Hrbatý se rozloučil s Aucklandem

13. 1. 2009, 13:58
Aktuality 2
Tvrdý návrat na zem prožil v Aucklandu Dominik Hrbatý. Slovenský tenista, který minulý týden spolu s Dominikou Cibulkovou získal pro svou zem Hopmanův pohár, se s novozélandským turnajem rozloučil už v prvním kole. Proti Němci Kohlschreiberovi v něm uhrál pouhé tři gamy.
Dominik Hrbatý

Philipp Kohlschreiber ztratil před rokem v Aucklandu jediný set a letos na Nový Zéland přiletěl jako obhájce titulu. Vykročil za ním rázně: přestože ho před zápasem trápilo rameno, s Dominikem Hrbatým nebyl na kurtu ani hodinu a zvítězil 6-1 6-2.

"Poslední dva dny jsem nehrál, ale rameno se zlepšovalo," řekl po utkání Kohlschreiber. "Čekal jsem těžký zápas, ale začal jsem hrát dobře. Už se těším na další zápas," dodal.

Do druhého kola se podle očekávání dostal také lotyšský tenista Ernests Gulbis. Dvacetiletý hráč byl po vyhrané úvodní sadě blízko postupu už ve druhém setu, ve kterém vzal Marcelu Granollersovi rychle podání. Španěl ale Gulbisovi oplatil stejnou mincí vítězstvím v tie-breaku si vynutil třetí sadu, která už ovšem byla v režii favorizovaného Lotyše.

"Ve druhém setu jsem trochu ztratil koncentraci," přiznal po utkání Gulbis. "Když jsem mu prolomil podání, cítil jsem se dobře a chtěl to rychle ukončit. Loni jsem prohrál pár těžkých zápasů, ve kterých jsem měl šanci zápas ukončit. Alespoň jsem se zkoncentroval ve třetím setu."

Stoprocentní úspěšnost mají v Aucklandu američtí tenisté, kteří se do hlavní soutěže probojovali z kvalifikace. K Samu Querreymu a Robbymu Gineprimu se v noci na dnešek přidali i John Isner a Bobby Reynolds.

Isner ve dvou setech vyřadil sedmého nasazeného Alberta Montaňese ze Španělska, kterému nasázel 12 es a dvakrát mu dokázal vzít podání. Americko-španělský souboj vyšel pro zámořského hráče také v případě utkání Reynolds - Oscar Hernandez.

Výsledky - Auckland (dotace 480.750 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (5-Něm.) - Hrbatý (SR) 6:1, 6:2, Isner (USA) - Montaňés (7-Šp.) 7:6 (7:4), 7:5, Gicquel (Fr.) - Calleri (Arg.) 3:6, 6:4, 6:4, Reynolds (USA) - Hernandez (Šp.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:2, Gulbis (Lot.) - Granollers (Šp.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Darcis (Belg.) 7:6 (7:5), 6:2, Muller (Luc.) - Serra (Fr.) 6:3, 6:4, Monaco (Arg.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Mertiňák (4-ČR/SR) - Parrott, Polášek (USA/SR) 6:4, 6:1.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenomže Quasimodo musel na dnešní kvaldu do Melbourne, takže nemohl na kurtu ani být déle. Rozhodně čekám, že kvalifikaci vyhraje a půjde do hlavní soutěže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist