Hlaváčková ukončila sérii 16 nezdarů v kvalifikacích. V Tianjinu si zahraje s Hradeckou

9. 10. 2016, 06:43
Aktuality 28
WTA TIANJIN - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v prvním kole turnaje v Tianjinu svedou vzájemný souboj. Obě Češky v Číně prošly dvoukolovou kvalifikací, třicetiletá Hlaváčková v ní ukončila šňůru šestnácti nezdarů v řadě.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková je aktuálně až 297. hráčkou světa a v posledních týdnech se i vinou zranění z olympiády soustředila hlavně na čtyřhru. Poslední výhru ve dvouhře zaznamenala v červnu v kvalifikaci Wimbledonu, od té doby prohrála čtyři utkání v řadě.

Černou sérii ukončila až tento víkend v čínském Tianjinu, kde ve dvou zápasech neztratila ani set. Česká tenistka nejprve v sobotu porazila 6-4 6-4 třetí nasazenou Ypek Soyluovou z Turecka a dnes si poradila opět ve dvou setech 7-5 6-2 s Thajkou Varatchayovu Wongteanchaiovou.

Skrz kvalifikaci se Hlaváčková dostala poprvé od loňského června, od té doby v ní ztroskotala na 16 turnajích v řadě. Letos si hlavní soutěž zahrála pouze dvakrát jako lucky loser: na antuce v Praze prohrála v 1. kole se svou deblovou partnerkou Lucií Hradeckou, na trávě v Nottinghamu si po skalpu Belgičanky Wickmayerové zahrála osmifinále. K tomu přidala neúspěch v 1. kole podniku ITF v Praze.

Dvoukolovou kvalifikací prošla bez ztráty setu i Lucie Hradecká. Jednatřietiletá Češka včera přehrála Ukrajinku Olgu Savčukovou a dnes nedala šanci Japonce Hiroki Kuwataové, kterou smetla 6-3 6-0. Dva zápasy po sobě vyhrála poprvé po téměř čtvrt roce.

Turnaj WTA International v Tianjinu
los dvouhry
los čtyřhry

V hlavní soutěži mohly české tenistky narazit třetí nasazenou Rusku Jelenu Vesninovou, Američanku Vaniu Kingovou, Španělku Laru Arruabarrenaovou, Polku Magdu Linetteovou, los však rozhodl o tom, že hned v prvním kole svedou čtvrtý vzájemný duel. Vítězka v osmifinále vyzve osmou nasazenou Kazašku Jaroslavu Švedovovou, nebo talentovanou Japonku Naomi Ósakaovou.

Hlaváčková s Hradeckou se v Tianjinu překvapivě nepředstaví ve čtyřhře, ve které je za dva týdny čeká na Turnaj mistryň v Singapuru.

Na turnaji WTA International s navýšenou dotací 500 tisíc dolarů v Tianjinu se příští týden představí hned dvě hráčky Top 10. Žhavými adeptkami na celkové vítězství budou Polka Agnieszka Radwaňská, jež obhajuje titul, a Ruska Světlana Kuzněcovová.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
nedělní výsledky (09. 10. 2016)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Hlaváčková (ČR) - Wongteanchaiová (Thaj.) 7-5 6-2
Hradecká (9-ČR) - Kuwataová (6-Jap.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14962716_10154255707751026_7989224365176722120_n.jpg?oh=c615fb026bcbb54fdb4336fb1703f872&oe=589493B3
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/Nadal/photos/a.456161351025.251362.64822581025/10154255707751026/?type=3&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Našim holkám se kvalda tento výkend náramě vydařila, ještě by měla postoupit Týna a samozřejmě že i Patty Schnyder
Reagovat
PetaM
Výkend forever.
Reagovat
smazaný uživatel
to hezky rozpálila, 5:0
Reagovat
smazaný uživatel
za hodinu je na 3. WTA int. za sebou .A to byla před měsícem ve 3.stovce.Pěkně naplánovaný program a příprava.
Reagovat
Fandina
A Háčka budou hrát v prvním kole proti sobě. Tak to je škoda. Když už nehrají debla, tak by bylo super, kdyby se obě mohly dostat v soutěži dál.
V druhém kole Shvedova Osaka.
Reagovat
smazaný uživatel
já to beru , v ostatních variantách by obě byly outsiderky.Takhle si jedna zahraje jistě 2.kolo
Reagovat
Fandina
Linette ani jednu zatím neporazila a letos s ní hrály obě, Andrejka dvakrát H2 má 3:0 a Hráďa 2:0. Arrubarennu Hráďa taky dvakrát porazila a nikdy s ní neprohrála a to samé s King. Já myslím, že by šance byly.
Reagovat
smazaný uživatel
Linette jsem viděl v nedávném dramatu s Týnou a má můj respekt,Kingová se po loňském zranění opět rozjela.Španělka má taky dobrou sezónu.Na tak dobře dotovaném turnaji ale těžko vybírat.Já bych hrál nejraději proti hvězdám,které jsou market.lákadly,ale určitě se na tomto turnaji nevyždímají.
Reagovat
smazaný uživatel
hezký je kurz 8:1 na Mariu proti Kerber
Reagovat
smazaný uživatel
sorry,proti Aze
Reagovat
EllNino
no ona jiná Maria proti Kerber taky hraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
na to taky čekám.to bude podobné. Jak Maria ,tak Maria Sakkari to rozjíždějí a mají šanci,pokud hvězdy nebudou nabuzeny.
Reagovat
bIbec
Proti Radwanské bych nesázel. Ona ty pouťáky většinou bere vážně. To se spíš odhlásí. Ale pokud tam bude hrát, tak tam vyhraje titul bych řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
po té zátěži teď v Pekingu?!
Reagovat
smazaný uživatel
ale taky čekám odhlášku
Reagovat
smazaný uživatel
ony nehrají debla? kde to vidíš?
Reagovat
PetaM
Pomocným vodítkem je pavouk debla.
Reagovat
smazaný uživatel
v dané chvíli tam ještě nebyl(tady na TP ani na WTA stránkách)
Reagovat
PetaM
Na stránkách WTA byl, jen ne v PDF. Jak jsem psal níže již v 9:11.
Reagovat
smazaný uživatel
koukám na PDF,protože tam je více info
Reagovat
PetaM
To chápu, je to pohodlnější, lepší orientace. Ale většinou to trvá věčnost, než tam to PDF někdo dá :D
Reagovat
PetaM
"Hlaváčková s Hradeckou budou v Tianjinu hrát i čtyřhru, ve které budou patřit k hlavním favoritkám na titul. Pro české tenistky to bude jedna z posledních příprav na Turnaj mistryň v Singapuru."

To by mě zajímalo, kde jste na tohle přišli ... Vidím los debla a žádnou Češku v něm nemůžu najít. :)
Reagovat
Frick
Slabší INTy. To jsou tak jediný turnaje, kam se vejdou v singlu do kvaldy (byť tedy Lucka si i zahrála kvaldu o Wuhan a Peking) a zároveň v deblu to pro ně má jakous takous cenu.

No ale je klidně možný, že tohle je poslední Andrejčin turnaj v singlu v kariéře...
Reagovat
tommr
po Andree se do hlavní soutěže dostala i Lucka. Doufám, že budou mít dobrej los a nebudou muset hrát v prvním kole proti sobě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo nejlepší
Reagovat
rusedski
Ona ta Andrea, když už nastoupí v singlu, tak to nebejvá vůbec marný, ale bohužel dojíždí na velkej rankingovej rozdíl singl x debl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist