Hradecká v Istanbulu po pomalém rozjezdu pokračuje

30. 7. 2009, 14:28
Aktuality 4
WTA ISTANBUL - Čest českých tenistek v posledních týdnech nepatrně zachraňuje Lucie Hradecká. Čtyřiadvacetiletá hráčka si letos počtvrté a celkově popáté zahraje ve čtvrtfinále. V Istanbulu dnes dokázala otočit duel s Němkou Julií Görgesovou a o své druhé semifinále si v pátek zahraje s Polkou Domachowskou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si před 14 dny zahrála čtvrtfinále v Praze, kde po boji vypadla s pozdější vítězkou Bammerovou. Minulý týden však nečekaně hladce prohrála v 1. kole s Llagosteraovou. Měla tak dostatek času, aby se připravila na turnaje hrané na betonu, na kterém si ještě žádnou výhru nepřipsala.

Povedlo se jí to až v Istanbulu, když otočila utkání s domácí Buyukakcayovou. Také ve druhém kole s Němkou Julií Görgesovou prohrála první set, když se nemohla spolehnout na pověstný servis. V dalším průběhu utkání už ale soupeřce nenabídla žádný brejkbol. Německou tenistku zlomila v devátém gamu druhé sady, kdy jí poprvé sebrala podání a nakonec vyhrála 2-6 6-4 6-1.

V boji o semifinále poprvé změří síly s polskou soupeřkou Martou Domachowskou, která je v žebříčku WTA o 75 příček níže než Hradecká. Polka včera vyřadila čtvrtou nasazenou Francouzku Rezaiovou, s níž Hradecká na jaře prohrála ve finále turnaje ve Štrasburku.

Hradecká už Domachowskou porazila dnes ve čtyřhře, když uspěla po boku krajanky Renaty Voráčové a společněš postoupily do semifinále.

Do výborné formy se dostala jednadvacetiletá Němka Andrea Petkovicová. Minulý týden se ztrátou jediného setu získala premiérový titul na turnaji Bad Gasteinu. V uplynulé kariéře přitom na okruhu WTA vyhrála jen čtyři zápasy.

Nyní zvládá skvěle i přechod na rychlý povrch: v úterý deklasovala Sandru Záhlavovou a dnes za pouhých 50 minut zametla s o dvanáct let starší Paraguaykou Rosanou De Los Riosovou. Zkušená Jihoameričanka hrála před týdnem v Portoroži čtvrtfinále po sedmi letech, v turecké metropoli ho však zopakovat nedokázala.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (30. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (8-ČR) - Görgesová (Něm.) 2-6 6-4 6-1
Medinaová(3-Šp.) - Ozgenová (Tur.) 2-6 6-2 6-0
Petkovicová (Něm.) - De Los Riosová (Par.) 6-1 6-0
U. Radwaňská (Pol.) - Dzehalevičová (Běl.) 7-5 1-6 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká/Voráčová (3-ČR) - Domachowská/Grandinová (Pol./JAR) 7-6(5) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Složitá matematika: O kolik zápasů víc vyhrála tento rok Lucie, než Nicole?.:-):-)
Jsi jediná, která drží nyní úroveň českého ženského tenisu. Kvitová z formy a Benešová měla v Praze štěstí na los.
Reagovat
smazaný uživatel
nerekl bych ze lucka je lepsi nez iveta
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite je vetsi bojovnice!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko výborně, dokázala si porazit nepříjemnou soupeřku jež si s ní předchozí dva zápasy prohrála (letos) alespoň někdo z českých tenistek může něco ukázat:) držím ti palce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist