Isner v Delray Beach otočil i třetí zápas, Johnson si zahraje poprvé v semifinále

22. 2. 2014, 13:05
Aktuality 7
ATP DELRAY BEACH - John Isner dokázal vyhrát i šestý třísetový zápas v sezoně. V Delray Beach otočil nepříznivý vývoj i ve svém třetím vystoupení a postoupil do semifinále. V něm je poprvé v kariéře další Američan Steve Johnson, který si vyšlápl na Španěla Feliciana Lópeze.
John Isner (© yellowtennisball.com)

John Isner na začátku sezony vyhrál turnaj v Aucklandu, na Australian Open ale nedohrál zápas 1. kola proti Slováku Kližanovi. Kvůli přetrvávajícím potížím s kotníkem byl měsíc mimo hru, až se vrátil tento týden na domácím turnaji v Delray Beach.

Osmadvacetiletý Američan na Floridě vyhrál už tři zápasy, přestože v nich pokaždé prohrál první set. Ve čtvrtfinále proti Rhyneu Williamsovi si pomohl 18 esy, využil tři brejkboly a za 102 minut zvítězil 4-6 6-3 6-2.

V letošní sezoně má 13. hráč světa v třísetových zápasech bilanci už 6-0, po prohraném prvním setu zvítězil popáté. V Delray Beach postoupil třetí rok po sobě do semifinále, čímž vyrovnal své místní maximum, Loni prohrál s Rogerem-Vasselinem, předloni s Andersonem.

O své celkově 18. finále se vítěz osmi turnajů ATP Isner utká s Marinem Čiličem, s nímž prohrál všechny tři vzájemné zápasy. Pětadvacetiletý Chorvat má po Australien Open výbornou formu, neboť z posledních 13 zápasů prohrál jen s Tomášem Berdychem. Na českou jedničku nestačil v neděli ve finále halového turnaje v Rotterdamu, týden předtím triumfoval v Záhřebu.

V Delray Beach Čilič ještě neztratil ani set, ve čtvrtfinále si poradil hladce 6-2 6-3 s Rusem Tejmurazem Gabašvilim., proti kterému si připsal jedenáctou dvousetovou výhru z posledních třinácti utkání.

"Dobré věci se na sebe nabalují, je to příjemné," pochvaloval si povedené období Čilič, který bude usilovat o třetí finále během tří týdnů. "Tohle je poprvé, co jsem si zahrál dvakrát po sobě ve finále a k tomu ještě v semifinále. Je to pro mě skvělé a velmi pozitivní."

Steve JohnsonŽivotní turnaj v Delray Beach hraje domácí Steve Johnson. Poté, co prošel kvalifikací a vyřadil nasazenou jedničku Tommyho Haase, porazil 6-3 6-2 turnajovou šestku Feliciana Lópeze ze Španělska a vyhrál tak už 10. zápas v řadě. Minulý týden totiž vyhrál challenger v Dallasu a nyní se může těšit na své první semifinále na okruhu ATP.

"Cítím se opravdu skvěle. Dnes jsem hrál dobrý tenis, držel jsem se herního plánu a zvládl jsem to opravdu dobře. V závěru se mi podařilo udržet nervy na uzdě," komentoval čtyřiadvacetiletý Američan svůj životní postup.

O postup do finále se utká s Kevinem Andersonem, kterého už porazil letos v Aucklandu. "On je zkušenější, ale už jsem ho na začátku roku porazil. Navíc jsem tu s Kevinem trénoval, tak to pro mě bude lepší. Doufám, že na kurt půjdu sebevědomý a budu připraven," řekl až 142. hráč světa Johnson.

Vítěz turnaje z roku 2012 Anderson si poradil v repríze tejdejšího finále s Marinkem Matosevicem, kterého zdolal 6-7 6-3 6-3 a vyhrál s ním i čtvrtý vzájemný zápas.

"Už jsme spolu párkrát hráli a vždy to byla bitva. Dnes jsem vydržel s koncentrací a ve druhém setu jsem se dočkal. Foukal nárazový vítr a bylo tak těžké udržet si rytmus, ale jsem v semifinále a to je skvělý pocit," řekl Anderson.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 539.730 dolarů)
páteční výsledky (21. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (2-USA) - Williams (USA) 4-6 6-3 6-2
Anderson (4-JAR) - Matosevic (Austr.) 6-7(3) 6-3 6-3
Johnson (USA) - F. López (6-Šp.) 6-3 6-2
Čilič (7-Chorv.) - Gabašvili (Rus.) 6-2 6-3
Semifinálové dvojice: Isner - Čilič, Johnson - Anderson.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
nikdo te nepovzbudi.. jsem z toho sice fLUstrovana, ale na ME se muzes spolehnout! Kdyz spim, nic me nerozptyluje. Florida, to jsou casy tam... :-) Williamse jsme jeste zvladli, ale bude to stacit na Marina? Doufam, ze sis pustil Berdu, to bylo ucebnicove.. servis mas, jeho FH nahrad volejem a bude.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nebylo.. :-(
Reagovat
gigin
řeč se mluví, voda teče.. to je všude stejné, víš ;))
Reagovat
smazaný uživatel
"Nelze vstoupit dvakrat do teze reky." ;-))
Reagovat
gigin
Lze.. ale většinou to stojí za ... ;))
Reagovat
smazaný uživatel
a neleze do reky stale stejny bambula? ;-)
Reagovat
gigin
Jj, bambulové to dělávají ;)) Ale jim to neva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist