Hlaváčková se po boku Shuai Peng dočkala titulu a možná našla stálou partnerku

4. 10. 2014, 16:54
Aktuality 21
WTA PEKING - Andrea Hlaváčková se dočkala prvního turnajového vítězství od loňského triumfu na US Open, po němž se rozešla se svou partnerkou Lucií Hradeckou. Osmadvacetiletá Češka s Číňankou Shuai Peng vyhrály bez ztráty setu prestižní turnaj WTA Premier Mandatory v Pekingu, kde v dnešním finále porazily druhou nasazenou dvojici Cara Blacková a Sania Mirzaová.
Shuai Peng a Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková v předchozích třech sezonách prožívala skvělé tenisové období, když ve čtyřhře zářily s Lucií Hradeckou. Vyhrály Roland Garros a US Open, byly ve finále Wimbledonu a Turnaje mistryň a také získaly stříbrné olympijské medaile.

Loni krátce po triumfu ve Flushing Meadows se však jejich cesty nečekaně rozdělily a obě pak dlouho čekaly na výraznější výsledek. Hradecká teprve před třemi týdny vyhrála s Chorvatkou Lučičovou-Baroniovou turnaj v Québeku, když ve finále porazily právě Hlaváčkovou s Němkou Görgesovou.

Osmadvacetiletá Hlaváčková začala letošní s kamarádkou Lucií Šafářovou a na Australian Open se dostaly do čtvrtfinále, po vypadnutí v 1. kole French Open ale spolupráci vyhodnotily jako neúspěšnou a hrát spolu přestaly.

V létě si Hlaváčková zahrála s Jie Zheng semifinále ve Wimbledonu či čtvrtfinále na US Open, na svůj další titul ale čekala třináct měsíců. Dočkala se ho dnes na prestižním turnaji kategorie WTA Premier Mandatory v Pekingu, kde zvítězila společně s domácí Shuai Peng.

Andrea Hlaváčková a Shuai PengNesehraná česko-čínská dvojice, která hrála poprvé společně teprve minulý týden ve Wuhanu a už tam postoupila do semifinále, soutěží proplula bez ztráty setu. Hlaváčková s Shuai Peng postupuně porazily dua Medinaová/Švedovová, Chuang/Govorcovová, Gajdošová/Tomljanovičová, přemožitelky světových jedniček Kudrjavcevovou a Rodionovovou a v dnešním finále zdolaly 6-4 6-4 turnajové dvojky Caru Blackovou ze Zimbabwe s Indkou Saniou Mirzaovou.

"Myslím, že jsme tady každý zápas odehrály velmi dobře, a to je skvělý, opravdu skvělý pocit. Od Wuhanu jsme se ještě zlepšily, protože tam jsem hrály jen tři zápasy," komentovala šťastná Hlaváčková.

"Je to opravdu vzrušující vítězství, protože tohle byl náš teprve druhý společný turnaj," řekla Shuai Peng po triumfu na domácím turnaji. Právě snaha vyhrát před svými fanoušky ji v závěru svazovala. "Ve druhém setu, kdy jsme ztratily vedení 4-0, jsem byla dost nervózní. Velké díky patří Andree, která se mnou pořád mluvila, usmívala se a já se uvolnila. V šatně jsme si pak řekly, že to nebyl vůbec špatný nápad, že jsme vytvořily tým."

Aktuálně 21. deblistka světa Hlaváčková, jež byla před dvěma lety dokonce na 3. místě deblového žebříčku, si dnes ve svém celkově 26. finále ve čtyřhře připsala 15. titul, ale teprve čtvrtý s jinou partnerkou, než Hradeckou.

Osmadvacetiletá Shuai Peng, která se letos stala první čínskou deblistkou v čele světového žebříčku a aktuálně je světovou trojkou, zaznamenala svou 17. deblovou trofej.

Vytvoří Hlaváčková s Shuai Peng deblový pár?

Číňanka Shuai Peng hraje čtyřhru pravidelně s Tchajwankou Su-Wei Hsieh, se kterou loni vyhrály Wimbledon a letos Roland Garros. Na konci této sezony spolu budou ještě obhajovat titul na Turnaji mistryň, pro příští sezonu si ale hledají nové partnerky. A teoreticky je možné, že Shuai Peng by mohla vytvořit pár s Hlaváčkovou.

Andrea Hlaváčková a Shuai Peng"Hrát s Andreou je velmi příjemné. Ale ještě je brzy o tom mluvit, uvidíme po turnaji," řekla před finálovým duelem Shuai Peng, která si na letošním US Open zahrála semifinále ve dvouhře. "Za pár dní, asi po turnaji v Tianjinu, si sedneme a promluvíme si společně s našimi trenéry. Mluvit budeme o našich plánech na příští rok, o našem programu ve čtyřhře," dodala po dnešním triumfu.

"Určitě bychom potřebovaly spolu odehrát ještě několik dalších zápasů, než budeme moct mluvit o nějaké budoucím dlouhodobějším partnerství," doplnila Hlaváčková. "Je příjemné, že jsme hrály dobře, ale nyní se musíme podívat na náš další program a zamyslet se. Obě máme nějaké plány na příští sezonu. Musíme si o tom v nejbližších dnech promluvit," souhlasila česká tenistka se Shuai Peng.

"I když bychom nespolupracovaly nějak dlouhodobě, určitě bych si s ní chtěla zahrát někdy znovu. Možná příští rok tady v Asii," přeje si plzeňská rodačka.

Pro Hlaváčkovou, která za poslední rok odehrála čtyřhru s 11 různými spoluhráčkami, by mohlo být partnerství se Shuai Peng odrazovým můstkem k návratu mezi deblovou elitu.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 5,427.105 dolarů)
sobotní výsledky (04. 10. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková/Shuai Peng (5-ČR/Čína) - Blacková/Mirzaová (2-Zimb./Indie) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Já nevim, tyhle česko-exotický dvojice. Je to něco jako Radek s Leandrem. Radši bych viděl český páry, nebo třeba dejme tomu Cešku se Slovankou....
Reagovat
Jan
Český pár tu byl, ale Andrea byla proti. Teď musí hledat po celém světě.
Reagovat
Frick
Tak je to trochu problém i pro FC a vlastně i Rio se pomalu blíží...
Reagovat
Jan
K titulu gratulace, ale jinak je to koza pitomá, když se po vyhraném USO rozešla s Hradeckou. Však jí také letošní rok ukázal, co udělala.
Reagovat
smazaný uživatel
trofej je úžasná
Reagovat
smazaný uživatel
Peng recently announced that she would be ending her long-term partnership with Hsieh Su-Wei at the end of the year, while Hlavackova has struggled to find a regular partner since splitting with Lucie Hradecka. But despite their immediate success in unison, neither player would be drawn on their future plans.

"In a few days, probably after Tainjin, we'll sit down and talk with our coaches. Talk about our plans for the next year, about our schedule in doubles," Peng, who now has 17 WTA titles, said.

"We definitely needed to play a few more matches before we talk about future partnership," Hlavackova added. "It's nice that we played very well. Now we have to look at the schedules and think about it. We both have plans for next year. We have to talk about it probably in next few days. We will see."

The Czech, who increased her career title tally to 15, was not ruling out the possibility of a reunion. "Even if it's not a long-term relationship, I would definitely like to play with her again, maybe next year here in Asia. It was very special," she said.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky nad tím asi určitě zauvažují, ale řekla bych, že se uvidí, jak moc se Andrea bude chtít přizpůsobit plánům Shuai... Ikdyž by to bylo rozumné, nemyslím si, že Andrea upřednostní debl...
Reagovat
tommr
no důležitý je, že o tom vůbec uvažujou. Je jasný, že Andrea by se jako horší singlistka musela trochu přizpůsobit, ale když se chce tak se vždycky nějaký cesty najdou ... :)
Reagovat
aligo
Peng si Andreu muže vybrat jedině v tom pripade, ze Andrea bude hrát převážně jen čtyřku.... protoze Andrea je žebříčku uplne jinde.... tudíž ten samej problém jako s Luckou. ....
Reagovat
tommr
dokázala tím znovu, že je opravdu vynikající deblistka ... :)
Ted jí hlavně přeju, aby si konečně našla nějakou stálou partnerku na úrovni pro příští sezónu. Pengová by byla pro Andreu ideální, ale je otázka jestli Pengová nedá přednost nějaký čínský hráčce, kterých jsou mraky ...
Reagovat
kada.tom
doufám, že Peng se s Andreou dá dohromady, mají velkou šanci vyhrávat velký tituly - hrajou spolu chvíli a jde jim to hodně dobře :-)
Reagovat
pockerface
já myslím,že hlavně záleží na tom jak se rozhodne Peng.Andrea je podle mě ta,která čeká,Peng si bude vybírat.
Reagovat
Fandina
ještě jednou. Andy s Peng se mi líbí. Vyhrávají a hezky se na ně dívá, jsou nadšené a veselé obě na kurtu. Shuai mi trochu při tom připomíná Lucku Hradeckou, jak spolu s Andrejkou pobíhaly po kurtu. Držím palce Andy. Pojď!
Reagovat
FulnekUltras
To herní srovnání Peng s Luckou jsi mi totálně sebrala z klávesnice...a v tomhle případě je možná dobře, že partnerka slečny sládkové bude z dosti jiného kusu světa. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andrejce s Shuai obrovská gratulace! Odehrály výborně oba dva společné turnaje. Dnes bez větších problémů vyhrály nad silným a hlavně sehraným párem. Jsem zvědavá, jak se holky domluví na další turnaje, popř. celou příští sezonu. :) Opravdu doufám, že výsledky na posledních turnajích na hardu zajistí Andree nominaci na Fed Cup.
Reagovat
PetaM
Tý vado, hodně dobrý! 2 turnaje - SF, titul. Hodně silná dvojice. Doufám, že spolu zůstanete holky :)

Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že Amdrea sama neví s kým bude :D
Reagovat
smazaný uživatel
*Andrea:D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně, jen tak dále
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist