Hradecká v Abú Zabí vyřadila nasazenou soupeřku a zahraje si o hlavní soutěž

5. 1. 2021, 09:42
Aktuality 12
WTA ABÚ ZABÍ - Lucie Hradecká si po téměř roce zahrála soutěžní zápas ve dvouhře a na novém turnaji WTA 500 v Abú Zabí zvládla první kolo kvalifikace. Pětatřicetiletá deblová specialistka po obratu přehrála nasazenou pětku Andreu Lazarovou ze Španělska a zítra zabojuje o svou první účast v hlavní soutěži na okruhu WTA od února 2019.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká se v posledních letech specializuje hlavně na čtyřhru, ve dvouhře jí totiž v žebříčku patří až 495. místo a dnes odehrála první soutěžní zápas v singlu od loňského února, kdy neúspěšně bojovala v kvalifikaci jiného turnaje WTA v Dauhá.

Na nové akci v Abú Zabí, kde netradičně odstartovala letošní sezona, však vstup do kvalifikačních bojů zvládla. Pětatřicetiletá česká veteránka přehrála 1-6 6-2 6-1 nasazenou pětku Andreu Lazarovou ze Španělska.

Hradecká se po celý zápas trápila na servisu. Zatímco v úvodním dějství se nedostala k jedinému brejkbolu, dvakrát přišla o podání a v úvodním gamu druhé sady musela likvidovat tři brejkboly, ve zbytku zápasu už svůj servis ztratila jen jednou, přestože čelila šesti brejkbolovým hrozbám, a slavila pět brejků.

Zítra čeká Hradeckou přímý souboj o hlavní soutěž. V něm se utká s Carol Zhaovou, s o deset let mladší Kanaďankou se střetne poprvé. Hlavní soutěž na hlavním okruhu si rodačka z Prahy naposledy zahrála předloni v únoru v Dubaji.

Včera byla spolu s kvalifikací rozlosována i hlavní soutěž, v níž se představí čtyři české zástupkyně. Třetí nasazená Karolína Plíšková do sezony vstoupí duelem proti Rumunce Soraně Cirsteaové, Markéta Vondroušová bude čelit Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, Karolínu Muchovou vyzve Danka Koviničová z Černé Hory a Barbora Krejčíková narazí na Američanku Jamie Loebovou.

Nejvýše nasazenou dvojicí čtyřhry jsou Krejčíková a světová deblová jednička Su-Wei Hsieh. Krejčíková normálně hraje s krajankou Kateřinou Siniakovou a Tchajwanka s Barborou Strýcovou, ale obě úvod sezony v Abú Zabí vynechávají. Vondroušová si zahraje čtyřhru v páru s Muchovou a Hradecká s Renatou Voráčovou.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
SAE, tv. povrch, 565.530 dolarů
úterní výsledky (5. 1. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Hradecká (ČR) - Lazarová (5-Šp.) 1-6 6-2 6-1
Stefaniniová (It.) - Lukasová (1-Chorv.) 4-6 6-4 6-2
Burrageová (3-Brit.) - N. Kičenoková (Ukr.) 6-2 6-3
Grammatikopoulouová (4-Řec.) - Stefaniová (Braz.) 6-4 1-6 6-1
Bondárová (6-Maď.) - Sizikovová (Rus.) 6-0 6-1
Papamichailová (7-Řec.) - Di Sarraová (It.) 2-6 7-5 6-1
B. Turatiová (It.) - Harrisonová (8-USA) 6-4 6-7(4) 6-1
Zhaoxuan Yang (Čína) - Danilinová (9-Kaz.) 3-6 7-6(4) 6-4
K. Bondarenková (10-Ukr.) - Udvardyová (Maď.) 6-7(5) 6-2 6-4
Hesseová (11-Fr.) - Burillová (Šp.) 6-3 6-3
Gasanovová (12-Rus.) - Olmosová (Mex.) 7-5 6-3
J. Pieriová (13-It.) - Piterová (Pol.) 6-4 6-0
Caregarová (14-It.) - Strachovová (Ukr.) 6-3 6-3
Fetecauová (15-Rum.) - Bhatiaová (Indie) 6-2 6-1
Zhaová (Kan.) - Björklundová (16-Švéd.) 6-0 2-6 6-2
Šibaharaová (Jap.) - Ninomijaová (Jap.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
EllNino
Fuj, to nebylo hezký ... vedla v TB 6:1, najednou to bylo 6:6, pak 7:6 zase nedopodávala, ale naštěstí to urvala na returnu na 9:7 smile

Tak ještě jeden set!
Reagovat
EllNino
Odhláška z AO
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že se po tý operaci nedá včas dohromady ...
Reagovat
EllNino
Nevíte někdo datum žebříčku, podle kterého se budou tenisté přihlašovat na OH?

Jsem zvědav, kde se budou některé naše holky v té době ocitat, zda to bude po RG nebo po Wimbledonu nebo tak :)

Hrozí čtrnáctidenní karantéra, ale v té době se moc nehrají důležité turnaje, takže si myslím, že ji i tenisté podstoupí ...

Nicméně to bude asi přetlak, Kája, Petra, Markéta, Muška, Bára S., Maruška, Katka, Krejča, Týna ...

Myslím, že to bude zajímavé, i podle toho, zda pojede Karolína či nikolu, Týnu bych rovnou škrtnul, uvidíme, kde se bude nacházet Bára, Markéta, Muška po odečtu bodů z úspěchů na GS (pokud se to tedy vůbec bude odečítat, vůbec nevím), kdo pojede na debla atd ... možná i proto se dalý dohromady třeba Muška s Markétou, Hráďa s Týnou Pl. na Austálii, stabilní pár Katka/Krejča a je tam samozřejmě Bára ...

Nezávidím tomu, kdo bude dělt nominaci :) To samé na Fed Cup, který bude pro některý stěžejní na nominaci na OH

Pevní nervy
Reagovat
milik254
Bývá to hned žebříček po RG, ale letos absolutně těžko říct, jak bude všechno fungovat a probíhat.
Reagovat
EllNino
takže jde hlavně o Markétu, Bara a Muška budou mít zřejmě body z Wimbledonu, ale Markéta může být poměrně nízko po RG - ale jak říkáš, uvidíme :)
Reagovat
tommr
je otázka jestli se OH a FC (ted už vlastně BJKC) budou letos vůbec hrát ...smile
Reagovat
Mr.Pink
Karolina se vyjadrila, ze se chce zucastnit OH
Reagovat
EllNino
Zatímco v úvodním dějství se nedostala k jedinému brejkbolu, dvakrát přišla o podání a v úvodním gamu druhé sady musela likvidovat tři brejkboly, ve zbytku zápasu už svůj servis ztratila jen jednou, přestože čelila šesti brejkbolovým hrozbám, a slavila pět brejků.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
to je jako, kdyz mi nekdo rika: myho brachy strejda mel kamos - po druhy osobe uz se ztratim... tohle je priserny souveti no...
Reagovat
dadaft
dobře ona
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist