Hlaváčková s Shuai Peng ovládly třetí ze čtyř společných akcí

7. 1. 2017, 10:22
Aktuality 15
WTA SHENZHEN - Andrea Hlaváčková a Shuai Peng se domluvily na spolupráci v sezoně 2017 a hned na prvním turnaji slaví triumf. Česko-čínská dvojice vyhrála podnik v čínském Shenzhenu, když ve finále porazila rumunsko-ukrajinské duo Olaruová/Savčuková. Celkově dobyly třetí ze čtyř společných akcí.
Andrea Hlaváčková a Shuai Peng

Andrea Hlaváčková po loňské sezoně ukončila spolupráci s Lucií Hradeckou, která má stále ambice ve čtyřhře. Naopak Hlaváčková se chce naplno věnovat čtyřhře a tak vytvořila dvojici s bývalou nejlepší deblistkou světa Shuai Peng, s níž už pár úspěšných turnajů odehrála.

Do sezony 2017 vstoupila česko-čínská dvojice startem na turnaji v čínském Shenzhenu a soutěží prošla bez ztráty setu, když ve všech čtyřech zápasech potvrdila roli favoritů. V dnešním finále porazila 6-1 7-5 třetí nasazený rumunsko-ukrajinský tandem Raluca-Ioana Olaruová a Olga Savčuková.

Hlaváčková s Shui Peng prodloužily svou neporazitelnost na 12 zápasů a celkovou společnou bilanci vylepšily na 14-1. Spolu totiž vyhrály tři ze čtyř turnajů, když loni triumfovaly na trávě v Nottinghamu a v roce 2014 v Pekingu.

Třicetiletá Hlaváčková dnes ve svém 35. finále získala jubilejní 20. deblový titul. Shuai Peng den před svými 31. narozeninami vylepšila svou skvostnou bilanci ve finálových zápasech ve čtyřhře na 21-4.

Před Australian Open se Hlaváčková s Shuai Peng představí ještě v Sydney, kde hned v prvním kole vyzvou nasazené jedničky Saniu Mirzaovou s Barborou Strýcovou.

Českou vítězku měla i soutěž singlistek, mezi kterými dominovala poprvé na okruhu WTA Kateřina Siniaková.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Siniaková (ČR) - Riskeová (8-USA) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková/Shuai Peng (2-ČR/Čína) - Olaruová/Savčuková (3-Rum./Ukr.) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
brixner
Peng ovládla čtyřhru!
Reagovat
vrabejka
Sympatická dvojice :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace, je paráda, že navázaly na předchozí úspěšné turnaje.:)
Bohužel los prvního kola v Sydney - Hlavackova/peng-mirza/strycova :(((
Reagovat
EllNino
:///
Reagovat
tommr
ty losy našich jsou letos zatím opravdu hrozný ... :(
Reagovat
aligo
a opravdu už podezřelý...
Reagovat
horska.kraslice
1. odstavec: Záměr sdělení snad byl, že Hradecká má stále ambice NEJEN ve čtyřhře, ale i v dvouhře, a proto se s Andrejkou rozešly.
Reagovat
horska.kraslice
Pardon, to patřilo samostatně, ne do tohoto vlákna.
Reagovat
Fandina
Blbý los, ale osobně si myslím, že Andrejka s Peng vyhrají.
Reagovat
kada.tom
Veliká gratulace Andree a Shuai, jsou to sympaťačky a spolupráce jim evidentně svědčí :-)
Reagovat
EllNino
http://www.hobartinternational.com.au/wp-content/uploads/2017/01/MDS-1.pdf

Došlo k revizi pavouka, odhlásily se Katka, Alison Riske a taky Julča Goerges a Ana Konjuh, které měly hrát proti sobě ...
9. a 10. nasazenou se staly Naomi Osaka a Sara Errani ...

Ale co je zvláštní, ve hře je celkem 8 míst pro kvalifikanty, takže všechny holky z 3. kola kvalifikace postoupí i při prohře do hlavní soutěže ... a ještě zajímavější je, že vzhledem k odhlášení Ash Barty z 3. kvalifikace kvalifikace jich je do pavouka jen 7, to znamená, že do hlavní soutěže se dostane i jedna holka, která vypadla už ve 2. !! kole kvalifikace :) Docela rarita :)
Reagovat
VlS
Jen tak dál
Reagovat
tommr
udělala dobře, že se zase dala dohromady se Shuai Peng. Na kurtu jim to jde spolu náramně ... :)
Dneska v prvním setu to bylo naprosto jednoznačný, ale ve druhým si musely hrábnout a otáčet ze stavu 3:5. Zvládly to ale s přehledem a slaví tak cennej titul hned na první letošní společný akci což by jim mělo dodat potřebný sebevědomí do dalších turnajů. Věřím tomu, že si letos vybojujou TM ... :)
Reagovat
George_Renel
Dnes to holky vyhrály přes deciding pointy. Neskutečná úspěšnost, kolikrát utekly hrobníkovi z lopaty :-).
Reagovat
tommr
pár jich ale taky prohrály na začátku druhýho setu ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist