Hradecká v Tianjinu porazila svou deblovou parťačku Hlaváčkovou

10. 10. 2016, 08:13
Aktuality 15
WTA TIANJIN - Duel českých kvalifikantek a deblových spoluhráček v čínském Tianjinu vyhrála Lucie Hradecká. Jednatřicetiletá Češka porazila o rok mladší Andreu Hlaváčkovou ve dvou setech a po čtvrt roce postoupila do 2. kola.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková v Tianjinu prošly bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací a obě si tak po několika měsících zahrály hlavní soutěž na okruhu WTA. Pro jednu z nich ale musel turnaj skončit už v 1. kole, neboť los je svedl proti sobě. 

Jako šťastnější ze zápasu odešla jednatřicetiletá Hradecká. V prvním setu sice dvakrát neudržela výhodu brejku, ale v celém duelu využila čtyři z jedenácti brejkbolů a po hodině a půl zvítězila 7-5 6-3. O rok mladší Hlaváčkovou, s níž vyhrála dva grandslamové turnaje či olympijské stříbro, si ve čtvrtém vzájemném střetnutí poradila potřetí. Jedinou porážku utrpěla po skreči.

„Hrát proti Andree je vždy těžké, protože spolu hrajeme debla a letos jedeme i na Turnaj mistryň. Musela jsem se soustředit. Je to vážně zvláštní situace,“ sdělila novinárům po zápase Hradecká. „Jsem ráda, že jsem postoupila a těším se na další zápas,“ dodala.

Do druhého kola aktuálně až 193. hráčka světa Hradecká postoupila poprvé od červencového Bastadu a teprve popáté v sezoně. O první čtvrtfinále od loňského září si poslední Češka v soutěži zahraje buď s osmou nasazenou Kazaškou Jaroslavou Švedovovou, nebo s talentovanou devatenáctiletou Japonkou Naomi Ósakaovou.

Ve čtyřhře se Hlaváčková s Hradeckou překvapivě nepředstaví, byť je za dva týdny čeká Turnaj mistryň v Singapuru.

Světlana Kuzněcovová, jež má stále teoretickou šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň do Singapuru, vstoupila do klání v Tianjinu hladkou výhrou 6-1 6-3 nad Francouzkou Paulinou Parmentierovou. S tou si poradila i ve druhém vzájemném duelu.

O postup do čtvrtfinále se druhá nasazená Ruska střetne s Chorvatkou Donnou Vekičovou, s níž naopak jediný vzájemný duel předloni v Miami prohrála. Dvacetiletá Vekičová dnes měla namále s Číňankou Kai-Lin Zhang, kterou zdolala 3-6 7-5 6-3, i když v druhé sadě čelila za stavu 4-5 při svém podání dvěma mečbolům.

Úspěšně do turnaje vstoupila i loňská finalistka Danka Koviničová. Jednadvacetiletá tenistka z Černé Hory porazila 6-4 6-3 domácí Ying-Ying Duan, ukončila sérii tří porážek a připsala si teprve druhou výhru z posledních deseti zápasů. Příští soupeřkou 63. hráčky světa bude buď třetí nasazená Ruska Jelena Vesninová, nebo americká kvalifikantka Shelby Rogersová.

S turnajem v Tianjinu se loučí první nasazená hráčka. Je jí Kazaška Julia Putincevová, která v roli nasazené šestky nestačila na domácí divokou kartu Yafan Wang 6-3 3-6 4-6. Yafan Wang si ve druhém kole zahraje s vítězkou čínského duelu mezi Xin-Yun Han a Yi-Fan Xu.

Nasazenou jedničkou a zároveň obhájkyní titulu je Polka Agnieszka Radwaňská. Čerstvá šampionka z Pekingu se v prvním kole utká s Němkou Tatianou Mariaovou, které v obou vzájemných duelech nedala šanci.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
pondělní výsledky (10. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hradecká (ČR) - Hlaváčková (ČR) 7-5 6-4
Kuzněcovová (2-Rus.) - Parmentierová (Fr.) 6-1 6-3
Koviničová (Č. Hora) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-4 6-3
Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) - Kingová (USA) 6-1 6-2
Vekičová (Chorv.) - Kai-Lin Zhang (Čína) 3-6 7-5 6-3
Yafan Wang (Čína) - Putincevová (6-Kaz.) 3-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
bIbec
ajaj, to bylo chyb v tomhle gemu.
Reagovat
bIbec
ale teď to pěkně napravila.
Reagovat
dadaft
vcelku příjemné vidět v prvním kole zaplněný kurt (i když samozřejmě menší než ve Wuhanu nebo Pekingu.

Katka Siniaková by měla vyhrát (doufám).

od čeho (i Gibbsová) mají hráčky na zádech ty velké hnědé fleky??
Reagovat
blixa
Tzv. baňkový doping ;-) :D
Reagovat
JStriegler
Jde o baňkování druh rehabilitace a masáže asi ji trápí záda
Reagovat
smazaný uživatel
uvolňuje to svaly po nějakém nervovém stažení.Chce to ale šikulku,krerý najde to správné místo. Přicucnuté baňky
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že to mají obě, asi se to v Asii aplikuje.
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam mnohem levnější a používanější.Já to tam okusil, ale příští měsíc jdu k p. Pytlovi v Praze(600,-kč),protože půl roku po houserovi bedra pořád bolí a marathon jsem ted nedal ani za 5 hodin. A to je výstraha ,že je třeba jednat
Reagovat
FulnekUltras
bederní páteř teď léčím ve velehorách desetikilovým báglem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hráďa byla favoritkou,ale tetokráte body asi potřebovala více Andrea,aby se na AO dostala alespoň do kvaldy.
Reagovat
rusedski
Vždyť Andy chce se singlem stejně končit...a aby se dostala na AO, tak by musela uhrát aspoň SF, což by přes Osaku/Švedovku/Kuznu šlo asi dost ztuha :))
Reagovat
smazaný uživatel
to by byla škoda.Na trávě pořád byla postrachem
Reagovat
rusedski
Tak ona letos i mimo trávu sehrála slušné zápasy, ale bohužel s tímhle rankingem nemá moc co hrát, protože v deblu většinou objíždí ty největší turnaje a tam se nevejde ani do kvaldy. A když by jela na ITFka, tak by zase utrpěl debl, takže zbývá fakt jen sem tam kvalda na nějakém malém INTu...
Reagovat
tommr
výsledek podle očekávání. Přál jsem to víc Andree, protože ta je na tom ted hodně špatně, ale Lucka je prostě pořád o něco lepší singlistka. V dalším kole nejspíš stejně vypadne i ona ...
Reagovat
Hector21
teoreticky a při troše štěstí, no snad to půjde Světlíku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist