Isner - Mahut? Vyhrát si zaslouží oba, říká Federer

24. 6. 2010, 11:23
Aktuality 9
Jeden z dvojice John Isner a Nicolas Mahut dnes odejde z dvorce ve Wimbledonu poražen, tedy pokud se některému z nich maratonský duel, který trvá už od úterka, podaří ukončit. Podle šestinásobného vítěze turnaje Rogera Federera budou ale vítězi oba protagonisté.
Rozhodnuto, zápas se znovu odkládá (© AELTC)

"Nemám slov," komentoval Federer vývoj utkání, které sledoval přikovaný k televizi jako všichni ostatní. "Tohle si nedokázal nikdo představit. Na jednu stranu bych chtěl být na kurtu a na druhou ne. Neumím si představit, jak se budou cítit po těle druhý den, za týden, za měsíc. Podávají ale heroický výkon a škoda, že není v tenise remíza a jeden musí prohrát. Ale já si myslím, že oba odejdou jako vítězové, protože to je úžasné."

S Federerem souhlasil i třetí nasazení Novak Djokovič. "Je to neuvěřitelné. Oba si zaslouží uznání a jsou vítězové," řekl Srb. "Možná se měli dohodnout a za stavu 50-50 hrát tie-break," dodal se smíchem.

Dále čtěte:

Jen pátý set zatím trvá sedm hodin a šest minut, k čemuž se dá najít mnoho přirovnání. Za tuto dobu třeba čtyřikrát oběhne planetu Zemi orbitální stanice. Loni Američanka Serena Williamsová potřebovala jen o hodinu víc, aby vyhrála všech sedm zápasů a získala titul.

Brit Andy Murray o utkání Isnera s Mahutem řekl, že to je ukázka, proč je tenis jedním z nejnáročnějších sportů. Jedna z divaček měla při utkání jiný problém. "Hrajte, já mám hlídání dětí zajištěné jen do šesti hodin večer," zvolala během zápasu z hlediště.

"Já bych nemohla chodit, nemohla se hýbat," divila se Serena Williamová a k tlačenici v hledišti dodala: "Tam se člověk nemůže hnout a nikam si dojít, protože hned přijde o místo."

Zápas se hraje na dvorci číslo osmnáct, který má kapacitu 720 diváků, ale v hledišti se jich tísnilo mnohem víc. "Centrkurt, centrkurt!" volali někteří, když byl zápas přerušen. Přáli si, aby byl duel přesunut, na centrálním dvorci je totiž osvětlení a zatahovací střecha, takže by tenisté nemuseli přerušovat... To ale pravidla neumožňují a dohrávat se budě opět na osmnáctce.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
jsou borci!! zaslouží si oba velký uznání! nesmazatelně se zapsali do tenisové historie, to je krásný!
Reagovat
Frantz
Vyhrat si zaslouzi oba,rika nekdo,kdo si zaslouzil v 1. kole prohrat!
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
smazaný uživatel
Však to taky Federer sám uznal. Falla si to z 90% prohrál sám. Ale zase, není se moc čemu divit, že se takový hráč z možné výhry nad Fedexem po.... . Škoda, že se podle pravidel musí zápas dohrát zase na 18., tohle by zasloužilo centrák:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohleto jsem v životě ještě neviděla, a určitě ani neuvidím. Za to, co tihleti kluci tam dokázali, by měli dostat cenu a navíc by měli oba postoupit dál. Mně osobně taky zajímá, jaká bude ta bezprostřední reakce po té, co jeden z borců vyjde ze zápasu vítězně...
Reagovat
weak
je to masakr, o tom není pochyb - myslím, že něco takového už se ani nikdy nebude opakovat...
nicméně jsem zvědav, jak na tom dnes oba budou - taky se může stát, že někdo z nich vůbec nenastoupí, oba zaservírovali cca. 500 krát a neumím si představit, co to udělá dnes s jejich rameny... bůh ví, jestli dnes oba byli schopní vylézt z postele...
McEnroe se včera vyjídřil, že za karieru hrál několik 5-seťáku a výsledkem 11:9 nebo 13:11 v pátém a druhý den strávil v posteli, protože se prostě ani nehnul... takže nevím, co doktoři a fyzioterapeuti do Nicolase a Johna napumpují, aby byli s to pokračovat...

mimochodem - pokud by se stalo, že někdo z nich vůbec nenastoupí, jsem zvědav, jak by sázkovky vyhodnotili vypsanou dohrávku.... jako skreč? easy money :-), jen mít včas informaci... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné je to, že na tom nebudou vůbec dobře, ale nastoupí.Ikdyby měl jeden z nich třeba nějaké větší problémy, tak by tam měl jít aspon na ty dva gamy.Takový zápas by si skreč nezasloužil, jsem zvědavý, jak se to bude dneska vyvýjet no.
Reagovat
carolyn
Jsou to borci, oba!
Reagovat
smazaný uživatel
také by měli dostat nějakou cenu za tento neskutečný výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist