Hráči ze šesté a sedmé stovky dostanou od ITF 1000 dolarů

10. 6. 2020, 21:35
Aktuality 0
Tenisté za hranicí 500. místa světového žebříčku dvouhry a 175. místa čtyřhry mohou od mezinárodní federace ITF získat až 1000 dolarů (asi 23.400 korun) na zmírnění dopadů pandemie koronaviru. V podpůrném fondu, který je určen i pro národní federace, je k dispozici 2,5 milionu dolarů.

Zástupci ITF dnes upřesnili výši některých příspěvků. Tenisté a tenistky, kteří v žebříčku dvouhry ATP a WTA figurují mezi 501. a 700. místem, inkasují každý 1000 dolarů. Hráči mezi 176. a 300. místem pořadí čtyřhry dostanou 750 dolarů. Celkem bude vyplaceno 350.000 dolarů.

Další granty mají připravené ATP a WTA spolu s organizátory čtyř grandslamových turnajů a ITF. Ve fondu, z něhož budou čerpat mimo jiné hráči z druhé až páté stovky žebříčku dvouhry, je připraveno šest milionů dolarů.

Tenisové dění se kvůli pandemii koronaviru na celém světě zastavilo v polovině března. Turnajový provoz nebude obnoven minimálně do konce července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist