Hopman Cup: Češi do finále neprošli, postupují Francouzi

3. 1. 2014, 07:20
Aktuality 106
Petra Kvitová a Radek Štěpánek si na letošním Hopman Cupu o trofej ze soutěže smíšených týmů nezahrají. O šanci na finále je připravilo dnešní vítězství Francie nad Španělskem, po kterém českým reprezentantům k postupu nepomohla ani výhra nad Američany.
Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga

Francie v předchozích zápasech stavěla na výhrách Jo-Wilfrieda Tsongy a na mixu, dnes se však na vítězství podílela i Alizé Cornetová. Třiadvacetiletá Francouzka, jež v předchozích zápasech podlehla Stephensové a Kvitové, navzdory potížím se stehenním svalem smetla hladce 6-2 6-2 Anabel Medinaovou-Garriguesovou, kterou od příletu do Perthu trápila bolavá kolena.

Stvrdit postup do finále už neměl být pro Jo-Wilfrieda Tsongu problém, desátému hráči světa však jako první na turnaji sebral set až hráč z chvostu druhé světové stovky Daniel Muňoze-De La Nava, který odvrátil tři mečboly, a čeští tenisté tak ještě mohli na chvíli doufat v překvapení. To ovšem Tsonga nepřipustil. Španěl si na začátku třetí sady nechal ošetřovat koleno a favorit nakonec zvítězil 6-4 6-7 6-2 a poslal svůj tým do finále.

"Mohl jsem vyhrát ve dvou setech, ale on se pak do zápasu vrátil," komentoval Tsonga. "Ale jsme ve finále, a to je dobře. Teď si můžeme zahrát smíšenou čtyřhru bez tlaku a jsem si jistý, že si ji užijeme," dodal osmadvacetiletý Francouz. Cornetová s Tsongou vyhráli i zkrácený mix a Španěly porazili 3:0 na zápasy.

Ve finále se Francie utká v sobotu od 10:30 SEČ s Poláky Agnieszkou Radwaňskou a Grzegorzem Panfilem, a pokud nedojde k překvapení, rozhodne o vítězi až závěrečná čtyřhra.

Zatímco Polsko je ve finále poprvé, Francie si v něm zahraje potřetí. Oba výběry ale budou usilovat o premiérový triumf, Francouzi Marion Bartoliová a Richard Gasquet předloni ve finále podlehli Petře Kvitové s Tomášem Berdychem.

"Vyhrát Hopman Cup by pro mě znamenalo jeden z největších úspěchů kariéry," přiznala Cornetová. "Chtěla bych do Francie přivézt první trofej. Moc by to pro mě znamenalo. Beru to velmi vážně a pro vítězství udělám maximum."

Svalové potíže by prý neměly její výkon ve finále ovlivnit. "Tohle jsou první zápasy sezony, takže svaly si na to teprve zvykají. Není to nic vážného," ujistila Francouzka. "Je to jen bolest, ale jsem v pořádku. Na finále budu připravená."

Češi se rozloučili výhrami
Po výhře Francie nad Španělskem nemohl na tom, kdo ze skupiny B postoupí, závěrečný duel mezi Českou republikou a Spojenými státy nic změnit. Petra Kvitová a Radek Štěpánek si alespoň zlepšili náladu výhrami ve dvouhrách a poté i ve smíšené čtyřhře.

Kvitová vyhrála nad Sloane Stephensovou úvodní set 6-3 a Američanka pak zápas kvůli bolavému zápěstí vzdala. "Škoda, že zápas skončil takto," řekla Kvitová po utkání.

Štěpánek měl nastoupit proti Johnu Isnerovi, ale ten má rovněž zdravotní problémy a vzdal bez boje. Štěpánek si v exhibičním utkání zahrál s Kanaďanem Milosem Raonicem a favorita porazil 5-7 6-3 a 7-6.

Raonic nastřílel 23 es, ale Štěpánek zvládl zápas se světovou jedenáctkou výtečně. Navíc bavil diváky - jednou půjčil raketu lajnovému rozhodčímu, jindy při čekání na Jestřábí oko chtěl "zastřelit" rozhodčího raketou.

V tie-breaku třetího setu sice už prohrával 1-4, ale šesti míči v řadě zápas po více než dvou hodinách ukončil. V hledišti pak objal fanynku zahalenou v české vlajce. "Těžko se returnuje jeho skvělý servis, ale zápas jsem si užíval. Zkusil jsem to a vyšlo to," usmíval se pětatřicetiletý Štěpánek v rozhovoru na kurtu.

Výsledky - Hopman Cup - skupina B:
Francie - Španělsko 3:0
Cornetová - Medinaová 6:2, 6:2
Tsonga - Muňoz 6:4, 6:7 (7:9), 6:2
Cornetová/Tsonga - Medinaová/Muňoz 8:3
ČR - USA 2:0
Kvitová - Stephensová 6:3 skreč Stephensové
Štěpánek - Isner bez boje
Exhibice:
Štěpánek - Raonic (Kan.) 5:7, 6:3, 7:6 (7:4)
Štěpánek/Kvitová - Anderson/Bobusicová (Austr.) 8:3

 

Tabulka skupiny B:
Pořadí Země Zápasy Výhry Porážky Bilance Bilance setů Body
1. Francie 3 3 0 7:2 14:6 3
2. ČR 3 2 1 6:2 10:5 2
3. USA 3 1 2 4:4 9:7 1
4. Španělsko 3 0 3 0:9 2:17 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Ago, držím palec :) Snad to bude pěkný zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, moc pěkná výměna :) rychlé nohy obou a Agin dropshot (nebo Azin?) - nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
nedopodáváš na vítězství škoda, Ali hraje moc pěkně, až jsem si myslela při 10. gamu ve 2. setu, že snad nedohraje, se jí špatně dýchalo. Honí se holky pěkně teda..
Reagovat
smazaný uživatel
Alize skvělá bojovnice - pěkný match. Snad 3. set Aga dá.
Reagovat
dadaft
jj, Alize letos svou kůži lacino prodávat nebude...
dobrý zápas, atmosféra mírně řečeno bouřlivá. ))
Reagovat
tommr
ve finále debla porazili po velmi dobrým výkonu jeden z nejlepších párů světa Peya+Soares. Tomáš tak aspon částečně napravil zaváhání ze singlu a znovu potvrdil, že je vynikající deblista a je velká škoda, že toho debla nehraje častěji ... :)
Reagovat
Nancy_z
To bylo fajn. Na čtyřhru jsem se těšila a nakonec to bylo zábavnější než jsem čekala :-)
Reagovat
tommr
začátek finálovýho zápasu jim vyšel - získali hned v úvodu podání Peyi ... :)
Reagovat
Nancy_z
Dík, uź to mám zapnutý :-) A zatím si nevedou špatně...
Reagovat
George_Renel
si udělal dobrou generálku na DC, myslím,
Reagovat
PetaM
Pěkná čtyřhra, nasmál jsem se :) Díky za vystoupení na celém HC :) Hurá do Sydney vydělávat money a hlavně porážet nejlepší! :) Díky, Petro, Radku :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že už je konec.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
právě probíhá nej zápas Hopman cupu :D
Reagovat
freeteepek
Škoda, že takle dobře Radek nehrál v tom mixu s Francouzi. Mohli jsme hrát ve finále:-)A navíc to byla i pěkná šou. Opravdu povedené vystoupení od Radka!
Reagovat
smazaný uživatel
hra od radka. Znova se ukazuje ze po jeho odchodu bude na atp dira. Nikdo ted nema tak pestry tenis jako radek a kdyz se pripoctou jeho divadelni vlohy, tak ma divak z jeho zapasu zazitek.
Radek ma proste charisma :)
Reagovat
VlS
hrál moc pěkně, hlavně, aby mu to vydrželo.
Reagovat
smazaný uživatel
mile překvapil, gratulka, bavili se i diváci, což je fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Radku!
Reagovat
Sonja
Miloš byl z důležitosti zápasu nervozní:-(
Reagovat
VlS
Jo, všiml jsem si, jak sme mu třásly ruce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mix se bude hrát proti Australanům B.Bobusic a O.Andersonovi. To už je fakt na palici.. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Diváci si zaplatili za tři zápasy, tak uvidí tři zápasy. A vzhledem k tomu, že o nic nejde, to považuju za lepší řešení, než kdyby jim po skreči Stephensové řekli "to je všechno, běžte domů." ;-)
Reagovat
Sonja
S tím Milošem v tom akorát udělali bordel. Anderson snad mohl hrát i singla.
Reagovat
smazaný uživatel
Za Johna je to více než adekvátní náhrada.. A ze souboje Česka proti USA se stal souboj Česko proti světu.. :D
Reagovat
PetaM
Muhaha :D Čtyřhra bude, super :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už je to pravá exhibice.. :D
Reagovat
Bob
Proti komu Petra hrála minulý rok, myslím na US? Nebyl to Stan?
Reagovat
Sonja
Nepleteš si Petru s Radkem?:-DD
Reagovat
Bob
Ne, to bylo přece tehdy vidět na té tabuli :D P.Kvitova vs S.Wawrinka :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo myslím ve Wimbledonu.. : D
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to Stan a Petra tuším vedla :D
Reagovat
tommr
zajímalo by mě jestli se bude hrát mix pokud Raonic porazí Štěpánka a kdo v něm vůbec bude hrát? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Proč fraška? Btw. pokud jsem pochopil Svačinu správně, tak už teď vedeme 2:0, právě proto, že hraje náhradník..
Reagovat
smazaný uživatel
fraska je silne slovo, ja amiky chapu kdyz jim o nic nejde a neciti se 100% fit... a proto me zarazi, ze o finale rozhoduje jeden, vicemene nahodny zapas v mixu. Lepsi by bylo postup dvou tymu ze skupin a klasika jako playoff,tzn prvni s druhym a pak teprve finale. Vsak casove by to slo udelat...
Reagovat
smazaný uživatel
a proc myslis ze hraje nahradnik? Protoze amikum o nic nejde, viz muj komentar. Takze HC je tak trosku fraska, ale ne diky americanum, ale diky systemu turnaje. Nicmene bych z toho nedelal az tak vedu, pro mistni lidi bude jiste take zajimavy zapas raonic vs radek, ale pro nas jiz mene protoze o nic nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
co máte s tím Raoničem, to snad je Kanaďan a ne Američan. Tak jak by mohl dneska hrát se Štěpánkem
Reagovat
Sonja
Pusť si ČT Sport.
Reagovat
PetaM
Prostě je to tak, že Kanaďan se Srbským příjmením bude hrát za Ameriku. Nechápu, co na tom nechápeš :D Prostě logika ne :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by se tebou navrhovaný systém taky líbil víc, nepochybně i organizátorům. To, že k němu nepřistoupili, má určitě svůj důvod. Řekl bych, že právě nedostatek času.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta sorry, moje chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
Isner je zraněný a protože je pro organizátory i diváky lepší, když se odehraje alespoň nějaký zápas než vůbec žádný, tak ukecali Raonice. A právě proto, že je to Kanaďan, naši vedou už 2:0 (pokud teda Svačina nekecal).
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to pochopia, omlouvám se za blamáž. Moje chyba, nž něco napíšu, mám si to ověřit. Obzvlášť když se jedná o tak logickou věc
Reagovat
Jan
Je smutné, že kdyby se Štěpánek snažil a šlo mu to v tom mixu s Francií a vyhráli ho, tak teď díky stavu USA by vlastně už měli postup v kapse :(
Reagovat
tommr
no pokud je to opravdu už 2:0 pro nás tak mix neuvidíme ani kdyby Štěpec prohrál? :(
Reagovat
smazaný uživatel
To těžko říct, v zápase Francie - Španělsko se hrál, byť zkrácený..
Reagovat
smazaný uživatel
Mno jako ten mix uz by ale byl vazne extrem :-D

Tym spojenych statu= Kanadan + Australanka/Polka/Italka? :-D
Reagovat
Roger_Federer
mix se pravdepodobne hrat nebude..Pokud by neukecali Raonice z dnesniho programu by se odehral 1set mezi holkama a to by byla pro ty divaky opravdu fraska..
Reagovat
smazaný uživatel
Co chceš, Amerika byla vždycky multinárodnostní záležitost :-D
Reagovat
smazaný uživatel
se drží, užívá si to, tak to má být :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zdálo se mi to, co Svačina v televizi plácal, nebo ne? Že se splete jednou, to beru. Ale on na tom Raonicovi místoIsnera trval docela dlouho
Reagovat
PetaM
No však bude hrát Miloš místo Johna :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane přeju brzké uzdravení. Je to škoda, že není fit, mohl to být hezký zápas.. Akorát by mne zajímalo, jak to bídě s mixem, když ani jeden z Američanů není fit..
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: bude
Reagovat
Sonja
Miloš Raonic & Bojana Bobusic ;-D
Reagovat
Sonja
Viď? Mně taky přišlo už v prvním zápase Sloane se zraněnou Anabel, že nějak ztěžkla:-(:-D

Nic, Sloane, kašli na to a jdi se připravovat na pořádné turnaje!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už se na to vykašlala.. :-(( Doufám, že nechce jen riskovat, ty slzy mě vylekali..
Reagovat
Sonja
Slzy?:-O Slz jsem si nevšimla, nestraš...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem dneska nahodne doma a tak jsem Petu videl. Musim rict ze kdyz o nic nejde tak hraje zrejme lip :) Slzy Sloane opravdu mela.
Kdyz ani jeden amik neni 100% ready tak by bylo od nich fer nas do toho finale pustit ne? :)
Reagovat
Sonja
Do jakýho finále? O finále už se nehraje, tam postoupili Frantíci.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak to je taky naprd. Jeden blbej zapas v mixu a finale je v haji. A o treti misto se aspon hraje?
Reagovat
Sonja
Nehraje.
Reagovat
Sonja
bude trénovat Annacone;-)
Reagovat
Sonja
(reakce na komentátora a jeho "když si ji (Sloane) vezme do parády šikovný trenér")
Reagovat
Karl
Svačina je totálně zmatený. Nikdy nic neví a valí úplný nesmysly. Například v posledním zápase letošní extraligy (Voráčová/Mendesová - Radwaňská/Cetkovská) si až na druhý pokus všiml, že se hraje deciding point a pak při třetím případu řekl, že je to teprve podruhé a mlel to tak celý zápas. Vyvodil z toho, že se musí hrát i MTB. Kdyby se podíval na ostatní výsledky, nemusel by být tak překvapený. A ještě ze stejného zápasu: stále opakoval, že pro Petru Cetkovskou je to určitě příjemná zkušenost hrát s Agou, že se jí to nepodaří každý den a že spolu hrají poprvé a proto nejsou sehrané. Přitom Petra s Agou spolu hrály už loni.

A to je jen jeden zápas, co mě zrovna napadl.
Reagovat
smazaný uživatel
"John Isner has withdrawn from tonight's tie due to leg injury. He will be replaced by Milos Raonic."
Reagovat
Sonja
Cože?:-D Proč tam nedaj nějakýho domácího...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím.. Takhle je to napsané na twittru HC.
Reagovat
smazaný uživatel
byl od zacatku matny, snad to neni nic vazneho a jen je potreba se posetrit.... ovsem ten Raonic.. :-(
Reagovat
Sonja
Miloš měl hrát se Sloane od začátku, aspoň bych měla úplně jasno:-)))
Reagovat
slacker
Zadam opakovani cermonialu ;-)) ... tak jsme prisli o dnesni zapas Petry :-(( ... letosni HC jen ztrata casu, Auckland by byl mnohem lepsi volba
Reagovat
Sonja
" tak jsme prisli o dnesni zapas Petry :-(("
?
Reagovat
slacker
No stylistika zpravy vyzniva ze dnesni zapas s USA se nebude asi vubec hrat protoze uz je rozhodnuto. Ctu to znova a znova a nejsem si jist jak to pochopit
Reagovat
Sonja
Že nebudou bojovat o finále ještě neznamená, že si proti sobě vůbec nezahrajou:-O
Reagovat
Sonja
Ta stylistika je na prd, máš recht.
Reagovat
slacker
"moderni" trend v tenise je nehrat za rozhodnute stavu nic jen maximalne zkracene exhibice
Reagovat
smazaný uživatel
Klid.. bude se hrát.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude? Kvůli tomu jsem teď vstala, abych nemusela poslouchat narážky od PetaM :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hraje nakonec první Petra.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo? Tak to jsem ráda, jdu si udělat kafe a kochat se /snad bude čím/ :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že PetaM tu je.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně :D Tak holky jsou na kurtě, Sloane vypadá jak sluníčko, jako vždy :) Tak Petro do toho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tu jsem taky ale nevidim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš štěstí, i když jsi slepý :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Peťule nějak není ve svojí kůži..
Reagovat
Sonja
Tak to jsou se Sloane dvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky se musejí "očuchat":) To Petřino podání.... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale mně Petra nepřipadá moc v pohodě..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidim ten zapas ale to podani jak mela minuly rok. Mno, uz to proste neni ta zbran jako bejvala...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to až tak nepřijde, obě nehrají nic moc. To jsou krásné záběry z těch pláží, ach jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi, že Sloane nějak zmohutněla..
Reagovat
smazaný uživatel
Záběry z pláží mě štvou.. Taková provokace.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A jejda, copak je Sloane? Snad neskrečne, přijde mi taková bez šťávy.
Reagovat
PetaM
Já tady náhodou jsem! :P Ale koukám na zápas a nekomentuju :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je konec..
Reagovat
smazaný uživatel
škoda.. Tak ať se Sloane uzdraví, snad to nebude nic vážného.
Reagovat
PetaM
Pffffffff, a já se tak těšil na ten zápas :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se těš na Radka, doufám, že ho Miloš při podání nezabije :) Já se těším na Serenu :)
Reagovat
PetaM
Hm, to se radši podívám s tebou na Serenu :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To já se podívám na Radka, když už to je v TV. Streamů si za celou sezonu užiju dost.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu mít oboje, jako správnej závislák, zajímá mě, jak si Radek s Milošem poradí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra měla trochu ospalý začátek, ale podle mě jinak byla v pohodě..
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se nebude Radek zase předvádět..
Reagovat
smazaný uživatel
No.. teď už může..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda no.. Škoda toho mixu s Francii.. :(
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Doufám, že mu za to Petra vyčinila :-)
Reagovat
Sonja
Hm, doufala jsem, že postoupí Miloš nebo Sloane...takhle nemám komu fandit:-(:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist