Hrbatý v Perthu zaskočil Blakea, Slováci porazili USA

5. 1. 2009, 18:57
Aktuality 1
HOPMAN CUP - Slovenští tenisté se na Hopman Cupu postarali o první senzaci, když ve svém prvním utkání zaskočili obhájce titulu z USA. Po výhře Cibulkové nad Shaughnessyovou překvapil Dominik Hrbatý, který ve třech setech zdolal světovou desítku Jamese Blakea.
Dominik Hrbatý

Podle papírových předpokladů měla duel Slováků s obhájci titulu z USA rozhodnout závěrečná čtyřhra. Nejdříve splnila roli favoritky Dominika Cibulková, když po dobrém výkonu porazila hladce dvakrát 6-2 Meghann Shaughnessyovou. Devětadvacetiletá Američanka, která v předchozím roce nevyhrála na okruhu WTA ani jedinou dvouhru, v celku Spojených států nahradila nedlouho před turnajem zraněnou Serenu Williamsovou.

I mužský článek týmu doznal změny oproti loňsku. Mardyho Fishe nahradil desátý hráč světa James Blake, který USA pravidelně reprezentuje v Davis Cupu. Devětadvacetiletý rodák z newyorského Yonkersu však v proti Slovensku selhal. S aktuálně až 250. hráčem světa Dominikem Hrbatým prohrál po matném výkonu 3-6 6-4 6-7 a o vítězi střetnutí bylo rozhodnuto. Američané nedokázali získat ani čestný bod v závěrečné čtyřhře.

Slovenské duo se ve skupině A střetne ještě s Austrálií a s Německem. To dnes porazilo domácí tým 2:1 na zápasy. Duel rozhodla závěrečná smíšená čtyřhra, kterou německý pár Sabine Lisická, Nicolas Kiefer nad australskou dvojicí navrátilců Casey Dellacquaová, Lleyton Hewitt vyhrál 10-5 v supertie-breaku rozhodujícího setu.

Slovensko se v dvacetileté historii Hopmanova poháru zúčastnilo celkem sedmkrát a triumfu se dočkalo v letech 1998 a 2005. Poslední titul pamatuje Hrbatý, který hrál společně s Hantuchovou.

HOPMANŮV POHÁR (Austrálie, Perth) - pondělní výsledky:

Skupina A:
Slovensko - USA 3-0
Cibulková - Shaughnessyová 6-2 6-2
Hrbatý - Blake 6-3 4-6 7-6(1)
Cibulková/Hrbatý - Shaughnessyová/Blake 6-4 7-6(4)

Výsledek druhého dnešního utkání:
Německo - Austrálie 2-1
Lisická - Dellacquaová 4-6 6-2 7-5
Kiefer - Hewitt 7-6(6) 3-6 2-6
Lisická/Kiefer - Dellacquaová/Hewitt 6-7(2) 6-3 10-5
podrobnosti duelu Německo - Austrálie

souhrn výsledků

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Smysl to mělo se Serenou, tahle stará škeble tady prohraje všechno, do finále se nedostanou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist