Hradecká neudržela náskok čtyř gamů a s Vinciovou prohrála i počtvrté

17. 2. 2015, 18:02
Aktuality 9
WTA RIO DE JANEIRO - Lucie Hradecká nedokázala přehrát Robertu Vinciovou ani čtvrtý pokus. Na antuce v Riu de Janeiro dnes s Italkou prohrála v zápase prvního kola 6-7 3-6 poté, co v prvním setu neudržela vedení 4-0.
Lucie Hradecká

Vstup do sezony se Lucii Hradecké povedl. V Aucklandu i na Australian Open prošla kvalifikacemi, připsala si skalpy Kuzněcovové či Ivanovičové a v Melbourne si zahrála poprvé ve třetím kole grandslamu. V prvním letošním zápase na antuce ale překvapit nedokázala.

V Riu de Janeiro, kam se se devětadvacetiletá Češka přesunula z úspěšného Fed Cupu v Kanadě, nedokázala ani ve čtvrtém vzájemném souboji přehrát Robertu Vinciovou. V Brazílii třetí nasazené Italce podlehla 6-7 3-6.

Hradecká přitom znovu potvrdila, že začátky zápasů proti Vinciové umí. Zatímco v předchozích dvou duelech získala první set, dnes se ujala vedení 4-0. Jenže o náskok postupně přišla. Za stavu 5-4 ani 6-5 nedokázala sadu doservírovat, v tie-breaku přišla o vedení 4-1 a po šesti prohraných výměnách po sobě nadějně rozehraný set prohrála.

V druhém setu už vzdorovala jen do stavu 2-2. Pak na nepříjemně hrající soupeřku přestávala stačit a nakonec s o dva roky starší Italkou prohrála 6-7 3-6.

Vinciová, jež zítra oslaví 32. narozeniny, se o postup do čtvrtfinále utká s Veronikou Cepedeovou z Paraguye.

V prvním kole nezaváhala ani nasazená jednička turnaje WTA International s dotací 250.000 dolarů Sara Erraniová . Italská favoritka si na úvod poradila dvakrát 6-3 s domácí Telianou Pereiraovou.

"Jsem velmi spokojená s tím, jak jsem zápas zvládla. Myslím, že jsem předvedla dobrou hru," pochvalovala si Erraniová. "Ona je na antuce velmi silnou soupeřkou, takže jsme věděla, že to nebude snadné. Navíc první kola jsou vždy těžká a na antuce jsem hrála po dlouhé době. Musela jsem tedy tvrdě pracovat."

Sedmadvacetiletá Erraniová na antuce získala šest ze svých sedmi titulů na okruhu WTA. Před třemi lety si na Roland Garros zahrála své jediné grandslamové finále, o rok později se v Paříži dostala do semifinále. "Antuku mám ráda a doufám, že se mi tady na ní bude dařit," řekla Italka.

V dalším zápase ji čeká Španělka Lourdes Domínguezová-Linová, se kterou Erraniová neprohrála už pět duelů v řadě.

| WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO |
Brazílie, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (17. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vinciová (3-It.) - Hradecká (ČR) 7-6(4) 6-3
Erraniová (1-It.) - Pereiraová (Braz.) 6-3 6-3
Cepedeová (Parag.) - Goncalvesová (Braz.) 6-2 7-5
Haddadová-Maiaová (Braz.) - Irigoyenová (Arg.) 6-1 6-1
Matteková-Sandsová (USA) - Koviničová (Č. Hora) 6-4 6-3
Pfizenmaierová (Něm.) - Cabezaová (Šp.) 6-7(5) 6-4 6-4
Glušková (Izr.) - Mituová (Rum.) 6-7(5) 6-3 6-4
Ormaecheaová (Arg.) - Sorribesová (Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
Sec jenom, už taky není nejmladší.
Reagovat
EllNino
ježiši :D
Reagovat
slacker
Prinesla v lahvicce rozhodcimu na umpiru
Reagovat
aligo
ale no tak.... první prohra v prvním kole letos a hned takový blbý kecy zase.... Serena je snad mladá? tak pomlč!
Reagovat
Frick
4:0, pak měla dvě brejkový šance na 5:0, pak podávala při stavu 6:5, pak 4:1 v TB s dvěma minibrejkama...
Reagovat
EllNino
jojo mohla dát kanára, ale tak prostě Vinci na antuce no a Lucky hlava je svéráz, to víme :) ...stejně je to zatím v singlu snová sezona :D ...
Reagovat
Frick
Možná raději měla zkusit raději nějaké ITF v Evropě, třeba to Švýcarsko, kde hraje Denča. Takto se hrnout na antuku, když její hlavní sezóna začíná až za 2 měsíce.
Reagovat
EllNino
no ona chtěla zajistit RG bez kvaldy no ...a bude ta,m hrát ještě Acapulco, Monterrey pokud vím, pak kvaldu IW a Miami :)
Reagovat
Frick
Tak tam to třeba půjde lépe :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist