Istomin je poprvé ve finále, čeká ho Stachovskij

28. 8. 2010, 14:31
Aktuality 0
Uzbecký tenista Denis Istomin si ve své dosud nejlepší sezoně premiérově zahraje o titul na turnaji ATP. Patnáctý nasazený hráč si v New Havenu poradil i se Srbem Troickým a poprvé v kariéře postoupil do finále. V něm narazí na Ukrajince Sergeje Stachovského, který bude bojovat o svůj druhý letošní triumf.
Denis Istomin

Ve finále turnaje ATP si Denis Istomin mohl zahrát letos už dvakrát, jeho soupeř byl ale pokaždé lepší. Hráč z Uzbekistánu se dočkal až v New Havenu, kde v semifinálovém duelu porazil desátého nasazeného Viktora Troického.

Stejně jako v předchozích zápasech začal Istomin lépe, když ve vyrovnaném prvním setu lépe zvládl zkrácenou hru. I přes zlepšenou úspěšnost prvního podání druhý set uzbecký tenista ztratil, v rozhodující sadě ale sebral Troickému třikrát jeho servis a za dvě hodiny a devět minut postoupil do finále.

V něm bude bojovat nejen o svůj premiérový titul, ale o vůbec první triumf z turnaje ATP pro Uzbekistán. Za svůj úspěch prý může jeho trenérka - kterou je jeho matka.

"Nevím, jestli bych teď mohl trénovat s někým jiným, protože s ní se cítím dobře, opravdu si rozumíme," vysvětlil Istomin, který si postěžoval, že mu v prvních dvou setech dělaly problémy stíny na kurtu, kvůli kterým špatně viděl míč.

V cestě za premiérovým titulem mu stojí už jen Ukrajinec Sergij Stachovskij, který svou rostoucí formu potvrdil i v semifinále proti Nizozemci Thiemu de Bakkerovi.

Stachovskému, který už letos uspěl na trávě v Hertogenboschi, stačil k zisku prvního setu jediný brejk, který proměnil. Sám totiž nemusel odvracet jediný brejkbol a podobně si při svém podání vedl i ve druhém setu. De Bakker vyhrál na příjmu pouhých deset výměn a za 82 minu prohrál 3-6 4-6.

"Měl jsem štěstí, že jsem ten return takhle zahrál," vrátil se ke klíčovému okamžiku úvodní sady Stachovskij. "Prostě jsem si řekl, kam asi bude podávat, šel jsem na tu stranu a vyšlo to, díky bohu. To byl pro mě hodně důležitý bod. Set už jsem dopodával a ve druhém setu jsem začal zčerstva," dodal.

Semifinálové vítězství není pro Stachovskéh nic nového. Čtyřiadvacetiletý Ukrajinec už hrál mezi nejlepšími čtyřmi na turnaji ATP čtyřikrát a pokaždé vyhrál. A zvítězil i po každém postupu do finále, kde má zatím bilanci 3-0.


Výsledky - New Haven - muži (tvrdý povrch, dotace 663.750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Stachovskij (9-Ukr.) - De Bakker (12-Niz.) 6:3, 6:4, Istomin (15-Uzb.) - Troicki (10-Srb.) 7:6 (12:10), 3:6, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist