Hrát s přísnými opatřeními a domácími fanoušky je teď náš nejlepší scénář, řekl ředitel Australian Open

6. 5. 2020, 18:56
Aktuality 10
Kvůli pandemii koronaviru se nemusí uskutečnit ani Australian Open v roce 2021, připustil šéf turnaje, ačkoli má grandslam v Melbourne před sebou ještě osm měsíců. Sezona je přerušena nejméně do léta, ale někteří hráči včetně Petry Kvitové vyjádřili obavy, že letos se už hrát nezačne.

Ředitel Australian Open Craig Tiley pracuje i s variantou, že ani v lednu ještě nemusí být celosvětová situace tenisu nakloněna.

"Máme čtyři scénáře. Ten nejhorší je, že v lednu 2021 Australian Open nebude. Nejlepší verzí nyní je, že se turnaj uskuteční, ale s přísnými hygienickými opatřeními a výhradně s domácími fanoušky," řekl dnes Tiley médiím.

Profesionální turnaje se nekonají od poloviny března a letošní Australian Open se stihl před pandemií nemoci covid-19 odehrát jako jediný grandslam. Antukové Roland Garros bylo přeloženo na podzim, Wimbledon zrušen bez náhrady. O osudu US Open se má rozhodnout nejpozději v červnu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
slacker
Tenis je stejne predvsim telvizni sport. proc nehrajou bez divaku v ochozech? Prijmy budou mit z TV prav
Reagovat
tommr
souhlasím. Na rozdíl od fotbalu nebo hokeje nebude mít při tenisu neúčast diváků téměř žádnej vliv na úroven hry. Drtivá většina fanoušků tenis sleduje jen na streamech nebo v televizi ...
Reagovat
Fandina
Nedávno tu někdo dával rozpočet Wimbledonu a z něj vyplynulo, že bez diváků by nebyl ziskový. Nebylo z toho ale moc jasné, jaké náklady by připadly na položku příjmu z diváků, možná by to bez nich také vyšlo. Ale s diváky je to tutovka.
Reagovat
FulnekUltras
když se uskrovní opravdu všichni, půjde vše
Reagovat
FulnekUltras
jsem teda trochu naivní ;-)
Reagovat
Krisboy
Jen s domácími fanoušky? Potom je dvakrát škoda, že pan Berdych už ukončil kariéru. Berdych Army mohla vyniknout ještě více, než v minulosti :)
Reagovat
EllNino
Berdych army už pak Tomáše od nějakého roku nepodporovala :) Říkal, že už je pak v hledišti nevidal ... ale kdo vi
Reagovat
Krisboy
Já vím, ale třeba by se s Tomášovým comebackem vrálili i oni :D
Reagovat
paddy
mezi řádky, fanoušci nebudou cestovat minimálně rok (nepočítám-li letošní RG, který se bude hrát i na ledě :)

naplní se celý stadion? nebo pohnou s cenou lístků? samozřejmě za propočtu maximalizace tržeb
Reagovat
Fandina
Fanoušci třeba budou cestovat. Záleží na té dané zemi, koho si tam pustí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist