Isner: Na tenis teď nechci ani myslet

1. 6. 2012, 11:37
Aktuality 51
Maratonské zápasy jako by byly Američanovi Johnu Isnerovi souzeny. Před dvěma lety ve Wimbledonu vyhrál nejdelší utkání tenisové historie, ve čtvrtek na Roland Garros odehrál pro změnu druhý nejdéle trvající duel na pařížském grandslamu. Po takovém zápasu se mi nebude dobře spát, řekl Isner po porážce.
Profily hráčů
Zklamaný John Isner gratuluje soupeři

Vítězství 6-7 6-4 6-4 3-6 a 18-16 v pět hodin a 41 minut trvajícím zápase však tentokrát slavil domácí Paul-Henri Mathieu, který nastoupil se zlomeným palcem. Ani ne před rokem se přitom Francouz musel podrobit operaci kolena, po níž hrozilo, že bude muset ukončit profesionální kariéru.

"Na konci jsem nevěřil, že jsem vyhrál. Hráli jsme přes pět hodin a myslel jsem, že nedohraju," citovala Mathieua agentura Reuters. "Čtyři dny před zápasem jsem si o lavičku zlomil palec. Teď mám zase z bot odřené prsty. Ale to už jsou jen takové bolístky, vím, že jsou i horší věci," uvedl třicetiletý Francouz, který po operaci kolena vynechal celý loňský rok. "Nějakou dobu jsem byl mimo, ale právě kvůli takovým zápasům jsem se vrátil," přidal.

V počtu odehraných gamů Isner s Mathieuem dokonce stanovili na Roland Garros nový rekord od zavedení tie-breaku v roce 1973: celkem jich odehráli 76. Absolutní maximum turnaje patří Australanovi Robertu Markovi a Antalu Jancsovi z Maďarska, kteří v roce 1957 odehráli 83 gamů. Nejdelší zápas podle času na French Open patří dvojici Francouzů Fabrici Santorovi a Arnaudu Clémentovi, kteří spolu v roce 2004 hráli šest hodin a 33 minut.

"Je to hnus, že jsem prohrál. Po takovém zápasu se mi nebude dobře spát," řekl Isner, který před dvěma lety ve Wimbledonu sehrál s dalším Francouzem Nicolasem Mahutem zápas trvající rekordních 11 hodin a pět minut. "Tentokrát se mi prostě vyhrát nepodařilo. Měl jsem pocit, že jsem se dostával do pozic, které pro mě nebyly ideální," dodal.

"V některých chvílích jsem při úderech také vůbec neriskoval, protože jsem na to prostě neměl dostatečné sebevědomí. Sice jsem dobře podával, ale to bylo asi tak všechno," dodal sedmadvacetiletý Američan, který si teď chce dát přestávku doma na Floridě. "Na tenis nějakou dobu nechci ani myslet," přidal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Britský komentátor Simon Reed si u mě dnes opět šplhnul, když pochválil tenisový outfit Sary Eraniový. Řekl doslova, že miluje tu jeho barvu. Stejný má i naše Petra:-)
Sara mě potěšila, protože jsem na ní sázel. Aga mě naopak zklamala, jelikož jsem ji měl v kombinaci se Sarou:-( Jsem na sebe naštvaný. Když ji Světlana dokázala porazit 5x, proč by to nemohla dokázat pošesté? Rozdíly v žebříčkovém postavení se na GS často smazávají. I v tomhle toto FO z řady nevybočuje. Kdo z favoritů je teď další na řadě? Už jsem si myslel, že to bude Tomáš. Naštěstí to dobře dopadlo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych pár snů na vypadnutí některých favoritů a favoritek měl, ale zůstane zatím pravděpodobně jen u snů.:)
Tak s tou sázkou ti úplně rozumím. Já jsem v Římě z úplně nepochopitelných důvodů vsadil na Agu proti Cetkovský. Nevím, proč jsem myslel, že vyhraje. Přitom to byl směšně malý kurz a všechny ostatní tipy mi vyšly. Tady jsem si to s Petrou vynahradil proti Halep.
Reagovat
Fandina
To je pech, ale Petra Cetkovská taky předtím Agu třikrát porazila z toho dvakrát vloni, teď už vlastně čtyřikrát výhra a nikdy prohra ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, věděl jsem, že jí právě předtím třikrát porazila a nevím, proč jsem si myslel, že to bude tentokrát jinak. Dobře mi tak, hlupákovi.:)
Reagovat
gigin
se připojím. Gratulka Tomíkovi, čekal jsem sice hladší průběh, ale tak, dobrý. Takže teď se rychle hodit zase do zbroje a vyhlížet Ninju - Samuraje !!! Idemoooooo !!! :-))))) Anička - out :-((((
Reagovat
Heather_Fedex
ale mart-ic jde dal ;)))
Reagovat
gigin
:-DD Martić, takže vlastně Martič !! :-)) Ještě by mohl Marin :-o
Reagovat
Heather_Fedex
wawrosove backhand je nejlepsi
Reagovat
Heather_Fedex
boze to je smula, stan nevyuzil ani 1 z 5 brejkbalu...skoda, jeho backhand fungoval naramne
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomášovi k vyhranému těžkému zápasu. Ale Anderson hrál skvěle, ty přestřelky byly super.
Reagovat
VlS
Myslím, že jeden z moc hezkejch zápasů letošního RG, vyrovnaní soupeři a bitva až do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky se mi to moc líbilo. Pořádná bitva a hezký tenis, žádné kupení velkého množství UE.
Reagovat
freeteepek
Mě se to nelíbilo. Koukal jsem v té době na ženský. A když jsem přepnul na chlapy, tak buď Anderson nebo Tomáš tam sázeli nechytatelný bomby na servisu. Asi jsem měl smůlu, ale žádný pěkný výměny jsem tam neviděl.
Nejlepší zápas byl Sara versus Anna. Tam bylo plno krásných výměn:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oba to jsou servismani a sázeli bomby, ale bylo tam i plno pěkných přestřelek a kluci se nebáli jít si pro winner, nebyla to žádná údržba. Mně se tenis založený na kvalitním servisu líbí, takže jsem byl spokojený.:)
Ana mě zklamala, myslel jsem, že si tu formu z prvního setu přenese i dál. Sara se sice hodně zlepšila, tlačila se do kurtu, skvělý pohyb, ale Ana je holt taková, že pak pod tlakem začne zbytečně kazit.
Mně se víc líbil zápas Světlany s Agou, ta jí pěkně vypráskala....
Reagovat
freeteepek
Se nedivím, že se Ti víc líbil zápas Agy se Světlanou. Se určitě víc podobal chlapskýmu tenisu. Stačilo se podívat na Světlanu v šortkách s tím jejím vylepaným účesem:-)
Aga byla tentokrát bezbranná. Světa na ní vyrukovala s moc tvrdou hrou. Na můj vkus to bylo dost jednostranné.
Reagovat
smazaný uživatel
Mužský a ženský tenis se nedá srovnávat. Osobně upřednostňuji útočný, nátlakový tenis, založený na kvalitním servisu. Na nějakou "údržbu" mě moc neužije.
A já hlavně rád sleduji tenis kvůli tenisu a ne kvůli tomu, jak kdo vypadá.:)
Když však hraje hráčka dobrý tenis a je k tomu ještě pohledná, tak to beru jako takovou přidanou hodnotu.:)
Jako třeba Ana, ta se mi líbí a i její styl hry. Docela jí fandím. Ale většinou tak nevydrží hrát celý zápas a hlavně v psychicky náročných momentech začne vyrábět chyby. Jako třeba když hrála s Sharapovou v Římě. Herně měla rozhodně na to, aby ji porazila, ale v klíčových momentech selhala.
Reagovat
smazaný uživatel
mam radost, ze se Berda nasel a drzel i v tech prestrelkach, hezky zaver... :-)
Reagovat
VlS
A je to tam, moc pěkně tome. Škoda Kevina, rád bych ho viděl dál (kdyby nehrál proti Tomovi), jeho servis je úžasnej.
Reagovat
Fandina
Tome ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam! Hodně vydřený, ale Anderson hrál fakt výborně, hodně mě překvapil. Doufam, že to zranění nebude vážný a bude ready na další zápas.
Reagovat
Heather_Fedex
radost berdi je k nezaplaceni ;))
Reagovat
Pe3k
Gratulace Tomovi. Těžký zápas, ale ukázal své zkušenosti a psychickou odolnost.
Reagovat
baggik
Tome pojď!
Reagovat
Heather_Fedex
tak uz je to jednoznacne, ted je tomas jasne lepsi v zakladnich uderech. kevin si pomaha pouze primym bodem ze servisu
Reagovat
smazaný uživatel
potvrzeno ale musim říct že oba dva hrají perfektně i když tom začal hrát ještě líp až na konci čtvrtého setu
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Tomáš. Teď ten brejk potvrdit a dotáhnout to.....Věřím, že už si ten zápas nenechá ujít.;)
Reagovat
Heather_Fedex
neskutecne bomby od obou. anderson temer neprustrelny na servisu. a dalsi dvojice cilic- del potro. samy bombery, pro rogera rozhodne zadna prochazka ruzovym sadem
Reagovat
Heather_Fedex
to neni uplne nerealne, mchale by na mohla zatopit a cibule ma na antuce proti aze sanci, muze se porazit jenom sama, stejne jako v iw
Reagovat
Heather_Fedex
mela byt reakce na vlse ;)
Reagovat
VlS
Není to nemožné, uvidíme.
Reagovat
VlS
se tlačí na hranici desítky, ale do desítky by musela porazit Viku a Li by musela padnout.
Reagovat
VlS
2:2, tak pojď, pojď , pojď, fandíme s Fandinou
Reagovat
VlS
mi připadala, že servíruje hůř a hůř a prohrála naprosto zaslouženě. Světlana hrála jak za mlada, krásný údery.
Reagovat
smazaný uživatel
Úprimne, po výsledkoch z Davis Cupu som dúfal v lepšiu antukovú sezónu. Za tieto mesiace mohol mať John len plusové body...No premárnil svoje príležitosti. Monte Carlo vynechal, v Madride a Ríme skoro vypadol a v Paríži tiež nič moc..Ešte bude pre neho dôležitý Wimbledon, tam by si mohol polepšiť..Pretože v lete má toho dosť obhajovať, vyhral tuším dve 250ky, má na konte nejaké finále a potom to už bude iba horšie..SF Us Open, Masters v Paríži a podobne..Bude mať ešte problém uhájiť prvú desiatku..Osobne by som ho chcel aj na záverečnom Masters v Londýne, no neviem, či to nie je útopia..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Světlan dobře ty.... a ten účes taky na jedničku !! :)
Reagovat
Bob
Co to predvadi Berdych? Naopak velkou radost mi dela Svetlana, vypada to, ze vyprovodi Agu z kurtu velkym vypraskem.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hraje dobře, ale Anderson je jak stroj, prakticky nechybuje a podání je drtící od začátku zápasu.
Reagovat
Fandina
Anderson dva sety lepší škoda tajbrejku ... ještě je čas Tome můžeš otočit ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
srovnáno 2:2 Tome dobře a do pátého taky ... dej to
Reagovat
baggik
Dneska zatim zajímavé zápasy - Erraniová poté co se rozběhala vrátila Ivanovičový všechno a ještě dokázala hrát i celkem agresivně, no a Anna bez chyb hrát prostě neumí. A teď moc hezky Světlana drtí Radwaňskou, ke kanáru nebylo daleko. :-D Ještě mě potěšily holky Chanový postupem, Y.A je moje oblíbenkyně. A naše holky Klára s Renatou dokázali ve dvou setech vyřadit Dulkovou se Suarezovou, to je příjemný překvapení. Naopak Tomáš Berdych má velké problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Grazie mille!:)
Reagovat
Heather_Fedex
a ja jsem radci chtela anicku :((
Reagovat
smazaný uživatel
no way, kdyz jde o penize sympatie jdou stranou, anebo to tvrzeni otocit uplne naopak a napsat.. prave kdyz jde o penize, tak se ty sympatie vytvori:D

Ted u obeda potlacim Svetlanu, coz by byla jako dalsi souperka pro Saru rozhodne schudnejsi varianta
Reagovat
Madrileno
souhlas se Svetlanovu, ale Errani neeeeeee :-( Jeji behava defenziva je desne nudna
Reagovat
baggik
Errani je taková mladší Schiavone, :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak potom te chapu ;))
Reagovat
VlS
Tak Monty chtěl taky určo Aničku, ty jsi chtěla Aničku, já jsem taky chtěl Aničku a Sára nám zkazila radost. Ale její pohyb po kurtu je neskutečnej, myslím, že ještě nemusí končit a uvidíme, jak to bude se Světlanou. Dávám dost šancí Sáře, hlavně jestli Světlaně půjde servis hůř než dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Any je škoda, ale Sara proti ní našla dobrou strategii, dokázala toho vrátit opravdu hodně. Jsem zvědavý, jestli měla Světlana dnes pouze jeden ze světlých dnů nebo zda formu podrží. Dneska hrála vážně skvěle a Agu pořádně školila, ta se nezmohla téměř na nic......
Reagovat
smazaný uživatel
Klasická Izzyho sebereflexe :)))
Reagovat
Heather_Fedex
skvely klucin!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist