Hlaváčková v Baku neuspěla, končí v 1. kole

24. 7. 2013, 11:27
Aktuality 18
Andrea Hlaváčková nenaváže v Baku na své premiérové finále z minulého týdne v rakouském Bad Gasteinu. Česká reprezentantka dnes nestačila po přechodu z antuky na tvrdý povrch na třetí nasazenou Chanelle Scheepersovou a Jihoafričance podlehla ve třech setech.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková přitom dnešní zápas proti papírové favoritce Chanelle Scheepersové začala výborně. Česká tenistka po ztrátě podání sebrala soupeřce dvakrát její servis a první set získala poměrem 6-3. Ve druhé sadě navíc vedla už 3-1, ale ani tak nadějný náskok ve vítězství neproměnila.

Scheepersová ziskem pěti her v řadě vývoj druhého setu otočila a vynutila si rozhodující dějství, ve kterém šla po brejku do vedení 2-1. Hlaváčková dokázala ihned zareagovat a srovnala krok, v devátém gamu ale znovu ztratila podání a Jihoafričanka už bez potíží zápas doservírovala.

V Baku tak ze čtyř českých tenistek prošly do druhého kola jen dvě. Pokračují Kristýna Plíšková a Tereza Martincová, před Hlaváčkovou vypadla turnajová pětka Karolína Plíšková.

O překvapení se na konci dnešního programu postarala Ons Jabeurová. Předloňská vítězka juniorky na French Open musela v Baku jako 204. hráčka světa absolvovat kvalifikaci a dnes vyřadila nejvýše nasazenou Srbku Bojanu Jovanovskou po setech 6-2 a 7-5.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Scheepersová (3-JAR) - Hlaváčková (ČR) 3:6, 6:3, 6:4, Voskobojevová (Kaz.) - Hercogová (6-Slovin.) 7:6 (9:7), 4:6, 6:3, Svitolinová (7-Ukr.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 4:6, 6:2, Kozlovová (Ukr.) - Daniiliduová (Řec.) 6:2, 3:6, 6:4.

Dvouhra - osmifinále:
Jabeurová (Tun.) - Jovanovská (1-Srb.) 6:2, 7:5, Vekičová (2-Chorv.) - Arefjevová (Ukr.) 6:1, 6:2, Cadantuová (4-Rum.) - Minellaová (Luc.) 5:7, 6:1, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
dadaft
Chanelle Scheepers je zralá na finále.
Reagovat
dadaft
tos mi dala Šanel. ((
nevyužitá příležitost v tildenově gemu a už se to vezlo...
Reagovat
dadaft
je to neuvěřitelné, nepochopitelné a nevysvětlitelné, ale Tereza prohrála první set.

set, ve kterém vedla 5:1.......
set, ve kterém měla později několik setbolů (tuším za stavu 5:3), jeden z nich nalitý jak jen nalitý být může, po míčku metr za síť s vysokým odskokem, u kterého byla včas, a mohla si vybírat, co udělá.........
další setboly měla ve dvanácté hře...........

musela odejít do šatny s ručníkem na hlavě. ((

ale žádná kritika ode mě - doufám, že Tereza bude hrát dál, jak hrála do teď - jen s lepší koncovkou.
Majerič je vracečka, které když to budeš hrát křížem do bekhendu, bude stejně vracet třeba hodinu. bléééé.....
Reagovat
dadaft
jéjej, začíná to smrdět...
Tereza přestává vědět kudy kam.
Reagovat
dadaft
rebreak, fajn.
hlavně nezpanikařit. ))
Reagovat
kohlik
druhej set hrůza, bohužel, terko pojd
Reagovat
kohlik
a co předvádí jako Kristýna?
Reagovat
dadaft
paráda.
pojď Terezo!
přece ten zápas nedáš brzdě Majeričové!!!!!!
Reagovat
dadaft
jejda, z Kristýny je bobistka a právě fičí korytem dolů. ((
Reagovat
dadaft
škoda. spousta nevyužitých šancí.
Tereza je zajímavá hráčka.
zatím chybí razance, která umožňuje soupeřky jako Majerič sfouknout v suchém, a se kterou se běžně na okruhu hraje.
na síti dneska trápeníčko, hodně chyb a zbytek hrané jakoby bez periferního vidění, na raketu soupeřky....
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/431244_568118623252221_1781806305_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
někdo se tomu diví?
Reagovat
smazaný uživatel
Donna je ve čtvrtfinále! :) Jak jsem předpokládal, ani dnes to nebylo příliš těžké. Přesto jsem byl na Arefyevu docela zvědavý, když dala v 1. kole dva kanáry... Určitě to byla těžší soupeřka než Jafarova v 1. kole. Minimálně ve výměnách se držela mnohem lépe. Ovšem ani tentokrát neměla Donna žádný problém. Řekl bych, že Donna byla o něco aktivnější než v předchozím zápase a její výkon se mi opravdu líbil. Sice tam byl zase jeden výpadek, když Donna za stavu 4:1 ve 2. setu ztratila servis čistou hrou, přičemž v tom gemu udělala dvě dvojchyby za sebou. Ovšem ani tohle jí nerozhodilo a pak ten zápas bez problémů dotáhla. Navíc je třeba dodat, že při servisu na jedné straně kurtu (kde svítilo slunce) to bylo dost těžké. Donna právě před chvílí napsala na Twitteru, že podávat a mít přitom slunce v očích není nic moc příjemného. No a právě to se asi stalo při těch dvojchybách v tom zmiňovaném gemu... Celkově jsou v Baku docela těžké podmínky, které způsobuje velké vedro. Bylo to složité pro obě hráčky a hlavně Donna se při každé přestávce mezi gemy chladila... No ale jak říkám, i přes tohle všechno podala Donna pěkný výkon, na kterém se rozhodně dá stavět. :)

Ve čtvrtfinále čeká Donnu vítězka zápasu Svitolina - Burnett. Já bych docela bral Nastassju, ať je na obou stranách kurtu na co koukat... :)
Reagovat
slacker
Proc ma tak blbe jmeno Donna? Se mi vzdycku vybavi Beverly Hills 90210 a ksicht producentovy dcerusky
Reagovat
Sonja
Proč máš ty tak blbé kecy?
Reagovat
slacker
Clanek o Andree a první je traktat o uplne nekom jinem. Donna bezne srbochorvatske jmeno? Nebo projev snobismu rodicu? Se ptam ze na balkan asi budes expertka.
Reagovat
slacker
Beru zpet, clanek je o turnaji v Baku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist