Hradecká se Siniakovou na Tchaj-wanu první společnou trofej nevybojovaly

5. 2. 2017, 09:17
Aktuality 35
WTA TAIPEI - Lucie Hradecká a Kateřina Sinaiková první společný titul nezískaly. Ve finále podniku WTA v tchajwanském Taipei podlehly snadno ve dvou setech domácím favoritkám sestrám Hao-Ching Chan a Yung Jan Chan.
Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká

Lucie Hradecká po loňské sezoně přišla o parťačku Andreu Hlaváčkovou, která se rozhodla soustředit pouze na debly. Hradecká tak musela najít novou kolegyni, se kterou si bude rozumět a bude s ní mít podobný turnajový plán. Nakonec se pro rok 2017 domluvila s o jedenáct let mladší Kateřinou Siniakovou, pro kterou je dvouhra rovněž prioritou, ale deblům se nevyhýbá. 

Poprvé v sezoně a podruhé v kariéře se spolu představily na Australian Open, kde v prvním kole podlehly zkušené dvojici Grönefeldová/Peschkeová. První společnou výhru zaznamenaly až tento týden v Taipei, kde prošly bez ztráty setu a většinou přes asijské soupeřky do finále.

V něm už ale druhý nasazený pár nestačil na domácí favoritky sestry Hao-Ching Chan a Yung Jan Chan. Češky šly sice jako první do brejku, ale pak obě ztratily po dvou servisech a prohrály hladce 4-6 2-6.

Jednatřicetiletá vítězka dvou grandslamů Hradecká hrála ve svém jubilejním 40. deblovém finále, v nichž má bilanci 21-19. Talentovaná Siniaková, která na začátku sezony v čínském Shenzhenu získala premiérový titul ve dvouhře, byla ve finále pětkrát a pokaždé s jinou partnerkou. Tituly má dva. 

Sestry Hao-Ching Chan a Yung Jan Chan vybojovaly devátou společnou trofej, všechny slavily na tvrdém povrchu. Sedmadvacetiletá Yung Jan Chan má ve finálových zápasech bilanci 18-19, z toho 0-3 na grandslamech. Třiadvacetiletá Hao-Ching Chan má ve finále bilanci 12-8.

Také titul ve dvouhře získala největší favoritka, když triumfovala Ukrajinka Jelina Svitolinová.

• WTA INTERNATIONAL TAIPEI •
Tchaj-wan, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (05. 02. 2017)
• Dvouhra - finále •
Svitolinová (1-Ukr.) - Shuai Peng (Čína) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Yung Jan Chan (1-Tchaj-wan) - Hradecká/Siniaková (2-ČR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
VlS
jsou deblová elita, nedělal bych z prohry jako výsledku vědu, finále je fajn. Viděl jsem to až z opakovačky. Horší už to je s herním projevem, tam těžko hledat nějaka pozitiva, nemělo to šťávu, chyběl tažnej kůň. Tak nějak se mě do hlavy cpe popěvek " Utíkej Káčo, utíkej"
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
VlS
No, nelze odporovat, ten výkon byl trapnej, souhlasím s tebou.
Reagovat
Fandina
Výkon byl v normě, trapné jsou tvé výroky.
Reagovat
VlS
trapná norma
Reagovat
Fandina
hádáš se rád?
Reagovat
kada.tom
Konečně se taky sestry Chanovy po delší době prosadily :-)
Reagovat
PetaM
Druhý společný turnaj a finále :) Trošku se sehrajou a půjde to :)
Reagovat
Frick
Martincová - Siniaková
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že je ještě hrozně brzo na nějaké závěry, ale po dnešním a včerejším zápase nevidím Lucku s Katkou jako jeden z párů, který by se mohl ucházet o TM v deblu na konci roku. Hodně se tu psala o tom, že by se tam holky spolu mohly dostat, ale nevidím tam takovou kvalitu jako u Andy s Peng nebo u Káji s Julií, o Lucce s Beth ani nemluvím. Snad jen aby kvůli závazkům v deblu Katka nedoplácela na svojí singlovou kariéru, kde má šanci na podstatně větší úspěch...
Reagovat
Frick
Dobře řečeno. Bez debla by měla více času na odpočinek.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemyslím, že by debl byl uplná zbytečnost. Pokud mají hráčky podobné singlové cíle a stejné singlové postavené (např. Karolína a Julie, Garcia a Mladenovic), tak proč debla nehrát alespoň na zlepšení hry na síti nebo prostě "pro zábavu". U Katky s Luckou ale pořád bude muset jedna z nich dělat ústupky a kdo ví, jak dlouho to Katce bude vyhovovat - viz tento týden, Katka se už v prvním zápase moc necítila, brzo vypadla, mohla místo toho jet domu si odpočinout, ale musela zůstat kvůli deblu, kde vzhledem k obsazení měly na to dojít daleko...
Reagovat
Fandina
Lucka hrála také singl, hrály ho obě, tady si nemají co vyčítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle to myšlené nebylo, ale to je jedno... Prostě jsem toho názoru, že holky jsou obě dobré deblistky, ale nemyslím si, že to z dlouhodobého hlediska a upřednostnění/neupřednostnění singlu bude fungovat.
Reagovat
Fandina
Lucka pořád pokoukává po singlu. Ona to ještě úplně nevzdala a i když je dál na žebříčku než Katka, pořád se mohou na turnajích potkávat, samozřejmě, že Lucka s kvaldou. Kdyby chtěla Hráďa hrát jen debla, tak by se asi poohlédla po zkušené deblistce, která se věnuje jen jemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec neřeším, tenis je individuální sport. Hlavně, ať se Katce daří v singlu a nedopadne jako její současná parťačka...
Reagovat
smazaný uživatel
Začínáš frickovatět.
Medaile z OH má cenu jen z dvouhry?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si nějak nevšiml, že by se na Taiwanu hrála olympiáda. :D Jako medaile z OH budiž (taky jsem třeba rád, že má Vika zlato z mixu), ale singl je prostě pořád výš. Třeba si pamatuju všechny medailistky ve dvouhře z Pekingu 2008, zatímco debl ani nevím, kdo vyhrál...
Reagovat
EllNino
Serena a Venus ...
Reagovat
smazaný uživatel
To se dalo tušit. :D
Reagovat
Fandina
Federer s Wawrinkou
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tenkrát to vlastně bylo tak, že Federer neuspěl v singlu, tak si to vynahradil v deblu...
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale Katčina současná parťačka "skončila tak", že byla na OH 3x v boji o medaili a 2x ji získala.
A z GS má 2, respektive 3 tituly.
Takže pokud by takhle Katka skončila, bylo by to celkem fajn :-)
Ale chápu, jsi uražený na Fencla.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš, řeč byla o singlu...
Reagovat
EllNino
ale Fencl to podporuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten to podporuje už od oznámení spolupráce KS+LH. :D Ale kdyby Katka hrála s kýmkoliv jiným, tak mě debl prostě netankuje. Čtyřhra je prostě dobrá pro mladé začínající hráčky, veteránky nebo ty, co nejsou ve dvouhře úplně top. Katka už má věk a schopnosti na to, aby se výrazněji prosadila v singlu a bylo by vážně fajn, kdyby se jí to povedlo a na debla už neměla čas, stejně jako to mají prakticky všechny špičkové hráčky.
Reagovat
PetaM
Tak hlavně, že jsi měl potřebu to okomentovat, když debla vůbec neřešíš :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Měl, protože jsem fanoušek Katky.
Reagovat
tommr
dneska předvedly hodně slabej výkon. Začátek sice měly nadějnej, ale od brejku na 4:3 v prvním setu začaly hrát až neuvěřitelně špatně. Zejména výkon Katky se nedá označit jinak než ostudnej a to včetně jejího chování na kurtu ... :(
Dosavadní vystoupení téhle nově utvořené dvojice naznačujou že se od nich asi žádný zázraky nedají čekat. Obě jsou psychicky labilní a když narazí na silnější soupeřky tak se navzájem nepodrží a sesypou se ... :(
Reagovat
Fandina
Nepřeháníš to tak trochu s tou psychickou labilitou. Co takhle napsat, že hrály hůř. Připadám si jak v blázinci.
Reagovat
Rip.win
Protože jsi
Reagovat
Fandina
Nejsem ty.
Reagovat
Rip.win
Jsi v blázinci
Reagovat
Fandina
nejsem ty
Reagovat
Fandina
Je to škoda. Sestry ale byly lepší, líp zahrály koncovku první setu a ve druhém pořád vedly. Finále je dobré, tak držím palce, aby to byl titul příště. Pojďte holky!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist