Hlaváčková si po roce zahraje druhé kolo. Kr. Plíšková neudržela vedení proti Kontaveitové

13. 6. 2017, 12:55
Aktuality 79
WTA 'S-HERTOGENBOSCH - Andrea Hlaváčková si po roce zahraje druhé kolo hlavní soutěže na okruhu WTA. Česká kvalifikantka v prvním kole turnaje WTA International v 's-Hertogenboschi porazila 6-3 3-6 6-4 lucky losera Asii Muhammadovou. Kristýna Plíšková přechod na trávu nezvládla. V prvním kole prohrála 7-6 3-6 1-6 s Anett Kontaveitovou.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková si na právě probíhajícím turnaji WTA International v 's-Hertogenboschi letos potřetí vyzkoušela kvalifikaci. Zatímco v Dubaji ani Charlestonu neuspěla, v nizozemské metropoli zvládla dva těžké duely s krajankami Terezou Smitkovou a Karolínou Muchovou a poprvé od loňského října si zahrála hlavní soutěž na okruhu WTA.

V prvním kole měla devětadvacetiletá Češka, jež se výhradně soustředí na čtyřhru, původně čelit nasazené Jaroslavě Švedovové. Kazaška se ale včera odhlásila a Hlaváčková se svou novou soupeřku dozvěděla až těsně před startem dnešního utkání.

Proti šťastné poražené z kvalifikace Asii Muhammadové měla v prvním setu jasně navrch. Bez problémů si držela servis, nečelila jedinému brejkbolu a ziskem brejku hned ve druhém gamu o osudu úvodního dějství rozhodla.

Ve druhé sadě nevyužila česká kvalifikantka celkem čtyři brejkboly a v osmé hře poprvé přišla o podání. Muhammadová vzápětí na servisu nezaváhala a srovnala na 1-1 na sety.

Hlaváčková byla v rozhodujícím dějství zpočátku opět suverénní na podání a svou americkou soupeřku na returnu znovu trápila. I díky bojovnosti se ujala vedení 4-1 a vypadalo to, že si po roce snadno dokráčí pro první vítězství v hlavní soutěži na okruhu WTA.

Vývoj česko-amerického souboje se ale nakonec zkomplikoval, jelikož Američanka dokázala srovnat skóre na 4-4. Hlaváčková zareagovala čistou hrou na servisu a v závěrečném gamu výborně returnovala.

Vypracovala si tak tři mečboly a po dvou hodinách a třech minutách využila druhý v pořadí. Muhammadové k vítězství nepomohlo ani celkem sedmnáct es. Hlaváčková dnes byla na podání i přes pouhé jedno eso lepší hráčkou. Dnes měla nejvíce problémů s využíváním brejkbolových šancí (3-12).

Ve druhém kole, které si naposledy zahrála loni začátkem června v Nottinghamu, změří aktuálně až 531. hráčka světa Hlaváčková poprvé síly s domácí divokou kartou Arantxou Rusovou, jež v prvním kole vyřadila její deblovou partnerku Timeu Babosovou.

Již včera postoupila mezi šestnáct nejlepších další česká kvalifikantka Petra Krejsová, která poprvé okusila atmosféru hlavní soutěže na okruhu WTA a překvapila výhrou nad bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou.


Kr. Plíšková neudržela vedení proti Kontaveitové
Kristýně Plíškové naopak přechod na trávu vůbec nevyšel. Rodačka z Loun měla letos velmi solidní výsledky, a to i na antuce, která je jejím nejneoblíbenějším povrchem.

Finalistka letošního ročníku turnaje WTA v pražské Stromovce ovšem již podruhé v řadě neudržela vedení 1-0 na sety, které si vybojovala v tie-breaku. Stejně jako proti Chloe Paquetové v prvním kole na letošním French Open dnes selhala i v prvním kole v 's-Hertogenboschi proti Anett Kontaveitové.

Přestože se Plíšková jako poslední vešla mezi nasazené hráčky, los k ní byl velmi krutý. Kontaveitová má totiž v posledních týdnech skvělou formu a je jednou z nejnebezpečnějších nenasazených hráček. Dnes se však v úvodní sadě herně trápila také Estonka.

Obě dnešní aktérky, přestože slušně servírovaly, celkem dvakrát přišly o podání a osudu prvního setu musela rozhodnout zkrácená hra. V té měla zpočátku navrch Češka, poté se ovšem síly vyrovnaly.

Kontaveitová ale za stavu 5-5 udělala hrubou chybu, když nalitý volej trefila do autu. Plíšková vzápětí využila hned první setbol a šla do vedení.

V prvním gamu česká tenistka neproměnila ani jeden ze dvou brejkbolů a až do stavu 3-3 nebyl k vidění jediný brejk. Plíšková však začala nepochopitelně chybovat a prohrála 11 z 12 následujících výměn.

V úvodní hře rozhodujícího dějství promarnila vedení 40-0 na servisu a ve zbytku zápasu uhrála jediný game. Plíšková působila naprosto odevzdaně a Estonce postup do druhého kola hodně usnadnila.

Kontaveitová si o čtvrtfinále zahraje Kirsten Flipkensovou. Finalistce ročníku 2013 bude mít možnost oplatit loňskou porážku z Monterrey.

• WTA INTERNATIONAL 'S-HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
úterní výsledky (13. 6. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hlaváčková (ČR) - Muhammadová (USA) 6-3 3-6 6-4
Kontaveitová (Est.) - Kr. Plíšková (8-ČR) 6-7(5) 6-3 6-1
Hogenkampová (Niz.) - Minellaová (Luc.) 6-3 6-3
Flipkensová (Belg.) - Brengleová (USA) 6-1 6-2
Rodinová (Rus.) - Katová (Jap.) 6-1 6-1
Vichljancevová (Rus.) - Listerová (Švéd.) 6-1 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

79
Přidat komentář
blixa
No prosím, v suchým, a to tu bylo brekotu :D
Reagovat
misa
nakonec vydřela postup, druhý set proti hráčce třetí stovky byl ale hodně nepovedený. Na deblovou specialistku :) je 20. výhra v sezoně slušný počin. Díky za bojovnost!
Reagovat
tommr
v příštím kole jí čeká Hsieh což je taky víc než hratelný ...
Reagovat
Torn
Ruku na srdce, Lucka má slušný los a vzhledme k hráčkám, by se do SF dostat mohla, a Sevastovou porazila, kdyby jí tam potkala. Finále mi nepříjde nereálné. :)
Reagovat
tommr
jj finále by dát měla, protože na turnaji není s výjimkou Kontaový žádná top-hráčka ze který by měla mít strach. Na druhou stranu to dnešní trápení s kvalifikantkou ze třetí stovky moc důvodů k optimismu nedává ...
Reagovat
Torn
Tak ten přechod....jako rozpačitý začátek to je, ale tak srovnat se určitě ještě může. Jako za prohru ve finále s Kontou by se stydět nemusela, narozdíl od toho finále s Baboskou :D.
Reagovat
EllNino
proč se jako má stydět za finále s Timeou v domácím prostředí, to je to samé jako Konta, tam už není velký rozdíl
Reagovat
d@ve
Zatím s ní Lucka v posledních třech zápasech neztratila ani set, tak snad si to nepokazí. ;)
Reagovat
PetaM
Ještě předevčírem hrála na antuce. Nevím, co je na tom trápení tak nepochopitelného :)
Reagovat
EllNino
jojo ... všichni chytráci si tu myslí, že hrát a antuce a na trávě je to samé, a přitom je to jako nebe a dudy ... Lucka strašně dlouho nevyhrála první ostrý zápas na antuce v sezon myslím ... :)
Reagovat
EllNino
*na trávě
Reagovat
misa
Škoda, že neukazují počty UE.
Reagovat
EllNino
tohle už snad dá ... a pak bude nový zápas
Reagovat
misa
Tak už 4 mečboly :)
Reagovat
d@ve
Ach jo Lucko, škoda těch nevyužitých MB. :( Snad tě ten prohranej TB nezlomí..
Reagovat
d@ve
Uff, to jsme si ale oddechli. :) Tak klidnej třetí set jsem už fakt ani nečekal. Díky Lucko za to! ;)
Reagovat
misa
Dejve, já taky ne. Hned na začátku 3. setu odvracela Lucka dva brejkboly. Tam pak celý set zlomila.
Reagovat
d@ve
jj, v té chvilce jsem si taky už pohrával s myšlenkou, že se na to raději koukat nebudu, ale Královský charakter vyděržál. :D
Reagovat
tommr
Minová naštěstí pro Lucku v závěru fyzicky i psychicky odpadla ... :)
Reagovat
d@ve
Koukal jsem "žel" jen na čísla, ale i tak to byly nervy. :D
Reagovat
tommr
to všechno ale bylo naprosto zbytečný, protože Minová jen běhala a vracela a ničím Lucku neohrožovala. Všechno to trápení si Lucka zavinila sama svejma chybama ...
Reagovat
d@ve
Zase taková vydřená výhra může být pro Lucku dobrá vzpruha.. Snad.. :)
Reagovat
tommr
jako vydřenou výhru bych to rozhodně neoznačil, protože pod takovým pojmem si představuju výhru nad silnou soupeřkou a to Minová rozhodně nebyla. Lucka dneska bojovala hlavně sama se sebou a se svou vychýlenou muškou ...
Psychická vzpruha by to ale měla být, protože ta natahující se šnůra prohraných zápasů už byla opravdu velice nepříjemná ... :)
Reagovat
EllNino
koukni, kdy naposledy Lucka vyhrála první zápas na trávě v sezoně ...
Reagovat
EllNino
myslím, že pojem vydřená výhra není nad lepší soubeřkou, ale výhra, když to ten den nejde podle představ ... a to bylo dnes, takže termín sedí
Reagovat
tommr
nepsal jsem nic o lepší soupeřce, ale o silné což je rozdíl. Silná soupeřka může být klidně i horší hráčka, která má svůj den a dokáže proto lepší hráčce těžce zatopit. Minová dneska Lucku nijak zvlášt netrápila a jen jí vracela relativně lehký míčky, z kterých ovšem Lucka hodně kazila ...
Reagovat
EllNino
no na trávě hraje 2. den (možná 1.), je celkem zázrak, že vyhrála .. a tohle nahazování je leckdy horší než rány, protože jak musí člověk sám tvořit, tak se mu to dostane do hlavy a dělá chyby ... to je jasný
Reagovat
blixa
Mějte slitování. Vždyť je to skvělá deblistka. Singl už je jen pro zábavu ;-)
Reagovat
EllNino
vždyť to není pravda
Reagovat
blixa
Co z toho není pravda ? :D
Reagovat
EllNino
skvělá deblistka je, ale pro zábavu hraje singla třeba Andrea Hlaváčková ... Lucka je momentálně pořád ještě v top 50, tak nemá cenu se koncentrovat na debla, když si v singlu může ještě slušně vydělat a pokud se dá po antuce dokupy, tak ještě stoupat žebříčkem, ukázala to letos na jaře
Reagovat
blixa
Tak pro hráčku jejích kvalit, pokud není v TOP10, tak je to pro zábavu(a nějakej ten dolar) ;-) :D
Reagovat
Torn
Přesně. Kromě Wimbáče nic moc neobhajuje, takže klidně k na nějaké 25. místo, by se mohla dostat a nemuselo by jí to stát extrémně moc sil.
Reagovat
Dobry-den
Lucka bohužel postup odmítla, tak snad ve třetím setu. Ale to už beze mě. Nemám na to nervy.
Reagovat
misa
Tristní pohled na nedávnou hráčku první dvacítky...
Reagovat
tommr
dneska Lucka nemá pro svůj špatnej výkon absolutně žádnou výmluvu. Je odpočatá a má téměř ideální soupeřku, která jen běhá a absolutně ničím jí neohrožuje. Za ty komplikace si může jen a jen sama ... :(
Reagovat
misa
Odpočatá asi moc ne, když hrála v neděli ještě na antuce.
Reagovat
tommr
no v neděli se moc nezapotila ...
Reagovat
dunphy
Odpočatá. LOL.
Reagovat
tommr
kdy hrála naposledy singla? Kdy musela naposledy hrát naplno debla? Lucka na tom snad není ještě tak špatně, aby jí těch pár deblových zápasů v uplynulých 14 dnech nějak unavilo ...
Reagovat
dunphy
Jistě, rozumím tvému argumentu, ale stejně - "nepříliš unavená" se podle mě nerovná "odpočatá". A odpočatá rozhodně není, obzvlášť po rychlém cestování a následné ultra rychlé aklimatizaci na jiný povrch.
Reagovat
Torn
Tak za stávajících podmínek, losu atd. měla Lucka určitě čas na regeneraci a ten los je dost slušnej, když nebude hrát úplně jako trubka, může si tady nahrabat docela pěkné body.
Reagovat
dunphy
Já o žádných budoucích zápasech nemluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpočatá???
Reagovat
EllNino
Skvěle Lucka vyhazuje TB, zahodila mimojiné už 2 mečboly
Reagovat
misa
Nedopřeje člověku v singlu ani kousek radosti.
Reagovat
EllNino
lol ...
Reagovat
lars
od 1. MB zacla vic chybovat
Reagovat
Dobry-den
Celý zápas víc chybuje. Ale po těch pěti autech po sobě v tb jsem v ni zcela ztratil důvěru.
Reagovat
tommr
v těch TB hraje Lucka tradičně špatně ... :(
Reagovat
misa
v prvním setu třikrát prolomila servis soupeřky, tak snad v tom druhém nezačne bláznit :)
Reagovat
misa
... no a Lucka prohrává svůj servis, raději už nic nepíšu.
Reagovat
George_Renel
Vždyť to hraje jako debla. Jen tu nemá nikoho, kdo by přeběhl a změnil nebo zakončil.
Reagovat
Torn
Lucka katastrofální, přitom první set šel dobře -.-
Reagovat
historik
ach jo...má téměř pořád nějaké zdravotní problémy a když už, tak minulý týden nasazená dvojka, tento týden jednička a téměř nic z toho
Reagovat
EllNino
bylo tam zase nějaké ošetřvání, hrozně dlouhé pauzy ...:/
Reagovat
historik
no bojím se, aby po RG neodpískala i Wimbledon
Reagovat
sprchon
Taky si myslím... Za stavu 1:4 ve třetím určitě, ta byla hodně dlouhá...
Reagovat
sprchon
V problémech s Basakem.
Reagovat
sprchon
Hmm, konec. :(
Reagovat
dadaft
další mladičká Ruska s dobrým herním přehledem
Reagovat
tommr
dneska opět předvedla svůj tradiční třísetovej propadák, kterej by si už mohla nechat patentovat. Po vyhraným prvním setu, začala ve druhým ztrácet a ten třetí se už ani nemusel hrát, protože bylo každýmu jasný jak to dopadne ... :(
Dnešní prohry je velká škoda, protože Kontaveitová byla určitě hratelná a Karolína mohla v Hertogenboschi získat spoustu cenných bodů. Pokud ale hodlá hrát na trávě podobně jako dneska i nadále tak toho na ní moc neuhraje ... :(
Reagovat
EllNino
nevím, kde by si je Týna chtěla v Boschi nahrávat, když tam měla ve čtvrtince dál Flipkens a následně Vandeweghe ....
Reagovat
tommr
plusový body by získala už za postup do druhýho kola a s větším nasazením by nebyla úplně bez šance ani v dalších kolech. S tím ospalým pěším tenisem jakej předvádí ale samozřejmě nemůže uspět proti nikomu ... :(
Reagovat
sprchon
Ospalý pěší tenis. :) To se zase povedlo, ruším ten ignore. :D
Reagovat
blixa
Měkoto ... :D
Reagovat
janek_da
Hele, jak ses přes ten ignore dostal k obsahu?
Reagovat
sprchon
Klikl jsem na "zobrazit". On to není plnohodnotnej ignore. ;)
Reagovat
EllNino
Andrea mě dost překvapila, je vidět, že kdyby se chtěla ještě někam do 2. stovky v singlu vrátit, měla by na to :) ... a na trávě hraje výborně, na úrovni stovky, myslím, že i proti Rus bude favoritkou :)

Petra si může zápas s Tsurenko jen užívat, tohle je určitě nad plán, ač je Jelena v krizi hezní i mentální ...

Týna je prostě Týna, asi už nemá cenu to komentovat
Reagovat
tommr
s Andreou souhlas. Když je zdravá tak určitě má ještě na to, aby se pohybovala ve druhý stovce. Na její hru se navíc docela pěkně kouká ... :)
Reagovat
EllNino
jj, bekhend má sice jako když seká kosou, ale jinak je to koukatelný :)
Reagovat
Torn
Na trávu ideálně kosa ne?:D
Reagovat
George_Renel
Byla to bída.
Porovnám-li výkon Kristýny a právě hrající Hlaváčkové, tak Andrea bojuje o každý míček a předvádí toho o hodně více a lépe.
Reagovat
tommr
jj ten kontrast v nasazení a bojovnosti je obrovskej. Kristýna do toho třetího setu ani nemusela nastupovat - bylo už dopředu jasný, že to zase odchodí ... :(
Reagovat
EllNino
definitivně jí zlomil ten prohranej servis ze stavu 40:0 v 1. gemu 3. setu ...pak už to bylo jasné bohužel
Reagovat
mikimaus321
Spíci panna
Reagovat
lars
mozna Tyne holandska trava nedela dobre :)
Reagovat
EllNino
jo vypadala jako by si něco šlehla občas, jak byla v útlumu
Reagovat
misa
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist