Radwaňská má před finále Wimbledonu dýchací problémy

6. 7. 2012, 15:44
Aktuality 27
Wimbledonská finalistka Agnieszka Radwaňská musela kvůli zdravotním potížím zrušit dnešní tiskovou konferenci před sobotním soubojem o titul proti Sereně Williamsové. Polská tenistka má podle organizace WTA dýchací potíže, které jí ztěžují mluvení.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská

"Nemůžu dlouho mluvit. Bohužel mám zánět horních cest dýchacích, který zasáhl i nos a krk. Odehrála jsem tady hodně zápasů v dešti a za studeného větru a už několik dní se necítím dobře," uvedla v prohlášení prostřednictvím pořadatelů grandslamu. 

Problémy byly na Radwaňské vidět už ve čtvrtek, kdy musela po semifinálové výhře nad Němkou Angelique Kerberovou kvůli záchvatu kašle předčasně ukončit tiskovou konferenci. 

Třiadvacetiletá Radwaňská je první Polkou ve finále grandslamového turnaje od roku 1939, kdy Jadwiga Jedrzejowská marně bojovala o titul v Paříži. Pokud v sobotu zvítězí, stane se navíc poprvé v kariéře světovou jedničkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
petrulinka
Jenom něco mimo tento článek. Koukla jsem se na kousek zápasu Petry se Serenou, protože jsem ho neviděla a z toho kousku se mi zdálo, že Petra hrála hodně dobře a je velká škoda, že se jí nepodařilo proměnit ten setball ve druhém setu.
Reagovat
patriks
Já si především vybavuji z toho zápasu ohromnou chybu, kdy Petra při svém podání ve 2. setu za stavu 30:40 vysoký volně padající míč do plochy na podání vlevo zahrála forhendem do sítě. Což byla věc psychiky a ničeho jiného. A pokud tyto psychické brzdy neodbourá tak moc turnajových vítězství nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se do zítřka oklepe, má šanci, i když mini,ale má. U mě má zítra jasnou podporu.
Reagovat
smazaný uživatel
než předchozí letošní GS - opakuje se situace z minulýho roku ... psal včera tommr

Je tam ještě větší trapnost, koukni na oba roky současně. Posledních 7 grandslamových turnajů vyhrálo 7 různých hráček !!!

Tohle by se u pánů stát nemohlo. Třeba i na US Open bude tahle legrační série pokračovat a řada se ještě rozšíří o osmou tenistku. Carol by se mohla na oblíbeném USO konečně probrat.
Reagovat
dadaft
slovo trapnost je trapnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jsem (jsme) blázni, ale já opravdu věřím, že Caro může US Open vyhrát, je ještě brzo polemizovat, ale pokud se opravdu vydá tou útočnější cestou...rozhodně bude mít slušnou šanci.
Reagovat
Andrew89
sice je svoboda slova, ale tobě by to hloupé vyjadřovaní měli zakázat. Hloupějšího člověku tu na portále určitě nenajdem:D.
Reagovat
smazaný uživatel
ja ti nic nezakazuju, rikej si, co chces, :-) jiste by te vsak potesilo prinejmensim pochopeni, ale nerozumim a prosim o vysvetleni. Proc je ten fakt TRAPNOST? S cim porovnavas? S jinym sportem? Tohle je tenis. S muzi? Tohle jsou zeny. S minulosti? Tohle je soucasnost. Pokud je jina, nez ocekavam, tak je to trapnost? Dekuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak např. tento rok je to u mužů stejné. Každý GS získá jiný hráč. Kvalitní hráč.
U žen Azarenka, Sharapova a pravděpodobně Serena, mi přijdou dostatečně kvalitní a top hráčky, aby byly hodny GS titulu. Takže kdyby se ženská špička zastabilizovala a dělily si mezi sebe tituly kvalitní, vysoce postavené hráčky, nebyla by to žádná haluz.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím nemyslím, že to byla minulý rok haluz. Všechny čtyři hráčky si ten titul vybojovaly a zasloužily.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že tohle je na ženském tenise zajímavé. Čím víc holek vyhraje GS, tím víc jich bude mít radost. To je dobré, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupějšího? Kde se v tobě bere ta drzost mě takhle hodnotit? Čím zajímavým nebo přínosným jsi čtenářům do diskuse přispěl ty?
Budeš podobně uboze reagovat i na směšný nebo lživý plky? Asi sotva, nesmysly ti nevadí.

Oskar: 3 není totéž co 7. A to určitě nejsme na konečném čísle. Až se za rok v září 2013 uzavře další čtveřice grandslamů, pravděpodobně GS vítězek za roky 2011-13 bude ještě víc.
Reagovat
gocii
a co je na tom vlastně špatnyho že vyhraje vždycky někdo jinej?
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, v roce 2013 může a pravděpodobně i bude to číslo u žen vyšší. Ale teď je holt taková doba, chybí tam nějaká nebo nějaké jasně dominující hráčky, které by si svou výkonnost dokázaly podržet delší dobu. Myslím, že je to prostě meziobdobí, kdy starší generace opouští pomalu pozice a z těch mladých se ještě žádná ve špičce pořádně neusadila.
U Caroline mi ta výhra na USO vůbec nereálná nepřijde, za poslední tři roky tam měla velmi stabilní výsledky, takže jestli má někde největší šanci, myslím, že tam. Alespoň by z ní opadl ten tlak, že nevyhrála dosud GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatného na tom není nic. Prostě to tak je.
Ale z mého pohledu to třeba ubírá ženskému tenisu na prestiži. Takhle to vypadá, že jsou na špičce tak "slabé" hráčky, že si ani jedna nedokáže podržet dlouhodoběji výkonnost a vypracovat dominanci nad zbytkem pole. Před každým GS je sice určitý okruh favoritek, ale je velká možnost, že se může k titulu dostat hráčka z "druhé vlny". To v mužském tenise není.
Ale myslím, že tento rok to už vypadá lépe a GS si mezi sebe dělí favoritky.
Tak na to koukám já, plno lidem ale přijde právě kvůli té jisté nepředvídatelnosti ženský tenis atraktivní.
Reagovat
Andrew89
přečti si věci co sem píšeš a možná ti to docvakne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Andrew: A co píšeš ty? Nevzpomínám si vůbec na nic! Plivat na cizí text je snadné, chudáčku.

Oskar: Titul si zaslouží každý, kdo ho získá. Třeba i po postupu z kvalifikace. Občasný výpadek potká i špičkové tenisty, ale tohle je už příliš. Hvězdy vládnoucí roky tam už dávno nejsou a jedničky jsou všem pro smích. Pár měsíců dobré výkony a dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, nadsazka, ale jestli si vzpominas na zdejsi diskuze, lze se docist, ze Fedex sice "chvili" dominoval, ale jen proto, ze nemel zadnou konkurenci.. a pak se zavdec... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Diskuze je potřeba brát s rezervou. Tam se třeba dozvíš, že každým rokem jsou americké hardy i tráva o něco pomalejší než byly loni.
Plky a rozbory našich expertů o slabé konkurenci v první půlce jeho kariéry vůbec nečtu.
Reagovat
darek.vrana
Taky nechápu, co je na tom trapného. Je to možná zajímavost, ale ne trapnost. Jako čí trapnost? Těch vítězek? Taky to lze vidět tak, že je konečně v ženském tenise větší konkurence, ne jako ještě před pár lety, kdy byly vítězky předem jasné a hráčky mimo desítku přehrávaly pomalu 6:0 6:0...
Reagovat
smazaný uživatel
Také bych byl rád, kdyby nastala doba jako třeba v éře Navrátilové neho Steffi. Tam byla také silná čtyřka, mimo ní ještě Monica Seles, Sabatini, Sanchez Vicario. Ty mezi sebou sváděly bitvy, ale Steffi dominovala, disciplinovaně objížděla turnje, prahla po výhrách a nic nevypoustěla.
Když pak nastala éra sester, Henin, můžeme tam započítat i Davenport, nebyla to taková dominance jedné hráčky, ale na GS většinou ano. Rozhodně se na postu jedničky nestřídaly takhle rychle a byly ve hře i různá zranění a výpadky. A tím, že třeba Serena hrála malý počet turnajů nebo byla zraněná, stávalo se, že jí na žebříčku přeskakovaly na postu jedničky jiné hráčky. (Sharapova, Jankovič, Dinara)
Proto třeba mně by pro tuto dobu stačilo, kdyby se pár hráček zastabilizovalo, dostávaly se do posledních kol GS a sváděly boje.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi pěkně napsáno.
K ostatním. Prestiž WTA je díky dlouhodobé nestabilitě špičky úplně v háji. Pokud se vám nelíbí moje výrazy, je to váš problém, na hlouposti přestávám reagovat. Mužský tenis od roku 2005 zažívá nejlepší éru historie, dámy mají to nejlepší dávno pryč.
Reagovat
petrulinka
Tož potřebuje si najít nějakou výmluvu, když náhodou prohraje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz "nahodou" prohraje? ta prohraje tak na 1000000%...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne-li víc :)
Reagovat
dadaft
neříkám že ne, ale dneska jsem se znovu na Serenu díval a z forhendu byla v SF hodně mimo.
jenže možná se k jeho prověření Aga ani nedostane...
Reagovat
Heather_Fedex
ale zas backhand je u sereny drtivy jako servis ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist