Humbert vyhrál i své šesté finále. V Dubaji slaví už druhý letošní triumf a posun do TOP 15

2. 3., 18:12
Aktuality 11
ATP DUBAJ - Ugo Humbert (25) na turnaji ATP 500 v Dubaji získal druhý letošní a celkově 6. titul, přestože v jeho průběhu čelil mečbolům. Ve finále francouzský tenista stále nenašel přemožitele, Kazacha Alexandera Bublika (26) přehrál 6:4, 6:3 , navázal na předchozí cenné výhry včetně skalpu Daniila Medveděva a zajistil si posun na 14. místo světového žebříčku.
Profily hráčů
Ugo Humbert ve finále znovu nenašel přemožitele (© AFP)

Humbert – Bublik 6:4, 6:3

Ugo Humbert při svém debutu v Dubaji začal obratem proti krajanu Gaëlu Monfilsovi, kterému oplatil pět dní starou porážku, a po dvou skalpech bývalých členů elitní desítky a dvou výhrách nad současnými hráči TOP 10 postoupil do finále. Cestou vyřadil i Andyho Murrayho, po odvrácení tří mečbolů Huberta Hurkacze a v semifinále také obhájce titulu Daniila Medveděva.

V sobotním finálovém duelu se poprvé postavil proti Alexanderu Bublikovi a o rok staršího Kazacha dokázal bez ztráty podání porazit. V každé sadě odvrátil jeden brejkbol a po necelé hodině a půl zvítězil 6:4, 6:3.

"Proti němu (Bublikovi) není snadné hrát. Měl nějaké šance na brejk, ale zůstal jsem klidný a přesně jsem věděl, co musím udělat," komentoval Humbert, který nastřílel 27 winnerů a udělal 20 nevynucených chyb.

Pětadvacetiletý Francouz vyhrál i své šesté finále, z toho třetí během posledních čtyř měsíců, a podruhé získal trofej z podniku ATP 500. Předchozí triumfy slavil v Aucklandu 2020, Antverpách 2020, Halle 2021, Métách 2023 a před třemi týdny v Marseille.

Statistiky zápasu Ugo Humbert – Alexander BublikStatistiky zápasu Ugo Humbert – Alexander Bublik (@ Livesport)

"Během celého týdne jsem hrál na fantastické úrovni. Dnes to nebylo snadné, ale ve finále mám vážně dobrou bilanci. Mám kolem sebe opravdu dobrý tým," usmíval se spokojený Humbert, jenž se v Dubaji stal třetím francouzským šampionem po Jerome Golmardovi (1999) a Fabrici Santorovi (2002).

Ve světovém žebříčku Humbert pokračuje v cestě vzhůru, v pondělí se objeví již na 14. místě a o další čtyři pozice překoná své maximum. Posledním Francouzem v TOP 15 byl již v květnu 2021 Monfils.

Také Bublik hrál finále podruhé v sezoně. Na triumf z Montpellier, kde před měsícem jako první na okruhu ATP otočil cestou za titulem zápasy proti všem soupeřům z 0:1 na sety, sice nenavázal, ale ve světovém žebříčku se poprvé objeví v TOP 20. Finálovou bilanci má nyní 4:7, v Dubaji marně usiloval o první trofej z outdoorového betonu.

Oba finalisté se nyní vydají na dlouhou cestu do Kalifornie, kde je čeká první letošní turnaj série Masters 1000 v Indian Wells.

Výsledky turnaje ATP 500 v Dubaji


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Krisboy
Jinak Bublik není Kazach, ale Rus, reprezentující Kazachstán. Tedy Kazachstánec.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ta kočka nepřináší Humbertovi jen lásku v životě a štěstí ve hře:

https://www.atptour.com/en/news/humbert-feature-doha-2024-tuesday
Reagovat
Krisboy
Ale los měl zatraceně těžkej, titul naprosto zaslouženej!
Reagovat
Krisboy
Šestej titul? Kde to vzal? Zřejmě slušnej oddíl...
Reagovat
Patik
To by ma tiež zaujimalo.
Reagovat
Patik
Nuda..
Reagovat
Zirluck
To kto ako pri takejto fotke s trofejou vyplazi jazyk ??
Reagovat
Nola
a preco nie? niekto hryzie do trofeje, lebo ma pekne zuby, iny zase ukazuje velky jazyk
Reagovat
Pe3k
Ten jazyk má hrozný, bílý potah asi candidoza
Reagovat
Pizza1.3
Ten má ale dlouhý jazyk ????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Láska je mocná čarodějkasmile Výměna Stiflerky mu prospěla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist