Isner se odhlásil z French Open. O grandslam přijde po sérii 24 startů

18. 5. 2019, 10:42
Aktuality 4
John Isner se kvůli zranění odhlásil z nadcházejícího French Open a jeho série nepřetržité účasti na grandslamových turnajích se tak zastaví na 24 startech. Čtyřiatřicetiletý Američan včera na sociálních sítích oznámil, že ho do Paříže nepustí problémy s levou nohou.
Profily hráčů
John Isner (© AFP)

"Bohužel jsem se musel odhlásit z Roland Garros. Chodidlo ještě nemám zcela vyléčené a není možné, abych byl do Paříže připravený. Nebýt součástí grandslamu pro mě není obvyklé, protože jsem mě to štěstí být celou kariéru zdravý. Doufám, že se uvidíme ve Wimbledonu," napsal Isner svým fanouškům.

Jedenáctý hráč světového žebříčku si zranil nohu na konci března v Miami ve finálovém duelu s Rogerem Federerem. Podle prvních prognóz se mělo jednat o únavovou zlomeninu v chodidle se čtyř až šestitýdenním klidem, nyní dvoumetrový Američan nehraje už měsíc a půl.

Na turnajích velké čtyřky, na kterých je jeho maximem loňská semifinálová účast ve Wimbledonu, bude čtyřiatřicetiletý Isner chybět poprvé od Australian Open 2013.

Na Roland Garros prošel třikrát do osmifinále, naposledy vloni, a je jedním ze dvou tenistů, kteří na pařížské antuce dostali jedenáctinásobného šampiona Rafaela Nadala do pěti setů.

Do grandslamové historie se Isner zapsal i jako vítěz nejdelšího zápasu v tenisových dějinách. Jeho wimbledonský duel prvního kola s Nicolasem Mahutem se v roce 2010 protáhl na více než jedenáct hodin, rozložených do tří hracích dnů. Isner nakonec zvítězil 70-68 v pátém setu.

Nyní doufá, že se stihne oblíbenou část sezony na turnajích na trávě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
turista
Taky držím pěsti ať se Big John brzy na okruh vrátí.
Reagovat
Krisboy
Škoda. Ale na antuce by toho stejně asi moc neuhrál, tak hlavně ať se dá dokupy na Wimbledon!
Reagovat
EllNino
na antuce právě hraje velice rád, má čas na údery
Reagovat
sojka1
a je to tady. John od brezna (posledniho) nikde nehral, vicemene jasne, ale na GS se kazdy snazi nejak zvetit a zkusi vsechno, takze jsem presto doufala. Drzim peste na ten pazit, Johne! Come on!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist