Indický deblista Bopanna se ve 43 letech stal nejstarším grandslamovým vítězem

27. 1., 14:42
Aktuality 4
Indický tenista Rohan Bopanna se na Australian Open ve 43 letech stal nejstarším grandslamovým vítězem v tzv. open éře. S domácím Matthewem Ebdenem (36) získali první společný titul na turnajích velké čtyřky. Druhý nasazený pár porazil ve finále v Melbourne italskou dvojici Simone Bolelli (38), Andrea Vavassori (28) 7:6, 7:5.
Bopanna s Ebdenem porazili ve finále italské duo Simone Bolelli, Andrea Vavassori. (@ Profimedia)

Bolelli/Vavassori – Bopanna/Ebden 6:7, 5:7

Rohan Bopanna, který bude od příštího týdne nejstarší světovou jedničkou v deblu, vybojoval v mužské čtyřhře první grandslamový titul. Dosud triumfoval jen v mixu na Roland Garros 2017. Matthew Ebden slavil triumf v mužském deblu už předloni ve Wimbledonu.

"Pro tohohle chlapa je věk jen číslo. Je mladý srdcem, je to šampion a válečník. Celý loňský rok tvrdě trénoval po mém boku," řekl v rozhovoru na kurtu Ebden na adresu Bopanny.

Indický tenista mu kompliment vrátil. "Nedosáhl bych toho, kdybych neměl vedle sebe tohohle fantastického australského parťáka," uvedl Bopanna.

Semifináloví přemožitelé Tomáše Macháče a Číňana Zhang Zhizhena ztratili na turnaji jen dva sety. Proti Simonu Bolellimu s Andreem Vavassorim zahráli 37 vítězných míčů a neztratili ani jednou servis. První set získali po tie-breaku, který vyhráli jasně 7:0. Druhou sadu a s ní i celý zápas vybojovali díky prolomenému podání soupeřů v jedenácté hře.

Výsledky mužské čtyřhry Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK, Jakub Hájek

Komentáře

4
Přidat komentář
Pergolek
Skvělý hráč. Ale ukazuje to, jaká je ve ctyrhrach konkurence.
Reagovat
Hector.Salamanca
Strašně mu to přeju, i to, že si moh dát vítěznou smeč na mečbol.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
com
je to borec na konec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist