne styl na styl a take zalezi jaky kdo hraje tenis ten den...Ja bych treba byl radci, kdyby Wawros porazil Djokera protoze v jejich zapase byl jednoznacne lepsim hracem (herne) ale nestalo se tak.
Reagovat
Fandina
Freedom ... neuraž se, ale celkem slušné moralizování od tebe. Všimla jsem si toho už dneska, kdy jsi mi vysvětloval, jak mám fandit Petře, jak já mám posuzovat, jak jí mám sledovat. Ale jinak vše dobré ... tvůj názor samozřejmě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem ti vysvetloval jak to delaji jini nez ty...Je to vetsina lidi a take se jim obcas rika kritici, neboli osoby poverenne posuzovanim jinych lidi. :-)
Reagovat
Fandina
Freedom ... v pohodě, o nic nejde ... úsměv
Reagovat
tommr
budme za to rádi. Flipkensová neobhájila lonskej titul, v žebříčku se o pár míst propadne a nebude už pro Petru představovat bezprostřední ohrožení ... :)
Reagovat
slacker
to je uz posedlost Tommre, Petru neohrozuji jiné hracky ale jeji vlastní malo kompetentni tym a ona sama svou bezradnosti. Dostat ji s odrenyma usima na Master bez uhrani vlastniho solidniho vysledku jen diky odstrelovani jejich konkurenkyn. Ne diky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist