Hlaváčková si čtvrtfinále proti Plíškové nezahraje, vypadla s Bartyovou

9. 6. 2016, 17:55
Aktuality 101
WTA NOTTINGHAM - Turnaj v Nottinghamu české čtvrtfinále neuvidí. Nasazená jednička Karolína Plíšková se v něm utká s dvacetiletou Australankou Ashleigh Bartyovou, která dnes vyřadila Andreu Hlaváčkovou.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková nenavázala na trávě v Nottinghamu na vítězství nad nasazenou Yaninou Wickmayerovou a vypadla s Australankou Asleigh Bartyovou, jež stejně jako ona hrála kvalifikaci. Bartyová českou deblistku porazila 6-0 4-6 6-4.

Hlaváčková, které patří ve světovém žebříčku 192. příčka, se do hlavní soutěže po neúspěchu v kvalifikaci dostala místo zraněné Chorvatky Any Konjuhové. Proti Belgičance Wickmayerové si připsala první singlovou výhru na WTA Tour po téměř devíti měsících, dnes už na ni ale nenavázala.

Bartyová, jež se letos v únoru vrátila k tenisu po sedmnáctiměsíční pauze, kterou vyplnila mimo jiné kriketem, postoupila do čtvrtfinále poprvé od roku 2013. Aktuálně 623. tenistka žebříčku, jež po comebacku vyhrála 11 z 12 zápasů, si v něm zahraje se světovou sedmnáctkou Karolínou Plíškovou. S o čtyři rok starší Češkou se utkala před čtyřmi lety právě v Nottinghamu a na tehdejším turnaji kategorie ITF ji ve třech setech porazila.

Hlaváčková se s Plíškovou utká alespoň ve čtyřhře. Narazí na sebe v semifinále, kam Hlaváčková postoupila s Číňankou Pcheng Šuaj a Karolína Plíšková s dvojčetem Kristýnou.
V druhém kole skončila i cesta domácí nasazené dvojky Johanny Kontaové. Světová osmnáctka a semifinalistka letošního Australian Open nestačila na Číňanku Saisai Zheng, které podlehla 4-6 5-7.

Do čtvrtfinále se na rozdíl od Hlaváčkové dostala jiná tenistka startující jako lucky loser Tamira Paszeková. Rakouská hráčka ve druhém kole vedla 6-3 a 3-1 nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou ve chvíli, kdy soupeřka kvůli zranění pravého kolena vzdala.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 06. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bartyová (Austr.) - Hlaváčková (ČR) 6:0, 4:6, 6:4
Saisai Zheng (Čína) - Kontaová (2-Brit.) 6:4, 7:5
Mooreová (Brit.) - McHaleová (8-USA) 6:2, 6:2
Paszeková (Rak.) - Rybáriková (SR) 6:3, 3:1 skreč R.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - Chan Sin-jün/Wang Ja-fan (3-Čína) 6:4, 6:3

Hlaváčková/Shuai Peng (ČR/Čína) - Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (1-Tchaj-wan) 6:2, 7:6 (7:3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
tommr
zdá se, že déšť se v Evropě přesouvá podle toho kde se zrovna hraje nějakej tenisovej turnaj ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Podle předpovědi budou mít co dělat, aby ten turnaj dohrály.
Reagovat
tommr
to by byla velká škoda, protože šance našich na úspěch je značná jak v singlu tak v deblu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle BBC to zas tak zle nevypadá. Zítra by mělo pršet až k večeru a v neděli možná vůbec.
Reagovat
tommr
i tak jsou to zejména pro Karolínu zbytečný komplikace před turnajem v Birminghamu ... :(
Reagovat
tommr
ve čtvrtfinále ITF turnaje v Puszczykovu potvrdila roli favoritky proti Fince Suomalainenový a po hladký výhře 6:1 6:2 postoupila už do semifinále ... :)
Reagovat
George_Renel
zůstal v ruce Báry. http://oh.idnes.cz/nominace-ceskych-tenistu-na-olympiadu-v-riu-h-h-strycova-safarova-rosol-1ad-/rio-2016.aspx?c=A160610_123754_olympiada-rio-2016_elv
Reagovat
EllNino
to mě mrzí :( ...Kája hraje mixa, tak mohla debla oželet, Bára v singlu moc šancí nemá, naopak v deblu se mohla blejsknout :(
Reagovat
EllNino
jo beru zpět, nepřečetl jsem si to
Reagovat
PetaM
Bára z našich letos hraje nejlepší tenis. Kája typicky rupne, bude to brát jako GS. Petra určitě dostane nějakou běhavou slepičku do prvního kola, navíc je v Brazílii prý dost vlhko. Nad Luckou visí otazník. Ale té OH nikdy moc nevyšly ...
Reagovat
FulnekUltras
OH vůbec jsou v dnešní době už bOHužel OHraný model... ;(
Reagovat
blixa
No to si snad dělají prdel ?!!!! Bože to je ale banda de.bilů !!!!
Reagovat
Fandina
Možností moc nebylo, buďto by nehrála Šafi nebo Kája.
Reagovat
blixa
No jasně, ale kterýho kreténa napadlo zrovna tohle ? Jednak je Bára z našich holek letos nejlepší ale hlavně, copak se dávaj dohromady dvě zadní ? Na síti bude hrát kdo ? Kája ? Šafi ? No to bude komix ! Máme vzácnou síťařku ale my ji vyřadíme !!! Bára měla hrát v každým případě a doplnit ji jednou ze zadních ale tohle ? Co mají ti bafuňáři v těch mozcích ? Seno ? I to je chytřejší ...
Reagovat
blixa
Ještě napíšou "odborná komise". Co je její odbornost ? Požírání chlebíčků a chlastání koňaku ?!!
Reagovat
Fandina
Asi vzali opravdu jen žebříček. Vždycky nemusí být hráčky od základní čáry úplně mimo, viz Hráďa s Kájou letos proti Švýcarkám.
Reagovat
Lunej..
A Hráďa si vybrala Andreu, logicky. Hlavně, že je tam Barča vůbec nominovaná.
Reagovat
Fandina
Bára hraje singl, proto je tam nominovaná. Háčka jsou tam jako deblistsky. To je něco jiného.
Reagovat
blixa
Tam nebyla jiná možnost. Klika byla, že Golubicová byla už mimo, čtyřhru neumí a byla utahaná. Ale pokud si můžu vybrat, tak postavit dvě zadní je krávovina.
Reagovat
Fandina
Ale vyhrály, to je podstatné.
Reagovat
Lunej..
Ty můžeš maximálně držet pusu a krok :D
Reagovat
blixa
Já ? Já můžu klít, nadávat a vztekat se !!! Ne že by to pomohlo ale můžu :D
Reagovat
lars
cilem by melo byt vytvorit silny debl s nejvetsi sanci na uspech
Bara je nizko v debl zebriku , pac nema vetsinou dobrou spoluhracku
Reagovat
blixa
A to se jako povedlo ? Sestavovat delbl podle žebříčku ? To může jen naprostý imbecil !
Reagovat
tommr
to chce klídek. Bára si za to může sama. Kdyby se dokázala domluvit s Karolínou na odehrání pár společných turnajů v deblu tak mohly názorně předvést jak jim to spolu pěkně jde a v případě slušnejch výsledků by nebylo co řešit ...
Reagovat
blixa
Opravdu ? A Kája se Šafi odehrály spoustu turnajů a jde jim to spolu super, viď ? Tvl. co hulíš, to chci taky ;-)
Reagovat
tommr
Lucka ale nemusí dokazovat, že debla umí. V žebříčku je daleko před Bárou a už má na kontě pár GS titulů a letos titul z Indian Wells. Co velkýho kdy vyhrála Bára?
Reagovat
blixa
Bože .. to nemůžeš posuzovat jako singl. Ano, má super výsledky ale s Bětkou. Bez ní to ztrácí relevanci. Ale budiž, dvojice Šafi-Bára, to bych ještě pochopil. Mě vadí ten nesmysl dát dohromady Šafi s Kájou.
Reagovat
tommr
já ale mluvím jen o deblu. A zeptám se tě znovu: co kdy tak velkýho vyhrála Bára, že jí považuješ za lepší deblistku než je Lucka nebo Karolína?
Reagovat
blixa
Já ji nepovažuju za "lepší" deblistku. Ale debl se neskládá podle žebříčků, ale podle toho jakým způsobem kdo hraje. Kája taky nemá žádné super výsledky ale o to vůbec nejde. Prostě složit dvě "zadní" je nesmysl, pokud mám jinou možnost. Pokud to nechápeš, věnuje se raději cvrnkání kuliček.
Reagovat
Fandina
Mně nevasdí, že je složen ze dvou zadních hráček, třeba Kája s Julčou jsou obě zadní hráčky a jde jim to.
Mně mrzí, že nehraje Bára.
Reagovat
tommr
každej holt nemůže bejt tak chápavej jako ty. Smiř se s tím, že o nominaci rozhodujou zřejmě stejný blbci jako jsem já, který se bláhově domnívají, že Lucka dokáže zahrát "přední" přinejmenším stejně dobře jako Bára ... :)
Reagovat
blixa
He ???!!!! To jako myslíš vážně ??!! Ty brďo .. :D :D :D A já myslel že tenisu přeci jen trochu rozumíš :D No nic ...
Reagovat
Fandina
Například Garcia s Kiki jsou obě zadní hráčky a jak jsou úspsěšné. To samé Williamsky. I dvě ranařky od základní čáry mohou uspět.
Reagovat
lars
Kiki na siti umi
Reagovat
Fandina
Umí a je to i ranařka. Třeba Šafi hrála dřív hodně s Pavlyuchenko a to je taky hlavně hráčka od základní čáry, to samé Babos, sítařky to nejsou a přesto s nimi vyhrála několik turnajů.
Reagovat
Lunej..
Osobně si myslím, že Barca je v deblu mnohem lepší než Lucka. Má cit pro míč, nebojí se riskovat a má skvělou ruku což u Lucce říct nejde. Má sice GS, ale kdyby měla partacku jako je ona, tak tituly asi nemá. Škoda, že se Petra nevěnuje deblu, byla by dobrá.:)
Reagovat
blixa
Ona Šafi není špatná, ale je ta zadní. Má servis, skvělej pohyb, má i tvrdej úder, ale přechod na síť , problém. Nemá ty zabijácký instinkty jako má Bětka. Ty dvě se skvěle doplňujou. A o tom to je. Najít to složení, tu správnou kombinaci. Kája s Bárou k sobě pasujou, snad by šlo i Šafi s Bárou. Ale tohle fakt nechápu. To je ryzí alibizmus, vzali jsme žebříček a hotovo. Jako neříkám že nemůžou něco uhrát, ale tohle složení má svoje limity.
Reagovat
Fandina
Ten žebříček ale vypovídá, jak je která hráčka v dané kategorii úspěšná v určitém období. Není to jenom číslo, odráží to výsledky.
Já osobně si myslím, že Kája, pokud bude hrát mix, tak by mohla svoje místo přenechat Báře. Ale je to samozřejmě na ní.
Reagovat
Lunej..
Njn co nadělas. Třeba zrovna překvapí, jako když hrála Petra s Radkem HC a byla nečekaně mnohem lepší než on. :)
Reagovat
tommr
tím chceš říct, že Lucka se v deblu s BMS jenom veze a bez ní by nikdy nic nevyhrála? Já si to teda nemyslím a Lucku považuju z těch dvou za lepší hráčku ...
A když je Bára podle tebe o tolik lepší proč ještě nikdy nic velkýho nevyhrála? To jí to vždycky kazí její spoluhráčka nebo jak to je?
Reagovat
Lunej..
Nevím, jestli reaguješ na mě, když ne, tak sorry. Beth je právě skvělá hráčka u sítě, dokáže hrát SV a zkracovat hru, bohužel díky zraněním je tam kde je. Lucka taková není, sice občas hodí čop nebo jde k síti, ale nemá to v krvi, jako Bára, chápeš? Není to nic proti Lucce, každá hráčka má své výhody a zápory. Bára zase neumí takové prudké rány, navíc Lucka má výborné levácké podání na téčko. Já hodnotím styl hry, možnosti, ne co kdo vyhrál. Ty vidíš jen žebříček nebo tituly. O tom tahle debata není.
Reagovat
tommr
tenis ale není krasobruslení a nehraje se na uměleckej dojem. Takže ty tituly a žebříček, kterejma ty tak demonstrativně opovrhuješ jsou nakonec důležitější. Až Bára někdy dosáhne podobný úspěchy jako Lucka tak příjd a můžeme si podebatovat o tom kdo je lepší. Zatím je to bezpředmětný protože Bára Lucce nesahá ani po kotníky ...
Reagovat
Lunej..
Proč se s tebou nedá v klidu komunikovat? Já mám Lucku ráda, nevadí mi, ale ty vidíš jen jednu stranu problému. Bára má teď naprosto vrcholovou formu, je univerzální hráčka, která dokáže do posledního míčku položit život. Bavíme se tu o deblu, kde prostě Lucka na ni nemá. Odmysli si už konečně tituly a zkus vzít tenis jako hru, nejde o žádný umělecký dojem, ale o komplexnost hráčky. Lucka na singl super, v deblu, sorry, u mě vede Bára. Ale necháme toho, přeju holkám, ať se daří, jedno v jakém složení.
Reagovat
misa
Baruna tak dlouho mluvila o tom, že chce hrát s Karolínou, až se jí to vrátilo :)
Reagovat
blixa
Tak to jsem nepochopil. Můžeš to nějak rozvést ?
Reagovat
misa
Bára říkala, že chce hrát na olympiádě s Karolínou. Asi to bylo v novinách, protože na idnes ani isportu to nemůžu najít.
Reagovat
blixa
No to říkala, a několikrát. Ale nechápu to, že se jí to "vrátilo". Jako jak vrátilo, proč ?
Reagovat
misa
Raději neměla nic říkat, protože o nominaci stejně rozhodovali jiní.
Reagovat
blixa
Jo tak. Myslíš mlčeti zlato ? To ale po Báře nemůžeš chtít :D
Reagovat
misa
jo :)
Reagovat
blixa
Ty fakt vidíš tenis jen přes čísla. Naprosto zbytečná debata.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to přijde vůči Báře nefér. Je skvělá deblistika, hraje dobře na síti a OH si zaslouží. Podle mě by Lucie s Bárou měly větší šanci na úspěch než pár Lucie/Karolína. Přece jen Bára úmí hrát variabilně podobně jako Bethanie, se kterou se Lucii daří.
Reagovat
brixner
To je snad největší parodie na hru zvanou tenis...
Ježiši, to snad nikdo nevidí?
Reagovat
Dobry-den
No a?
Reagovat
brixner
Dobrý den.
Reagovat
PetaM
Parodie jsou super! Hlavně, když jsou dobře natočené.
Reagovat
letityfanousek
Barty potěšila, jen tak dál
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/13398520_1055123061229947_316490955_n.jpg?ig_cache_key=MTI2ODk1NTU2MjY0NTI3MTM0Nw%3D%3D.2

Snad ani nechci vědět jakej druh. A kolik bere za jaký úkon.
Reagovat
smazaný uživatel
"Who's NOT off. entered in women's RCup so far (deadline Monday): Azarenka, Vinci, Bencic, Bascinszky, Kvitova, Keys, Pliskova and...Bouchard"

"Further to that: Bacsinszky, Kvitova and Pliskova ARE already entered in Cincinnati the wk after the Olympics. ..."
Reagovat
tommr
si neúspěch v singlu vynahradila v deblu když dneska po skvělým výkonu spolu s Pengovou jasně přehrály turnajový jedničky a světový trojky sestry Chanovy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Singl bohužel nevyšel, ale snad debl klapne. S Peng hraje Andrea fakt skvěle. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, výhra ve dvou setech proti nasazeným jedničkám! :) Teď bohužel Karolína s Kristýnou, škoda, že se nemůžou setkat až ve finále...
Reagovat
tommr
jj škoda, že se se sestrama Plíškovic utkají už v semifinále. Andrea si s Pengovou velice dobře rozumí a budou v semifinále podle mě mírný favoritky ... :)
Reagovat
dadaft
a její forhend jako řemen.
Reagovat
janek_da
+++
Reagovat
janek_da
navíc má skvělou anticipaci. aspoň dosud, tedy
Reagovat
EllNino
chvilku jsem smutně myslel, že tam je Jamie Hampton :'(
Reagovat
dadaft
jjj, ta ho měla taky zabijácký,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
EllNino
to je taková škoda, že už nehraje
Reagovat
dadaft
ani nemluv.
pořád prý doufá v návrat, ale levá kyčel a kotník jsou asi v háji a nesnesou extrémní zatížení profesionálního sportu...... :-((
Reagovat
EllNino
hm ...to mě mrzí, měla svuj styl a chybí :/
Reagovat
freeteepek
Domácí borka evidentně na trávě trénuje celý rok. Bylo to vidět. Nejen ten forehand, ale i ten servis. Všechno rány jako z děla...Vidím ji na finále.
Reagovat
Serpens
Vida, ta trojka Štefková, Muchová a Malečková začíná vypadat zajímavě.
Reagovat
smazaný uživatel
teď jsou všechny na vlně ,tak ať to šlape dál
Reagovat
tommr
jj hrajou ted dobře, mají slušný výsledky a navíc jsou to docela hezký holky. Snad o nich ještě hodně uslyšíme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/BGUvTiqzCsm/?taken-by=timea.official
Reagovat
smazaný uživatel
Zato šikulka Kája Muchová válí.Teď vyřadila 2.nas. hráčku TOP100 Witthofovou v nádherném zápase,kde tlačila a měla navrch. Tak snad jí uvidím na kvaldě na US open.Další finále by to jistilo.
Reagovat
Dobry-den
Proč lžeš? Witthoftová NENÍ hráčkou top 100!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100037568
Reagovat
Dobry-den
To není odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
navíc jsem ji loni viděl,jak smetla Šafinu.to bych tenkrát nevěřil,že rok poté bude mít před domácím publikem s hráčkou 3. stovky
Reagovat
Dobry-den
Zase lžeš. S Luckou nikdy nehrála ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jdi si někam jinam.O takové tu nestojíme.Já ten zápas na vlastní oči viděl.
Reagovat
Dobry-den
Tak to se ti asi jenom něco zdálo.
Jako sorry, ale napíšeš sem 2 informace a obě lživé, tak se nediv, že se mi to nelíbí...
Reagovat
smazaný uživatel
beru ,bylo to s Koukalovou v době ,kdy jí to šlo,zaměnilo se mi to v té spoustě zápasů. Také na RG loni vyřadila Siniakovou
Reagovat
smazaný uživatel
ale od té doby mi utkvěla v hlavě jako mentálně silná hráčka,která umí vyhrávat důležité míče
Reagovat
Dobry-den
Tak to jo, plést si Kláru s Luckou, hráčky takřka k nerozeznání, ostatně komu se to neděje, že?
Reagovat
smazaný uživatel
ale Dobrý den si budu pamatovat jako pěknýho prevíta
Reagovat
Dobry-den
Jo no, přiznat si chybu je někdy těžké ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě ne ,už se stalo.Jen ten tvůj povýšený tón mi není po chuti
Reagovat
smazaný uživatel
a co tedy chceš slyšet?
Reagovat
smazaný uživatel
klikni na acceptance list a uvidíš ,i když to je možná ranking v době přihlášek
Reagovat
smazaný uživatel
tento týden pravda z TOP 100 vypadla
http://www.wtatennis.com/singles-rankings
Reagovat
Frick
Zbytečné puntíčkareni. Prostě porazila silnou hráčku a zaslouží gratulku.
Reagovat
Frick
Je to ITF80 - vítězka získá 80 bodů do žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
ITF50 -podle dotace 50000 dolarů
Reagovat
Frick
Pak bych tam přidal "k" jakožto zkratku tisícovky.
Reagovat
tommr
tohle je taky "zbytečné puntíčkareni". ITF turnaje se dělí do kategorií podle dotací a v běžné diskusi úplně stačí když se uvede jen příslušná číslovka ... :)
Reagovat
bIbec
já myslím, že je to fuk. Já to taky dycky píšu podle dotace. Čili jako ty.
Reagovat
Frick
Super, super, super!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist