Isner už počtvrté ovládl domácí turnaj na trávě v Newportu

21. 7. 2019, 21:32
Aktuality 66
ATP NEWPORT - John Isner ve finále turnaje ATP na trávě v Newportu porazil ve dvou setech Kazacha Alexandera Bublika a stal se již čtyřnásobným šampionem. Celkově si čtyřiatřicetiletý Američan připsal 15. titul, z toho třináctý na domácí půdě.
Profily hráčů
John Isner

John Isner si na konci března během finále turnaje Masters v Miami způsobil únavovou zlomeninu v nártu a čtvrt roku nehrál. Na kurty se vrátil teprve na začátku července a ve Wimbledonu vypadl ve druhém kole po pětisetovém duelu s Kukuškinem.

Na druhé akci po dlouhé pauze už ale Isner nenašel přemožitele, když z pozice favorita ovládl oblíbený domácí turnaj v Newportu. Snadné to ale neměl, neboť s prvními třemi soupeři Kamilem Majchrzakem, Matthewem Ebdenem a Ugem Humbertem si poradil pokaždé až po třísetovém boji.

Dvousetové vítězství 34letý Američan zaznamenal až v dnešním finále proti o dvanáct let mladšímu Kazachovi Alexanderu Bublikovi, který hrál finále na okruhu ATP poprvé v kariéře. Isner sice v prvním setu ztratil za stavu 5-5 podání, ale okamžitě se mu povedl rebrejk, využil 3 ze 3 brejkbolů a zvítězil 7-6 6-3.

15 triumfů Johna Isnera:
2019 Newport (USA) tráva
2018 Atlanta (USA) hard
2018 Miami (USA) hard
2017 Atlanta (USA) hard
2017 Newport (USA) tráva
2015 Atlanta (USA) hard
2014 Atlanta (USA) hard
2014 Auckland (N. Zéland) hard
2013 Atlanta (USA) hard
2013 Houston (USA) antuka
2012 Winston-Salem (USA) hard
2012 Newport (USA) tráva
2011 Winston-Salem (USA) hard
2011 Newport (USA) tráva
2010 Auckland (N. Zéland) hard

"Je skvělé, že noha tady vydržela takovou zátěž. V posledních měsících jsem hodně rehabilitoval a věnoval se rodině, ale tenis mi chyběl a jsem šťastný, že jsem zpátky ve formě," radoval se Isner.

V Newportu Isner navázal na své triumfy z let 2011, 2012 a 2017. V celkově 28. finále získal 15. titul, které slavil na pouze šesti různých turnajích a jen dvakrát se z vítězství radoval mimo domácí prostředí.

"Někoho domácí publikum svazuje, někdo z něj čerpá energii. Já jsem ten druhý případ," usmál se více než dvoumetrový Isner, kterého v Newportu podporovala manželka i dcera. "Doufám, že za rok se tu zase uvidíme."

Bublik se v Newportu dostal poprvé na okruhu ATP dál než do čtvrtfinále a po čtyřech třísetových výhrách hrál dokonce finále. Na první titul si ale musí ještě počkat, ve sbírce tak má stále 'jen' deset trofejí z challengerů, z toho tři z této sezony.

Oba finalisté na sebe mohou narazit znovu příští týden na prvním přípravném turnaji před US Open na tvrdém povrchu v Atlantě. Pokud Bublik v prvním kole porazí Američana Reilyho Opelku, dočká se po pár dnech odvety proti pětinásobnému šampionovi Isnerovi, který z devíti startů chyběl pouze jednou ve finále.

 

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 652.245 dolarů
nedělní výsledky (21. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Isner (1-USA) - Bublik (7-Kaz.) 7-6(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
Fandina
je zřejmě konzervativec, že opakovaně vyhrává na těch samých turnajích a také asi v uvozovkách vlastenec, když se mu hlavně daří na domácích turnajích. Je to zajímavá statistika, jsou to zajímavé údaje. V každém případě gratulka Johnovi k dalšímu opakovanému a domácímu titulu.
Reagovat
SwissMaestro
Tím srovnáním s Berdychem jsem však určitě nechtěl snižovat úspěchy Johna.

Vyhrál 15 turnajů, na každém GS udělal minimálně OF a ve W dokonce ono slavné SF + 2 x ČF na US Open. K tomu se do historie zapsal dalším dlouhým zápasem ve W s Mahutem. Skvěle zahrál v pařížské hale Bercy kde v roce 2016 prohrál až s Andym M., který měl životní formu. Udělal i SF na antuce v Římě (2017), nemluvě o dalších fin. zápasech v Miami, IW či Cinci. kde prohral dvakrát s Fedexem a jednou s Nadalem. Nikdy nezapomenu na jeho zápas prvního/druhého (?) kola na RG v roce 2011 kde málem vyřadil Nadala. Byl 8. hráčem světa, vyhrál HC, loni i Masters v IW ve čtyřhře a dovede porazit Djokoviče či Federera. Neuvěřitelné co tento kolos dokázal. Těším se na další zážitky, mám jej spolu s Fedexem opravdu moc v oblibě.

P.S. - Přes všechny tyto úspěchy mi v hlavě stejně nejvíc zůstávají jeho epické zápasy s NAdalem/Federerem na LAver Cupu. Tam ze sebe vždy vymáčkl maximum a hrál parádně.
Bylo by pěkné kdyby tuto trofej letos získal.
Reagovat
SwissMaestro
V samotném rozohnění jsem zapomněl dodat, že se dokázal prorvat i na TM a je reálné, že do 2 let dosáhne na metu 500 výher na okruhu.
Reagovat
EllNino
a má Masters titul i ze singla :)
Reagovat
SwissMaestro
Nechápu jak jsem toto mohl ve svém výčtu opomenout :D Díky!
Reagovat
Krisboy
Nejlepší byl opravdu na Laver Cupu. Zápas s Nadalem byl asi nejlepší, co jsem od něj viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně si prober ty TOP sezóny Berdycha. On hrál v 90% sezón jenom Masters, GS a TM. Maximálně si střihnul Dubai, Rotterdam, Queens.

Ve většině případů čelil BIG4. Teda téměř vždy a ty tituly, které má posbíral bez nich.
Reagovat
ttopi
Asi tak. Je třeba hledět na to kdo jakých turnajů se účastní. Vlastně moc nechápu, jak tu někdo může tyhle 2 srovnávat. Berdychova kariera jasně lepší, o parník.
Reagovat
smazaný uživatel
Si vezmi například jeho slušnou sezónu 2012

AO QF - Nadal
Vyhrál Montpellier
Rotterdam SF - Del Potro
Dubaj QF - Murray
IW - Almagro - ulet ok
MC SF- Djokovic
Madrid F - Federer
Řím QF - Nadal
FO OF - Del Potro
Wimbledon 1R - Gulbis
Cincinnati/Toronto - Gasquet/Raonic
USO SF - Murray ( to vyřadil RF)
Tokio QF - Nishikori
Šanghaj SF - Djokovič
TM - ve skupině prohra Djokovič,Murray

Jestli měl někdo v životě pech na éru, tak to byl Berdych.
Reagovat
ttopi
Taky se o něm často mluví jako o nejlepším z těch, kteří jsou bez GS titulu.
Reagovat
Marduch
vybral sis správně 2012:D, jenže hned následující sezona prohry 2 x Wawrinka, Gasquet, deBakker, Fognini, Cilic, Raonic, Pospisil, Tsonga, Monfils, Ferrer, Robredo, Bautista, Almagro.. poměr 15:8 pro ne-Big 4.
Reagovat
EllNino
Jojo, nebylo to vzdy tak růžové ... měl i propady
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem střelil podle zápasové bilance. TOP pech měl Berďa vždy na AO, tady to je třeba od r. 2007

AO: Davyděnko, Federer, Federer, Korolev, Djokovič, Nadal, Djokovič, Wawrinka, Murray, Federer, Federer

To je k nasrání, Rogerovu fotku asi doma úplně nemá. :D
Reagovat
Marduch
Ale dělal si to sám:) Zkraje kariéry párkrát Federera nachytal na švestkách, hlavně na OH a od tý doby si na něj dával Roger set sakra mentskej pozor. A Rafu neměl tehdá nas*at, to byla od Toma začátečnická chyba..
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně moc. Já z těch zápasů měl nervy...

Mám pořad před očima zápasy s BIG3, to je jako přes kopírák. BB ve hře, super FH, soupeř pod tlakem, stačilo míč dohrát z MID lajny - jeb ho, metr aut.

A takhle to bylo celou kariéru.
Reagovat
Marduch
Reagovat
SwissMaestro
Tak Austrálie tvl....tam měl kliku i letos :D :D
Reagovat
SwissMaestro
Jen aby bylo jasno. O tomto vím - proto jsem se i Berdycha zastával :) Je jasně ten lepší z této dvojice:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Isner nehrál nikdy čtvrtfinále ani v Austrálii ani v Paříži :)
Reagovat
EllNino
Píše minimálně OF
Reagovat
Herbert_Hoover
Ajo špatně jsem přečetl :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
jacksomm
Ja jsem ho dlouho nejak nemusel, pripadal mi jako nafoukany dvoumetrovy namachrovanec made in USA, ale v posledni dobe jsem mu prisel na chut. Nevim cim to je. Asi starnu.. :) A on taky. Takze, Honziku, good Luck a gratulace !
Reagovat
EllNino
1111 to zvládl, i když to během turnaje hodně dřelo ... hlavně s Ebdenem jsem měl pocit, že to nedá :).... a s Humbertem to bylo taky o pár míčích :)

Další titul, uvidíme, jak se mu letos povedou americké turnaje :)
Reagovat
ttopi
To se to hrajou turnaje na trávě týden po wimbledonu, kde ti nejlepší nikdy nestartují :D
Reagovat
EllNino
nikdo jim nebránil se tam přiihlásit :) tyhle kecy miluju :)
Reagovat
ttopi
Jen konstatuji fakta :-)
Reagovat
EllNino
jistě, já taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá toto údajné lomidrevo uz tých titulov nejako vela?...

S 15, uz atakuje hrácov ako Berdych, ci Tsonga a je s prehladom pred Monfilsom, Gasqueto , ci Simonom, ktorých tenisový um si nedovolí nikto spochybnovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len dodám, ze oproti spomínaným pánom hrá v Johnov prospech aj dlhovekost..

34 na krku, a pohodlný flek v top20 minimálne do Miami..Snad cosi uhrá teraz v Amerike a bude mat svaty pokoj s obhajobami..

John je zábavný hrác a na okruhu takých treba :)
Reagovat
horska.kraslice
On se totiž John vypracoval z prvoplánového servismana na kvalitního tenistu. Klobouk dolů při jeho výšce. Ode mě gratulace k titulu na oblíbeném turnaji. :-)
Reagovat
turista
Plně souhlasím.
Reagovat
SwissMaestro
Tak Tomáš má "jen" 13 titulů, ne? Ale tak měl by více kdyby měla Praha ATP turnaj...Isner vyhrál všechno v USA....a říkám to jako jeho velkej fanoušek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, John má 250ky najma..

Ale tak Berdych nemá zrovna uspechy z 1000ky a GS, ze by mal v rukách nejaký solídny argument..

Pri hráčoch druhej vlny kazdy turnajový triumf zaváži.
Reagovat
SwissMaestro
No nebudeme tu tvrdit, že Isnera lze srovnávat s Berdychem co se týče GS úspěchů, že ne? A nejen to :D Isner dokázal velké věci, ale s Berdychem se pořád nemůže rovnat. Berdych byl 4. hráčem světa, na každém GS minimálně SF, 6 x na TM + SF jednou, finále GS, nespočet Masters fin. účastí, na GS porazil všechny hráče BIG FOUR, 2 x DC, 639. výher na okruhu ATP....
Reagovat
smazaný uživatel
Nemoze, ale napriek tomu bude jeho meno vyrité na 15 pohároch :)

A to je mozno viac ako to, ze Isner uhral na GS parkrat QF a Berdych párkrat SF.. Pavúka historia skumat nebude.
Reagovat
paddy
Pokud jde o kvalitu, tak se spíše jednalo o slabě obsazené turnaje. Např. v Atlantě byl často no 1 seeded, takže s vítězstvím se dalo počítat. Nechci ho ale snižovat.
Často se zde argumentovalo, že servismani jsou na trávě dobří. Částečně. Kromě SF se ve Wimbledonu dostal max do 3k. Karlovič v bledě modrém.
Reagovat
smazaný uživatel
Okrem semifinále :)

To je dobré..

To je ako dodat, ze okrem BIG 4, vlastne Berdych na GS nikoho dobrého neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych skončil pod vrcholem téměř vždy. Měl smůlu na éru, ve které se narodil (není sám).

Kdyby měl teďka 20 let, tak nemá příští dekádu konkurenci a mohl by být klidně n.1. On většinou došel tam, kde má a pak ho smazal Djokovič, Federer, nebo Nadal. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze no.1 by rozhodne nebol automaticky..

Zverev vyhral TM a zopár tisicok aj v tejto konkurencii a ma len lahko nad 20..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale Zverev hraje měsíc v roce, na GS končí v prvním, max druhém kole, je nestabilní a v TOP5 je jenom díky 1500 bodům z TM. Ty jeho výsledky jsou těžká bída.
Reagovat
SwissMaestro
Nejvíce o tomto vypovídá první polovina sezony 2015 kdy mel neuveritelnou formu - porazky Ferrer, Murray, Wawrinka, Djokovic, Federer, Murray, Djokovic, Nadal, Federer - od Dauha po Řím
Reagovat
Marduch
Jemně řečeno odvážná fabulace:) Zmínka v Agassiho knize o mladém Berdychovi ale rověnž o něčem vypovídá..
Reagovat
paddy
Isner má pak už jen 2x QF na US Open
Berdych má SF na každém GS
H2H 2:7
Hodně malých titulů a na velkých neviditelný

Rozdíly směrem ke špičce žebříčku rostou exponenciálně
Reagovat
Herbert_Hoover
Gasquet a Monf jsou těžcí under-achieveři :) Naopak Izzy podle mě vytěžil naprosté maximum ze svých předpokladů..pokud se nikdo nebude ptát na turnajového pavouka, pak tu máme vyšší maximální ranking a počet týdnů v top 10, počet porážek big 4.. :) Každopádně ono SF ve Wimblu je v Izzyho případě fakt spíše zázračné, jakkoliv jeho herní styl sedí spíše na pomalejší povrchy..tj. potřebuje v mezihře čas na přípravu úderů a vyšší odskok míče..
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nepopiera, ze Berdych je lepsí hrác..

Len chcem poukázat na to, co si sám naznačil. O vyuziti, naplneni potenciálu...

15 titulov je skvelou vizitkou, co by za to práve ten pán Berdych, alebo este lepsie Monfils dal.
Reagovat
EllNino
Berďa bohužel často objížděl turnaje, kde hráli top hráči, kdyby prostě párkrát zvolil jiný turnaj na úkor většího, měl by titulů třeba 20 ...ale to jsou kdyby

ale on celkově moc nebyl finalový hráč, takže těch 13 titulů je ještě celkem dost, finálových účastí má poměrně hodně, ale titulů už moc ne :)

Celkově určitě komplexnější hráč než Izzy :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavně Forehand začal příspěvek tímhle... a tím celý téma.
***
Nemá toto údajné lomidrevo uz tých titulov nejako vela?...
***

Provokačka směrem k FFF, kteří ho moc nemusí, hlavně Spaniel.
Tohodle klepče koberců na trávě hlavně uznává proto, bo Spanielovi leze na nervy:D)))

Furt dokola...
Reagovat
EllNino
lomidrevo :D

no, je to náhodou super příběh, kam se Stromovous Izzy nakonec dostal :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak já ho opravdu mám rád, je inspirativní, neskutečný rozvoj...
...na tom saku na začátku kariéry, to bylo opravdu jen pro náročného diváka:)

Jinak za mně, hlavně skvělý charakter...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si v ešte vačšom lese, než som si myslel..

Hladanie čarodejníc, tam kde nie si..

Kamosko, ty počuješ trávu rást, si podivin.
Reagovat
spaniel
Nevim o tom, ze by proti nemu bylo FFF nejak vseobecne...a mne je celkem ukradeny, jako clovek sympaticky, tenisem me nenadchne a fandit mu jen proto, ze se krome servisu naucil trochu hrat i zezadu je pro me malo.
Reagovat
turista
Berďa taky několik finálových zápasů kdy měl na titul zbytečně prošustroval. Mohl mít klidně i přes 20 titulů.
Reagovat
Herbert_Hoover
No a to je to...já si myslím, že není Berďa prostě vítězný typ a když by došlo na mohutné lámání chleba, tak by bylo jedno, jestli by stanul proti B4 nebo třeba Ferrerovi..
Reagovat
Vlk-v-trave
tak možné to je... asi musíš mít i proto pochopení a čich na tyhle věci.
Ono přejít od Roddicka k Nadalovi... to je také slušný under-achiever,
bych se nebál dokonce napsát přímo fans-fail dekády:)
Reagovat
Herbert_Hoover
U Richarda hraje proti němu stavba těla, v dětství vynášen do nebes, ale tento jeho handicap se v seniorském tenisu asi projevil, chtě nechtě...pak můžeme brát v úvahu, že teoreticky ani nemohl dosáhnout tolika úspěchů, kolik se mu jich predikovalo v náctiletém věku. Každopádně i tak více, než kolik jich nakonec dosáhl. Tzn. že under-achiever v mých očích rozhodně je, protože mít větší vůli, snad i drive šampiona ať už po mentální nebo herní stránce (víc si za tím jít ve výměnách) a "štěstí" na plné zdraví, tak je jeho zápis rozhodně lepší.
U Monfilse asi téměř nikdo neuvažuje nad tím, že by tohle byl jeho strop, jakého mohl dosáhnout. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak od kompu se mnoho věcí říká lehce...

U Richarda opravdu nevím, asi dobrý někde do 80. 90. let... snad jako hodně hráčů.
Jako fans B3 dost zapomínáte o tom, že ten pro vás odpad, periférie, druhý sleď...atd...
je mezi sebou dost vyrovnaný, další problém, který tam vidím ...bohatý výběr typologie hráčů, kteří na sebe
v nekonečných kombinacích naráží. To že to je upozaděné, není můj problém.
Dost se to těžko srovnává...aspoň z mého pohledu.

jestli jde o Monfilse, také nevím... neboť je také dost možné, že svůj top, strop,
to na co opravdu má přežil, ví to, a tak to tzv. "schovává" do těch svých
teatrálních kravin...ale je to milý chlápek, tak se ho, jak vy říkáte hajpuje
co se dá.... Ale stačí jak narazí na Nadala, Djoka, lepšího hráče a jak začíná hrát opravdu pořádně,
je nulový...dost mimo... skvělý atlet, ale asi slabý novodobý tenista...a jestli by mohl mít na víc?
Možná ano, možná ne, a proto to tak s ním vypadá...ale za mně asi jeho nej. chyba...
...hodně krkolomný tenis, moc sofistikovaný...spíš dobrý chytnout rychle nějaké zranění.
Také do 80. let, 90. let by asi zapadl párádně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na tom se Vlku neshodneme, poněvadž už od tvé premisy, že všichni kdož fandíme někomu z Big 3 považujeme ostatní za plevel nebo periferii...je to pro mě špatně :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak a je tu konec:)

Za mně dobrá tečka v NewPortu, díky Johnovi, Toddu Martinovi a nadšencům pro Muzea.

Wimbledon mě trochu zklamal. Napravilo to finále ATP sic s blbým koncem, ale aspoň Fedex potěšil hrou. Rozhodně skvělý Kvído, ale highlights s Raonicem nikdy asi neuvidíme:), nakonec proč že...dost potěšila Muchová, na trávě se na ní dá opravdu s radostí dívat...ostatně jako i na jíných površích, ale tráva ji sedne. Bára si splnila skoro sen v singlu, v deblu ji to vyšlo. Ale GS má dost problémy s kvalitou kurtů mimo centr... přetížený plno aktivitami...díky tomu nechávaji té travině asi delší střih...no, ono to dělá potom víc problémy asi než užitku...
...ale zase fans antuky museli být spokojení...krom Fogniniho:) Ale celkem ho lituji, takhle ho odstrčit, to si asi nezasloužil...z jeho zápasů nemáme nic...škoda hovořit...

Nejvíc mě asi potěšil Stuttgart. Opravdu skvělá práce...nejen Haase. Velmi vydařený turnaj...

Obecně mám rád všechny, takže celkem radost, že stále jsou...horší je to s tou sledovaností...moc událostí najednou...

Takže moc díky mnohým i z vás, kteří jste během trávy přispívali.

Takže jak John po finále....
...tak zase za rok...:)
Reagovat
SwissMaestro
Velká radost. Aspoň něco potěší....
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvělý titul, tvrdě vydřený, během turnaje jsem měl mnoho obav, hlavně s krokováním, na saku, atd.
Ale z Johna se stal opravdu velký hráč. Když mu teklo do tenisek, dokázal ze sebe dostat to nejlepší...dobrý bojovník...Jako vždy skvělé vystupování, hezké porozumění pro šprýmaře a naší tenisovou omladinu... Bublík se jen culil jak měl John svůj proslov.
Jsem rád, že se chce v muzeu ukázat i příští rok. Je to pěkná nostalgická tečka za tou travařskou epizodou.
Turnaj má mnoho problémů, ale je udržován nadšenci...potěšilo, že areál je zpřístupněn pro kohokoliv, kdo si chce vyzkoušet zahrát na trávě.

Turnaj pochopitelně nemá top obsazení, ale těžko hledat pro něj jiný termín...to co je dobré, že se ho prostě účastní nadšenci, a tím to dostává klidnou atmosféru. Musí to být opravdu hezké místo...

Za mně ještě... skvělá práce také Todda Martina...udržet takový podnik není rozhodně jednoduchá záležitost.
Reagovat
sojka1
nebylo to ale snadne, teprve druhy turnaj po zraneni, velmi tezke podminky, vycerpavajici trisetaky a jeste ten sprymar zaverem.... 1111 je velky muz! :-) Jinak mise splnena, dobrych 250 bodiku - mala naplast za Wimbledon... a ted uz smer Atlanta. Come on!
Reagovat
turista
Po zranění je to návrat snů pro Big Johna.
Reagovat
svetova.dvojka
nebezpečný hráč pro kohokoliv i pro big four...
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist