Hradecká si v Praze zahraje hlavní soutěž. Allertová neuspěla

1. 5. 2017, 11:23
Aktuality 33
WTA PRAHA - Denisa Allertová si hlavní soutěž turnaje WTA v Praze nezahraje. Česká tenistka nestačila v závěrečném kole kvalifikace 0-6 3-6 na Monu Barthelovou z Německa. Lucie Hradecká naopak třetí zápas v řadě zvládla. Rodačka z Prahy v domácím prostředí přehrála 6-2 6-4 Anu Bogdanovou z Rumunska.
Lucie Hradecká

Denise Allertové se letos na ženském tenisovém okruhu nedaří. První vítězství si připsala až na v pořadí čtvrté akci v Petrohradu, kde v kvalifikaci jen tak tak udolala aktuálně hráčku čtvrté stovky Tenu Lukasovou. Trápení úvodních dvou měsíců definitivně přerušila triumfem na podniku ITF 60k v čínském Zhuhai.

Sebevědomí však čtyřiadvacetileté Češce titul příliš nedodal. Trápení na okruhu WTA pokračovalo v Monterrey a Bogotě. Ani na americké půdě na premiérové letošní vítězství v hlavní soutěži nedosáhla.

A nedočká se ho ani na doma v Praze, kde právě probíhá turnaj kategorie WTA International. Allertová zpočátku v kvalifikaci potvrzovala roli nasazené osmičky, když snadno přehrála Isabellu Šinikovovou i Annu Kalinskou.

V závěrečném kole kvalifikace v dnešním souboji po osmi letech narazila na členku první stovky žebříčku Monu Barthelovou, s níž v roce 2009 jen těsně prohrála na akci ITF v Přerově.

A Němka připravila porážku rodačce z Prahy na území České republiky i dnes. Druhé vzájemné měření sil ale bylo mnohem jednoznačnější.

Allertové se úvodní sada absolutně nepovedla. Přestože česká tenistka již během letošního ročníku odehrála v kvalifikaci dvě utkání, zdálo se, že je nervózní.

Aktuálně 107. hráčka světa kupila nevynucené chyby, její soupeřce se naopak povedlo se zbytečným chybám v nepříjemném větru vyvarovat. Osmé nasazené nepomohl ani příchod jejího trenéra Jana Příhody na kurt za stavu 0-5.

Ve druhém gamu sice ještě zvládla odvrátit tři brejkboly Němky, nicméně v dalším průběhu prvního setu nevyužila brejkbol ani tři gameboly a Barthelová jí tak uštědřila nepopulárního kanára.

"Na výsledkovou tabuli" se Allertová dostala až v osmé hře, kdy dokázala po dvou odvrácených brejkbolech poprvé v zápase udržet servis. Byl to ovšem jen záchvěv naděje.

Bývalá 23. tenistka světa Barthelová si i nadále střežila podání, Češce nenabídla jediný brejkbol a brejkem ze šestého gamu o osudu utkání definitivně rozhodla.

"Mona je skvělá hráčka. S větrem si poradila lépe. Byla na tom zřejmě lépe i psychicky. Nezačala jsem vůbec dobře. Druhý set jsem alespoň trochu zlomila a dostala se na 1-1. Dnes mi to nevyšlo, i když jsem se snažila, bohužel," řekla k duelu Allertová.

Jistotu účasti v hlavní soutěži má i Natalia Vichljancevová. Talentovaná Ruska smetla Marianu Duqueovou. Do hlavního losu se podívá i Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie.


Hradecká kvalifikaci zvládla
Lucie Hradecká si hlavní soutěž domácího turnaje v Praze zahraje. Česká tenistka si v závěrečném kole kvalifikace poradila s Anou Bogdanovou z Rumunska a letos podruhé prošla kvalifikací na okruhu WTA.

V rodné Praze absolvovala jednatřicetiletá Češka již osmou letošní kvalifikaci. Úspěšná byla jen jednou, když si zahrála hlavní soutěž na přelomu ledna a února na halovém podniku v Tchaj-peji.

Na Australian Open, v Dubaji, Indian Wells, Miami, Charlestonu a Stuttgartu skončila v kvalifikačních bojích. Už na minulé akci ve Stuttgartu měla k hlavní soutěži blízko, v závěrečném kole kvalifikace ale narazila na rozjetou Anett Kontaveitovou.

Domácí prostředí Hradecké evidentně svědčí. V Praze před dvěma lety postoupila z kvalifikace až do finále, loni skrečovala zápas druhého kola s pozdější šampionkou Lucií Šafářovou a ke slušnému výsledku na domácí půdě má našlápnuto i letos.

V tříkolové kvalifikaci vyřadila nasazenou jedničku Risu Ozakiovou, přehrála i krajanku Karolínu Beránkovou a v dnešním boji o pozici v hlavní soutěži ztratila pouze šest gamů s Anou Bogdanovou.

Až do stavu 2-2 byl průběh utkání velmi vyrovnaný. Česká tenistka ve čtvrté hře odvrátila brejkbol soupeřky a poté začala na kurtu dominovat. V dalších čtyřech gamech povolila Rumunce pouhé tři fiftýny a za necelou půl hodinu se ujala vedení.

Úvod druhé sady Češce utekl. Hradecká prohrála tři hry v řadě a poprvé musela dotahovat. A byla úspěšná. Z následujících sedmy gamů prohrála jeden jediný a došla si po 67 minutách pro třetí vítězství v řadě.

"Nebyl to jednoduchý zápas. Ještě teď se klepu, jak jsem byla nervózní," žertovala Hradecká. "V závěru prvního setu mi soupeřka pomohla nevynucenými chybami. Ve druhé sadě se mi povedl obrat, přestala jsem pak chybovat a nakonec vývoj otočila. Myslím si, že hraju dobře a na kurtu se cítím dobře," dodala.

V hlavní soutěži tak doplní Karolínu Plíškovou, Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Kristýnu Plíškovou, Markétu Vondroušovou a loňskou vítězku Lucii Šafářovou. V prvním kole vyzve Magdu Linetteovou z Polska. Ve druhém může být soupeřkou Barbory Strýcové.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
ČR, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (1. 5. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo kvalifikace •
Barthelová (3-Něm.) - Allertová (8-ČR) 6-0 6-3
Hradecká (ČR) - A. Bogdanová (Rum.) 6-2 6-4
Vichljancevová (2-Rus.) - Duqueová (7-Kol.) 6-2 6-1
Haddadová Maiaová (Braz.) - Vekičová (4-Chorv.) 4-6 6-4 6-3
Rozlosování kvalifikantek
Barthelová (Q-Něm.) - Shuai Zhang (6-Čína)
Hradecká (Q-ČR) - Linetteová (Pol.)
Vichljancevová (Q-Rus.) - Golubicová (Švýc.)
Haddadová Maiaová (Q-Braz.) - McHaleová (USA)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

33
Přidat komentář
Fandina
Markétka je holka učenlivá, jakoby neříká, zato trenér Denisky, Jan Příhoda ho v rozhovoru v ČT párkrát použil, jakoby to bylo nakažlivé, ale je to stejně jakoby hezké slovo :-)).
Reagovat
George_Renel
Když to vezmeme od Adama, tak jako první ho začala veřejně nadužívat Kristýna na FC. No a v malém kolektivu je to pak nakažlivé .-).
Reagovat
Fandina
:-)) jj, v rozhovorech z FC jakoby říkala i Denča. Nějak se tam jakoby nakazily :-)).
Reagovat
FulnekUltras
Já to furt řikám, že Maky to jednou dotáhne hooodně vysoko. Míněno zcela vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel jsem dobře, nebo fakt neřekla ani jednou "jakoby"? :D
Reagovat
blixa
No je to tak !!! A jen třikrát "jako" ! Že by mediální poradce ??!!!
Reagovat
Jabadu
Řekla ho jednou. Místo "jakoby" používala "jako". To není tak třeskuté. Myslím, že ji na to někdo upozornil.
:DDD
Reagovat
sprchon
Taky jsem na to čekal. :D Asi už si dává pozor. :)
Reagovat
George_Renel
Skvělá otočka a velká gratulace Markétě. Škoda sil ztracených v 1. setu.
A interview bez jakoby :-DDD.
Reagovat
dadaft
hej Markéta, to je jako co?
po vítězství si sbalím tašku a jdu pryč??????????

ne ne milá zlatá, je třeba si užívat výhry --- svíjím se, tancuju, líbám antuku, hážu divákům ručníky, směju se,,,,,,,,,,,,,, to je správný postup, věř mi.
Reagovat
blixa
To přijde, neboj. To není jen tak, i v tomhle jsou leta dřiny ! ;-)
Reagovat
sprchon
Přesně! :)
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
Jabadu
Tak tohle je velká otočka Markéty "jakoby" Vondroušové!
Reagovat
Empe
Teď při té výměně jsem měla husí kůži. Neskutečná, neuvěřitelná!
Reagovat
dadaft
u Denisy jsem viděl jen druhý set, asi naštěstí, ne že by to byla úplná katastrofa, ale není to tak dávno, kdy hrála Deni o dost líp.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tuhle sezónu jsem si představoval jinak, safra.

Maky jde do třetího setu.
žádný lehký zápas a poznává, co to je, když před plným hledištěm člověk netrefí nalité míče,,,,,,,,,,
Reagovat
George_Renel
Jakmile jsem přepnul z ČT sport na O2 Tenis, Maky obrátila.
Reagovat
baggik
Vondroušová - Withoeft naprosto fantastickej tenis.
Reagovat
Kozoroh
To je k neuvěření, jak Markéta posrala výborně rozehraný set.
Reagovat
kada.tom
hmm, 4-0 a nakonec set prohraný .. jo, hrát doma není tak lehký :-)
Reagovat
EllNino
tvl ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takových šancí, kur*adrát... :(
Reagovat
kada.tom
Brazilka tisíckrát sympatičtější :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro tebe skoro každá, Kadleci...
Reagovat
kada.tom
než Vekic? no ... skoro asi jo, hele
Reagovat
Serpens
Markéta zatím Árijku pěkně válcuje, jako nějaká veteránka, já se nestačím divit.
Reagovat
EllNino
....
Reagovat
vendulkabendulka
Její hra je ještě dost nekonzistentní, má takové mikrovýpadky, kdy hraje jak.. no jak mladá holka. Zbytek, ten celkový projev je naprosto neskutečný. Podle mě z ní bude hvězda Petřina formátu, možná i lepší.
Reagovat
EllNino
Denisa umí hrát daleko lépe než dneska hrála ... dneska to byla uplná katastrofa
Reagovat
tommr
dneska hrála svojí typickou letošní hru. Proti silnějším soupeřkám s tím nemá šanci ... :(
Reagovat
Mantra
stejný jak Smítková... prostě náhodně nahoru a pak už bohužel...
Reagovat
Mantra
zapomněl jsem dodat, že Vondroušová dnes podle mě také prohraje.
Reagovat
blixa
Vidíš jak kecáš ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist