Hradecká prohrála. Vítěznou šnůru jí přetrhla Rybáriková

19. 2. 2011, 01:44
Aktuality 13
WTA MEMPHIS - Lucii Hradecké své krajanky z úspěšného fedcupového vystoupení nenapodobila. V semifinále turnaje v Memphisu podlehla Slovence Magdaleně Rybárikové a přišla o možnost zahrát si počtvrté ve finále turnaje WTA.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká minulý týden vyhrála turnaj ITF v Midlandu a formu i zvýšené sebevědomí si přivezla také do Memphisu. Na turnaji WTA čekala na vítězství dlouhých sedm měsíců, u řeky Mississippi si ale poradila už se třemi soupeřkami a zastavit ji dokázala až v semifinále Magdaléna Rybáriková.

Pětadvacetiletá Češka se proti slovenské soupeřce nerozdíl od předchozích zápasů nemohla opírat o silný servis. I vinou šesti dvojchyb o něj šestkrát přišla a po dvou hodinách padla 2-6 6-4 4-6.

S Rybárikovou tak prohrála už třetí ze čtyř vzájemných duelů a před branami finále skončila stejně jako při své předchozí semifinálové účasti, na níž dosáhla při loňské derniéře pražského turnaje WTA. O titul si aktuálně 102. tenistka světa zahrála v roce 2009 ve Štrasburku a Istanbulu a před třemi lety v Bad Gasteinu. Na první triumf však stále čeká. 

To dvaadvacetiletá Slovenka už doma jednu trofej má. Urvala ji ze svého jediného finále v roce 2009 na trávě v Birmnighamu.

V Tennessee si o druhý titul zahraje s Rebeccou Marinovou. Dvacetiletá Kanaďanka dnes hrála poprvé v semifinále a ve třech setech si poradila s Ruskou Rodinovou.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
- (USA / Tennessee , tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (18. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Rybáriková (SR) - Hradecká (ČR) 6-2 4-6 6-4
Marinová (Kan.) - Rodinová (Rus.) 6-7(1) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
skott
No tedy hodne me stve, ze stejne jako predchozi rok je tenhle turnaj bez prenosu z zenske casti.Zatimco Dubaj pro me od QF temer ztratila na zajimavosti, tak tady je to je presne naopak.Ctvrtfinale plne servismanek nebo zajimavych mladych jmen, tesne zapasy a bez velkych jmen moznost pro dalsi hracky si udelat jmeno i na WTA.
Finale ma vyborne obsazeni.Becca Marino me okouzlila jiz loni na US Open, kde v jednom z nejlepsich utkani turnaje vydesila jako kvalifikantka Venus a nasledne si podzimni snurou vitezstvi zajistila pozici nejlepsi Kanadanky na okruhu (a i zdrava Aleks Wozniak bude mit co delat, aby to zmenila).Je to v dobrem slova smyslu monstrum, s typickymi zbranemi vetsiny ¨Canucks¨ - servis/forhend.Dokonce bych rekl, ze proti Magde bude i mirnou favoritkou, prestoze zkusenosti jsou na strane Magdy.Ale at vyhraje kterakoli z nich, tak ja budu mit radost;)
Jeste bych zminil vyborny vysledek Coco Vandeweghe ve ktery jsem tak trochu doufal jiz po AO a Coco se diky nemu posune poprve do Top 100.Nez zacne obhajovat body doma z Kalifornie v pulce sezony ma stale dost casu pridavat a stoupat vzhuru.
Reagovat
skott
Jinak na ofic.strankach WTA je tento tyden blog prave Rebeccy Marino, kdo by o ni chtel vedet vic tak doporucuju.Jednoznacne jedno z nejlepsich cteni za posledni mesice.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Čech a fandil jsem Rybárikové...
Reagovat
smazaný uživatel
ano...souhlasím s TonusV...nechápu, proč Česi nemají rádi Slováky...jsou naši sousedi a bratři a myslím, že bez ohledu na to, cokoliv se stalo v minulosti, bychom měli držet pospolu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně tak, pokud by Lopata43 poznal aspoň pár Slováků, a teď vůbec nemám na mysli jen sportovce, tak by možná hodně rychle změnil názor. I když ten plácá hlouposti dennodenně, takže u něj se není čemu divit.

Konkrétně slovenské tenistky v čele právě s Magdou jsou moc sympatické a příjemné holky a rozhodně jim budu v baráži o udržení v elitní skupině Fed Cupu fandit, stejně tak tomu je i na samotných turnajích WTA, či ATP.
Reagovat
misoSK
Myslim si ze rivalita na sportovej urovni je super, a je uzasne ze vo vacsine sportov si Slovaci a Cesi konkuruju, Magda vyhrala nad vasou Luciou a samozrejme ma to tesi, keby vyhrala Lucia tak by nezostavalo ine nez pogratulovat a popriat vela stastia vo finale..
Reagovat
smazaný uživatel
jsou hodně namyšlení a když nás v něčem porazí hned začnou machrovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatímco Češi po vítězství třeba v hokeji vůůůůbec, ale opravdu vůbec nemachrují. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
právě že vůbec. protože výhru bereme jako samozřejmost.
Reagovat
misoSK
Kto vyhra ten machruje ako to ty nazyvas, aj to je sucast sportu, a ta tvoja samozrejmost snad ani nepotrebuje komentar, snad len tolko ze som rad ze tvoje kometare uz nikto neberie vazne :D
Reagovat
smazaný uživatel
nemám rád slováky!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád lopatu43, naopak mám rád jak Magdu, tak i Lucku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to nastavit nějakej filtr na Lopatovy příspěvky, resp. to udělat tak, aby se jeho příspěvky zobrazovaly pouze jemu. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist