Hradecká s Hlaváčkovou si zahrají o medaile!

2. 8. 2012, 14:32
Aktuality 38
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká jsou blízko zisku olympijských medailí. České tenistky dnes porazily 6-3 6-4 tchajwanský pár Hsieh/Chuang a postoupily do semifinále. V něm je čekají nejlepší deblistky světa, Američanky Liezel Huberová a Lisa Raymondová.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Když spolu Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká naposledy nastoupily ve čtyřhře, bylo z toho wimbledonské finále. Po necelém měsíci mají obě tenistky na stejném místě nakročeno k medaili pro Českou republiku na olympijských hrách. "Přijely jsme sem proto, abychom byly v této pozici. Znamená to pro nás všechno. Můžeme se o to poprat naší nejlepší hrou," řekla Hlaváčková.

Sehraný pár nastoupil ke svému třetímu duelu v Londýně proti tchajwanské dvojici Su-Wei Hsieh/Chia-Jung Chuang a od začátku potvrzoval roli favoritek. České tenistky své soupeřky dokonale zaskočily: tvrdými údery chybující soupeřky jasně přehrávaly, dvakrát jim sebraly podání a za 16 minut vedly už 5-0.

Rychlý nástup Češek zbrzdila Su-Wei Hsieh, která po pěti ztracených hrách odešla do šatny a vrátila se po několika minutách s ovázaným levým stehnem. Tchajwanské tenistky od té chvíli zpřesnily hru, snížily na 3-5, ale Hradecká při svém podání neznervózněla a výbornými servisy zajistila českým medailovým nadějím zisk první sady.

Asijské soupeřky pokračovaly ve zlepšeném výkonu a na startu druhého setu sebraly Hradecké podání. Češky prohrávaly 0-3, Hlaváčková ale svou spoluhráčku při slabé chvilce podržela a velkou měrou se zasloužila o vyrovnání stavu. Plzeňská rodačka excelovala na síti a další výborné voleje vynesly českému páru vedení 4-3 a brejk k dobru. Při podání Tchajwanek ještě nasazené čtyřky první mečbol nevyužily, při podání Hradecké už ale zápas ukončily.

České hráčky nyní čeká nejvýše nasazený pár Liezel Huberová/Lisa Raymondová, který v Londýně zatím neztratil set. V utkání proti Američankám nebudou Hlaváčkovou s Hradeckou favoritkami. Letos se oba páry na turnajích WTA nestřetly, loni vyhrály Češky v Bruselu a prohrály na trávě v Eastbourne. "Na trávě jsou Huberová s Raymondovou nejsilnější, budeme potřebovat podporu, ale už na nás není takový tlak," řekla Hlaváčková.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Chuang Chia-jung/Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 6:3, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahoj nevíte někdo kdy se hraje finále mužské a ženské dvouhry v tenise prosímd?díky
Reagovat
Fandina
Gratulace Anderjce a Lucce ... krásné a ještě dvakrát tak ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se ke gratulaci. :) Koukal jsem na Viku, takže jsem na čtyřhru nekoukal. Až teď jsem viděl nějaké záběry z toho zápasu ve zpravodajství Studia Londýn... Bylo by super, kdyby to holkám vyšlo. Andrejce by medaile moc slušela. :) Teď sice budou mít proti sobě nasazené jedničky, ale já věřím, že H+H můžou jít do finále. Určitě je to lepší, než mít v semifinále Serenu a Venus... Ale bacha na Lisu, ta má mega podání.
Reagovat
smazaný uživatel
MaKiri zaslouzene postup, byla lepsi, nazyvat ji klikarkou je opravdu pitomy alibismus...
Podle mne Kotyzovi s Petrou uz delsi dobu trosku chybi plan B. Na tom se shoduji komentatori jak britsti tak amici...jen nasi fans porad neco ve stylu spatny kurt a klikarka a jine kreativity.

V kazdem pripade gratulace Marii a Montymu:D, ten bude mit radost:) postup podle mne uplne normalni, zadna klika.

Taky mne to je lito, ale opravdu neni co resit, Petra posledni dobou se pomalu vraci do dob jeden den to smete, druhy den, pokud souperka dobre serviruje, uz se trapi:) Nekdy vypadne jak dneska, nekdy souperku udola. uf:)

Tsonga taky odpadl:( Gratulace giginovi:)
Reagovat
Fandina
Vlku ... no tak, Peťule hrála hůř než Makiri, tak prohrála ... nesváděj na fandy, že to nevidí ... úsměv
Reagovat
tommr
copak naši fanoušci - u těch se to přehlížení reality dá ještě pochopit. Horší je, že podobnejma přeludama zřejmě trpí i Petra a její realizační tým a pokud se jejich přístup nějak zásadně nezlepší tak to s Petrou bude čím dál tím horší ...
Masha (a tudíž i Monty) si po vypadnutí Petry samozřejmě musí mnout ruce - Masha s Kirilenkovou nemilosrdně zamete ... :)
Reagovat
Fandina
já si myslím, že nejvíc prohra mrzí Petru a její tým. Ona je totiž jediná, která na tom kurtu stojí, takže je všechno na ní. Tak prosím ber toto v úvahu a ještě jim nepřitěžuj svými postřehy ... děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si ale opravdu myslim, ze jim chybi plan B, :D
Jinak, pro mne neni problem uznat, ze hrala hur. Ale nelibi se mi, kdyz nekdo pise o souperce, ze je klikarka, sorry, ale svadet neco na kliku, ze ji vyslo zivotni podani, atd...nevim, podle mne trosku kratkozrake.

Jinak ja tipoval z tenisu na OH jen jednu placku a od H+H po haluzi, o tom jsem jiz tady psal na zacatku turnaje, takze velka ocekavani jsem nemel. Ale po vcerejsku mne to mrzi trochu vic, zacal jsem i verit, ze by to mohlo vyjit, zacal jsem doufat i ve finale...ale s jednim planem A to asi opravdu nejde...spis by musela mit kliku Petra, nebo byt porad v top forme, ale sama tomu neveris:). V kazdem pripade mne to mrzi mene nez zbabrany Eastbourne:D takze opravdu jsem celkem v klidu...usmev:)

Nakonec jsem si dnes spravil chut jizdou Stepanky:) Krasnej zazitek, ktery mi dal hned zapomenout na Kvitko:) takze vpoho:)
Reagovat
smazaný uživatel
No počkejte, Masha ještě nepostoupila. Očekávám těžký zápas proti Kim... Zatím můžete gratulovat Vice, jestli chcete. :) Ta má sice v semifinále Serenu, ale důležité je, že postoupila do bojů o medaile.

Makiri - Petra: Viděl jsem druhý set a teď jsem slyšel i rozhovor na ČT s Petrou, která sama řekla, že Makiri byla od začátku lepší. Sice mě zajímá jiná Maria, ale musím přiznat, že jsem to Makiri přál. Ona ještě takový úspěch nikdy neudělala a pro mě to je opravdu nečekané. Ve Wimbledonu byla ve čtvrtfinále, teď minimálně semifinále. No, musí se s ní počítat... Asi dobře trénuje s Alexem. :)
Reagovat
Fandina
S tím plánem b se to nabízí, to máš pravdu. Já také nevím, jak probírají různé varianty, když se něco nedaří, jako třeba dneska return, ale ono se mi to od obrazovky radí, prostě se mi zdálo, že Peťule hlavně v prvním setu hrála do výměn a na střed. Čekala jsem zvrat ve druhém, Makiri hrála pořád stejně a Petra byla podle mě málo odvážná. Také jsem se podívala na Štěpánku a mám radost za ten zážitek a vlastně i za to čtvrté místo, takže také v pohodě a Peťule, zas bude kdy fandit, je ještě mladá tak hlavně zdraví a jede se dál ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ja osobne dnes mezi temito hrackami vyrovnany a nervydrasejici 3-setovy zapas. pro kim znamena oh hodne, to byla pravdepodobne jeji jedina motivace, proc porad jeste hraje. na 2. stranu trava nepatri mezi jej dominantni povrch a proti rozjete masi to nebude mit lehke....
Reagovat
smazaný uživatel
Alibismus? Makiri dneska až příliš dobře šel servis, nic jiného nepředvedla.
Reagovat
Heather_Fedex
ja OCEKAVAM dnes
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Si fakt nezklamal:) Jak jsem to cetl, musel jsem se strasne smat:) takze jsem trosku za blba, ze se smeji za kompem, co hur tezko se to vysvetluje:)DDD
:D V kazdem pride dikes Monty, ty dokazes vzdy vyvolat usmev i po horke porazce:)DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze nejde o to, ze to je moje rada, ze se mne to od monitoru dobre rika. Tohle je postreh treba britskych komentatoru s Evertovou atd...
Ja takovej fachman nejsem:D jen s nimi proste souhlasim, to je vsechno:) Sam pinkam, i kdyz plackovej tenis, takze amaterska pinkana, ale i tak treba celkem chapu, kdyz se Petra vyhazuje...kdo chvili pinka chape:) Takze asi tak.

Proste si myslim, ze nekdy neni spatny sledovat jiny komentare nez jen z CR...z nekteryma se ztotoznuji vice, s nekteryma vubec. S planem B se ztotoznuji urcite:)

Take si myslim, ze Petru by mohla zacit trenovat Navratilova:) Nejde mi o to, ze Kotyza je spatnej, ale proste si myslim, ze Navratilka by byla lepsi. Koukni na Andyho jak ozil s Ivanem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Si precti, co jsi napsal...
...nemam naladu ani o tom s tebou diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
A co tě tak rozesmálo? Ta poslední věta? :D Já myslím, že se neděje nic tak strašného. Určitě to nebyla poslední Petry olympiáda...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak celkove, tvoje reakce, vcetne te posledni vety:0)

Tyhle OH jsou pro Petru prvni a posledni, ve smyslu povrchu. Pochybuji, ze se jeste nekdy bude hrat na trave:(
Ale souhlas v tom, treba jit dal a myslet o zitrku, v jejim pripade o betonech, nebot ted teprve prijde ten spravny horor:D Takze doufam, ze aspon se ji podari obhajit lonske vysledky:) Staci vyhrat dva zapasy a je to doma :DDDD Budu optimista, letos se prekona, vyhraje zapasy 3:)
Myslim to uprimne, ne ironicky jako skarohlid!!! > vysvetleni pro nektere rypaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Peťula je venku. Ale Makiri dneska podávala jak nikdy v životě. A už nikdy v životě podávat nebude. Klikařka ruská bláznivá. :-(
Reagovat
tommr
nepřeháněj to. Kirilenková podala průměrnej výkon a její servis nebyl nijak zvlášt nebezpečnej. Bohužel Petra dneska podala tragickej výkon - řek bych, že to byl nejhorší výkon jakej jsem od ní za poslední dva roky viděl ...
Reagovat
ludolf
Já myslím, že to bylo spíše tím, že Petra hrála v prvním setu na returnu příliš bohorovně a riskantně, jako by si říkala, že soupeřku jistě časem brejkne. Jenže ji spíš povzbudila, takže v tie-breaku neměla šanci. Druhý set byl od ní slabší a na třetí (kde by se mohla zlepšit) už nedošlo.
Reagovat
Andrew89
Kirilenko hrála rozhodně jeden z jejích nejlepších zápasů v životě. Ne-li nejlepší. Asi 2 nevynucený chyby? Podání jí chodilo. škoda. Petra byla nas*aná jako dlouho ne...a vůbec se jí nedivím. Jí tam chodilo všechno. Petra dobře nehrála, těžko říct či vinou toho zranění nebo nevim. Nebyl to její den.
a jedno nakonec....tohle byla ostuda. Dát jim snad nehorší kurt v celém areálu. Za tohle by se angláni měli stydět...
Reagovat
kohlik
Kirilenková nehrála nějak hrozně dobře , prostě petra kazila jeden return za druhým a když měla příležitost k bodu zkazila. Hrůza , radši nevidět. Od petry jeden z nejhorších zápasů v sezoně.
Reagovat
petrulinka
Taky jsem se zděsila, když jsem viděla, na jakém kurtu holky hrají. No ale teď už je to jedno. I naši kluci v debl kánoi nepostoupili do finále, tak tajně doufám, že se povede zahrát skvělý západ Radkovi s Luckou.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře dneska tragicky nešel return. Ale je pravda, že pokud soupeřce padá servis tak, jako dneska Makiri, hraje se proti tomu špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Peťula je venku. Ale Makiri dneska podávala jak nikdy v životě. A už nikdy v životě podávat nebude. Klikařka ruská bláznivá. :-(
Reagovat
Jan
H+H se mi líbí čím dál víc. Začínám ty holky milovat :)
Reagovat
Andrew89
Mohl by mi někdo jako vysvětlit pro Petra s Mariki hrají na asi nejhorším kurtu v celém Wimbledonu?..to je katastrofa!...Petro pojd pojd pojd
Reagovat
Andrew89
jinak H+H gratulace:)
Reagovat
Andrew89
Jinak Serena s Caro vytírá kurt:D..jak jsem čekal:)
Reagovat
tommr
je to strašný oraniště. Celej letošní olympijskej turnaj je jedna velká ostuda - nic tam nefunguje tak jak má ...
Reagovat
Andrew89
jj. Od tohoto duelu opravdu nečekám kvalitní tenis..už jen při pohledu na to oraniště. Se divím, že na tom chtějí hrát:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Caro s tím těžko může něco dělat... Mám pocit, že proti Sereně v této formě nemá nikdo šanci.
Reagovat
Andrew89
Serena je ve skvělé formě, vyhraje OH pokud bude hrát takhle skvěle:)
Reagovat
a.magerova
Šikulky naše :-)))
Reagovat
tommr
H+H zaslouženě postoupily do semifinále a budou tak mít dva pokusy na získání nějaký medaile ... :)
Dnešní zápas byl jak na houpačce. Naše hráčky šly v prvním setu rychle do vedení 5:0 a vypadalo to na jasný vítězství. Jenže pak si Hsieh vzala MTO a naše to kompletně rozhodilo. První set sice ještě horkotěžko dotáhly 6:3, ale ve druhým už prohrávaly 0:3 a vypadalo to s nima velice zle. Naštěstí se zase vzpamatovaly a skore otočily na 5:3. První mečbol při podání soupeřek ještě nevyužily, ale při podání Hradecký se jim to už povedlo a můžou tak slavit postup do semifinále ... :)
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Co se týče deště, začíná to být nesnesitelné. Složíme se na střechu :D
Reagovat
tommr
ještě štěstí, že to H+H stihly ukončit včas. Kdyby se zápas musel přerušit tak je to mohlo zase rozhodit a bůhví jak by to dopadlo ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist