Houston: Kyrgios na antuce začal obratem. Ve čtvrtfinále narazí na Karloviče

12. 4. 2018, 09:19
Aktuality 1
ATP HOUSTON - 16 es, 8 dvojchyb, úspěšný obrat. Australan Nick Kyrgios v Houstonu ve svém prvním letošním zápase na antuce porazil domácího Bjorna Fratangela a postoupil do čtvrtfinále. V něm na něj čeká Chorvat Ivo Karlovič. Naopak vypadl druhý nasazený Američan Sam Querrey.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios letos kvůli problémům se zády a loktem odehrál zatím jen tři turnaje (titul z Brisbane, osmifinále na Australian Open a v Miami) a k tomu přidal start v Davis Cupu. 

Zřejmě i proto letos poprvé zahajuje antukovou sezonu už v první polovině dubna. Tento týden debutuje jako nasazená čtyřka v americkém Houstonu, kde svou premiéru přes drobné komplikace zvládnul.

Dvaadvacetiletý Australan si bez ztráty podání poradil s domácím Bjornem Fratangelem. První set však ztratil v tie-breaku a vývoj musel otáčet, než zvítězil 6-7 6-1 6-2. V zápase trefil 16 es, ale zároveň spáchal 8 dvojchyb.

"Nehrál jsem ideálně, ale důležité je vítězství a toho jsem bez větších problémů dosáhl. Víc mě teď zajímat nemusí," řekl Kyrgios.

Ve čtvrtfinále se Kyrgios utká s 39letým Ivem Karlovičem, s nímž po boji vyhrál všechny čtyři vzájemné duely. V Houstonu se střetnou už podruhé, v pondělí se ve čtyřhře radoval z vítězství chorvatský veterán.

Šampion z roku 2007 Karlovič, který v úterý v Houstonu přerušil sérii čtyř porážek, si ve druhém kole poradil 7-5 7-5 s domácím Denisem Kudlou.

Své úvodní vystoupení v Texasu nezvládl druhý nasazený Američan Sam Querrey. V prvním letošním zápase na antuce finalista z let 2010 a 2015 podlehl po více než dvou a půl hodinách boje 6-3 6-7 6-7 Argentinci Guidu Pellovi.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 623.710 dolarů
středeční výsledky (11. 04. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pella (Arg.) - Querrey (2-USA) 2-6 7-6(4) 7-6(3)
Kyrgios (4-Austr.) - Fratangelo (USA) 6-7(2) 6-1 6-2
Sandgren (USA) - Kicker (Arg.) 6-2 7-6(3)
Karlovič (Chorv.) - Kudla (USA) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
gratuluji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist