Hlaváčková s Hradeckou končí pod vrcholem, Wimbledon ovládly sestry Williamsovy

7. 7. 2012, 23:53
Aktuality 3
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká druhý grandslamový titul nezískaly. Vítězky loňského French Open podlehly v dnešním wimbledonském finále sestrám Sereně a Venus Williamsovým, které vyhrály i ve společném 13. grandslamovém finále
Serena a Venus Williamsovy

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká na titul ze čtyřhry ve Wimbledonu nedosáhly. Český pár, naděje pro olympijské hry, prohrál v dnešním finále se sestrami Venus a Serenou Williamsovými 5-7 4-6. 

Lucie Hradecká a Andrea HlaváčkováSerena Williamsová vyhrála na londýnské trávě dvouhru i čtyřhru najednou už potřetí, což dokázala i v letech 2002 a 2009. Letos před deblem porazila ve finále singlu Polku Agnieszku Radwaňskou. Spolu se starší sestrou Venus ovládly Wimbledon popáté (2000, 2002, 2008, 2009 a 2012) a stejný počet titulů má každá z nich i ve dvouhře. 

Loňské grandslamové vítězky French Open Hlaváčková s Hradeckou hrály pod zataženou střechou a umělým osvětlením výborně. Dobře podávaly, doplňovaly se na síti a bavily se, ale úspěch slavila síla servisu a returnů Američanek. V prvním setu za stavu 5-5 prohrála podání Hlaváčková, v páté hře druhé sady Hradecká. 

Hlaváčková s Hradeckou nenavázaly na krajanku Květu Peschkeovou, která zvítězila loni společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Jediným ryze českým párem, který vyhrál wimbledonskou čtyřhru žen, tak zůstávají Helena Suková s Janou Novotnou, které v All England Clubu triumfovaly v letech 1989 a 1990.

Sestry Williamsovy dnes nastoupily ke společnému 13. grandslamovému finále a získaly v něm 13. titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Jan
Hrály pěkně, nemají se za co stydět. Vzdorovaly statečně, až na ty 2 brejkboly, jeden v každém setu.
Reagovat
UnrealTom
škoda holkám jsem to přál hlavně Andree je to docela kost :) jinak finále je taky úspěch, ale duo V+V je ve wimbledonu opravdu to nej, vrchol přijde zejtra a doufám že to Roger zvládne, jeden z nejdůležitějších zápasů jeho kariéry snad to vyjde přeju mu to come on Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma párům! :) Jak už jsem napsal vedle, byl to pěkný zápas. Ségry byly o kousek lepší, v obou setech rozhodl jeden brejk. V prvním setu to bylo při podání Andrejky, ve druhém při podání Lucky. Myslím, že Serena opět ukázala své obrovské kvality a na kurtu byla nejlepší. Ve druhém setu však předvedla super výkon i Venus, která zakončila zápas esem. Z českého páru se mi moc líbila Andrejka, teď tedy myslím tu herní stránku. :)

Jinak tohle by byl taky pěkný pár... :)
http://bfanyc.com/images/events/20110825_ColeHaan_JS/JOE_2602.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist