Hradecká v Lucemburku vyřadila Hantuchovou

18. 10. 2011, 18:36
Aktuality 5
V kvalifikaci neuspěla a v hlavní soutěži vůbec neměla hrát, dnes se však Lucie Hradecká postarala o zatím největší překvapení turnaje v Lucemburku. Češka, která hraje díky odstoupení Němky Lisické, vyřadila turnajovou osmičku Danielu Hantuchovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká, která bude za dva týdny členkou českého týmu ve finále Fed Cupu v Moskvě, vypadla v pondělí v posledním kole kvalifikace, kterou na okruhu WTA nezvládla poprvé po předchozích sedmi úspěších. Po odhlášení nemocné Němky Sabine Lisické se však 51. hráčka světa dostala do hlavní soutěže a nabídnutou šanci využila.

Její úvodní soupeřkou byla Daniela Hantuchová, která Hradeckou porazila v Lucemburku před dvěma lety. I tentokrát začala Slovenka lépe: přestože Hradecké nesebrala podání, získala úvodní set díky lépe zvládnutému tie-breaku. Své servisy si obě hráčky držely i téměř celou druhou sadu. Prvního brejku se dočkala česká tenistka až těsně před další zkrácenou hrou a srovnala tak na 1:1 na sety.

Hantuchová si v utkání s Hradeckou připsala celkem 11 es, o čtyři více než česká hráčka, byla to ale Hradecká, komu se dařilo držet si vlastní podání. Ani ve třetím setu na něj Hantuchová recept nenašla; v rozhodujícím dějství Slovenka o vlastní servis sama dvakrát přišla a po téměř dvou a půl hodinách se s turnajem rozloučila porážkou 7-6 5-7 1-6.

Hradecká tak ukončila sérii 10 porážek v řadě na turnajích WTA. Naposledy vyhrála na konci května na French Open nad Lotyškou Sevastovovou, v Paříži si navíc připsala premiérový grandslamový titul ve čtyřhře. Ve dvouhře pak ale vypadla na devíti turnajích pokaždé v prvním kole. Nelichotivou bilanci proložila pouze dvěma postupy do čtvrtfinále turnajů ITF v Nottinghamu a Saint Malu.

O čtvrtfinále v Lucemburku se Hradecká utká se 104. hráčkou světa Alexandrou Cadantuovou z Rumunska, která o účast na turnaji rovněž bojovala v kvalifikaci.

Se soutěží se překvapivě rozloučila druhá nasazená Anastasia Pavljučenkovová, která dala tento týden přednost turnaji v Lucemburku před domácím podnikem v Moskvě. Ruská tenistka začala zápas s Rebeccou Marinovou dobře a první set vyhrála 6-1, další dvě sady ale patříly v poměru dvakrát 6-3 Kanaďance..

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Hantuchová (8-SR) 6:7 (3:7), 7:5, 6:1, Marinová (Kan.) - Pavljučenkovová (2-Rus.) 1:6, 6:3, 6:3, Görgesová (6-Něm.) - Baltachaová (Brit.) 7:5, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Knappová (It.) 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (7:3), Cadantuová (Rum.) - Jakimovová (Běl.) 6:1, 6:4, Briantiová (It.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:3, 1:6, 6:3, Keothavongová (Brit.) - Minellaová (Luc.) 6:3, 1:6, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Barthelová, Siegemundová (Něm.) 6:3, 6:4, Hradecká, Makarovová (2-ČR/Rus.) - Klemenschitsová, Maleková (Rak./Něm.) 6:1, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to šokujicí výsledek.
Reagovat
darek.vrana
Presne tak, a jeji aktualni vykonnost se behem jednoho dne zmenila z top 200 na top 15, ze?
Reagovat
smazaný uživatel
to ne. spíš Hantuchová klesla a to dost.
Reagovat
smazaný uživatel
sám uvidíš že ted Hradecká vypadne s kvalifikantkou.
Reagovat
Fandina
letos vyhrála turnaj na Štvanici a také Midland ITF. Také byla ve finále v Barcelona WTA a v semifinále v Memphisu a několika čtvrtfinále. Proč tak negativní bilance v článku nechápu .....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist