Hlaváčková se po zahození pěti mečbolů 'sesypala' a nakonec kvůli zranění vzdala

11. 7. 2013, 18:07
Aktuality 81
WTA BUDAPEŠŤ - Jediný míček dělil Andreu Hlaváčkovou od prvního čtvrtfinále po téměř dvou letech, v Budapešti ale proti Rumunce Cadantuové neproměnila žádný z pěti mečbolů a nakonec zápas kvůli svalovém zranění vzdala.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková letos příliš povedenou sezonu neprožívá. Na okruhu WTA během půl roku vyhrála jen dva zápasy a i když si loni zahrála ve 4. kole US Open, ve čtvrtfinále byla naposledy v září roku 2011 v hale v Québeku.

Dostat se mezi osmičku nejlepších po téměř dvou letech mohla tento týden v Budapešti, kde v prvním kole překvapila výhrou nad nasazenou dvojkou Alizé Cornetovou. Dnes v boji o čtvrtfinále měla v duelu s 80. hráčkou světa Alexandrou Cadantuovou pět mečbolů, jenže žádný neproměnila.

Šestadvacetiletá Češka zápas s o tři roky mladší Rumunkou začala dobře a i když v prvním setu o náskok brejku přišla, dějství na returnu ukončila. Dobře rozehranou měla Hlaváčková i druhou sadu, ve které po sérii brejků podávala na vítězství. Za stavu 6-4 a 5-3 se postupně dostala k pěti mečbolům, jenže ani jeden nedokázala proměnit a po zahozené šanci utkání ukončit zcela vypadla z rytmu.

Plzeňská rodačka přestala trefovat kurt a ztrácela jak psychické, tak fyzické síly. Začala ledovat stehenní sval, zřejmě křeče ji limitovaly v pohybu a většinu úderů se tak snažila zahrát s velkým rizikem, aby se jí už míček nevrátil zpět. Úspěšná přitom ale příliš nebyla, a když se za stavu 6-4 5-7 a 0-3 a 15-40 chytila s bolestivou grimasou za stehno a padla k zemi, utkání po sedmi prohraných gamech v řadě vzdala.

Na nohy české tenistce musela pomáhat fyzioterapeutka, kurt pak stříbrná medailistka z loňské olympiády opouštěla se slzami v očích.

Hlaváčková letos neprohrála dobře rozehraný zápas poprvé. V Memphisu a Birminghamu neudržela vedení 1-0 na sety proti Watsonové, respektive Jovanovské, v Římě ztratila vedení 6-4 a 4-0 proti Julii Görgesové a na French Open vypadla s Ruskou Pavljučenkovovou, přestože vedla 6-4 a 6-5 a podávala na vítězství.

V maďarské metropoli může Hlaváčková pomýšlet ještě na úspěch ve čtyřhře, ve které jsou s krajankou Lucií Hradeckou nasazenými jedničkami a zítra je čeká souboj o finále proti dvojici Grandinová/Martičová.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 230.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (11. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Cadantuová (Rum.) - Hlaváčková (ČR) 4-6 7-5 4-0 skreč H.
Scheepersová (6-JAR) - Martičová (Chorv.) 7-5 6-4
Peerová (Izr.) - Tatišviliová (8-Gruz.) 6-1 6-1
Koviničová (Č. Hora) - Solovjevová (Rus.) 6-1 3-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
historik
to zas byl match?! Nakonec dobrý konec. Opět se potvrzuje, že nejslabším článkem hry našich tenistů a tenistek je hlava! Ještěže italka na tom byla podobně. Ale na podání se Klárka strašně trápí.
Reagovat
Fandina
Řekla bych, že u Klárky šlo o špatné podání, hlava je v pořádku ... úsměv
Reagovat
tommr
jj to byl zase strašnej horror. Za stavu 5:1 ve třetím jsem si už myslel, že to Klárka dotáhne bez problémů, ale moc nechybělo a Italka to ještě otočila. Ty naše holky ty vypjatý momenty prostě nezvládají psychicky ...
Reagovat
Reti64
Kláře gratuluju k postupu do čtvrtfinále. Mohla to dát v pohodě ve dvou, chvílema jsem si připadal jak na horské dráze..:-) Zítra bude Klárka ve čtvrtfinále bojovat s Dinah Pfizemaierovou.
Reagovat
slacker
neni to treba nemka s italskym obcanstvim? :-)
Reagovat
Reti64
Opr.: Pfizenmaierovou.
Reagovat
smazaný uživatel
nemusí být.. na severu Itálie jsou blízko hranic s Rakouskem oblasti, který k tomu Rakousku myslím dřív patřily a žijou tam potomci vlastně Rakušanů.. je to hlavně kolem Bolzana.. třeba krasobruslařka Karolina Kostnerová je Italka právě z toho Bolzana a taky to jméno nijak zvlášť italsky nezní..
Reagovat
slacker
Takze jizni Tyrolacka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak :) koukala jsem, že je z Brunecku, to zní taky hodně italsky :)
Reagovat
Fandina
Klárka ve třetím 4:1 tak Klárko pojď pojď pojď!
Reagovat
slacker
Slava alespon Klara to zda se dneska nepohnoji a dotahne do konce :-)
Reagovat
slacker
Zase desne problemy dopodavat
Reagovat
smazaný uživatel
koukám na Plíščata, hrajou dobře zatím :-)
Reagovat
slacker
Tak sem to zakrikl, asi faktr nejlepsi je si precist jen vysledky v novinach a nenervovat se z tech zahozenych sancich
Reagovat
slacker
UFFF
Reagovat
Fandina
Klárka forehand bechand úžasné rány a výborný pohyb. Nakonec to dotahla při podání soupeřky. Klárko gratulka!
Reagovat
slacker
Ale ta italka s nemeckym jmenem nastesti vypomohla dvojchybami, dekujeme
Reagovat
tommr
i podle vzhledu je Knappová jasná Němka. Mě tak trochu připomíná buldoka, kterej se zakousne a už nepustí. Moc nechybělo a Klárka ten jasně vyhranej zápas mohla ztratit podobně jako Andrea. Ta dvojchyba soupeřky při posledním mečbolu jí nejspíš zachránila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jestli je nějaká možnost zpětně shlédnout na internetu zápas Andrejky? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tn.nova.cz/sport/blogy/vojtech-bidrmantenistka-wozniacka-krasna-uspesna-a-presto-tak-kritizovana.html

Docela výstižné...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěknej článek..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela fajn článek od Vojty. Jsem rád, že Caro přeje. :) Akorát musím oponovat v jedné věci... Mně se ta reklama líbí! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ta reklama je strašná! už jsem na ní alergická! Jednou byl Petra taky v nějaký reklamě, ta se mi moc nelíbila teda...
Reagovat
Fandina
Vojta je super. Pěkný článek, jako vždycky od něj. Jinak mě se reklama s Caro líbí, má to pointu a pěknou hudbu.
Reagovat
smazaný uživatel
reklama by byla dobrá, kdyby jí nedávali na Eurosportu při každý přestávce, tím se mi fakt zhnusila...
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že ta reklama spoustu lidí irituje ten winner, než samotná reklama :-))

Jinak s Petrou jsem v TV viděl reklamu na jednu banku a při OH i na jistou energetickou společnost. Nejvíc mě na tom štvalo to, že si Petra tu reklamu nenamluvila sama, takže než člověk zaregistroval, že je Petra v TV, bylo pozdě :-D
Reagovat
PetaM
Reklama je super :D Moc pěkná :D Vždycky jsem si ji zpíval, když ji dávali (takže skoro pořád) :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, byla to opravdu vlezlá melodie, takže když bylo "We are..." tak jsem přepínala. Ta s Messim se mi ještě tak nezprotivila..:) a je pravda, že jakmile přišel její otec radit, tak pak začala hrát blbě..:) Nevím, myslím, že rodiče by neměli své děti trénovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dělala reklamu na UniCredit Bank. Mělo to víc verzí...
http://www.youtube.com/watch?v=CnCMSklXQ6k
http://www.youtube.com/watch?v=n5UDVvrchlo
http://www.youtube.com/watch?v=iTMwSNhktfc

Hlavně ta druhá byla slušně ujetá. :D Tu třetí jsem v televizi snad ani neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
to mně na tom štvalo, že jí nemluvila sama, kdyby jí namluvila, byla by o dost lepší...takhle stála za nic.. Petra byla na bilbordech ještě nedávno jsem ji někde viděla, tam jí to slušelo :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak Petru do 16 tuším trénoval taky její táta.. :-)

Přesně, to We are.. to bylo strašný..
Reagovat
slacker
Reklama s Caro dobra vtipna, "We are .." konec na zvraceni. A dabovat Petru v reklame je opravdu eklhaft a zly cin
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to tak nebylo vždycky. Někdy jí naopak Piotr pomohl. Navíc Caro sama říkala, že on jí zná nejlíp, a proto jí nejvíc vyhovuje. V poslední době se mi Piotr zdál už o trochu klidnější, protože to asi byly jeho poslední turnaje z pozice trenéra. Přišlo mi, že už si to hlavně užíval a snažil se Caro co nejvíc povzbudit. Tak uvidíme, kdo ho nahradí... Jinak tím tvrdým drilem myslel Vojta v článku asi tu boxerskou průpravu, kterou Caro taky před pár lety dělala. Ona celkově měla hodně tvrdou přípravu, protože jinak by na tom těžko byla tak dobře fyzicky. Ke své hře to prostě potřebuje.

quesh: No, Caro tam v té reklamě dává nejprve winner a potom ještě eso. :D Ale tak třeba nedávno v Eastbourne dávala těch es docela hodně... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Weeee aaare Turkish airlines, weeee aaare globally yours :D
Reagovat
smazaný uživatel
v TV byly všechny tři.. ale ta druhá, to fakt nevím kterej blb to vymyslel :D
Reagovat
Fandina
Rodiče to s dětmi vždycky myslí nejlépe, tak pokud jsou schopnými trenéry, tak je to možná lepší, takové trénování. Já si nemyslím, že když otec Caro radí, tak ona pak hraje špatně. Spíš bych Caro doporučovala, aby vyzkoušela opravdu nějakého trenéra profíka. Někoho úspěšného. Otce jí nikdo nevezme, tam se může vždycky vrátit. Konec konců Judy matka Andyho mu dala také dobrý základ, to samé otec Marion a Caro trénoval otec, když byla na vrcholu.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale řekni: Nebyla bys ráda, kdyby Petře takhle přibývaly fiftýny? :D

Jinak mně se suverénně nejvíc líbí reklamy na Head s Mashou a Novakem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako že by Petra seděla na lavičce a přibývaly fiftýny? Hele ani ne.. jen at si to uhraje sama :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že i když to rodič myslí sebelíp, pokud je v tom citově zainteresovaný, mnohdy nebývá objektivní jako cizí člověk, který může odhalit možnosti, které rodič nemusí vidět. Ale to je jen můj názor :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si vůbec myslím, že do vztahu trenér - svěřenec by se žádný další vztah typu rodič - dítě či partner - partner neměl míchat, podle mě to nedělá dobrotu..
Reagovat
Fandina
Když máš filipa, tak při dávání sobě nebo svého dítěte je to silnější, víc se znáš, víc znáš své možnosti, víc ti na tom záleží. Nejde o objektivitu, jde o cíl, dosažení výsledku. Je známo, že na své děti jsou trenéři přísnější, víc od nich očekávají, víc je honí, viz třeba strýček Rafy, také rodinná záležitost a jaký je Nadal tenista.
Reagovat
Fandina
Dodatek ... samozřejmě musí jít o rodiče který tenisu a trénování rozumí. Musí být z oboru, ne třeba bankéř ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba Piotr nebo starej Williams tuším z oboru nebyli. A Petřin táta koneckonců taky ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak záleží na dítěti, jestli to ustojí.. :) Ale to je nekonečné téma :))
Reagovat
Fandina
Myslela jsem současně s oboru. Že když seš bankéřem, asi nebudeš tenistou. Jinak pokud někdo dojde do fáze odkudkoli, že se zabývá jen a jen tenisem nebo jeho trénování, tak se vlastně dostane do oboru, i když třeba předtim dělal něco jiného. Obecně záleží na nás co děláme, čemu se věnujeme a jaké máme výsledky. Já třeba umím něco ušít a nikdy jsem se to neučila a přitom kalhoty ušiji super a lepší než třeba odborník, některý ... úsměv
Reagovat
slacker
Zahrobska to nakonec neustala
Reagovat
Fandina
Jasňačka, někonečné téma. Někomu vyhovuje to, jinému to. Každého věc ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsi mi to vzal z klávesnice.:)))
Reagovat
Fandina
Někdy to neustojí rodiče ... viz otec Tomice!
Reagovat
slacker
nekdy to neustoji fanousci a dojde na noze
Reagovat
Fandina
slacker ... to je fakt, virtuální nože se tu hodně často vrhají ... úsměv
Reagovat
slacker
A taky savle se vrhaji
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, už chápu, jak jsi to myslela..
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy se mi zdá, že lidi jsou tak zahlcený virtualitou, že už neumějí pomalu normálně komunikovat..:))
Reagovat
Fandina
Lunej ... ten, kdo nepíše na internetové diskuse tak určitě komunikuje normálně ... úsměv
Reagovat
slacker
Ty nase holky a podani to jsou veci horrove. Klara zase odevzdava podani dvojchybama.
Reagovat
slacker
Ze by dalsi na rade co nezvladne nadejne rozehrany zapas?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Kiki nakonec nevyšlo. :( Ve 3. setu otočila ze 3:5 na 6:5 (byla dva míčky od vítězství) a v tie-breaku srovnala ze 3-6 na 6-6, když odvrátila tři mečboly. Bohužel to nestačilo... Snad si to vynahradí v deblu. :)
Reagovat
nouma
Tak francouzsku bych chtěl dnes dostat do ruky :D :D Poslední tip na tiketu a zase prdlačky :D :D :D neskutečnej zápas, teď se mlátím do hlavy že jsem nedal Klárku raději :D :D :D Jinak Andrejky je mi líto, ona fakt umí ale letos prostě jakmile zápas neuhraje ve dvou setech tak prohrává. Škoda. Jen doufám že zranění není vážné, ještě má hrát Double. Tak jdeme tlačit Klárku :D :D
Reagovat
Fandina
Já si také myslím, že Andrejka hraje dobře, tady v Budapešti pěkně hrála, škoda, že to takhle dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak to je tvůj problém. Možná sis měl přečíst, že je Kiki po tom Wimbledonu trochu unavená... Rozhodně se ale nedá říct, že by se dneska nesnažila. Právě naopak, bojovala i za nepříznivého stavu. Ten zápas byl vyrovnaný a nakonec byla o trochu šťastnější Španělka. Při skóre 8-6 v tie-breaku 3. setu se to ani jinak říct nedá...
Reagovat
nouma
Ano hraje dobře, jenže něco ji chybí. Už si začínám opravdu myslet že za to může hlava. Nevím vždycky ji budu fandit i když popravdě raději její zápasy nesleduji protože já ji nerad píšu výtky k utkání :D :D :D Letos už podruhé použila SKREČ (doufám že se neučí novým manýrům :D :D ) Netuším jak té drobounké a milé bytosti pomoci aby už dělala radost nejen nám ale hlavně i sobě :D
Reagovat
nouma
Neboj monty25 já sázení beru čistě sportovně a to že KIKI nevyhrála beru v klidu a s chladnou hlavou. Jen říkám že mě to mrzí její prohra. Ano vím že po těžkém a vyčerpávajícím období v Londýně kde získala titul v Mixu určitě je unavená ale hold je to jen sport. No nic uvidíme co předvede ve dvouhře snad se jí bude dařit. A ano vím že TB je vždy o štěstí ale i tak sem pohledem na KIKI pokochal oko :D :D :D A doufám že zítra Voráčová pomstí KIKI :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, že to bereš takhle. :) Já jsem samozřejmě taky věřil, že Kiki vyhraje. Viděl jsem Cabezu Candelu v 1. kole Wimbledonu proti Caro, kde nepředvedla skoro nic... Tušil jsem, že španělská hráčka bude na antuce lepší, ale pořád jsem to viděl na výhru Kiki. Je to škoda, ale aspoň si Kiki trochu odpočine... Jinak při pohledu na Kiki se většina chlapů musí kochat, ale z toho rozmazaného streamu se bohužel moc kochat nešlo. :D
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že musíme Andrejce fandit. Já bych řekla, že se herně vylepšuje, tady v Budapesti se mi moc líbila a když bude takhle pokračovat, tak by se mohla zase posunovat zpátky ve stovce. Dneska to bylo smolné, podle mě, mohla přitlačit v druhém setu, ona sice tlačila, ale Cadantu se nechtěla dát a obě nejsou na kurtu prvně, tak si nemyslím, že rozhodovala psychika.
Reagovat
kohlik
http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/158716969338610.html
Lepší stream z palerma
Reagovat
slacker
Tak priznejte se kolik vas zase fandilo neznamy rumunce? :-)
Reagovat
PetaM
Já tu neznámou rumunku znám. Hrála proti Petře v Katowicích. Petra jí jasně přehrávala 6:0, 4:0 a ona se málem rozbrečela a psychicky složila. Potom jí Petra povolila jednu hru a vzápětí si uhrála další 3 hry v řadě. Pak se z toho Petra vzpamatovala a nakonec vyhrála 6:4. Ale je to pěkná hérečka. Jednu dobu je na složení, bulí a div, že jí ještě neodvezl psychiatr, pak se Petra zachová slušně a nechá jí uhrát čestný game a ona najednou obrátí divadlo a najednou je v poho. Je to hérečka a nemám ji rád :D Fandil jsem Andy, jako vždy, když nehraje s Českama :) :)
Reagovat
PetaM
*Češkama .... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji taky znám z finále s Luckou Š v Praze, do tý doby jsem ji nesledovala. Ty jsi tady vlastně řešil otázku českého fandění, nepletu se? :)
Reagovat
slacker
presne tak na GS se to u kazdeho zapasu v diskuzich hemzilo vlastizradcema.prevlecenyma za fanousky hracek 3 cenove kategorie
Reagovat
Fandina
slacker ... tady na TP se hodně fandí nečeským tenistům, tenistkám, tady to není nic neobvyklého.
Reagovat
smazaný uživatel
Já toto téma tady zase nebudu rozdmýchávat, jen jsem nevěděla, jestli jsi to ty nebo ne, já občas nevím, co kdo psal a tak..:)
Reagovat
tommr
a ne nějaký vážný svalový zranění. Andrea by v Budapešti potřebovala odehrát ještě dva zápasy v deblu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi Andrejky strašně líto. :( Nebyl to hezký pohled a muselo to fakt hodně bolet. Je to těžké, když je člověk vyčerpaný fyzicky i psychicky... Snad bude Andrejka brzy v pořádku. Jenom si říkám, kolik takových dobře rozehraných zápasů už letos prohrála. Fakt má smůlu...
Nezbývá než popřát Alexandře hodně štěstí do zbytku turnaje. Viděl jsem ji ve finále Sparta Prague Open a po zápase působila jako sympatická holka. :) Teď bych si na tomto turnaji docela přál rumunské semifinále mezi ní a Simonou...

Jinak teď koukám na Kiki v Palermu, i když je to zase strašný stream... Kiki před chvilkou získala 2. set a rozhoduje se ve třetím. Allez Kiki!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
to už nie je smola...je to Hlavačkovou
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát zápas z mečbolů je vždycky smůla. No a být potom zraněný je ještě větší smůla...
Reagovat
slacker
To je psychicky blok ne smula
Reagovat
Fandina
Proč blok? Andy odvrátila v jedné hře pět brejkbolů a v té samé pět mečbolů neproměnila. Obě bojovaly, Cadantu byla lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Andy ve 2. setu tak nechybovala, měla by to v kapse, protože si nemyslím, že by Cadantu byla lepší.. jen jí Andy dost pomáhala a závěr bohužel dopadl jak dopadl. Nicméně bylo od ní sympatické, že k Andree přišla, když ležela na zemi, podala jí raketu.. Mně už v Praze byla Rumunka sympatická, i když během 3. setu byla psychicky na dně a tekly jí slzy, ale potom při ceremoniálu byla fajn.
Reagovat
Fandina
Podle mě Andy na konci druhého setu obvzlášť nechybovala, tahaly se ke konci a Candantu ji přehrála, proto jsem psala, že byla lepší. Jinak každý se nějak projevuje, někdo mlátí raketou, jiný poplakává, tedy holky a při ceremoniálu už pak není co řešit, už je po všem, tak je každý fajn. Ale já při hře emoce nikomu nevyčítám, k někomu to patří. Někdo je pouští, jiný se ovládá, podle mě to patří ke hře ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist