Hradecká ve čtvrtfinále neměla šanci. Končí i zraněná Lisická

5. 1. 2012, 07:32
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Lucie Hradecká v Aucklandu na výkon z 2. kola nenavázala. Česká tenistka dnes neměla zbraň na servis Číňanky Jie Zheng, které podlehla za rovnou hodinu snadno ve dvou setech. Kvůli zranění končí ve čtvrtfinále i nejvýše nasazená Němka Lisická. QPM
Lucie Hradecká

První turnaj od triumfu ve Fed Cupu, ke kterému v listopadovém finále v Rusku přispěla bodem v rozhodující čtyřhře, zakončila Lucie Hradecká ve čtvrtfinále. Do něj vstupovala povzbuzená skalpem nasazené dvojky Shuai Peng, dnes však na další Číňanku Jie Zheng recept nenašla.

Zatímco včera řádila na servisu (ve druhém setu s Shuai Peng neztratila po podání ani jeden fiftýn), dnes se nedokázala prosadit na returnu. Za celý zápas na něm uhrála pouhých deset míčků a nedostala se tak k jedinému brejkbolu. Za rovnou hodinu prohrála hladce 2-6 3-6.

"Z mé strany to byl úžasný zápas. Je nový rok, první turnaj a já jsem už v semifinále. Jsem vělmi šťastná," radovala se po zápase Jie Zheng. "V minulosti jsem už s Lucií hrála a tak jsem věděla, že hraje agresivně. Snažila jsem se ji hodně rozhýbat a to byl dobrý plán," dodala 48. hráčka světa, jež je jen o čtyři místa výš, než šestadvacetiletá Hradecká.

Česká tenistka se nyní přesune do Hobartu, kde ji čeká generálka na Australian Open.  V Aucklandu však ještě může uspět ve čtyřhře po boku Andrey Hlaváčkové, se kterou si v pátek zahrají o finále.

Jie Zheng se v semifinále střetne s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou. Třetí nasazená Ruska dnes porazila 6-4 6-3 Italku Saru Erraniovou, se kterou si poradila i v pátém vzájemném střetnutí.

Lisická je znovu zraněná
Sabine Liskcá se nechává ošetřovatTurnaj na Novém Zélandu opustila i nejvýše nasazená Sabine Lisická z Německa, která kvůli zranění břišních svalů vzdala za stavu 4-6 a 3-4 čtvrtfinále proti krajance Angelique Kerberové.

Světová patnáctka Lisická měla zdravotní problémy již během včerejšího třísetového duelu proti Barthelové, kdy ji braly křeče do lýtka a posléze nenastoupila k zápasu 2. kola čtyřhry. Dnes se ve druhém setu nechávala při výměně stran ošetřovat, po odehrání sedmého gamu se však rozhodla utkání vzdát.

Kariéru dvaadvacetileté Lisické tak přibrzďuje další zranění. V roce 2009 laborovala s ramenem, o rok později ji na téměř půl roku zastavilo léčení vyvrtnutého kotníku. Poslední turnaj loňské sezony na Bali nedohrála kvůli bolestem zad.

Kerberovou v boji o finále čeká zatím suverénní Flavia Pennettaová. Finalistka z roku 2010 dnes smetla poraženou finalistku z roku 2009 Jelenu Vesninovou. Čtvrtá nasazená Italka nedala o čtyři roky mladší Italce šanci a vyhrála hladce 6-2 6-1.

"Myslím, že to dnes bylo perfektní. Neudělala jsem moc chyb, dobře mi fungoval servis. Na tenhle zápas jsem opravdu hrdá. Hrála jsem s dobrou soupeřkou, ale já hrála opravdu velmi dobře," libovala si devětadvacetiletá Pennettaová.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (05. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Jie Zheng (Čína) - Hradecká (ČR) 6-2 6-3
Kerberová (Něm.) - Lisická (1-Něm.) 6-4 4-3 skreč L.
Kuzněcovová (3-Rus.) - Erraniová (It.) 6-4 6-3
Pennettaová (4-It.) - Vesninová (Rus.) 6-2 6-1

Samifinálové dvojice: Jie Zheng - Kuzněcovová, Kerberová - Pennettaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sabine :(( Hope you get well soon
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine se pořád drží smůla. :( Snad to nebude tak vážné a brzy se uzdraví.

Tady dávám něco veselejšího: http://www.youtube.com/watch?v=S-COdTXhCSQ
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist