Hurkacz si v Estorilu zahraje první antukové finále, Martínez vyřadil obhájce titulu Ruuda

7. 4., 00:04
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Druhý nasazený Hubert Hurkacz (27) v portugalském Estorilu zdolal ve svém prvním antukovém semifinále 6:3, 3:6, 6:3 Chilana Cristiana Garína (27) a postoupil do jubilejního 10. finále. O již 8. titul si polský tenista zahraje se Španělem Pedrem Martínezem (26), který vyřadil loňského šampiona Caspera Ruuda (25) a připsal si premiérový skalp hráče TOP 10.
Hubert Hurkacz si v Portugalsku zahraje jubilejní 10. finále (© Profimedia)

Hurkacz – Garín 6:3, 3:6, 6:3

Hubert Hurkacz už vyhrál sedm turnajů ATP včetně dvou akcí Masters 1000 a zahrál si semifinále Wimbledonu, na antuce ale žádné oslnivé úspěchy neslavil. Maximem byla dvě čtvrtfinále na předloňských Masters 1000 v Monte Carlu a Madridu a osmifinále na následném Roland Garros. Jinak na nejpomalejším povrchu nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě.

Počtvrté se mu to povedlo až nyní na menším podniku ATP 250 v Estorilu, kde 10. hráč světa potvrzuje roli papírového favorita. Po dvousetových výhrách nad Janem Choinským a Ruizem Pablem Lamasem zvládl i třísetový souboj s Nicolasem Garínem.

Sedmadvacetiletý Polák porazil chilského vrstevníka, který si proti sobě poštval fanoušky během pátečního čtvrtfinále proti domácímu Nunu Borgesovi, po setech 6:3, 3:6, 6:3 a oplatil mu šest let starou porážku z kvalifikace Wimbledonu.

"Cristian je těžký soupeř, jeho postavení v žebříčku klame. Děkuju fanouškům za podporu, moc si ji vážím a věřím, že jim předvedu dobrý tenis i v zítřejším finále," uvedl Hurkacz.

Hurkacz postoupil do svého celkově 10. finále na okruhu ATP a prvního na antuce. Na turnajích nižší kategorie si o titul zahrál jen na českém podniku ITF v roce 2016 a na domácím challengeru v Poznani.

O již 8. titul a vylepšení aktivní finálové bilance bude bojovat v neděli proti Pedru Martínezovi, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely. Jediný set s ním ztratil předloni na antuce v Monte Carlu.

Ruud – Martínez 4:6, 6:4, 4:6

Šestadvacetiletý Španěl Martínez v druhém semifinále udolal až po více než tříhodinovém boji 6:4, 4:6, 6:4 obhájce titulu Caspera Ruuda, pomstil se mu za porážku ve finále v Kitzbühelu 2021 a připsal si premiérový skalp hráče TOP 10. Dosud jediný triumf slavil v chilském Santiagu 2022.

"Porazit Caspera na antuce je cenné vítězství a dodá mi sebevědomí do zítřejšího finále. Nebudu favoritem, ale tahle role mi může svědčit. Jsem unavený, ale na zápas se moc těším," prohlásil Martínez.

Norský tenista Ruud v Estorilu neukončí přesně rok dlouhé čekání na 11. titul a potřetí v kariéře neobhájí triumf z předchozí sezony.

Výsledky turnaje ATP 250 v Estorilu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist