Plíšková znovu končí v 1. kole

22. 7. 2013, 16:55
Aktuality 11
Karolína Plíšková se s druhým turnajem v řadě loučí hned v jeho úvodu. Česká tenistka dnes v Baku proti Slovince Majeričové nepotvrdila roli páté nasazené hráčky a prohrála 5-7 a 4-6.
Karolína Plíšková

Jednadvacetileté Karolíně Plíškové se na okruhu WTA nedaří už od dubnového postupu do čtvrtfinále v Katovicích. Vítězka letošního podniku v Kuala Lumpur od té doby vyhrála jen jeden zápas ve Wimbledonu a v prvním kole vypadla už na šesti turnajích.

České tenistce nevyšel ani přechod na tvrdý povrch, na němž v Baku nenašla recept proti Tadeje Majeričové. Slovinka, jež na kontě neměla žádný vyhraný zápas na okruhu WTA, si dnes dlouho držela podání a díky brejku v sedmé hře byla blízko zisku prvního setu. Plíšková sice odvrátila dva setboly a srovnala na 5-5, vzápětí ale znovu ztratila servis a po něm i celou sadu.

Ve druhém dějství mohla jít Karolína Plíšková do vedení, Majeričová ale za stavu 1-2 odvrátila dva brejkboly, aby vzápětí sama dva nevyužila. Rozhodujícím momentem celého setu byl devátý game, v němž momentálně 72. hráčka světa znovu přišla o podání. Tentokrát už zareagovat nestihla a s Baku se rozloučila porážkou 5-7 4-6.

Ve hře o titul zůstávají v ázerbajdžánské metropoli ještě tři české hráčky: Kristýna Plíšková a úspěšná kvalifikantka Tereza Martincová nastoupí ke svému prvnímu utkání zítra, Andrea Hlaváčková ve středu.

Podle papírových předpokladů suverénně zvládla své úvodní utkání druhá nasazená Donna Vekičová. Chorvatka, jež je v 17 letech nejmladší hráčkou v Top 100, totiž smetla za 39 minut hry 6-1 6-0 domácí teprve patnáctiletou tenistku Nazrin Jafarovovou.

Zápas jako na houpačce vyhrála čtvrtá nasazená Alexandra Cadantuová. V duelu s Michaelou Krajicekovou prohrála první set 2-6, aby soupeřce následně nadělila 'kanára'. Ve třetí sadě pak Rumunka prohrávala už 0-3, ziskem šesti her v řadě vybojovala postup do 2. kola.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Majeričová (Slovin.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 7:5, 6:4, Vekičová (2-Chorv.) - Jafarovová (Ázer.) 6:1, 6:0, Cadantuová (4-Rum.) - Krajiceková (Niz.) 2:6, 6:0, 6:3, Jabeurová (Tun.) - Gavrilovová (Rus.) 6:4, 6:0.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
dadaft
jak která. ))))))
gratulace Kristýně.
Reagovat
kohlik
a gratulace Terce Martincový
Reagovat
dadaft
Madison Keys vcelku podle očekávání porazila Magdu Rybárikovou.
a porazila ji dost jasně - čísla říkají, že byla lepší ve všem. ne moc dobrá zpráva pro Jamie, se Sloane její parťačku v tom novém americkém trojlístku, stoupajícím směle vzhůru.
před silou Madison se musí už dnes mít napozoru každá hráčka mimo top3, bych řekl.
ale tím, že neobhajuje Serena, není tu Máša ani Marion, je přece jen šance na skvělé body a peníze obrovská - řekl bych že už v QF to bude hodně nadoraz.
v horní části pavouka si asi nejde přát nic jiného než Radwanská - Lepchenko a Hampton - Keys - - - na tom by mohla myslím panovat i širší shoda.........................
druhá polovina pavouka je ovšem mnohem zamotanější. ))
Reagovat
Titan
Andy má v pavouku Oksanu Kalashnikovou z Gruzie. Aby to nebyl rachot... :-)
Reagovat
Frick
No, ta miss AK-47 hlavně hraje zítra s Martincovou, pokud jí Terka dá, tak těch 30 bodů za výhru v 1. kole by jí vyneslo asi o 50 míst nahoru...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý zápas.. Karolína byla herně lepší, ale v rozhodujících momentech udělala zbytečně chyby.. Jinak dneska v 1. setu hodila raketou o zem a v 2. setu v posledním gemu znovu a tentokrát už raketa nevydržela.. Majerič jen čekala na chyby a je todocela nervák.. V jednom servírujícím gemu se jí nelíbilo, jak klečí podavač míčku a pak jí druhý podavač podával míč tak ho odpálila do bariér.. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal vedle: Pro Donnu to dneska bylo pohodové vítězství... Snad jenom uprostřed 1. setu měla Donna pár slabších momentů a udělala nějaké UE, což byl asi hlavní důvod, proč soupeřka získala ten jeden gem... Jinak to byl naprosto pohodový zápas a hlavně ve 2. setu předvedla Donna velmi dobrý výkon. Samozřejmě se z toho dá těžko něco usuzovat, protože dnešní soupeřka byla velká neznámá a vůbec nic jsem o ní nenašel. Žádná tenistka z Ázerbajdžánu ani nefiguruje v žebříčku WTA... Další soupeřky už budou určitě těžší, přesto by ani zápas 2. kola neměl být velký problém. Donna bude hrát proti jedné z ukrajinských kvalfikantek (Kapshay - Arefyeva), které jsou ve třetí stovce žebříčku (dělí je od sebe pouhá dvě místa)...

No a ještě musím doplnit, že Donně to dneska náramně slušelo. Pokud máte rádi tenis a ženský půvab dohromady, tak vám její zápasy vřele doporučuju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsi viděl pravděpodobný outfit Mashy na USO? :-)
https://twitter.com/Jenny_Boumanns/status/357898483757350913/photo/1

Ten červený( vpravo) je na denní zápasy a ten druhý vlevo je na noční zápasy.. Ale není to jistý, avšak doufám, že to jistý je, protože se mi strašně ten noční outfit! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že to vidím poprvé. :) Mám stejný vkus jako ty. Ten noční outfit je hodně zajímavý a taky se mi líbí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ta kvalita fotky ještě lepší.. :D
https://twitter.com/cosmicvoices/status/359098420801200128/photo/1

Mě se to právě líbí, že to je něco extra a že to není obyčejné :-))
Reagovat
Fandina
Je potřeba, aby se Karol rozpomněla na jaro a zase se zadařilo. Držím palce Kájo ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist