Isner v Miami zdolal Zvereva a jako nejstarší získal první titul z turnaje Masters 1000

1. 4. 2018, 19:50
Aktuality 91
ATP MIAMI - John Isner zkompletoval netradiční Sunshine Double. Dvaatřicetiletý Američan dva týdny po deblovém triumfu v Indian Wells slaví na dalším domácím podniku v Miami svůj premiérový singlový titul z turnaje Masters 1000, když ve finále udolal bez ztráty podání světovou pětku Alexandera Zvereva.
Profily hráčů
John Isner

John Isner se v úvodu sezony trápil. Z prvních osmi zápasů sezony šest prohrál, ani jednou nevyhrál bez ztráty setu. Sebevědomí měl na bodu mrazu.

Před dvěma týdny však společně s Jackem Sockem vyhrál čtyřhru na Masters 1000 v Indian Wells a naladil se na vítěznou vlnu. Tak silnou, že dnes v Miami slaví životní úspěch.

Ano, až takhle důležitá dokáže být u tenistů sebedůvěra, která často dělá tenkou hranici mezi úspěchy a neúspěchy. 

Isner si totiž došel pro svůj první singlový titul z turnaje ATP Masters 1000 a tři týdny před 33. narozeninami to dokázal jako nejstarší v historii. Ve finále takto prestižního klání uspěl na čtvrtý pokus, když zdolal 6-7 6-4 6-4 Alexandera Zvereva. O dvanáct let mladšího Němce, na kterého vyzrál rovněž až na čtvrtý pokus.

V první sadě Isner nevyužil žádný z pěti brejkbolů a v tie-breaku ji prohrál. Další dva sety však rozhodl brejky v devátém gamu. Zatímco druhé dějství ukončil s problémy přes soupeřovy brejkboly, zápas už doservíroval čistou hrou.

"Tohle jsem ani náznakem neočekával. Před tímhle turnajem jsem letos vyhrál jen jeden zápas na ATP Tour a hrál jsem hodně špatně," připomněl Isner své dosavadní výsledky.

"Tady jsem svůj první zápas vyhrál ve třech setech a víte jak, to v tenisu je - začnete získávat sebevědomí a najednou se vám věci začnou dařit," vrátil se rodák z Greensboro k vítězství nad českým daviscupovým reprezentantem Jiřím Veselým.



Dvoumetrový Isner hrál v celkově 25. finále a bilanci si v nich vylepšil na 13-12. Už pojedenácté slaví turnajový triumf před domácím publikem, zbylé dva tituly vybojoval na Novém Zélandu v Aucklandu. Třináct trofejí získal pouze na šesti různých místech (Auckland, Newport, Winston-Salem, Atlanta, Houston, Miami).

Porazit tři hráče Top 10 (Čiliče, Del Potra a Zvereva) v řadě Isner dokázal podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo na Masters v Cincinnati 2013, kde prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem. Zítra se ve světovém žebříčku posune na 9. místo a vyrovná své dosavadní maximum.

Dvacetiletý Zverev hrál ve finále turnaje Masters 1000 potřetí v kariéře. Na loňské triumfy z Říma a Montrealu však nenavázal. Celkově má nyní finálovou bilanci 6-4.

V Crandon Parku na ostrově Key Biscayne se Miami Open konalo naposledy. I v dalších letech se však tenisté budou v druhé polovině dubna scházet na jihu Floridy, od příštího roku se bude hrát v areálu Hard Rock Stadium, což je domovský stánek týmu ligy amerického fotbalu NFL Miami Dolphins.

Isner dnešním triumfem navázal na sobotní vítězství krajanky Sloane Stephensové. Dva Američané ovládli obě dvouhry v Miami poprvé od roku 2004, kdy zvítězili Andy Roddick a Serena Williamsová.

Jméno nového vítěze turnaje Masters 1000 našel i druhý letošní díl této prestižní série. Před dvěma týdny v Indian Wells triumfoval devětadvacetiletý Argentinec Juan Martín Del Potro.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
nedělní výsledky (01. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Isner (14-USA) - A. Zverev (4-Něm.) 4-7(4) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
janek_da
ízi pízi
Reagovat
Fandina
přála jsem to víc Šášovi, ale faktem je, že Isner byl co se týká hry na kurtu lačnější po vítězství, Šáša ve třetím setu propadl.
Reagovat
peggy
Blahopreji,hlavne,ze nevyhral rusonemec.
Reagovat
peggy
Blahopreji,hlavne,ze nevyhral rusonemec.
Reagovat
Torn
Další inteligence promluvila. :D
Reagovat
Mayo
Presne.
Reagovat
Torn
Přál jsem to Sašovi, takže zklamání. John je určitě sympatickej, ale jeho tenis je příšernost sama. Horší hraní má snad už jenom Karlovič. Za každou cenu to tam pálit nebo letět na síť. Nevim no, tohlenikdy nebyl úplně tenis, na který bych se koukal, každopádně furt zajímavější finále, než kdyby tam byl Roger, Nadal nebo někdo podobný.
Reagovat
Kytka
No takhle se chytá příležitost za pačesy. Wawrinka, Murray, Nadal na marodce, Djokovič bez formy, i Federerovi došlo. Dokonale toho využil včetně domácího prostředí a zkušeností, i přes to, že Čilič, DelPo a Zverev jsou těžkými soupeři, Je to sympaťák, moc mu to přeji. A ten náš nevyužil ani dokonale vymetené poloviny
.
Reagovat
EllNino
"ten náš" :) Už ho ani neoslovuješ jménem, "fanynko" ... a dokonale vymetenou polovinu jsem teda neviděl :D...
Reagovat
Kytka
No Tomáš Tiafoa porazit měl, na Andersona vloženě umí, ta Tomášova půlka byla lehčí.
Reagovat
Torn
Tak Tomáš měl prostě smůlu.
Reagovat
EllNino
nojo, ty fanynko na baterky
Reagovat
Torn
:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má smůlu od začátku kariéry :D
Na to, že si vybral špatnej sport :D
Reagovat
smazaný uživatel
Smát se hloupýmu vtipu, to je umění...
Reagovat
EllNino
Skvěle 1111 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojecka musi mit radost:)
Reagovat
Rogers
Velká gratulace Johnny, mohlo to dopadnout již před několika lety ve finále v IW. Saša jistě ještě něco vyhraje, ale dnes jsi byl opravdu lepší.
Reagovat
turista
Mohlo to dopadnout už v Cincinnati 2013.
Reagovat
lg_trio
veliká gratulace Johny, v třetím setu bylo vidět jak jsi se kousl... mit der Aussage :-), chci to dotáhnout do vítězného konce!! A povedlo se. Juhúúúú. Udělal jsi mi velikou radost, pootevřel jsi cestu dalším tenistům, kteří se rmoutí svými předsudky o vrozených dispozicích.
Pustím si od Davida Bowieho Heroes. :-)
Reagovat
ipko
dnes bol John od začiatku aktívnejší a celý čas to mal na svojej rakete.. koncovku 1.setu hlavou nezvládol, DF za stavu 4:4 úplne zbytočná.. ale nevzdal sa a najcennejší titul už má, takže do štvorice všetko dobré.. z katastrofálnej sezóny už je najlepšia v kariére a aj tiež rebríčkové maximum.. paradoxne najťažší zápas bol hneď na začiatku s Veselým
Reagovat
smazaný uživatel
Take jsme psali s Janekdou, ze to je predcasne finale, no a to se potvrdilo:)
Reagovat
stefankelner
Fedex aj Del Potro su kresťania, a sú Velkonocne sviatky, zlý termín neoblubeneho turnaja...
Reagovat
aligo
Zatím to mají amíci v Miami 100% :)) Kdyby dnes nebyly ve finále naše tak bych fandil coco, beztak si myslím že vyhraje a Ash, ale i tak fandím Katce
Reagovat
smazaný uživatel
Letosni Premierove Masters:)! Toz to si mohu dat pauzu do travy:)

Dnes 1111 na saku ne uplne nej. Zlatorucka dnes uplne nefungovala... Obcas jsem trnul. Ikdyz asi mene, nez kdyz jsem si v prubehu precetl koment od Mayka, ze Izzy vyhra...dost kriticky moment, ale ustali sme to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak blbej začátek sezóny a najednou je všechno úplně jinak.
Reagovat
Herbert_Hoover
jako u Stephensové, ostatně i Saša od Montrealu paběrkoval..a bude paběrkovat dál, pokud se z dnešního finále nepoučí :)
Reagovat
Pe3k
Udělal radost.
Reagovat
janek_da
Já věděl, že dobro zvítězí.
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
Mayo
Vamos Izzy. Je to veľký tenista (:
Reagovat
Kozoroh
Třetí turnaj Masters v řadě má premiérového vítěze, což bylo naposledy k vidění v roce 2003, kdy v Římě zvítězil Mantilla, V Hamburku Coria a v Kanadě Roddick.

Tímto se Izzy vyhoupl na 6. místo v race, těsně před svým dnešním soupeřem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Izzy zaslouženě. Sašovi se vymstila nedůslednost a pasivita na big pointech, prostě nesmí dovolit takovému soupeři v pohodě bránit, musí vědět, kdy má přitlačit. Holt se má ještě co učit, samozřejmě že i těch výhozů (hlavně na můj vkus dost z BH) a sítí bylo víc, než by bylo žádáno.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Big John velká radost, pro takové momenty se hraje tenis.

Saša v koncovce odpadl, zřejmě i atmosféra ho pohltila.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam neskutecnou radost. Parada chlape! Zverev je fracek, neskutecne nesympticky clovek. Johna mam rad uz roky, sice me stval, kdyz mi obcas vyradil Roddicka, ale jeho tenis obdivuji.
Reagovat
Ground_stroke
John je sympaťák, ale fakt nechápem, čo sa dá na jeho tenise obdivovať...
Reagovat
Herbert_Hoover
Dneska dokonce i "ground strokes" :)
Reagovat
smazaný uživatel
hrát takhle při jeho výšce? klobouček :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já už jsem od něj podobných zápasů viděl vícero...chlap, co vezme na RG dva sety Rafovi prostě něco musí umět nezávisle na tom, že Rafa neměl třeba úplně svůj den. Super zápasy odehrál i v Paříži v hale..v DC proti Švýcarům na antuce atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně o tom mluvím no. V Miami odehrál také parádní zápasy. Třeba první set s Chungem byla paráda, stejně tak s Del Potrem. I včera se Zverevem hrál hodně dobře a byl lepší celý zápas. Samozřejmě, že když máš přes 2 metry, že budeš hru zakládat na podání. To dá rozum.
Reagovat
turista
To je jasný. Při jeho výšce totiž Izzy může při podání bušit do míče pod výhodnějším úhlem než když má tenista standardní výšku. Takže vrátit jeho první servis skoro nejde.
Reagovat
turista
Přesně tak. Bravo Big John!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z tenisu Isnera sa mi skôr dvíha žalúdok, ako keby tam bolo niečo na obdivovanie. Je to paródia na tenis čo predvádza to nemotorné teľa, podobne ako trebárs Karlovič.
Reagovat
smazaný uživatel
to je vidět, že tomu moc nerozumíš, když si dovolíš srovnávat tenis Karlovice a Isnera, to pak nemá smysl ti absolutně odporovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pán si myslí, že je odborník na tenis, ak sa vyžíva v zápasoch Isnera :D Tak to hej. Avšak myslím si, že 95 percent ľudí bolia oči z toho čo ten drevák predvádza. A stavím sa, že tých 95 percent ľudí si oveľa radšej pozrie zápas Verdasca s Gasquetom.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nikde nepsal, že si vyžívám v jeho tenise :-) Pouze obdivuji, jak dokáže se svoji výškou hrát, klidně i na antuce.
Reagovat
Torn
Přesně tak. Zrovna Zverev má 1,98, Berdych 1,96. Jako při této výšce je 1,98 nebo 2,08 už docela fuk. Respektive oba jsou už tak vysocí, že ten pohyb je zákonitě horší. On hraje stylem vabank, což Zverev třeba ne. Proč vyhrál 1000 teprve teď? :D Je něco jako Coco, prostě to tam pálí nebo letí na síť.
Reagovat
panzer.dragon
Tak rozdíl mezi 196-198 (relativně "normálni" výška, nemusíš se ohejbat do futer, seženeš normální hadry, pohyb je ještě nějak rozumně obratnej), ale 208 je samozřejmě už obrovitost, vše bude daleko složitější a neohrabanější, musíš celej život ohejbat hlavu ve futrech atd

Já mám 196cm a troufám si tvrdit, že je to absolutně poslední vejška aby si byl ještě furt součástí standardní lidský populace a ne součástí obrů, btw někde sem četl že se to na 198cm kamery, že do 198 je vejška výhoda a člověk z ní celoživotně těží, ale nad 198cm už je tam příliš omezeni
Reagovat
panzer.dragon
Kamery = láme
Reagovat
Nola
Isner gratulka, mlady ma na com pracovat, vyhral lepsi hrac vo finale, bol lepsi aj v uvodnom sete, uz som myslela, ze to nezvladne.... B4 je davno zabudnuta, odidu postupne vsetci, mozno tu ubudnu konecne smiesne prestrelky
Reagovat
kada.tom
no vida, Američani maj zatím všechny trofeje, které byly k mání :-)
jsem rád, že to Zverev nezvládl, to rozmlácení rakety bylo více než výmluvné ...
Reagovat
Pavol
Psycho Zverev rád láme rakety. Niekto musí byť na vine. Už teraz je video lámača rakiet.
Reagovat
Nola
vsetci mladi hraci lamu rakety, mlady Federer ich lamal tiez... psycho si ty
Reagovat
annah
Tak tomu bych nevěřila! Myslela jsem, že to má Zverev v kapse. Ale třetí set byl hodně vyrovnaný. Sláva Izzymu!!!
Reagovat
kada.tom
chudák raketa ..
Reagovat
ipko
je to tam
Reagovat
turista
Big John to dokázal. Titul zůstane v Americe.
Reagovat
Nola
Isner 0:40 na returne, to je neuveritelne, ako to pototo, ako by mu tie finalove porazky zviazali nohy, ruky, a hlavne hlavu....
Reagovat
smazaný uživatel
hruza, uz som myslela, ze je je vymalovane
Reagovat
Nola
nikdy som Isnerovi nefandila, ale na druhu stranu mi nikdy nevadil, on ma tak mily kukuc....
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam :)
Reagovat
Mayo
Azda Izzy zvíťazí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Saša neskutečná nezdolnost a celkem dobře ho returnuje, Isner ve varu, no třetí set bude hodně zajímavý :)
Reagovat
Ground_stroke
konečno sa to finále rozbehlo
Reagovat
Aussie
... mně to pořád připasdá, že ten Isner se v příštím momrnyu musí zlomit v půli. Narostl tak trošku příliš moc!
Reagovat
Aussie
tyhle typos - momentu!
Reagovat
annah
Vypadá jak brontosaurus s tou malou hlavou a obřím tělem. Má můj obdiv, že tu horu vůbec dokáže tak rychle rozpohybovat... Přeji mu titul, ale myslím, že vyhraje Sasha.
Reagovat
smazaný uživatel
ak Zverev dnes vyhra tak bude prvy hrac ever co vyhral 3 masters a nikdy nebol ani len v QF na GS :D
Reagovat
Nola
neplac, Isner hra momentalne ako totalne kopyto, sanci mal neurekom, vlastne nechapem, kam odisiel, ako by nedokazal svoju formu pretavit vo finale, ako by zamrzol, bol lepsim hracom viackrat proti Murraymu aj tak prehral.....
Reagovat
Kozoroh
Zvláští bude taky to (pokud Saša vyhraje), že bude mít tolik Masters titulů, co DelPo, Babrinka a Čilič dohromady (coby stále hrající GS šampioni mimo BIG 4).
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5937--seslost-sampionu-v-portugalskem-estorilu-chce-hrat-elitni-spolecnost

Nebyl byl proti, kdyby si přidal ještě jednu antukovou 250.
Reagovat
turista
Super. Novak vyhrál v Oeiras titul v roce 2007. Mohl by na to navázat.
Reagovat
Tuttovka
Zverev je opravdu dost trapný s tím radováním se po ue soupeře a zvlášť dvojchybě. Myslím si, že by se skutečně měl naučit lépe kontrolovat, protože tímhle si fanoušky skutečně nezíská.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude získávat tituly, tak ani fanoušky nepotřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
odporny je
Reagovat
annah
Možná je Zverev někomu odporný, ale podle mě je to budoucí světová No 1 - až definitivně skončí všichni z BIG 4.
A bude to zvláštní tenisový svět, až oni opravdu sejdou ze scény. Malým nenápadným obrazem je i tato diskuse. Kdyby byl na kurtu Roger nebo Nadal, bylo by tu už sto komentářů a roztáčela by se vášnivá diskuse. Teď je ticho po pěšině...
Reagovat
Ground_stroke
súhlasím, že Saša je budúca Nr. 1, aj keď tenisovo na Big 4 asi nebude mať nikdy...
Reagovat
Nola
on je buduci Marat Safin, bude NO1, sice bez konzistencie, ale bude, pisala som to uz davno....
Reagovat
smazaný uživatel
marat bol tenisovo uplne inde jak zverev akurat na to sral a mal ine priority :)
Reagovat
Nola
nenavist plodi dalsiu nenavist, tak kasli na to, viem, ze ho nemas rada, mne je ukradnuty, Isnerovi by som dopriala ten titul, lebo 4 finalove porazky na M1000 nema snad ziadny hrac na okruhu, mozno ano, ale nesledujem statistiky
Reagovat
Marduch
Uvidíme, osobně bych na Zvereva uplne nesazel, chybí mi tam ten faktor x, herni charisma...nechme se prekvapit;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja teda dufam, ze ho shapo predbehne a stane sa on n1, a potom ho vystrieda FAA a Sasa si bude moct zbierat svoje Masters tituly z pohodlia nejakeho 5teho miesta v rankingu :)
Reagovat
Ground_stroke
no uvidíme, ešte sú tam Rusi Khačanov a Rublev a možno sa preberie aj Thiem :-)
Reagovat
Kozoroh
I Chung by se mohl stát No 1, pokud vylepší servis.
Reagovat
smazaný uživatel
pravdu mas
Reagovat
Ground_stroke
fakt, na toho som zabudol, ten je parádny
Reagovat
annah
Kdo je FAA?
Reagovat
spaniel
Alisiamme asi...
Reagovat
smazaný uživatel
https://deadspin.com/if-felix-auger-aliassime-is-the-future-then-the-future-1823003595

jeden mlady talent z Canady
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist