Hradecká si o první letošní čtvrtfinále zahraje s Ósakaovou

11. 10. 2016, 07:33
Aktuality 4
WTA TIANJIN - Lucie Hradecká si v Tianjinu zahraje o první letošní čtvrtfinále proti devatenáctileté Japonce Naomi Ósakaové. Nejmladší členka Top 50 dnes v Číně vyřadila osmou nasazenou Kazašku Jaroslavu Švedovovou.
Naomi Ósakaová

Lucie Hradecká včera v čínském Tianjinu porazila Andreu Hlaváčkovou a poprvé po čtvrt roce postoupila do 2. kola turnaje WTA. Dnes pouze čekala, s kým si zahraje o své první čtvrtfinále od loňského září.

Jednatřicetiletá Češka se poprvé utká s o dvanáct let mladší Japonkou Naomi Ósakaovou, která porazila 6-4 6-2 osmou nasazenou Kazašku Jaroslavu Švedovovou.

Ósakaová před dvěma týdny překvapila postupem do finále v Tokiu, kde prohrála až s Caroline Wozniackou. Ve světovém žebříčku jí patří 42. pozice a je tak nejmladší hráčkou v Top 50 a po Chorvatce Aně Konjuhové druhou nejmladší členkou elitní stovky. Hradecká aktuálně figuruje až na 193. příčce.

Na teprve druhém z pěti turnajů od svého triumfu na olympijských hrách postoupila do 2. kola Monica Puigová. Sérii tří hladkých porážek třiadvacetiletá Portoričanka přerušila dnes proti Japonce Kurumi Naraové, kterou zdolala 6-3 7-6. 

Kvůli zranění zad do turnaje vůbec nevstoupila domácí nasazená sedmička Shuai Zhang. A jelikož ji v soutěži nenahradila žádná z poražených v kvalifikaci, další Číňanka Shuai Peng postoupila bez boje do osmifinále.

Nasazená trojka Jelena Vesninová nezvládla dramatickou bitvu se Shelby Rogersovou a končí po prohře 5-7 6-4 6-7 už v prvním kole. Američanku ve druhém kole čeká loňská finalistka Danka Koviničová, s níž se zatím neutkala.

Končí i nasazená čtyřka Timea Babosová. Letos podruhé nestačila na Američanku Alison Riskeovou, které podlehla 6-2 4-6 3-6. Riskeová tak vyrovnala vzájemnou bilanci a ve druhém kole nastoupí proti Polce Magdě Linetteové (h2h 1-0).

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
úterní výsledky (11. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Puigová (5-Portor.) - Naraová (Jap.) 6-3 7-6(5)
Shuai Peng (Čína) - Shuai Zhang (7-Čína) bez boje
Ósakaová (Jap.) - Švedovová (8-Kaz.) 6-4 6-2
Linetteová (Pol.) - Stojanovičová (Srb.) 7-6(6) 6-0
Arruabarrenaová (Šp.) - Liou Fang-čou (Čína) 6-4 2-6 6-4
Rogersová (USA) - Vesninová (3-Rus.) 7-5 4-6 7-6(4)
Riskeová (USA) - Babosová (4-Maď.) 2-6 6-4 6-3
Xin-Yun Han (Čína) - Yi-Fan Xu (Čína) 4-6 6-1 6-0
Rodinová (Rus.) - McHaleová (USA) 6-1 5-7 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Letos poprvé v kariéře má 50 výher v jedné sezoně! :)
https://twitter.com/MonicaAce93/status/785796098623283200

Nejblíž k tomu byla v roce 2012, ale to ještě hrála převážně ITFka...
http://www.tenisportal.cz/hrac/puig/
Reagovat
Fandina
Hráďa se postupem do druhého kola trochu posunula v race k stoosmdesátému místu, ale začátkem roku byla 53, tak by si na to mohla vzpomenout a zkusit Osaku porazit, i když to bude těžké, Osaka jede na vlně. Tak držím palce Lucko, zkus ji přestřílet a pojď!!!
Reagovat
VlS
To bude těžký, to by si musela vzpomenout, že to umí a vrátit se k tenisu, kterým třeba v Madridu porazila Petru a zle prohnala Serenu. To hrála parádní tenis, ale bohužel, letos z něj nezbylo mnoho. Přál bych jí to moc, ale nevěřím.
Reagovat
Fandina
JJ pamatuji, v Madridu Petra porazila a pak v prvním setu málem Serenu. Ale to už je dávno, v roce 2012, ale tou 53 byla vloni a některé mače byly super. V Praze na premiérovém WTA na Spartě hrála celkem dobré finále s Kájou. Takže ještě vloni byla 53. Proč si na to nevzpomenout, není to tak dávno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist