Hopmanův pohár bude bez Čechů i Srbů, ale s obhájci z USA

28. 10. 2008, 09:45
Aktuality 4
Serena Williamsová a James Blake budou reprezentovat USA na 21. ročníku Hopmanova poháru smíšených tenisových družstev, který se uskuteční od 3. do 9. ledna příštího roku v Perthu. Informoval o tom ředitel turnaje Paul McNamee. Český tenis bude bez zastoupení.
Hopman Cup

Třetí hráčka světového žebříčku Serena Williamsová a vítěz dvou ročníků Hopmanova poháru James Blake se společně v turnaji představí po šesti letech. V roce 2003 porazili ve finále domácí Austrálii.

Američané jsou ve dvacetileté historii turnaje nejúspěšnější zemí, když pohár vyhráli už pětkrát. Naposledy se o to leto zasloužila právě Serena Williamsová polečně s Mardym Fishem.

Pro lednový podnik, jehož posledních dvou ročníků se zúčastnili i čeští reprezentanti Tomáš Berdych a Lucie Šafářová, jsou známé i další dvojice.

Vítězové posledních ročníků:
2008 ... USA (S. Williamsová, Fish)
2007 ... Rusko (Petrovová, Tursunov)
2006 ... USA (Raymondová, Dent)
2005 ... Slovensko (Hantuchová, Hrbatý)
2004 ... USA (Davenportová, Blake)

Za Austrálii budou hrát Lleyton Hewitt a Casey Dellacquaová, za Slovensko Dominika Cibulková s Dominikem Hrbatým. Německo budou reprezentovat Sabine Lisická s Nicolasem Kieferem, Francie vyšle dvojici Alizé Cornetová, Gilles Simon, z Ruska přijedou sourozenci Marat a Dinara Safinovi a z Itálie Flavia Pennettaová s Simonem Bolellim.

Osmičku týmů doplní vítěz asijského Hopmanova poháru, o kterém se rozhodne v listopadu v Kazachstánu. Kromě českého týmu bude oproti poslednímu ročníku chybět například také pár ze Srbska, který loni díky Djokovičovi a Jankovičové hrál finále.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Hodne silne obsazeni Hopman Cupu, snad jen Francouzi by mohli najit zajimavejsiho hrace nez je Simon (proc ne treba finalista AO Tsonga?).A Serena uz potvrdila Sydney, tak sem zvedavy jestli bude vazne hrat ctyri tydny v kuse.
Reagovat
dabelsobul
Vetsinou berou ty nejvyse postavene hrace z dane zeme...
Reagovat
skott
To je pravda, ze vetsinou oslovi ty nejlepsi podle rankingu, ale treba Tsongu v Australii milujou.Myslim ze by byl atraktivnejsi volbou pro divaky.
Reagovat
dabelsobul
Treba ho oslovili a on odmitl. Tezko rict :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist