Serena popáté vyhrála Wimbledon a má 14. grandslamový titul

7. 7. 2012, 17:37
Aktuality 181
Serena Williamsová si připisuje již pátý wimbledonský titul. Třicetiletá Američanka v dnešním finále porazila 6-1 5-7 6-2 Agnieszku Radwaňskou a grandslamový turnaj ve dvouhře vyhrála celkově již počtrnácté.
Serena Williamsová

Serena Williamsová dnes nastoupila ke svému 18. grandslamovému finále ve dvouhře a znovu potvrdila, že finálové zápasy často neprohrává. Agnieszku Radwaňskou porazila 6-1 5-7 6-2 a získala už 14. grandslamový titul. 

Za posledních pět let chyběla Serena ve wimbledonském finále pouze loni, kdy na druhém turnaji po 11 měsících bez tenisu vypadla ve 4. kole s Bartoliovou. Dnes grandslam na trávě v All England Clubu vyhrála již popáté, když navázala na triumfy z let 2002, 2003, 2009 a 2010. S pěti triumfy ve Wimbledonu se Serena vyrovnala své starší sestře Venus.

Ženský tenis je v porovnání s mužským aktuálně mnohem vyrovnanější. Každý z uplynulých sedmi grandslamových turnajů měl ve dvouhře jinou vítězku.

Cestou do dnešního finále měla třicetiletá Američanka největší problémy ve třetím a čtvrtém kole, kdy Jie Zheng i Jaroslavu Švedovovou zdolala až v závěru třetí sady. Pak už po skvělých výkonech bez ztraceného podání vyřadila obhájkyni titulu Petru Kvitovou i světovou dvojku Victorii Azarenkovou.

Skvělou a sebevědomou hrou se Serena prezentovala i proti Radwaňské, která navíc nastoupila se zdravotní indispozicí. Třiadvacetiletou Polku v posledních dnech trápil zánět v krku, kvůli kterému měla problémy s dýcháním. A zdravotní potíže se zřejmě odrazily i na dnešní hře. Od úvodu se špatně pohybovala, její údery neměly razanci a rychle prohrávala jeden game za druhým. Až za stavu 0-5 uhrála první hru, Serena ale žádné komplikace nepřipustila a vyhrála 6-1.

Pak duel přerušil déšť, pořadatelé ale nechali střechu nad Centrálním kurtem roztaženou. Po 30minutové pauze Radwaňská už nenastoupila tak nervózní, přesto prohrávala 2-4 a málokdo by věřil v nějaké zdramatizování zápasu. Polka ale své premiérové finále nezabalila, vyhrála 6 ze 7 gamů a rázem byla zpět ve hře.

V rozhodujícím dějství už ale Radwaňská vzdorovala jen v úvodu. Své první dva servisy ještě s potížemi udržela, poslední čtyři hry ale patřily agreivněji hrající Sereně. Ta mečbol proměnila po dvou hodinách a dvou minutách a běžela se radovat na tribunu. Objala se s otce Richardem Williamsem, sestrou Venus a také s matkou Oracene.

Serena vyhrála grandslam po dvou letech. Po svém posledním triumfu ve Wimbledonu totiž v jedné z mnichovských restaurací šlápla na sklo a odstartovala sérii vážných zdravotních trablí. Ještě na loni v březnu bojovala o život, když měla plicní embólii. Na kurty se vrátila až loni v červnu a dnes neskrývala slzy dojetí.

"Nedokážu to popsat slovy," řekla Williamsová při slavnostním vyhlášení už se stříbrným talířem v náručí a připomněla svůj pobyt v nemocnici, v které se ocitla loni v únoru kvůli plicní embolii. "A teď jsem tak šťastná. Nikdy se nevzdávejte a pokračujte. Nemůžu jmenovat všechny, koho bych chtěla, ale všem děkuji z celého srdce," dodala.

Bývalá světová jednička Serena Williamsová, které jako obvykle připravoval rakety český vyplétač Václav Šmat, se v novém vydání žebříčku posune na čtvrté místo a Bělorusce Victorii Azarenkové pomhla k návratu do čela.

Radwaňská i přes dnešní hladkou porážku může být se svým vystoupením na londýnské trávě spokojená. Vždyť až dosud si nikdy nezahrála ani v grandslamovém semifinále a navíc se poprvé v kariéře posune na 2. místo světového žebříčku. Mohla být i světovou jedničkou, to by ale nesměla wimbledonské finále prohrát.

"Ještě se celá chvěju. Mám za sebou dva nejlepší týdny v životě," řekla třesoucím se hlasem poražená finalistka Radwaňská, která dopadla ve finále stejně jako v roce 1937 její krajanka Jadwiga Jedrzejowská. "Serena byla nad mé síly, neměla jsem svůj den. Ale jsem nadšená, že jsem si to prožila, a za rok se sem vrátím," prohlásila.

Williamsová ocenila poraženou Radwaňskou, vítězku wimbledonské juniorky z roku 2005. "Hrála výborně. Je mladá, má před sebou skvělou kariéru a myslím, že by od vás (publika) měla slyšet ještě jednou potlesk," řekla Američanka.

Serena může přidat i pátý wimbledonský titul ve čtyřhře, ve které ji dnes večer čeká finále po boku sestry Venus. Americké hvězdy vyzvou české tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

- WIMBLEDON ženy -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
sobotní výsledky (07. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (6-USA) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-1 5-7 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

181
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stejně jsou holky šikovné, byla to krásná čtyřhra, některé přestřelky na síti famozní. Zvlášť Andrejka se toho vůbec nezalekla a hrála více než své maximum, tak to má být.
Jenže stejně to nešlo, 2xW jsou při vlastním servisu neprůstřelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, moc pěkný zápas. Ségry byly v obou setech o kousek lepší, vždy rozhodoval jeden brejk. Andrejka byla opravdu skvělá a Sereně ten double moc přeju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
vítězové Wimbledonu 2012 :-)
Kamón Andy !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ted spis H&H vitezky Wimbledonu 2012:)
Reagovat
gigin
Já ti tak závidím. Že si můžeš zahulákat ... :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Come on!
Reagovat
gigin
Tobě taky, všem Můrám tady ... Ale přeju, no ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hulákej s náma. :D
Reagovat
gigin
Tož, to víš ... Já umím jenom to naše ... :-)))) Ogaři. Zítra zaberte. Přeju a fandím, moc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zkusit sem to musel. Snad to zítra vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece! H+H i W+W už jsou na kurtu a připravujou se na finále!
Reagovat
BooOoo
jsem velmi zvědavý na to, jak to dopadne, ale když hrál Murray s Baghdatisem, nebyl nějaký problém s tím, že jejich zápas téměř porušil tradici hrát do určité hodiny _?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím. Uvidíme...
Reagovat
ludolf
To není tradice, ale povolení místních úřadů hrát do 23:00 místního času.
Reagovat
BooOoo
Tak co Monty, jak hodnotíš dosavadní průběh ?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím hodně vyrovnané, všechny holky si drží podání...
Reagovat
BooOoo
ale vůbec mi nepříjde, že by mi nějak extra vadily ty returny, které málo kdy přeletí síť, protože to vše spraví při výměnách
Reagovat
BooOoo
a první set je v pr....
Reagovat
smazaný uživatel
tak holky jsou uz na kurte:)
Reagovat
smazaný uživatel
To ale diváky NS přece není moc dobrá zpráva. Lepší by byl odklad na zítřek. Kdy to nováci utnou a přejdou na "vysílání" reklam a poté na box?
Reagovat
smazaný uživatel
To ale pro diváky...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc jim to přeju a měl jsem z nich radost...Výborná práce chlapi :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda... Freddie a Johny byli dva míčky od vítězství, ale za stavu 5-4 v tie-breaku bohužel prohráli oba svoje servisy. Jde se hrát pátý set a holky si zase počkají (možná do zítra). :(
Reagovat
BooOoo
nemělo by cenu to teď už rozehrávat .. myslím že zítra před začátkem finále Federer - Murray by se mohlo toto finále odehrát .. (a já se tak těšil na Andrejku)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, co ti mám povídat. :) Kdyby to byli jiný chlapi, tak bych asi nadával... Ale Freddiemu to fakt přeju. Teď vedou spolu s Jonnym 3:1 v pátém setu a mají brejk v zádech. Tak snad už to vyjde.

Jinak je to Jonny (ne Johny), jak jsem se dozvěděl z twitteru. Laura Robson a další britské tenistky mu strašně fandí, Caro zase fandí Freddiemu... S takovou podporou by měli vyhrát. :D
Reagovat
BooOoo
souhlas, taky přeju této dvojici, ale bylo by lepší kdyby vyhrály 3:0ve třech rychlých setech, aby tolik nezdržovali
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo. :) Škoda, že se jim nepovedl tie-break ve čtvrtém. Tam byli hodně blízko...
Reagovat
BooOoo
tento tiebreak sem neviděl bohužel celý, ale vedli myslím už o dva body, publikum bylo extra nadšené a extra hlasité, proste euforie, potom sem ten tiebreak neviděl, díval sem se až od stavu 1:0
Reagovat
smazaný uživatel
vedli dokonce 5-2..
Reagovat
BooOoo
teď taky vedou 5:2 :D:D
Reagovat
tommr
nevěřím tomu, že to ti dva žabaři udrží - nejspíš zase příjdou o servis až budou podávat na vítězství a budou ten pátej set hrát ještě dvě hodiny. Kdyby si místo toho hodili korunou tak by udělali líp ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Vedli 5-2 a za stavu 5-4 měli dvě podání... Teď podávají na vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, teď už to dotáhnou. :)
Reagovat
BooOoo
JE TO TAM
Reagovat
BooOoo
TAK MYSLÍTE ŽE SE JEŠTĚ ZAČNE HRÁT DALŠÍ ZÁPAS ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to říkal... Freddie rozhodnul winnerem při mečbolu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toť otázka. Teď vyhlásili mužskou čtyřhru a teď ještě vyhlašujou juniorky...
Reagovat
BooOoo
no juniorky sem poznal, ale nějak mi blbne zvuk, tak nevim jestli řikaji něco o čtyřhře žen
Reagovat
BooOoo
H+H a W+W jsou na kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem napsal nahoru skoro to samé... Asi nějaká telepatie. :D
Reagovat
BooOoo
zajímavé, neznáme se ? :D
Reagovat
BooOoo
tak je to 2:2 .. dneska se to určitě hrát nebude
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že to takhle dopadne. Moc optimisticky to nevidím ani na zítra. Pořadatelé ve Wimbledonu jsou bohužel naprosto nepoučitelný a určitě to nezvládnou ani zítra - ženskýho debla zařadí až na konec a začnou jako tradičně pozdě, takže po pětisetovým maratonu Federer-Murray několikrát přerušeným kvůli dešti už nebude čas na dohrání celýho programu ...
Reagovat
BooOoo
myslíte že se ještě dnes začne hrát ? a není třeba lepší denní doba a sluneční svit než umělé osvětlení pozdě v noci?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je zase přerušeno... Po přestávce byste měli držet palce Freddiemu a Johnymu, ať to ukončí ve čtvrtém setu. :)

Jinak teď v tie-breaku přiznal Marray, že se raketou dotknul pásky a bod připadl soupeřům... Tomu říkám pravý anglický gentleman! Dlouho už jsem neviděl Asderaki tak spokojenou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))))
Reagovat
dadaft
kdyby to chtěli přesunout, tak už to přesunou.
přikláněl bych se, kdyby začli zítra v poledne na centru před muži.
Reagovat
smazaný uživatel
zkus jim napsat mail :)
Reagovat
dadaft
zbytečné. stejně jim nic jiného nezbude.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud to M/N dohrajou ve čtyřech, tak je to ještě v pohodě..
Reagovat
tommr
ted už je to beznadějný - než dohrajou pánskýho debla bude deset pryč, pak budou půl hodiny vyhlašovat vítěze a další půlhodinu se budou ženský připravovat na zápas. A v jedenáct, akorát když budou ženský začínat se zápasem, začne Nova Sport místo toho vysílat box ...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, i tak to bohužel může bejt. Ale vezmi si mě - finále komentuju do záznamu a pak ještě hodinovej magazín. Skonćím v práci ve 2, dDomů se dostanu někdy v půl čtvrtý ráno a pořádně se nevyspím na finále. Teď mi napiš, kdo by měl bejt víc naštvanej :))
Reagovat
tommr
no nezávidím ti to. Vinu ale musíš dávat především pořadatelům - proč třeba nezačnou o něco dřív když je evidentní, že program bude obtížný dokončit i v ideálním případě a v případě deště pak nebudou mít vůbec žádnou šanci? :)
Reagovat
smazaný uživatel
A na tom voyu.cz se dají vidět i záznamy toho, co vysíláte v přímém přenosu? Nevím, jak to tam funguje, ale právě bych se chtěl znovu v klidu podívat na finále žen. V návalu emocí a strachu, jak to dopadne, jsem odcházel od tv a vypínal zvuk.:)
Nemohl jsem to nahrávat a nevím, zda to budou někde opakovat. Snad jo.
Reagovat
smazaný uživatel
protože pak by mohli hrát v černým a jíst u toho třešně se šlehačkou :) Druhej víkend prostě začíná ve 14:00..
Reagovat
smazaný uživatel
nemám ponětí, promiň. O voyu vím asi stejně jako Ty.. je to jiná redakce, jiný lidi. My je jen musíme promovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na streamy nikdy nekoukám. Satelit s nekódovanými programy může mít (a dávno by měl mít) každý tenisový fanoušek, jednorázové pořizovací náklady, provoz zadarmo.
Wimbledon s možností výběru z několika kurtů gratis od BBC je světelné roky vzdálen od zpackaných přenosů Novy na jednom jediném programu (+ ještě ty sobotní motorky nebo stupidní reklamy v době, kdy se hraje). Uvidíme za rok, čím kolegy s kabelovkou potěší novácký Fanda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě vůbec není jistý, jestli na Fandovi nějakej Wimbledon bude.. jde o licenci.. já teda satelit nemám a stejně jsem spokojenej :) Ok, holt se asi neshodnem, podle mě se snažíme vyrábět Wimbledon nejlíp, jak to v daný chvíli jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo. Nevadí, děkuji ti za odpověd.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je tohle nejlíp (všichni "naši" tenisti mají přednost a další trapasy), tak to teda jo.
Na stejné pozici 28E bude BBC gratis vysílat 24 specializovaných olympijských kanálů! Kdo se nesnaží a má jen ČT, moc vlastního výběru nebude mít ani při OH. Příliš mnoho sportů a jen dva čété programy.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, v prvním týdnu měli přednost Češi. Nevím, jaký "další trapasy" máš na mysli, ale když sleduješ všechno na satelitech, tak přece vůbec nemůžeš vědět o programu NS..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, právě teď nemám žádný balík zaplacený, letos jsem z Wimbledonu na NS neviděl ani minutu. Ale čtu zde "nadšené" reakce kolegů.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak to tý kritice opravdu naprosto rozumím :)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak v Edinburghu už to ladíme... podle všech místních fandů je to jasné, dnes vyhraje J. Marray a zítra A. Murray...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že bude pořádný důvod k oslavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak titul jsem po vypadnutí Mashy přál Sereně nebo Petře. Serena moje přání vyslišela :-) Nikdy jsem jí moc nemusel, ale od té doby, co prodělala tu plicní embolie jí mám celkem rád :-) Miluju ty její výbuchy emocí :D
Reagovat
tommr
je tu nějakej fanda přes box, kterej zná podrobnej program? Začne Kličko boxovat přesně v 21:00 nebo budou předtím ještě nějaký předzápasy?
Reagovat
smazaný uživatel
Kličko jde 23:00 do ringu a 23:10 je začátek. Snad holky přesunou na jedničku, pokud tohle bude pětiseťák..
Reagovat
tommr
tak v tom případě by se to snad ještě dalo zvládnout obojí? Ty předzápasy přece nemusíte vysílat a holky by ve Wimbledonu mohly bejt hotový do 23:00 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš doufám komentovat mužské finále?
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: ano, na NS pojedeme tenis co nejvíc, ale kdyby se protáhnul, box má prioritu.. na voyu jde box celej.
tomasinho: budu :)
Reagovat
tommr
no zatím to bohužel vypadá velice špatně - pánskej debl se hraje už dvě hodiny a konec pořád v nedohlednu - jestli skončí před devátou tak to bude malej zázrak a pokud skončí pozdějc tak už to holky do 23:00 stihnout prostě nemůžou ...
Reagovat
tommr
a ještě ke všemu začlo zase pršet - to je prostě beznadějný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Beznadějný to určitě není. Limitem je jedině půlnoc našeho času, buď se do té doby dohraje, nebo to musí přerušit. Zatahování střechy je další ztráta, ale času je zatím dost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle je prostě neuvěřitelný. Že má před tenisem přednost fotbal, to celkem chápu, vzhledem k divácké základně. Nebo že má přednost trénink motorek proto, že pan Abrahám chce vidět synka na obrazovce a má dostatečný balík peněz na to, aby mu celé osazenstvo NS skákalo šipky do zadku, to taky chápu, i když s tím nesouhlasím. Ale že box, to je nepochopitelný. Nic proti boxu, ale kolik je diváků finále WB a kolik Klička? To nemůže být ze záznamu?
Reagovat
smazaný uživatel
budeš se divit, ale loňský přenos o titul mistra světa (myslím že s tím druhým Kličkem, nejsem odborník) byl nejsledovanější pořad roku 2011 na NS. To je ten důvod..
Reagovat
smazaný uživatel
Že se na ty nováky už všichni nevykašlete!
Mužský debl jde teď gratis na satelitu (příjem s parabolou od 60 cm ve velké části Evropy)
a stejně tak tam půjde i ženský debl.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba ne každej má přece satelit nebo chuť dívat se na stream na internetu.. proč jseš proti NS tak zaujatej?
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to potom jo. Vycházel jsem z toho, že jen v našem malém městě (cca 10000 obyvatel) je více než 200 závodních či rekreačních hráčů tenisu, ale ani jeden závodní boxer (i když možná spousta rekreačních po hospodách a na zábavách). Ale jak pravil už Sir Winston Churchill, věřím jen těm statistikám, které si sám zfalšuji, takže proč pochybovat o něčem, co si nelze nijak ověřit...
Reagovat
smazaný uživatel
těžko počítat podle počtu aktivních borců. Kvůli florbalu bychom taky tenis nepřepnuli :) Ale tenhle zápas měl obrovský promo, dneska je to zkrátka priorita, a bohužel se tenis nepříjemně natahuje :(
Reagovat
Stan_Borowitz
zkusil jsem naladit tu BBC při stávajícím nastavení antény, ale bezvýsledně, no a točit s ní jen tak nazdařbůh se mi nechce. Ale po těchto zkušenostech asi přistoupím k upgradu přijímacího zařízení...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ono je to také o tom, na jakou cílovou skupinu se chce NS zaměřovat a jaký typ diváků chce nabízet zadavatelům reklamy, že. Ze své praxe znám například řadu vrcholových manažerů a obecně opinion-makerů, kteří hrají tenis, ale ani jednoho, který by si chodil zaboxovat. Ale uznávám, že při přenosu boxu se třeba výborně propaguje předplatné časopisu Leo a levné (a kvalitní!) pivo z Lidlu. Ovšem s tím, že je tenis bohužel časově nevypočitatelný, souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkusil? Jde o úplně zbytečnou práci, pokud jeden z konvertorů před parabolou nechytá britskou pozici 28E.
A snažit se o něco až při probíhajícím Wimbledonu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Parabolu? To mám kupovat parabolu? Já myslel, že stačí otáčet takovou tu dlouhou tyč se spoustou krátkých příčných tyček...
Reagovat
smazaný uživatel
---uz je spise zase tady----
viz. tvoje reklamace..............
Reagovat
tommr
pánskej debl se bude protahovat, protože nikdo nemá navrch - vsadím se, že se budou řezat až do pátýho setu ...
Nechápu proč pořadatelé dneska začínali o hodinu pozdějc - zvlášt když musí ještě počítat i s deštěm ...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si to pustil, 1:1 na sety... Freddie do toho! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořadatelé a Wimbledon to je, zdá se, kapitola sama pro sebe. Za prvé měli zatáhnout střechu, nebyla by u žen ta prodleva. Za druhé se mělo začít dříve. Když budou hrát chlapy na pět setů, kde se nehraje tajbrejk, nemusí ženy ani finále do jedenácti dohrát (kdyby hrály na tři sety).
Reagovat
tommr
jj oni jsou uvažováním ještě někde v 19. století a vůbec jim nedochází, že se na zápasy taky dívají televizní diváci po celým světě a že ne každej si může dovolit čekat donekonečna ...
Záhada mi je taky proč trvají na pěti setech i u pánský čtyřhry když na normálních turnajích se už nehraje ani celej třetí set ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že jsou moc v minulosti. Dříve to prostě šlo, aby se hrálo takhle, hra byla na trávě daleko rychlejší. Ale teď je prostě vše jinak, materiály, tráva, vše se změnilo, oni jedou stále pozadu.
Klidně ať to tak nechají, ale ať uspořádají jinak program, od 14:00 jejich času je pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ta střecha se nezatahuje preventivně, což je jen dobře..předpověd nemusí úplně vyjít a proč hrát pod zataženou střechou, když to není nezbytně nutné, prostě střecha je tam jako pojistka, až začne pršet. Jinak by přece mohla být zatažená pomalu neustále..
Reagovat
smazaný uživatel
To máš samozřejmě pravdu. Ale dnes tam tak do půl druhé našeho času pršelo a předpověď nebyla ideální. Takže mi přišlo logické, aby to projistotu na ženy zatáhly. Protože by se nemuselo přerušovat. Za chvíli začalo pršet, holky musely přestat, ale oni to zase nezatáhli. To byl z mého pohledu trochu risk, protože na celý den byly hlášeny přeháňky a že se zápas dále nepřerušoval bylo jenom štěstí.
Tak to alespoň vidím.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No a už zase prší. Proto jsem to s tou střechou psal. Dnes toho měli naplánováno hodně a kdyby se vše hrálo na maximum setů, stejně by museli zatahovat kvůli tmě. A ten déšť ten program ještě zdražuje.
Reagovat
tommr
ti stupidní pořadatelé a lidi co ty jejich přehmaty neustále omlouvají si zjevně neuvědomujou, že tímhle strašně škodí především tenisu. Dokud nebudou zajištěný aspon trochu normální průběhy turnajů tak nebude mít tenis proti fotbalu, hokeji a dalším populárním sportům ve sledovanosti žádnou šanci ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já vím, že hrát pod střechou není úplně optimální. Ale prostě když to jinak nejde, tak musí přemýšlet trochu dynamičtěji a umět věci operativně měnit.
Můj názor...
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem ji to nepral, ale zasouzena vyhra... gratuluju
Reagovat
tommr
po odehraném finále Wimbledonu (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Radwanska 8530 bodů (+3255 bodů)
3. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
4. Serena Williams 7360 bodů (+2085 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)

v níže uvedený verzi jsem udělal chybu a "okrad" jsem Agu o 100 bodů. Díky Brozovi za upozornění ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro porovnání největší body dosažené po změně systému rankingu WTA od začátku roku 2009:

Safina 10521 - žebříček z 6.7.2009
Wozniacki 10255 - žebříček z 23.5.2011
Azarenka 9730 - žebříček z 19.3.2012
Šarapova 9490 - žebříček z 11.6.2012
.....
Kvitová 7690 - žebříček z 30.1.2012
Reagovat
BooOoo
nevíte někdo, za jak dlouho nebo v kolik hodin začne přibližne finále čtyřhry ?
Reagovat
tommr
mělo se hrát od 19:00, ale musí se nejdřív počkat až skončí pánská čtyřhra - a ta se může protáhnout ještě na několik hodin ...
Reagovat
smazaný uživatel
Až dohrají čtyřhru muži a po cca. pauze dvacet minut. Chlapy ale mohou hrát i pět setů.
Reagovat
dadaft
a jestli se to protáhne, uvidíme asi prd - půjde box.
Reagovat
BooOoo
a existuje imožnost že by byl zápas přesunut na jiný kurt a začalo by se dříve ?
Reagovat
dadaft
na jedničce teď skončili. doufám, že je to napadne. i když centr je centr, možná by tam H+H hrály raději...
Reagovat
tommr
finále asi nepřesunou ...
Reagovat
dadaft
jsem pln dojmů. )) není pochyb, že letošní Wimbledon v ženské části od QF nabízel jeden lepší zápas za druhým. finále bylo malinko slabší, ale jinak fakt paráda.
nicméně sluší se připomenout i duely z prvních kol, např.:
S. Williams - B. Záhlavová-Strýcová
C. Wozniacki - T. Paszek
B. Jovanovski - S. Lisicki
A. Ivanovič - J. Goerges
a další.
. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Napsals to dobře...

Co se týče mě:

Caro - Tamira: velký smutek

Ana - Julia: velká radost

Z těch zápasů jsem pochopil, jak strašně tenká je hranice mezi úspěchem a neúspěchem.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže nejprve gratulace...

Gratulace Sereně k jejímu pátému wimbledonskému titulu, čtrnáctému celkově a prvnímu po návratu! :) Bylo moc dojemné, jak měla radost se svými blízkými... Její osobnost znamená pro ženský tenis strašně moc. Nikdy jsem si to neuvědomoval tolik jako teď. Ačkoliv mockrát porazila moje oblíbené hráčky (a mám obavy, že asi ještě párkrát porazí :D), tak jsem vážně rád, že se vrátila. Jsem rád, že jsem na ni postupem času změnil názor a teď ji moc obdivuju. Ona si to prostě zaslouží, protože to je výjimečná žena! :)

Gratulace Agnieszce k prvnímu finále na grandslamu! :) První set pro ni nevypadal dobře, ale pak předvedla velmi sympatický výkon, za který se rozhodně nemusí stydět. Taky bych jí chtěl popřát brzké uzdravení, protože při jejím onemocnění asi nebylo moc příjemné mluvit po zápase...

A nakonec: Gratulace Vice k 1. místu v žebříčku! Mám velkou radost! :)

Teď ještě k zápasu: Opravdu jsem po prvním setu nečekal takový vývoj. Když Serena získala brejk ve třetím gemu druhého setu, tak jsem si říkal, že už to dotáhne. Ale možná tam sehrála roli nějaká nervozita nebo horší koncentrace, zkrátka Serena je taky jenom člověk. Aga se navíc ve 2. setu podstatně zlepšila na podání a měl jsem pocit, že si mnohem víc věří. Ale to by nebyla Serena, aby nám neukázala svoje umění. Jak jí většinu zápasu nepadal první servis, tak ve čtvrtém gemu 3. setu dala čtyři esa za sebou! Možná právě tohle převážilo ten zápas zase na její stranu. Najednou se chytla a do konce zápasu už neztratila žádný gem... Takže nakonec se z toho vyklubovalo vynikající finále a zatím nejvyrovnanější grandslamové finále v tomto roce. Přál bych si, aby takové finále někdy sehrály dvě moje oblíbené hráčky, ale holt nemůžu mít všechno. :) Děkuju Sereně a Agnieszce za pěknou podívanou!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné shrnutí, byl to přesně takový průběh, jak jsi napsal. Tak aspoň že to pomohlo té Viktorce, co?
Ty jsi neměl Serenu rád? To jsem tady na portálu ještě nebyl, tak to nemohlo zkazit mé sympatie k tobě...
Samozřejmě žertuji, vím, že jsi slušný diskutér.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem rád, že se Vika vrací na 1. místo. Zároveň mě tedy mrzí, že tam Masha nevydržela moc dlouho, ale nedá se nic dělat... Dokud se budou v čele žebříčku střídat jen moje oblíbenkyně, tak jsem spokojený. :)

Co se týká Sereny: Jo, nemusel jsem ji, hlavně po tom prohlášení na adresu Dinary. Taky jsem si vůči Sereně neodpustil nějaké posměšky, za což se dneska hodně stydím. Snad jsem aspoň přišel na to, že jsem udělal chybu... Zase na druhou stranu, kdysi dávno v jedné diskusi jsem se jí jako anonym zastával, když tam o ní psali, že je "hnusná", "babochlap" atd. Tak jsem jim tam poslal jednu její pěknou fotku v bikinách. :D Ale ne, za některé věci se člověk prostě stydí... Je fakt, že některá její prohlášení mě naštvala, ale to už je pryč. Když jsem se dozvěděl, že je vážně nemocná, tak jsem jí moc držel palce. Loni jsem jí přál ten grandslam po návratu už ve finále US Open, ale tam to ještě nevyšlo. Pak si taky myslím, že ji ta nemoc trochu změnila a dneska už by některé věci určitě neřekla. Její rozhovory jsou super, chová se fajn k soupeřkám. Prostě od té doby, co se vrátila, tak ji vážně obdivuju. Zaprvé za překonání nemoci a zadruhé za všechny ty trofeje... Zkrátka a dobře, snad jsem se poučil z chyb a teď je ze mě opravdu takový diskutér, jak píšeš. Jinak já tady na portálu nejsem ještě ani rok, takže tady nedohledáš žádné křivé slovo vůči Sereně a snad ani žádné jiné hráčce. Tedy aspoň doufám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za vysvětlení.:)
No, když máš tolik oblíbenkyň, tak je velká šance, že tam nějaká bude "trůnit".:)
Víš, ono to s tou Dinarou bylo vše hrozně vyhrocené. Novináři tím Dinaru úplně vydeptali. A Sereny se také furt ptali, co říka na to, že nevyhrála GS a je jednička apod...
Serene řekla nějaké nefér věci, ale pak si asi uvědomila, že hodně přestřelila a už říkala, že si zaslouží být Dinara jedničkou. A od té doby si myslím, že se hodně poučila. Od té doby mluvila o soupeřkách i světových jedničkách pouze s respektem a uznáním. Není to jen po nemoci.
Oni novináři jsou fakt jak chrti a na Dinaře se podepsali více než dost!
Jinak sestry přišly na okruh v době, kdy ještě kralovala Steffi a spol. Byl to v tenisovém světě šok a pro ně to muselo být hrozně těžké vyrovnat se s tím prostředím, kde nebyly vítané, přestát ten tlak apod.
Musely si vytvořit určitý odstup a image, aby zůstaly nad věcí a nedaly najevo zranitelnost. Ale byly to mladé holky a nemohlo to být lehké....
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Já vím, máš pravdu... Taky Caro je Sereny kamarádka, takže tam asi žádná kritika nehrozila. :) Ale jinak jsem prostě dospěl k názoru, že Serena je moc fajn. Dneska jsem četl, co řekly holky před finále a Serena řekla mimo jiné: "Mám Agu opravdu ráda. Je to skvělá holka a přeju jí v sobotu to nejlepší." Jako někdo si může říct, že jsou to jenom takové řeči, ale která jiná hráčka tohle řekne o své soupeřce před takhle důležitým zápasem? Nebo jsem viděl rozhovor se Serenou bezprostředně po semifinále s Vikou. Ten byl taky strašně fajn. Serena chválila Viku, že hrála skvěle. Pak se jí zeptali, co říká na svou finálovou soupeřku Agnieszku Radwanskou a ona: "Oh, je to skvělá hráčka. Dokáže vrátit tolik míčků zpátky..." Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to od Sereny fakt upřímné. :) No a já si právě dřív myslel, že se u ní nějaký respekt k soupeřkám nenosí. Teď už si to nemyslím... Kromě toho, Serena je taky dost zábavná. Třeba její pokus o napodobení Federera byl famózní. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to bylo zábavné.:-)
Ono to může znít jen jako kecy, ale ona sama někde nedávno řekla, že třeba když toto řekne nebo když soupeřce zatleská na kurtu, myslí to vážně. Říkala, že nemá zapotřebí něco hrát.
Víš, já to také přikládám věku. Když byla mladá, byla trochu jiná. Možná jen navenek, aby se chránila, to nevím. Ale při bližším sledování zjistíš, že takové "hollywoodské manýry", jsou jen slupka a uvnitř je to úplně normální holka, která akorát nechce moc dávat najevo slzy a emoce, protože nechce vypadat zranitelná. A také se mi líbí ta láska k rodině, jak je má všechny ráda.
Nejvíce mi však učaroval její tenis.:))
Ale abych přiznal pravdu, tak když vlétly na okruh, málem mě omývali. Jelikož fandím pěknému tenisu, Steffi Graf byla pro mě velká srdcovka. Když přišly sestry, byla Steffi už na ústupu a končila kariéru, to bylo pro fanoušky smutné. Serena a Venus přinesly do tenisu úplně jiný styl a musím se přiznat, že na začátku jsem používal také pěkně peprná slova a nemyslel si o nich nic pěkného.
Ale ten talent, úžasný tenis, emoce a bezprostřednost se nedaly u Sereny nevidět a naprosto si mě získala. Od té doby jí fandím a hrozně jsem se styděl za to, že jsem byl jako ostatní a přemýšlel o nich ošklivě. Ještě teď když si na to vzpomenu, tak se stydím. Jasně byl jsem mladý, ale to není omluva...
Reagovat
smazaný uživatel
Od toho "hrozně jsem se styděl za to...", jak jsi napsal v posledním odstavci, to je jako kdybych to napsal já. Mám úplně stejné pocity. :) Jinak tady je to, co holky řekly před zápasem... Moc hezké.
http://www.wtatennis.com/page/OffCourtNews/Read/0,,12781~2834652,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je lepší, přiznat si chybu a dívat se na věci jinak, než zůstat v tom svém přesvědčení, které se vůbec nemusí zakládat na pravdě. Serena je bezprostřední, to se mi na ní líbí, protipol je u mě zrovna třeba Aga, nějak jsem vzala na milost její hru, ale osobnost je to pro mě nezajímavá..třeba taky někdy změním názor, ale co sleduju ženský tenis, tak ji uznávám víc a víc tenisově, ale žádný posun u mě jinak nenastal, pořád je pro mě nemastná, neslaná..nijaká.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz, mrknu na to.
No to mě nepřekvapuje, že máš pocit, jako kdyby jsi to psal ty. Vždyť nás tady včera všechny ten pošahaný "mikeš" osočoval z toho, že jsme jedna a tatáž osoba.:-))
Přitom den předtím ty samé hlášky vykřikoval nick jménem Samuel....
To on má asi podle sebe, soudím tebe....
Reagovat
smazaný uživatel
Když odhlédnu od hry, která mi sice není blízká, ale to je můj problém a ne Agy, svým chováním si mě zatím nezískala.
Dnes mě na ní hlavně udivilo, že ani nepogratulovala soupeřce a řekla něco ve stylu, že neměla svůj den....
To velmi oceňuji třeba u Máši, která je také relativně mladá, ale má noblesu a vychování a ví, jak se v každé chvíli chovat. To některým hráčkám chybí.
U Sereny se mi třeba po USO líbilo, jak si přišla k Sammy sednout a jak jí při udělování cen chválila...
Nevím, ale myslím, že by hráčky měly dělat dobrou reklamu WTA bez ohledu na to, že je to třeba někdy přetvářka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám k Agnieszce podobný vztah jako vy. Uznávám ji hlavně jako tenistku. Jak už tady bylo napsáno, je hodně šikovná a její dnešní výkon se mi líbil. Ale moje oblíbenkyně je třeba hledat někde jinde, i když Caro k ní má třeba hodně blízko. :) Jak už jsem napsal níže Fandině, Masha a Serena jsou pro mě velké osobnosti. Blíž mám určitě k Mashe, ale dá se říct, že Serena u mě patří do širšího okruhu sympatických hráček. Jak už jsem vysvětlil, dřív to tak určitě nebylo, ale časy se mění a teď tomu tak je. :) Tady jsou obě dvě borky ve stejném triku... Vyfoceno letos na Australian Open. :)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387683_10150468263722680_794490847_n.jpg

Oskar: No já si taky říkal, že už jsem podobné kecy viděl i pod jiným nickem... Trolly nezastavíš, ale můžeš je aspoň ignorovat. :D
Reagovat
tommr
po odehraném finále Wimbledonu (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Radwanska 8430 bodů (+3155 bodů)
3. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
4. Serena Williams 7360 bodů (+2085 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)
Reagovat
Labi
Petra jde bohužel dolu a potom co prohlásil Kotyza bych se nedivil kdyby dokonce řekl, že 6 místo v žebříčku je PARÁDA:(
Reagovat
tommr
jj Kotyza je strašnej alibista a to je jeden z hlavních důvodů proč si myslím, že by se Petra měla porozhlídnout po nějakým jiným trenérovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už to psal někam pod ten článek k rozhovoru s Kotyzou, opravdu mě už udivuje, co říká. Ne Petra, ale on.
Šampionka musí jít jenom po vítězstvích, to ostatní musí brát jako neúspěch a musí se po každé prohře chtít zlepšovat. Hlavně když je takto mladá.
Na komplexní hodnocení je čas po sezóně. To se pak může říkat, že to na GS bylo celkem úspěšné apod...., ale mám obavy, aby se on nespokojil s málem a nestáhl tak i Petru?
Rád bych se mýlil, ale dělá to na mne takový dojem.
Reagovat
Fandina
Kotyza asi Petru zná, tak říká, že se cítila svázaná a to byl jeden z důvodů neúspěchu. Nač to nevzít na vědomí. Jasně že každý fanoušek po vítězství ve Wimbl chtěl aby vyhrávala všechno, ale přece zápasy sledujete. Vyhrává snad někdo všechno. Pořád se to mění ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám u Radwanský 8530. Kde je chyba?
Reagovat
tommr
dobrej trenér by se měl snažit svojí svěřenkyni motivovat k co nejlepším výsledkům a dávat si co nejvyšší cíle a ne jí říkat, že je všechno v pořádku i když se neustále zhoršuje výsledkově i herně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to správně, já mám také 8530 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Pře časem jsem někde četl, že Kotyza obdivuje Joseho Murinha. Tak pokud by se mu podařilo, že by se díky podobným rozhovorům soustředila pozornost spíše na něj než na hráče a trochu to odlehlo od Petry bude to jenom dobře.
Reagovat
tommr
chyba je u mě - seknul jsem se o 100 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si rozhodně po minulém Wimbledonu nemyslel, že bude vyhrávat vše nebo že bude ihned druhá Navrátilová.
Ale říkat, že od začátku roku vláčí batoh plný kamení kvůli obhajobě Wimbledonu?
Tím přiznává, že jeho svěřenkyně vůbec neumí zvládat tlak a on jí v tom nepomáhá. Musí ji motivovat, snažit se, aby měla sebedůvěru, ale ani jí neplácat po zádech, když vylétne s Makarovou v 1. kole v Eastbourne a nechat jí říkat, že od toho moc nečekala, protože to byl první zápas na trávě. To prostě v dnešním dravém světě sportu nejde.
Reagovat
Fandina
A ty víš co jí Kotyza říká, jak se připravují na zápas a co probírají. Máš představu co to obnáší, hrát tenis a uspět? Nenapadlo tě, že kdyby to bylo tak jednoduché, tak tady existuje jedna jediná hráčka, hráč a trenér, který jen a jen vyhrává? Je to neustálý proces a záleží na různých okolnostech. Talent, um, zdraví, píle, tréninky, štěstí to všechno je součástí výher. Nikdo ti nezaručí, že ten a ten zápas a turnaj vyhraješ. Usuzovat lze, ale jistotu nemáš žádnou. Petra už toho vyhrála hodně a fanouškům radost udělala, dá se předpokládat, že ještě bude a proč taky ne, to by bylo nelogické v jejím případě ... úsměv
Reagovat
tommr
no já předpokládám, že jí říká to samý co říká do novin. Bylo by trochu nelogický kdyby jí říkal pravej opak, nemyslíš? :)
Reagovat
Jan
Taky mám takový názor. Když má Petra dispozice být šampionkou, tak je všechno kromě výhry neúspěch a ne se konejšit, že to je super výsledek i s prohrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestliže jí Kotyza říká něco jiného než do novin, tak je to ještě více nepochopitelné.
Od něho jsou to poněkud nešťastná vyjádření. Nebo tobě to tak nepřijde?
Ukazuje, jak je Petra zranitelná, že nedokáže hrát pod tlakem a vyrovnat se s tím. To vše by mělo zůstat pod pokličkou a oni by měli být navenek sebevědomí, i přesto že se nedaří.
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že trenér říká jak hrát, co zlepšit, co vynechat, nastudovat styl protihráčky, a povzbudíš před zápasem aby do toho dal/a všechno, bojoval/a a vyhrál. O jiné říkání mezi trenérem a hráčem přece není řeč ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Máš to marný, pro tommra je Kotyza příčinou všeho zla.

tommr: Ten tvůj přístup mi připomíná takovou naši ligu, pokud manšaft prohraje pár zápasů, vyhodit trenéra!! Nechápu ten tvůj radikalismus. Pokud se podíváme na Petry hru, kde je největší slabina? Když už, tak kdybys zmínil jiné jméno z jejího týmu. Ale já to neudělám, protože tomu tak nerozumím, abych si něco podobného dovolil. A u tebe taky nepředpokládám, že o tom víš více než Kotyza. Problém je, že sis, stejně jako někteří jiní dal Petře cíle a když Ti je ona neplní, tak tě to žere. Ale to je její kariéra, ne tvoje.

Jan: Takže když Petra třeba příští rok vyhraje jeden GS, bude to vlastně neúspěch, protože na 3 dalších prohraje?

Oskar: Takovou kritiku v rámci rozumného uvažování naprosto beru a je to k zamyšlení, jasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Lajna: já to beru komplexně jako tým a vím, koho myslíš, že by měl asi s Petrou trochu něco změnit. Otázka je, jak fungují jako tým a jaké tam má třeba Kotyza slovo, aby takové věci změnil. Ono fungování týmu je jako křehká nádoba, rozbít se dá snadno, ale najít to optimální je už horší.
Každopádně to jeho vyjádření zní prostě nešťastně. Možná to tak ani nechtěl říci, jak to nakonec vyznělo.

Teď trochu k jinému tématu: Všimli jste si ve čtrtfinále v boxu u Williamsových Heleny Sukové? Viděl jsem ji, jak se parkrát bavila s Venus, ale zase nijak zvlášť nejevila nadšení, když se Sereně povedl bod nebo když vyhrála zápas. Bylo mi divné, proč nesedí u Kotyzy. A také mi jednu chvíli přišlo, že si něco zapisuje. Nevíte, kdo je Petry psycholog? Ona přece po ukončení kariéry vystudovala psychologii....
Reagovat
Fandina
Nebyla bych tak direktivní k vyjádřením Kotyzy. Jen popsal, že Petra byla svázána odpovědností obhajoby titulu. Nebylo to zase nic překvapivého, co se člověk nejen o Petře ale běžně o obhajobách doví, myslí, předpokládá. Na druhou stranu, karty se rozdávají na kurtu a tam se rozhoduje, v dané chvíli v dané formě. Teprve potom jsou zase vyjádření do novin, ex post ale výsledek se musí odehrát. Proto bych ta vyjádření po zápasech brala jen jako pohled na věc a příště může být třeba vyvrácen, jiná situace. Nepřikládala bych tomo takový velký význam. Beru na vědomí ale to je tak vše ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale on tam zmiňuje, že ten batoh v podobě obhajoby Wimbledonského titulu s sebou vláčela od začátku roku. To prostě beru jako nešťastné vyjádření a jako odkrývání zranitelnosti Petry. Samozřejmě, že každá obhajoba takového vítězství je těžká pro každého a není to novinka.
Jen prostě to v těch souvislostech, jak je to uvedeno u článku vedle, beru jako kapku špatné vyjádření.
Jinak do kuchyně jim nikdo nevidí, bude jen dobře, když bude vše jinak a z Petry to spadne a bude hrát zase v pohodě.
Jen je to prostě i k zamyšlení do budoucna, protože podle toho rozhovoru to vypadá, že Petra když má obhajovat něco většího, je pod velkým tlakem, který se ještě nenaučila zvládat. Ale oni to vědí, snad na tom zapracují.:-)
Reagovat
Fandina
A proto celý týme trenéři a hlavně Petro všechno hezky zvažte, proberte, natrénujte a zase hurá do hry ať se vyhrává ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.:-))
Reagovat
Jan
Reagoval jsem na podobné prohlášení od Oskara. Jistě, když Petra vyhraje jeden GS, je to úspěch. Ale když v rámci GS dojde do čvrtfinále, semifinále a bude si říkat, že to je super, ta jak pak má s takovým přístupem vyhrát další turnaj ? Djokovič si určitě neříká že to semifinále Wimbledonu nebo prohrané finále Roland Garros je úspěch. Pokud to Petře bude takto stačit, tak ji to bude stačit a výš se nedostane. Bez přání není úsilí a bez úsilí úspěch.
Reagovat
Heather_Fedex
jen aby agnieszka nedopadla jako caroline, ze se stane svetovou jednickou po prohranem gs finale. realne sance tam jsou....
Reagovat
tommr
jj už po USO by mohla Radwanská usednout na trůn - obhajuje tam totiž pouze 100 bodů za druhý kolo což letos určitě hravě překoná ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
takze se predci jen vracime do obdobi, kdy hracka, kt. nevyhrala gs, zasadne na trun??? myslela jsem, ze uz ty strasne casy pominuly ;-00
Reagovat
smazaný uživatel
Vika tam taky moc neobhajuje, loni chytla ve 3. kole Serenu. To samé Masha, ta snad obhajuje ještě míň... Nevím, proč se toho tak děsíte. Vždyť kdyby to Aga dneska opravdu otočila a stala se jedničkou, tak by nikdo nemohl říct ani popel. Já jsem tedy samozřejmě rád, že je jedničkou Vika. :) Ale pořád nějak nechápu, proč je někdo proti určitým typům hráček zaujatý. Vždyť ty body se samy neuhrajou. Ani na grandslamech, ani jinde...
Reagovat
tommr
na vině ale není Aga - problém je v nevyrovnanosti výkonů ostatních hráček což platí zejména pro Petru - Aga nemůže za to, že ostatní hráčky nejsou schopný vyhrát víc než 1 GS za rok ... :)
Reagovat
Fandina
Jednička ... tak konečně mi došlo, proč si Sereně tak fandil ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
jenomze masa obhajuje titul v cincinatti. nejlepsi pozici ma samozrejme petra, pouze 2 vyhrane zapasy na americkych betonech picas leta loni. myslim si, ze petra ma slusnou sanci naskrabat tam nejake body, zvlast na us open. ted mozna po neuspesne obhajobe wimbledonu nebude pod takovym tlakem protoze vi, ze v americe od ni nikdo neocekava velke veci.
Reagovat
smazaný uživatel
nestraš....
Vika obhajuje málo bodů, Stanford, Toronto a pak třetí kolo USO. Aga obhajuje Carlsbad a semi. v Torontu. Na OH nemusí vůbec dojít daleko. I když tam se hraje o méně bodů, myslím, že se jí Nr.1 nepovede...
Reagovat
tommr
Vika i Masha obhajujou z lonska třetí kolo tj. 160 bodů ...
Jinak nevím kde si přišel na to, že se hrozím toho, že by mohla bejt Aga první. Sice se mi její herní styl moc nelíbí, ale pokud si první místo poctivě vybojuje tak proti tomu nic namítat nebudu. Upřímně řečeno: doufal jsem, že se na čelo žebříčku propracuje Petra a ted když odpadla tak je mi tak nějak jedno kdo z těch ostatních bude první ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja nerikam, ze je na vine aga. spis je to problem toho, ze skutecne sampionky hrajou vrcholovy tenis zejmena na grandslamech a na mensich podnich jakoby schazela motivace, to je ku prikladu petra a kdysi to byvalo i u sereny ale letos hrala i na mensich podnicich jako charleston nebo brisbane.
Reagovat
smazaný uživatel
"takze se predci jen vracime do obdobi, kdy hracka, kt. nevyhrala gs, zasadne na trun??? myslela jsem, ze uz ty strasne casy pominuly"

Směšný plky o nezasloužené jedničce WTA pokračujou. Když už s tím dáte pokoj? Je to tady čím dál otřesnější. Úroveň jako na íděsu nebo sport cézet!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to přece není o tom, že by tam byla nezaslouženě. Systém hodnocení je takový, jaký je a kdyby se tam dostala, tak si to zaslouží. Jako třeba Caro, Dinara, Jankovič.
Já to třeba beru v tom smyslu, že bych byl rád, kdyby trůn opanovala agresivně hající hráčka.
Ale to je můj problém. S Agou nebo tím, že by byla Nr.1 bez vyhraného GS, to nemá souvislost. Byla by tam dle bodování zaslouženě a já bych to nezpochybňoval, stejně jako když tam byla Caro.
Psal jsem to ve smyslu osobního pohledu, komu bych ten trůn více přál a ne, že by si to Aga nezasloužila. Pokud bude Nr.1, bude tak zaslouženě, protože za posledních 52 týdnů prokázala nejstabilnější výsledky.
Reagovat
tommr
jen klid. Heather má na to prostě svůj názor a od toho je snad diskuse, aby se ty různý názory tady probíraly ...
Reagovat
Jan
souhlasím, že kdyby Aga vyhrála a byla no 1, tak je to v pořádku a i ty body si musela uhrát a zaslouží si je.
Reagovat
Heather_Fedex
nikdo te to predci nenuti cist, brozi. pry smesne plky??? toto napise clovek, kt. tvrdi, ze je lepsi prenastavit si satelit na pozici 28, protoze bbc vysila wimbledon gratis??????
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Aha, ok. Já si akorát pamatuju, že Masha vypadla proti Flavii... Jinak ta druhá část příspěvku asi měla být určená spíš Heather. Ta se toho nějak děsí. :D

Heather: Já nevím, nedokážu odhadnout šance Petry. Má tady hodně fanoušků, tak ať to posoudí oni. :) Já vím, že jí americké klima moc nevyhovuje, ale třeba se jí letos zadaří právě tam.

Fandina: Tak to byl samozřejmě jeden z důvodů. :) Ale můžu tě ubezpečit, že i kdyby o jedničku nešlo, tak bych to přál Sereně... Já si myslím, že letošní RG a Wimbledon jsou takovým logickým vyústěním kariér dvou velkých tenisových osobností. Masha i Serena si prožily těžké chvíle a teď prostě udělaly to velké vítězství po návratu. To je ten happy end, jak jsem o něm pořád mluvil. :)
Reagovat
a.magerova
Tak proč nejdeš na diskuzi BBC, když ty naše plky jsou tak ubohý ?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Magero, nou koment.
Reagovat
Heather_Fedex
dekuju, a.magerova ;) nandame to tomu satelitnimu maniakovi...zeny musi drzet pri sobe ;))
Reagovat
smazaný uživatel
po druhém setu jsem už přestával věřit...,ale ty jsi to zvládla, ohromná gratulace a klobouk dolů, co jsi po tom všem dokázala! Jsi prostě bourák, jak píše sojka.:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty emoce, jak pak šla do lóže k rodině, to bylo něco moc krásného....
A mimochodem před deseti lety vyhrála Wimbledon poprvé, to je docela stylové.:)
Reagovat
tommr
ty druhý sety má Serena obecně slabší - i s Petrou a Vikou v nich tady měla namále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a co pak říkala u mikrofonu, to bylo také krásné. No prostě gratulace velká, dramatický zápas. Aga může rozhodně odejít se vztyčenou hlavou, chytala se příležitostí a bojovala.
Pardon, že to nepíši najednou, ale jsem z toho ještě celý mimo.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
To máš naprostou pravdu. Toto byla totiž přesná kopie zápasu se Shvedovou. Nejenom, že si neudržela brejk, ale ani se neudržela v setu, aby nemusela ve třetím dotahovat.
Ale tentokrát se ve třetím setu zvedla dříve než proti Jarce. Jinak ona snad začíná mít ve druhém setu "vlny" jak Petra...
A jinak doufám, že jsi spokojen s délkou zápasu a utaháním Sereny? Četl jsem si, jak chceš dlouhý zápas.:-))
Reagovat
tommr
to jsem psal ještě předtím než jsem se dozvěděl od wojthy, že na NovaSportu budou dávat přednost Kličkovi před Wimbledonem. Ted mám naopak obavy aby se na H+H vůbec dostalo. Pánská čtyřhra se klidně může protáhnout na pět setů a to by se do 21:00 nejspíš nestihlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
To vážně, jo? Výdyť jsou tam naše holky...
To je fakt blbý vůči lidem, co nemají třeba satelit. Hlavně, že na Nově budou večer dávat určitě nějakou kravinu.
A u těch chlapů to může být dlouhé, jak tak na to koukám.
Já jsem Vojtu neposlouchal, vypnul jsem ve druhém setu zvuk, nemohl jsem poslouchat ty řeči, že by se to mohlo zdramatizovat....A pak jsem přepl na BBC...., tam tu angličtinu lépe vytěsním.
Reagovat
tommr
woytha to tady dokonce i psal v minulým vlákně ...
Reagovat
smazaný uživatel
To vlákno jsem ještě nečetl. Ale je to fakt blbý a stejná situace, která se tu řešila na začátku W. Jeden kanál a plno nasmlouvaných věcí.
Kór když je před OH a holky tam budou reprezentovat, lidé by to rádi viděli. A být ve finále nejprestižnějšího turnaje je přece úspěch. A šance na vítězství nejsou malé.
Reagovat
tommr
no mě to říkat nemusíš - já jsem se na to finále těšil jak malý dítě a ted se místo toho nejspíš budu muset dívat na box. Kdyby šlo aspon o něco zajímavýho, ale box v podání bratří Kličků je ta nejnudnější možná podívaná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na box už ani moc nekoukám. A Kličko je mi protivnej. Tak snad bude alespoň někde kvalitní stream, aby jsi mohl koukat.
Reagovat
Labi
po 1 kole jsem říkal, že tenhle wimbledon bude turnajem oné "staré gardy", někdo se mi tu vysmál a hle v ženské části turnaje to vyšlo ted ještě zítra Roger a bude vymalováno:)
Reagovat
smazaný uživatel
Znovu potvrdila, že je prostě nejlepší. Hlavně jak se dokázala zvednout po tom druhym setu, to by málokdo dokázal.
Přál bych jí i toho debla, ale možná by to nakonec mohla nechat našim
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak tomuhle říkám krize 2.setu, ale jsem rád za ten druhý set, protože zajistil hezké wimbledonské finále. Ten první a třetí set je pak reálným vyjádřením skutečného poměru sil.
Fandil jsem Sereně, nikdy jsem ji neměl rád, ale teď po té nemoci se mi zdá je mnohem příjemnější. Ty slzičky v Paříži, to jak to pak hodnotila, značně otřáslo mými nesympatiemi, její vystupování tady ve Wimbledonu, moc si to zasloužila a moc jí to přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ve čtyřhře už jí samozřejmě fandit nebudu :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
tak radwa si zaslouzi obdiv, ze to nezabalila. ovsem pravi sampioni se vzdy dokazou zkoncentrovat na to nejdulezitejsi. to same ocekavam i v nedeli. trosku drama, ale samozrejme vitez jak se patri. takze toger jedes!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobri holubi se vraceji. Este zajtra Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je fakt jeden z nejhezčích tenisovejch příběhů, zasloužila si to. Obdiv Sereně.
Reagovat
Andrew89
Serena, krásná řeč!..Moc moc moc jí gratuluju. Zasloužila si to.!!! s letošním Wimbledonem jsem spokojen!:)
Reagovat
dadaft
taky tak. skvělý turnaj. ))
Reagovat
a.magerova
Přála jsem to Sereně :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist